Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Quendi wrote:Macca wedłg om 18 sierpnia. Ale mój gin ostatnio na wizycie oglądał moje usg i powiedział że trzeba się sugerować terminem z usg z pierwszego trymestru-a tam najróżniejszy termin to 28 sierpnia i nim cyt."będziemy się sugerować" a to już 41 tydzień ciąży. ..i już mam mętlik
Macca lubi tę wiadomość
-
Tak-10 dni.
A cykle od 28-32.
Ninkapa Słońce to jak z pierwszego usg to 25 sierpnia.
Nie rozumiem tylko czemu gin wpisał 28 sierpnia (z kolejnego usg nie pierwszego). Mały teraz podrósł-jest starszy o 5 dni.
To nie ma znaczenia że będzie to już 41 tydz ciąży? -
hmnn Quendi do 13 tyg ciazy plod chyba rosnie proporcjonalnie do wieku ciazy dlatego do 13 tyg usg wskazuje na wiek ciazy i mysle ze dlatego twoj gin sie tym sugeruje a moze na kolejnej wizycie zwroc mu na to uwage ze Ciebie to niepokoi i niech tobie wytlumaczy dlaczego akurat tak liczy wiek ciazy...
Macca lubi tę wiadomość
-
Quendi wrote:Musiałam sprawdzić ale dobrze napisałam
To ja cos pomieszałam, sorry Quendi
A może temu Twojemu ginowi się po prostu pomyliło i zamiast wpisać 18, to wpisał 28??? Tylko jak to teraz sprawdzić, albo i odkręcić?
Zgadzam się z nikapa, musisz się dopytać, Kochana, żebyś potem nie miała problemów.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 19:27
-
nick nieaktualnyHej sloneczka, wrocilam
mialam torby ze soba na wszelki wypadek
No wiec ktg ok, skurczy nie bylo, moj maz sie smial ze nic z tego nie bedzie hehe bo jak czulam ze mi brzuch twardnieje to ten skurcz zapisywal sie na 26%hahaha jak jechalismy to twardnial brzuch co chwile a jak juz bylam podlaczona pod ktg to tylko jeden raz na 15 min
Aha no i mam rozwarcie na jeden luzny palec! Czyli cos sie dzieje no i plamie po badaniu tzn wydzielina z krwia jest
Jestem mega zachwycona szpitalem i na milion procent tam rodze! Sale porodowe nowe czyste sale poporodowe tez rewelacyjne, szpital dofinansowany z unii plus ma sprzet z wosp!
Plan taki ze na ktg mam byc w sobote i poniedzialek plus w poniedzialek mam test oksytocynowy
Daria super ze wszystko ok, Nataniel gigancik
amela, Macca, celia, Ruda27, Aggie, Magda2013, MILA, mala_mi, Moni&, Sylka, Dodi, Kajoni lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pytałam się go co i jak mam patrzeć, z jednej strony powiedział mi że już mam szyjke krótką a potem patrzy na kartę ciąży i zapis położnej-o to termin 28 sierpnia według usg z 13 tyg. (Choć na pierwszym usg 25
Jak się pytałam to jak mam do tego podejść-bo ten nieszczęsny 28 to już 41 tydz ciąży, a on że czas pokaże.
Zaczynam się denerwować. ..
-
nick nieaktualnyBylam w takim szoku ze nie spytalam o ostateczny termin
ale w sobote zapytam!
A co do szpitala to sie nawet nie spodziewalam ze az taki poziom i zniecUlenie zewnatrzoponowe jest A darmoodwiedziny 8-22 a maz do miasta 50km plus kilka km przez miasto jechal 55min wiec moze zdazymy jak sie porod sam zacznie
Daria Ty chyba od dawna masz to rozwarcie nie? Ja we wtorek nie mialM wiec ciesze sie ze ruszaaha i moj gin dobrze znany tam - mial dyzury tam
Ruda27, Macca, Moni&, Aggie, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKamila chyba ze tak, to cos sie zaczyna dziać, super!
U mnie sie szyjka skrócila do 1,5-2 cmi tez plamie po badaniu
Quendi myśle ze maluszek sam będzie wiedział kiedy wyjść ale ja bym i tak porozmawiala z ginem o tym..Moni&, Aggie, Dodi lubią tę wiadomość