X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane :*
    Gratuluje nowo rozpakowanym :) ale tez widzę dużo zniecierpliwionych :) uwierzcie...korzystajcie ze snu póki możecie :) ja dopiero sie z Zuzanką poznaje...w domu jest całkiem inaczej. Mniej nerwowo niż w szpitalu, wystarczy pare dni żeby sobie wszystko poukładać... Dziś juz nie mam za dużo siły, aby opisywać cały przebieg cc i tego co sie działo w szpitalu, ale jak jutro Maluszek zasnie to wpadne i opisze wszystko po kolei :)
    Oczywiscie czekam z utęsknieniem na Wasze Skarby :)

celia, Dodi, amela, Lanusia93, Moni&, Macca, Niebieska, Camille87, Aggie, le'nutka, Ruda27, Sylka, mala_mi, MILA, Magda2013 lubią tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila no właśnie nie ma reguły na tą szyjkę :) fakt, mam jeszcze nieco czasu, więc nie będę jakoś specjalnie schizować tylko czekam na rozwój sytuacji ;)

a Ty się kochana wyśpij bo to może być przedostatnia lub ostatnia spokojna nocka :P

Madzikovy jak super, że się odezwałaś :* czekamy na szerszą relację w miarę możliwości. Ważne, że sobie radzicie i jest ok. Buziaki dla Was dziewczyny <3

Madzikovy, Moni&, Macca, Camille87 lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi widzę ze mała się nogami nie zakrywala he a mnie krzyż nadal boli i spojenie wiec mam po nocy

Dodi lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi, ach jaka ślicznotka <3 I jaką ma piękną wagę :) Za tydzień możesz zacząć działać z przyśpieszaniem żebyś nam się nie przeterminowała :D
    Madzikovy, fajnie, że masz malutką przy sobie, że w domku Wam dobrze :) Czekamy na jutrzejsze wiadomości od Ciebie :) Ciekawa jestem jak się czujesz w nowej roli, jak mała przesypia noce, jak z kąpielą, karmieniami, w ogóle jestem ciekawa jak Zuzi po drugiej stronie ;) Rzadko mamusie do nas zaglądają i nie ma kogo podpytać :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 22:04

Moni&, celia, Dodi, Macca, Madzikovy, Camille87, Magda2013 lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • amela Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi jaka śliczna Buzka <3 super ze wszystko dobrze :-)

Lanusia no szkoda...widzisz może jakby byl inny lekarz na zmianie to by zbadał, akurat była taka babka i tez ja ściągnęli chyba z poloznictwa, podejrzewam ze jej się nie chcialo, ale w środę zapytam się czy mnie zbadaja może będzie inny lekarz...

Kamilka ja juz leże i tez jakoś oko mi się przymyka ...

Lanusia93, Dodi, Camille87, celia lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dodi <3 póki co jak ona tylko zasypia to ja tez korzystam ze snu :) także... Dobranoc :* bo nie wiem czy kolejne godziny bedą takie spokojne :)

Moni&, celia, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja jutro ♥ z mężem bo dziś zmęczony po 24 h Pracy ale jutro go dopadne może coś z działamy o ile dziś coś nie ruszy heh

Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia <3 szybko Ci odpowiem bo jak juz weszłam na forum to nie mogę sie odpedzic :)
    Z karmieniem na początku było krucho, mianowicie przez pierwsze 2 doby prawie nie miałam pokarmu bo po cc następuje to trochę pózniej. "Umordowałam" sie przez to z Mała w szpitalu bo ona ciagle płakała, ja byłam przerażona, bo nawet nie wiedziałam jak zmienić pampersa, a ona tak strasznie krzyczała....bo...była glodna, wiec po wielu trudach (tu wszystko opisze jutro, bo długa historia) doszliśmy do ładu i składu, a juz po powrocie do domu miałam pokarm i mała jest juz tylko na cycku. Je często... Czasem nawet za często :) kąpieli Zuzka nie lubi za bardzo choć dziś pierwszy (!) raz sie nie darla przy kąpieli tylko trochę zamiągwała. I ODPADŁ JEJ JUZ PĘPUSZEK :) dziś rano znalazłam go w pampersie :) z nocami jest cieżko, choć ostatnia noc była bez płaczu, za to 3 karmienia po 40 min, wiec okey :)
    Dobra resztę jutro :) bo zaraz znowu sie obudzi i co.....i cyc.... :D

Moni&, celia, Camille87, Niebieska, Aggie, Dodi, Macca, Ruda27, Lanusia93, Sylka, mala_mi, MILA, Magda2013 lubią tę wiadomość

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka super ze wszystko ok! Dodi sliczna buzka! Amela to sobota juz niedlugo! :)
    Ja sie jeszcze nie nastawiam na ten czwartek, mam nadzieje ze nie pojde tylko na obserwacjw, moj gin mowi ze musimy d razu zaczac dzialac jak nie ruszy kroplówa z oxy i czekamy. boje sie szpitala jak cholera..:/

amela, Dodi, genoweffa lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia super ze sie odezwalas! widzisz dovrze Ci idzie a tak sie balas:P czekamy oczywiscie na jutrzejsze szczegóły:)
    a czego uzywalas do odkazania pępuszka?
    kada my <3 jutro boja sie dzisiaj czuje nie powiem jak po tym masazu :P
    ale cos mnie czyscic zaczelo, nie wiem czy to po hamburgerach popitych mlekiem czy cos sie dzieje, ale nigdy mnie tak nie ruszalo moglam mieszac przyslowiowe ogorki z dzemem i nic :P

Camille87, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie Madzia ten sen! Jak sobie pomysle ze Kubus juz sie urodzi to wyobrazam sobie te nieprzespane noce i wtedy do porodu az tak nie spieszno :P no ale dzieciatka wynagradzaja to wszystko swoja obecnoscia <3

Ja juz w lozku! Dobranoc!

Moni&, Dodi, celia lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobranoc Kamilka:* ja juz sie nie moge doczekac tych nieprzespanych nocy, a w koncu tak soboe czas zorganizujemy ze i sie wysypiac bedziemy ;)

Camille87, celia, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia to szybko wam pepuszek odpadl! Uzywalas octeniseptu?
    Monia moze to czystki przed akcja ;-) oby cos ruszylo!

Dobranoc :*

Dodi, Moni& lubią tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc Kamilka <3

Monia ja tez się boje szpitala ..:-\ ale z drugiej strony juz się nie mogę doczekać kiedy mała się urodzi :-) Monia a to u Ciebie wywoluja ile po terminie ??

Dodi, Moni&, genoweffa lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od kilku dni mam takie bardzo mocne bóle tak jakby w pachwinie, czy któraaś ma coś takiego ? takie nagłe ciągnięcie bardzo bolesne i przechodzi, jak złapie mnie jak akurat ide to aż nie moge isć przez chwile..

chyba też się zaraz kłade :)

Camille87, Moni& lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • le'nutka Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wam :-) ja dzis mialam wizyte u dr i co sie okazalo ze szyjka zgladzona i rozwarcie na 1 palec wiec "w kazdej chwili moze pani urodzic" a ja o_O no bo moglby synus jeszcze poczekac ze 2 tygodnie. Dostalam nawet propozycje zostania w szpitalu ale powiedzialam ze bede bardzo grzecznie lezec w domku i zaciskac nogi heh. Wiec mam lezec i za tydzien na ktg i juz sie z moim panem dr nie zobacze wiec mam wyslac mmsa jak sie Maly urodzi :-) takze niby planowana cesarka na 27 ale wszystko sie moze zdarzyc... ale najlepsze jest to ze ta informacja sprawila ze To wszystko stalo sie bardzo realne a ja ciagle nie moge uwierzyc w to szczescie ze bede Mama cudownego Dzidziusia ;-)
    Jakby sie tak dalo to oddalabym wszystkim tu niecierpliwiacym sie mamusiom troche tego "naszego pospiechu"

Tymczasem jednym z was (i sobie) zycze spokojnej nocy a drugim nocy,pelnej pozytywnych wrazen ;-)

Dodi, Aggie, Macca, Camille87, Moni&, Ruda27, Niebieska, Sylka, celia, MILA lubią tę wiadomość

relg2n0a1g998ci6.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia ja się własnie zastanawiam czy się brać za przyspieszanie czy pozostawić sprawy własnemu biegowi bo jak patrzę jak się mordujecie żeby coś pogonić a wychodzi zupełnie odwrotnie to nie wiem co lepsze :P Trzymam kciuki by jednak Lilianka zdecydowała się szybciutko wyjść ;)

Madzikovy super, że Zuzkę karmisz naturalnie bo to pewnego rodzaju sukces :)

Lenutka fajnie, ze u Ciebie zaczyna się coś dziać, ale faktycznie dzidzia mogłaby jeszcze troszkę poczekać bo jakby nie było to jeszcze kilka tygodni do końca zostało ;)

ja też sie zbieram do spania i będę śledzić na bieżąco sytuację.... Zniecierpliwionym i na terminie życze zaostrzenia akcji :)

Dobranoc :*

Macca, Camille87, Moni&, amela, Lanusia93, celia, le'nutka lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!
    U mnie noc znow nieprzespana :( krecilam sie z boku na bok zadna pozycja nie bhla odpowiednia, goraco i wogole :( masakra..

Anitka ja miewam takie klucia, ale najczesciej jak leze i noge "postawie" zgiwta w kolanie oj potrafi zabolec! Jakby ktos noz wbijal!

Lenutka oszczedzaj sie zebys za wczesnie jednak nie urodzila choc jak widac rozwarcie nie zawsze postepuje szczegolnie gdy sie tego chce ;)

A ja witam sie a pieknym 42 tygodniu :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 06:11

Moni&, kada24, Dodi, amela, Aggie, Sylka, celia, MILA, le'nutka, Magda2013 lubią tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje kolejnego tygodnia Kamila ja też nie śpię wszystko mnie boli też w nocy non stop chodziłam do wc miałam skurcze ale tylko tyle eh

Camille87, DeLaCruz lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Quendi Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane

Ja też noc do bani...nie da się spać. ..już mam dosyć tej pogody. Serio chcę zimę dzisiaj :-)

Jutro mam wizytę, jedyne co mnie cieszy to to, , że położna posłucha <3 Hubsona i że lekarz omówi badania-reszta bleeee

Mąż idzie do pracy a ja dalej lulu :-)

Kamcia już jutro Kochana :-* będziesz najszczęśliwsza!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 06:52

Camille87, Dodi, celia lubią tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
‹‹ 1717 1718 1719 1720 1721 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ