X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MILA wrote:
    Kajoni w razie czego lewatywy nie potrzebujesz ;-)

hah właśnie taki był plan! :D ale póki co czekam :D bo generalnie śliwki nigdy na mnie nie działały :/

MILA lubi tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni trzymam kciuki, żeby juz sie tam cos zaczynało:)
    Mila wyskoczyło mi w wiadomościach bo Monia je komentowała ale teraz go nie umiem znaleść:(

Kajoni, MILA lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He ja też widziałam Maleństwo Piekniutkie Pekinki...buszowałam na fb i tak jak Moni pisze mąż Pekinki miał na swoim profilu.

Jejku ale bym pojechała nad morze...strasznie mi się chce :-)

Kajoni, MILA, Magda2013, celia, Dodi lubią tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni na mnie tez mało co działa, moge popić kefirem ogórki kiszone, gołąbki, zmieszać ze słodyczami i NIC :P ja w ogóle mam troche kiepskie wypróznianie sie wiec mysle ze oczyszczanie oranizmu przed porodem mnie nie złąpie wiec lewatywka:P

Kajoni, MILA, Magda2013, celia, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • mika1987 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Mamki:-)
    U mnie tak parnooo ze makabra..rano juz na zakupach bylam i leswo do domu doszlam:-)
    Marcelek jest slodziakiem malym:-) a ja jestem ciekawa jak Wasze malenstwa beda sygladac?a mojej to juz wogole sie doczekac nie moge..

MILA, Kajoni, celia, Dodi lubią tę wiadomość

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli mąż pekinki już nie ma tego zdj. na swoim profilu?? :-(

Na mnie też mało co działa. Mogę łączyć wszystko ze wszystkim i nic.
    Nawet nigdy nie miałam grypy żołądkowej :-/ ale ogólnie w tej ciąży nie mam w ogóle problemów z wypróżnianiem więc się cieszę :-)

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Moniś, u mnie to samo, ale chyba w ogóle coś się dzieje, bo ja zwykle jestem osobą rzadko korzystającą z wc w ważniejszych sprawach, a od wczoraj byłam już chyba 4 razy. Więc jednak coś jest na rzeczy. Aczkolwiek mój mąż jakoś tego nie widzi. Ale i tak mu każę się zawieźć do szpitala :D
    Luz blues, co ma być to będzie :) nie dziś to za tydzień, bo w piątek przecież mam planowaną cesarkę.

Quendi, ja też bym pojechała nad morze! Oglądałam kilka dni temu swoje zdjęcia z wakacji w Chorwacji, jak u nas były takie upały i taaaaaką miałam ochotę walnąć się w ten lazur! Ojej!

MILA, Camille87, Magda2013, celia, Dodi lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniś, kuknij na fb :) wysłałam CI wiadomość :)
    I Tobie Mila :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2014, 11:01

MILA lubi tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni kurna ale jaja :-)
    A skoro masz w pt cesarke to rozumiem ze w razie rozpoczecia akcji cc bedziesz miala wczesniej tak? ;-)

A mnie nic nie boli, dzis czuje sie dobrze poki co chyba nawet az za dobrze :P

Kajoni, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Kajoni kurna ale jaja :-)
    A skoro masz w pt cesarke to rozumiem ze w razie rozpoczecia akcji cc bedziesz miala wczesniej tak? ;-)

A mnie nic nie boli, dzis czuje sie dobrze poki co chyba nawet az za dobrze :P

myślę, że tak Kamila. Zobaczymy co wyniknie, pojadę do szpitala, może mnie podepną pod ktg, może mnie zostawią, może nie :D Nie będę dzwonić bo jeszcze mnie nie będą chcieli przyjąć :P od razu pojadę :D a co! nie dam się zbyć :D

MILA, Camille87, celia, Dodi lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja sie dzis wyspalam,maz wczoraj pojechal na ryby na nocke (oczywiscie nic nie zlowil :D) a teraz spi.

Kurcze mi tez coraz bardziej nic sie nie chce.. chcialam isc po jakies mieso na jutro na obiad ale nie chce mi sie ruszyc :/ mam blisko pod nosem i targowisko..i rozne sklepy i najlepiej mi sie samej robi zakupy,a teraz czuje sie jak inwalida :( kiedys moglam dwa razy isc po zakupy za jednym razem a teraz ? :( mam nadzieje ze to przejdzie po ciazy. Moze pozniej pojedziemy do jakiegos marketu jak on wstanie.

Moni gratulacje 39 tc :)

Mila fajnie ze jestes ;)

Mika 28 ja mialam to samo co ty...taki bol nagdarstka w nocy. Teraz troche jakby samo przeszlo ale w nocy i nad ranem i tak nie moge zgiac palcow od rak. Przeczytaj sobie ten artykul,kiedys ktoras go wrzucala tutaj
    http://www.e-brzuszek.info/dretwienie-i-bol-rak-w-czasie-ciazy/

Daria milego popoludnia ;)

Wstalam dzis o 10 i juz mam kostki spuchniete :( a wcale nie jest goraco,jest zachmurzone niebo i grzmi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2014, 11:45

Camille87, Kajoni, Moni&, MILA, Mika 28, celia, Dodi lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni tez jestem ciekawa jak tam u Ciebie sytuacja sie rozwinie :D

Madzia to juz za 3 dni przytulisz coreczke :) jejku ale fajnie <3

Kajoni, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni pewnie, nie dzwon! Jedz od razu na ip powiedz ze masz plamienia i skrzepy i musza Cie przyjac!

Magda wredotko "oczywiscie nic nie zlowil" :P

Ja poodkurzalam mieszkanie i cala mokra jestem nosz ku...

Kajoni lubi tę wiadomość

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie tez jakichs wiekszych zaparc nie mam w ciazy,raz mialam po tych tabletkach prenatal classic. I nie moglam ich brac codziennie. Bralam pregna plus a te od czasu do czasu,jeszcze mi zostaly 3 tabl.
    Na mnie tez malo co dziala na przeczyszczenie,najbardziej to w sumie sok z burakow :D

A bierzecie wogole jeszcze jakies witaminy ? bo mi sie juz wszystko pokonczylo i nie wiem czy mam kupic,lekarz nic nie mowil. A bralam prenatal dha i pregna plus.

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla no on to jakis jest pechowy wedkarz :D zlowil jedna rybke to dal kuzynowi i wegorza 47 cm ale mowil ze byl niewymiarowy i musial go wypuscic, no i w sumie nic nie przywiozl mi na sniadanie :P

Lepiej ta kase co wydal na ryby w tym roku to by zainwestowal w wyprawe nad morze na kutry gdzie dorsze lowia :D

Camille87, celia, Dodi lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejjj
    My wczoraj wróciliśmy późno z zakupów i od razu się położyłam i usnęłam, ten skwar mnie pomału wykańcza.

Kasienka super że na ktg wszystko ok, to może już niedługo coś się zacznie :)

Moni gratuluje udanej wizyty, ładna waga maluszka <3 a i gratki z okazji 39 tygodnia :)

Kamilka może coś się zaczyna dziać u Ciebie ?!

Mój teściu ma ten zespół cieśni nadgarstka, przerąbana sprawa...:(

Mila miłego wypoczynku na dziłaeczce :)

Ja od wczoraj mam bóle w podbrzuszu, tak na dole!

My zaraz jedziemy kupować podłoge do salonu i drzwi więc bede później. U mnie skwar okropny...

Moni&, Magda2013, Kasieńka:), MILA, celia, Dodi lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelka udalo Ci sie zlowic pampersy? :-)

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm...u nas leje. Ale jest przyjemie chlodno za to :)

A do mnie jeszcze nie doszla ta posciel w sowki :/ zamawialam ja w zeszly czwartek :O fakt...pisali ze sie czeka od 7-9 dni roboczych ale myslalam ze wczesniej jednak wysla. Jeszcze tak dlugo nie czekalam za przesylka.
    Wyslali niby w srode to myslalam ze wczoraj juz bedzie. A tu lipa.

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Magda2013 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pekinko pokaz nam synusia :)

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Kajoni Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, ja jak brałam te cllasic to też miałam zaparcia, masakra :/ ale jak mi się skończyły, to zmieniłam je na witaminer dla kobiet w ciąży z dha i zaparcia jak ręką odjął, bo mniej żelaza tam było. I ja biorę dalej witaminy, bo to po porodzie chyba też się bierze. Rozpoczęłam dzisiaj opakowanie 30tabletek, więc mam na najbliższy miesiąc, a potem się zobaczy po konsultacji z lekarzem, czy brać,czy nie.

No właśnie Amela, kupiłaś pampersy? :)

A Kraków miał być dziś chyba najgorętszym miastem w Polsce, ale jakoś tego nie czuć na szczęście :)

Ja właśnie dopakowuję torbę, kompletuje badania jakie trzeba mieć ze sobą i się zastanawiam o której jechać.

celia lubi tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
‹‹ 1640 1641 1642 1643 1644 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ