X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • seneka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Dziewczyny czy wasze dzieci tez sie tak slabo ruszaja? Moj to od kilku dni taki leniuch teraz tez sie nie ruszal szturchalam go i trzeslam brzuch to tylko noge wypial i cisza.. kurna martwi mnie to, mam nadzieje ze wszystko ok z nim!

Też to zauważyłam, ewentualnie wieczorem troche wiecej a tak też trzęsę brzuchem

Camille87, celia lubią tę wiadomość

qq873e5erivgw16d.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy też macie taki pulsujący ból krocza i takie uczucie jakby rozciągania w okolicy kości łonowej?
    Dotychczas czułam to jak chodziłam, a teraz nawet jak siedzę..

Kamila czytałam, że przed samym porodem maluszek się wycisza i mniej się rusza.. Myślę, że to objaw zbliżającego się "dnia 0" :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 16:32

Camille87, celia lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Domi, do piątku postaram sie cos wiecej naskrobac :)
    Kama, moja ostatnio była taka leniwa...i tez sie martwilam, bo szturchalam ja a ona tylko noge raz wystawila i koniec. Teraz juz widzę poprawę... Wiesz, te dzieci juz na prawdę maja mało miejsca a do tego ta pogoda...

Camille87, celia, Dodi lubią tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozliwe, ze to przez pogode i pewnie po czesci przez brak miejsca hmm w sumie brzuch mam praktycznie caly czas twardy on tam bidulek sie kisi :(
    Sylka obys miala racje! :D

• amela Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka moja mała też ostatnio w ciagu dnia leniwa, wypina się niby i nóżke wbija ale nie tak cały czas, wieczorem jest duzo bardiej aktywna :)

Camille87 lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • amela Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka mnie kości krocza i miednicy bolą od dłuższego czasu, jak chodze, leże czy stoje...nawet był taki czas że nie mogłam usiaść bo mnie te kości w posladkach bolały

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie tez bola kosci spojenia lonowego, tak jakby sie rozchodzily masakra, czasem tak boli ze nie umiem isc bo utykam.

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę to dokuczliwe, ale w sumie to dobry znak, że wszystko rozciąga się w środku..
    Heheh czasem jak się schylam lub kucam mam wrażenie, ze mały zaraz wyskoczy tak silny czuję nacisk ;)
    A jak kicham to mocno zaciskam nogi :P

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie nie boli :/ ja mam nadzieje, ze to ze nie odczuwam takich boli jak wy prawie wszystkie nie wplynie na to ze porod mi sie przesunie w czasie.. Tak samo chyba maly nie zszedl nizej :( ciekawe co w srode w szpitalu powiedza..

Madzikovy ale Ci zazdroszcze :) takie emocje :D

Kamila tez slyszalam ze maluszki sie mniej ruszaja przed ta wielka chwila :D
    Moj sie wypina nawet normalnie, ale moze tez dlatego ze ma wiecej wod..

Camille87, celia, Madzikovy, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka ja tez czuje ten bol i to od dosc dawna, wszystko sie rozchodzi i chyba stad to :(

• Moni& Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj tez si normalnie rusza, momentami tak szaleje! ale w upaly jest mniej aktywny. moj lekarz stwierdzil ze mam duzy brzuszek i interesowala go ilosc wód plodowych ale po usg stwierdzil ze jest ok.

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzikovy powodzenia jutro i pamiętaj czekamy na zdjęcia :-)

Dziewczyny powiedzcie mi te maści na brodawki to trzeba wcześniej już zaczac używać?? jakie one w sumie mają mieć działanie??

Czy kupujecie laktatory elektryczne? a jezeli tak, to słyszałyście które sa polcane??

celia, Madzikovy lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Kasieńka:) Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam takie bole spojenia a dzis to juz mnie wyjatkowo boli ;/

Mila ja kupiłam laktator lovi prolactis... On jest elektryczny ale ma tez raczke do odciagania recznego wiec 2 w 1 :)

MILA, celia, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość

km5skrhmrg59zoqt.png
    2nn3skjotohf1cr5.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila ja kupiłam laktator ręczny firmy baby ono, koleżanka mi go polecała, używała go z dwójką swoich dzieci i bardzo chwaliła.
    Co do maści to ja jeszcze nie używam, narazie mam tylko bepanthen ale zamierzam kupić ten purelan

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 16:57

Dodi lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila ja mam laktator reczny tommy tippie jeszcze nie uzywany wiec nie powiem nic o nim :)
    Co do masci to czytalam na innym watku ze warto zawczasu smarowac brodawki zeby je zahartowac i wtedy mniej pekaja :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A maly zaczac sie ruszac :)

Ruda27, celia, Dodi lubią tę wiadomość

• Macca Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikowy, jutro od 14:00 myślami jestem z Tobą. Jej, już za kilkanaście godzin będziesz tulić swoją Zuzię <3
    Domi, a Ty za 4 dni! Trzymam kciuki za Was obie, i troszeczkę nawet zazdroszcze... :)
    U mnie niby Mała chciała tak bardzo wyjść już kilka tygodni temu (miałam nawet Pessar założony aby zapobiec tej okoliczności), a teraz siedzi spokojnie i zdaje się nigdzie nie wybierać. Dziś na badaniu rozwarcie nadal na około 1 cm, małe skurcze, szyjka skrócona, ale raczej mam się na nic nie nastawiać w ciągu najbliższych dni... Także staram się być cierpliwa i czekać. Mój mąż powiedział, że za żadne skarby nie pomoże mi w tym aby przyspieszyć poród poprzez sex. On się po prostu boi, że cos jej zrobi, LOL... Wczoraj mu tłumaczyłam " jak krowie na granicy", a on dalej, że nie ma takiej opcji i koniec... Także, tak jak napisałam powyżej, ja to sobie jeszcze raczej dluuuuugo poczekam (do 12.08 jeszcze cale 2 tygodnie):/.
    A Was wszystkie mocno dopinguje. Camille, widzę, że masz na sobie małą "presję" w związku z tym, że niby Twoja kolej? ;) fajnie, że podchodzisz do tego na pełnym luzie... Co ma być to będzie!

amela, Camille87, Ruda27, Kajoni, MILA, celia, Magda2013, Madzikovy, Dodi lubią tę wiadomość

3jgxe6hhu1fhfd0i.png
    1o4uky9zj69e3xdg.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja próbowalam ręcznym to myslałam ze mi ręka odpadnie i przestałam go używać :-P

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macca witaj w klubie, mój mąż też za żadne skarby nie będzie przyspieszał porodu poprzez sex, już pisałam o tym wcześniej...nic nie poradze na to :( a tłumaczenie ma takie same jak Twój mąż :D

A Wy smarujecie już brodawki ?

celia, Macca, Dodi lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • agapast Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do ruchów dziecka, to mi kiedyś pani doktor powiedziała, że jeśli w takie upały jest mniej aktywny to ja muszę pić więcej wody i chyba to działa, bo mimo upałow sie wierci.
    dałam mężowi do powąchania szczotkę, stwierdził, że ona jest owszem z kozy, ale chyba z dupy kozy haha i że psa by tym nie uczesał, "Michałek nie będzie tego używał", musze kupić inną, jakie firmy macie, bo ten śmierdziuch z koziej dupy to NUK?:)

Mila, ja mam laktator medeli, bratowa mi dała, ona miała wcześniaka i musiała odciągać pokarm chyba z 10 razy dziennie i była zadowolona z tego medela mini electrik.

Ruda27, Camille87, Magda2013, le'nutka, Macca, Dodi lubią tę wiadomość

Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 <3 <3 <3
‹‹ 1660 1661 1662 1663 1664 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ