Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Camille87 wrote:Dziewczyny czy wasze dzieci tez sie tak slabo ruszaja? Moj to od kilku dni taki leniuch teraz tez sie nie ruszal szturchalam go i trzeslam brzuch to tylko noge wypial i cisza.. kurna martwi mnie to, mam nadzieje ze wszystko ok z nim!
Też to zauważyłam, ewentualnie wieczorem troche wiecej a tak też trzęsę brzuchemCamille87, celia lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny czy Wy też macie taki pulsujący ból krocza i takie uczucie jakby rozciągania w okolicy kości łonowej?
Dotychczas czułam to jak chodziłam, a teraz nawet jak siedzę..
Kamila czytałam, że przed samym porodem maluszek się wycisza i mniej się rusza.. Myślę, że to objaw zbliżającego się "dnia 0"Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 16:32
Camille87, celia lubią tę wiadomość
-
Dzięki Domi, do piątku postaram sie cos wiecej naskrobac
Kama, moja ostatnio była taka leniwa...i tez sie martwilam, bo szturchalam ja a ona tylko noge raz wystawila i koniec. Teraz juz widzę poprawę... Wiesz, te dzieci juz na prawdę maja mało miejsca a do tego ta pogoda...Camille87, celia, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA mnie nie boli
ja mam nadzieje, ze to ze nie odczuwam takich boli jak wy prawie wszystkie nie wplynie na to ze porod mi sie przesunie w czasie.. Tak samo chyba maly nie zszedl nizej
ciekawe co w srode w szpitalu powiedza..
Madzikovy ale Ci zazdroszczetakie emocje
Kamila tez slyszalam ze maluszki sie mniej ruszaja przed ta wielka chwila
Moj sie wypina nawet normalnie, ale moze tez dlatego ze ma wiecej wod..Camille87, celia, Madzikovy, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
madzikovy powodzenia jutro i pamiętaj czekamy na zdjęcia
Dziewczyny powiedzcie mi te maści na brodawki to trzeba wcześniej już zaczac używać?? jakie one w sumie mają mieć działanie??
Czy kupujecie laktatory elektryczne? a jezeli tak, to słyszałyście które sa polcane??celia, Madzikovy lubią tę wiadomość
-
Mila ja kupiłam laktator ręczny firmy baby ono, koleżanka mi go polecała, używała go z dwójką swoich dzieci i bardzo chwaliła.
Co do maści to ja jeszcze nie używam, narazie mam tylko bepanthen ale zamierzam kupić ten purelanWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 16:57
Dodi lubi tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Madzikowy, jutro od 14:00 myślami jestem z Tobą. Jej, już za kilkanaście godzin będziesz tulić swoją Zuzię
Domi, a Ty za 4 dni! Trzymam kciuki za Was obie, i troszeczkę nawet zazdroszcze...
U mnie niby Mała chciała tak bardzo wyjść już kilka tygodni temu (miałam nawet Pessar założony aby zapobiec tej okoliczności), a teraz siedzi spokojnie i zdaje się nigdzie nie wybierać. Dziś na badaniu rozwarcie nadal na około 1 cm, małe skurcze, szyjka skrócona, ale raczej mam się na nic nie nastawiać w ciągu najbliższych dni... Także staram się być cierpliwa i czekać. Mój mąż powiedział, że za żadne skarby nie pomoże mi w tym aby przyspieszyć poród poprzez sex. On się po prostu boi, że cos jej zrobi, LOL... Wczoraj mu tłumaczyłam " jak krowie na granicy", a on dalej, że nie ma takiej opcji i koniec... Także, tak jak napisałam powyżej, ja to sobie jeszcze raczej dluuuuugo poczekam (do 12.08 jeszcze cale 2 tygodnie).
A Was wszystkie mocno dopinguje. Camille, widzę, że masz na sobie małą "presję" w związku z tym, że niby Twoja kolej?fajnie, że podchodzisz do tego na pełnym luzie... Co ma być to będzie!
amela, Camille87, Ruda27, Kajoni, MILA, celia, Magda2013, Madzikovy, Dodi lubią tę wiadomość
-
Macca witaj w klubie, mój mąż też za żadne skarby nie będzie przyspieszał porodu poprzez sex, już pisałam o tym wcześniej...nic nie poradze na to
a tłumaczenie ma takie same jak Twój mąż
A Wy smarujecie już brodawki ?celia, Macca, Dodi lubią tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
co do ruchów dziecka, to mi kiedyś pani doktor powiedziała, że jeśli w takie upały jest mniej aktywny to ja muszę pić więcej wody i chyba to działa, bo mimo upałow sie wierci.
dałam mężowi do powąchania szczotkę, stwierdził, że ona jest owszem z kozy, ale chyba z dupy kozy haha i że psa by tym nie uczesał, "Michałek nie będzie tego używał", musze kupić inną, jakie firmy macie, bo ten śmierdziuch z koziej dupy to NUK?
Mila, ja mam laktator medeli, bratowa mi dała, ona miała wcześniaka i musiała odciągać pokarm chyba z 10 razy dziennie i była zadowolona z tego medela mini electrik.Ruda27, Camille87, Magda2013, le'nutka, Macca, Dodi lubią tę wiadomość
Michałek urodził się 10 sierpnia 2014