Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Sylka wrote:Ale mi dziś niedobrze.. Szok! Od czasu I trymestru tak się nie czułam
i do tego zaczyna kręcić mnie w brzuchu... Mam nadzieję, że to nie grypa żołądkowa... Jeszcze tego by mi brakowało..
Sylka witaj w klubie. Mi tak nie dobrze od wczoraj -
W sensie ze wstecz tez mozna wyrobic brytyjskie obywatelstwo dzieciakowi? Ja mam 6 lat Darek 7 przepracowane tu, takze prosta droga jest. Mnie mecza zebym zlozyla o obywatelstwo, trzeba mi tylko wiedzy z historii, angielski zaliczony
Amela nie przepraszaj, nie masz za coWiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 17:39
amela lubi tę wiadomość
-
Quendi wrote:Macca ja chodzę na NFZ-także usg robi mi inny lekarz, , wizytę ma inny. Usg pokazuje że niby Maluch starszy o 5 dni.
Najbardziej się martwię że potem będę miała jazdy czy to z przyjęciem do szpitala czy inne...
Quendi, ja nie wiem jak to jest z tym szpitalem w Polsce. Tutaj w Niemczech w moim Mutterpass mam zapisaną datę porodu wg pierwszego USG (moja zgadza się z tą wg owulacji co do dnia więc nigdy się nie zastanawiałam co by było gdyby te daty diametralnie się od siebie różniły) i tego się tu trzymają...
A wg Twoich lekarzy, którą ta datą masz się kierować? Tą 29.07 czy z 18.08? Ja też bym chyba zgłupiała, kurde 3 tygodnie różnicy!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 17:51
-
Macca i Quendi w UK tez liczy sie data z pierwszego usg i taka wpisuja w date porodu a z okresu tutaj nie biora nawet pod uwage owszem jest napisane kiedy nastapila ostatnia miesiaczka ale na tym koniec
Kamilko daj znac jak po ktgAggie, Macca, Camille87 lubią tę wiadomość
-
Quendi faktycznie u Ciebie jest dziwna sytuacja. U mnie też lekarz trzyma się pierwszego terminu wg usg i według OM wychodzi mi 3 sierpień. Kurde trzy tygodnie róznicy to nie 3 dni ...
Macca lubi tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
Dziewczyny, ja rzadko panikuję, ale dzisiaj mam jakąś małą schizę... Otóż, dzisiaj ostatni raz czułam ruchy Małej około południa. Od tego czasu cisza. Miewacie tak? Zaczęłam już wymyślać czarne scenariusze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 17:56
-
Macca ja tez czasami musze proszke brzuszek posturchac albo ponaciskac zeby sie odezwal przewaznie czuje jak jest twardy ale to nie skurcz bo na skurcz owszem jest twardy ale przybiera dziwny ksztalt....jest im strasznie ciasno juz i pewnie nie rusza sie za wiele bo nie ma po prostu miejsca ale jesli ciebie to niepokoi to moze nie lekcewaz tego
Macca lubi tę wiadomość
-
Macca spróbuj poszturchać trochę brzuszek, a jeśli nie pomoże to jedź na IP.. Mi położna ostatnio powiedziała, ze lepiej przyjechać do szpitala jeden raz za dużo niż za mało.. Kazała bacznie się obserwować a jak tylko coś mnie zaniepokoi to od razu do szpitala!
Macca lubi tę wiadomość
-
Udało się!!! Poszturchałam brzuch i po chwili poczułam stópkę po lewej stronie. Tak zazwyczaj czuję gdy się przeciąga z rana. Ależ ulga!!!
Przestraszyłam się nie na żarty, bo ostatnio w piątek mój gin już dał mi do zrozumienia, że wód płodowych ubyło, i że muszę na wszelkie odstepstwa od normy zwracać teraz szczególną uwagę.
Dziękuję Wam za rady, Amela, Moni&, Ninkapa, Sylka :*
Sylka, Dodi, Ruda27, amela, Aggie, celia, Moni&, Kajoni lubią tę wiadomość