X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • seneka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Dziewczyny czy wasze dzieci tez sie tak slabo ruszaja? Moj to od kilku dni taki leniuch teraz tez sie nie ruszal szturchalam go i trzeslam brzuch to tylko noge wypial i cisza.. kurna martwi mnie to, mam nadzieje ze wszystko ok z nim!

Też to zauważyłam, ewentualnie wieczorem troche wiecej a tak też trzęsę brzuchem

Camille87, celia lubią tę wiadomość

qq873e5erivgw16d.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy też macie taki pulsujący ból krocza i takie uczucie jakby rozciągania w okolicy kości łonowej?
    Dotychczas czułam to jak chodziłam, a teraz nawet jak siedzę..

Kamila czytałam, że przed samym porodem maluszek się wycisza i mniej się rusza.. Myślę, że to objaw zbliżającego się "dnia 0" :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 16:32

Camille87, celia lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Domi, do piątku postaram sie cos wiecej naskrobac :)
    Kama, moja ostatnio była taka leniwa...i tez sie martwilam, bo szturchalam ja a ona tylko noge raz wystawila i koniec. Teraz juz widzę poprawę... Wiesz, te dzieci juz na prawdę maja mało miejsca a do tego ta pogoda...

Camille87, celia, Dodi lubią tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozliwe, ze to przez pogode i pewnie po czesci przez brak miejsca hmm w sumie brzuch mam praktycznie caly czas twardy on tam bidulek sie kisi :(
    Sylka obys miala racje! :D

• amela Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka moja mała też ostatnio w ciagu dnia leniwa, wypina się niby i nóżke wbija ale nie tak cały czas, wieczorem jest duzo bardiej aktywna :)

Camille87 lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • amela Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka mnie kości krocza i miednicy bolą od dłuższego czasu, jak chodze, leże czy stoje...nawet był taki czas że nie mogłam usiaść bo mnie te kości w posladkach bolały

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie tez bola kosci spojenia lonowego, tak jakby sie rozchodzily masakra, czasem tak boli ze nie umiem isc bo utykam.

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę to dokuczliwe, ale w sumie to dobry znak, że wszystko rozciąga się w środku..
    Heheh czasem jak się schylam lub kucam mam wrażenie, ze mały zaraz wyskoczy tak silny czuję nacisk ;)
    A jak kicham to mocno zaciskam nogi :P

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie nie boli :/ ja mam nadzieje, ze to ze nie odczuwam takich boli jak wy prawie wszystkie nie wplynie na to ze porod mi sie przesunie w czasie.. Tak samo chyba maly nie zszedl nizej :( ciekawe co w srode w szpitalu powiedza..

Madzikovy ale Ci zazdroszcze :) takie emocje :D

Kamila tez slyszalam ze maluszki sie mniej ruszaja przed ta wielka chwila :D
    Moj sie wypina nawet normalnie, ale moze tez dlatego ze ma wiecej wod..

Camille87, celia, Madzikovy, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka ja tez czuje ten bol i to od dosc dawna, wszystko sie rozchodzi i chyba stad to :(

• Moni& Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj tez si normalnie rusza, momentami tak szaleje! ale w upaly jest mniej aktywny. moj lekarz stwierdzil ze mam duzy brzuszek i interesowala go ilosc wód plodowych ale po usg stwierdzil ze jest ok.

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzikovy powodzenia jutro i pamiętaj czekamy na zdjęcia :-)

Dziewczyny powiedzcie mi te maści na brodawki to trzeba wcześniej już zaczac używać?? jakie one w sumie mają mieć działanie??

Czy kupujecie laktatory elektryczne? a jezeli tak, to słyszałyście które sa polcane??

celia, Madzikovy lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Kasieńka:) Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam takie bole spojenia a dzis to juz mnie wyjatkowo boli ;/

Mila ja kupiłam laktator lovi prolactis... On jest elektryczny ale ma tez raczke do odciagania recznego wiec 2 w 1 :)

MILA, celia, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość

km5skrhmrg59zoqt.png
    2nn3skjotohf1cr5.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila ja kupiłam laktator ręczny firmy baby ono, koleżanka mi go polecała, używała go z dwójką swoich dzieci i bardzo chwaliła.
    Co do maści to ja jeszcze nie używam, narazie mam tylko bepanthen ale zamierzam kupić ten purelan

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 16:57

Dodi lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila ja mam laktator reczny tommy tippie jeszcze nie uzywany wiec nie powiem nic o nim :)
    Co do masci to czytalam na innym watku ze warto zawczasu smarowac brodawki zeby je zahartowac i wtedy mniej pekaja :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A maly zaczac sie ruszac :)

Ruda27, celia, Dodi lubią tę wiadomość

• Macca Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikowy, jutro od 14:00 myślami jestem z Tobą. Jej, już za kilkanaście godzin będziesz tulić swoją Zuzię <3
    Domi, a Ty za 4 dni! Trzymam kciuki za Was obie, i troszeczkę nawet zazdroszcze... :)
    U mnie niby Mała chciała tak bardzo wyjść już kilka tygodni temu (miałam nawet Pessar założony aby zapobiec tej okoliczności), a teraz siedzi spokojnie i zdaje się nigdzie nie wybierać. Dziś na badaniu rozwarcie nadal na około 1 cm, małe skurcze, szyjka skrócona, ale raczej mam się na nic nie nastawiać w ciągu najbliższych dni... Także staram się być cierpliwa i czekać. Mój mąż powiedział, że za żadne skarby nie pomoże mi w tym aby przyspieszyć poród poprzez sex. On się po prostu boi, że cos jej zrobi, LOL... Wczoraj mu tłumaczyłam " jak krowie na granicy", a on dalej, że nie ma takiej opcji i koniec... Także, tak jak napisałam powyżej, ja to sobie jeszcze raczej dluuuuugo poczekam (do 12.08 jeszcze cale 2 tygodnie):/.
    A Was wszystkie mocno dopinguje. Camille, widzę, że masz na sobie małą "presję" w związku z tym, że niby Twoja kolej? ;) fajnie, że podchodzisz do tego na pełnym luzie... Co ma być to będzie!

amela, Camille87, Ruda27, Kajoni, MILA, celia, Magda2013, Madzikovy, Dodi lubią tę wiadomość

3jgxe6hhu1fhfd0i.png
    1o4uky9zj69e3xdg.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja próbowalam ręcznym to myslałam ze mi ręka odpadnie i przestałam go używać :-P

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macca witaj w klubie, mój mąż też za żadne skarby nie będzie przyspieszał porodu poprzez sex, już pisałam o tym wcześniej...nic nie poradze na to :( a tłumaczenie ma takie same jak Twój mąż :D

A Wy smarujecie już brodawki ?

celia, Macca, Dodi lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • agapast Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do ruchów dziecka, to mi kiedyś pani doktor powiedziała, że jeśli w takie upały jest mniej aktywny to ja muszę pić więcej wody i chyba to działa, bo mimo upałow sie wierci.
    dałam mężowi do powąchania szczotkę, stwierdził, że ona jest owszem z kozy, ale chyba z dupy kozy haha i że psa by tym nie uczesał, "Michałek nie będzie tego używał", musze kupić inną, jakie firmy macie, bo ten śmierdziuch z koziej dupy to NUK?:)

Mila, ja mam laktator medeli, bratowa mi dała, ona miała wcześniaka i musiała odciągać pokarm chyba z 10 razy dziennie i była zadowolona z tego medela mini electrik.

Ruda27, Camille87, Magda2013, le'nutka, Macca, Dodi lubią tę wiadomość

Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 <3 <3 <3
‹‹ 1660 1661 1662 1663 1664 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ