Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam U mnie w nocy padało teraz już słońce operuje także znowu bedzie gorąco..
U mnie noc ok, to przewracanie jest uciążliwe i wstawanie na siusiu..
Monia ja też się boje tego wywoływania, zwłąszcza ze moja mama i ze mną i siostrą miała wywoływany i akcja u mniej wogóle nie postępowała, męczyła się 17 h a przecież mogli zrobić cc ale kiedyś to zacofane wszystko było !!
Mam nadzieje że u nas szybko pójdzie i w końcu zobaczymy nasze skarby musimy myśleć pozytywnie kochane, bedzie dobrze !
U mnie z przyspieszania to tylko chyba chodzenie po schodach bo i tak tam musze kilka razy na dzień wejść i tak, więc czekam spokojnie..teraz już chociaż wiem mniej więcej kiedy zobacze już małą !!
Kamilka już niebawem bedziesz tuliła KubuniaDodi, Moni&, Camille87, Lanusia93, celia, Magda2013 lubią tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
Mika powodzenia na wizycie.
Kamilka wiem jak to jest jak cos/ktos wybije Cie ze snu i ciesze sie ze humor masz lepszy juz jutro sie zacznie
Daria, dobrze ze jakos znosisz szpital oby juz niedlugo
Monia i u Ciebie cos ruszy
A ja lece na glukoze, dziewczyny trzymajcie kciuki zeby wyszlo dobrze, bo troche pozno zeby cokolwiek zrobic z zawysokim cukrem... dam znac o wynikach na fb bo dzis zalatany dzien bedzie.
Milego dzionka pyszczkiDodi, Moni&, Camille87, celia lubią tę wiadomość
-
Mamy jakieś informacje od Domi ?
mała mi jutro Twój wielki dzień trzymamy kciuki
WITAMY NA ŚWIECIE
Pekinka82 13.08 EMIL / 12.07 - SN
marderkowa MILA / 14.07 - CC
Paulia87 18.08 MARCELEK / 25.07 - CC
Jus1985 18.08 CÓRKA / 27.07 - SN
Madzikovy 29.07 ZUZANKA / 29.07 - CC
Seneka 14.08 MACIUŚ / 29.07 - SN
Kasieńka:) 01.08 LENKA / 30.07 - SN
Kajoni 01.08 ADAŚ / 31.07 - CC
ona20 24.08 OLIWIA / 31.07 - CC
Positive 14.08 ALICJA / 1.08 - SN
CZEKAMY NA :
Camille87 - - 29.07 SYN KUBUŚ
Ruda27 - - 31.07 SYN NATANIEL
Domi IRL - - 1.08 -- CC
Lanusia93 - - 01.08 CÓRKA LILIENKA
Amela - - 03.08 CÓRKA NELKA
Magda2013 - - 3.08 CÓRKA MAJECZKA
Moni& - - 4.08 SYN KACPEREK
mala_mi - 06.08 CÓRKA KLARA - CC
Niebieska - - 10.08 SYN KACPEREK
Celia – - 12.08 CÓRKA JUSTYSIA - CC
Kada24 - - 12.08 SYN MATEUSZEK
Macca - - 12.08 CÓRKA EMILY
Nezumi - - 13.08 CÓRKA ALICJA
agapast - - 13.08 SYN MICHAŁEK
Quendi - - 18.08 SYN HUBERT
Mila - - 18.08 SYN BARTUŚ - CC
Ninkapa - - 19.08 SYN LUCAS
Sproquette - - 20.08 CÓRKA JULKA
_Cleo_ - 21.08 CÓRKA
Mika 28 - - 22.08 CÓRKA JULCIA
Mika1987 - - 23.08 CÓRKA MAJUSIA
Aggie - - 24.08 CÓRKA MAYA
Sylka - - 25.08. SYN OLAV
le'nutka - - 27.08 SYN JULIAN
aicha - - 29.08 CÓRKA MADZIA
Nadia - - 30.08 CÓRKA ALICJA
Dodi- - 30.08 CÓRKA AMELKAWiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 18:23
Moni&, Camille87, Dodi, celia, Macca, le'nutka, Magda2013 lubią tę wiadomość
Agus trzymam kciuki, napewno bedzie dobrze :*
W moim szpitalu jest duzy odsetek cc wiec mysle ze w razie czegos nie bedą sie z tym ociągac... no cóż trzeba sie z tym liczyc.
Ale ta lista robi sie fajna:)
Tez jestem ciekawa co z Domi, w ogóle sie do nas nie odzywa. no ale pewnie jest tak zajeta dzidziolkiem ze o nas zapomniała:P
niech którąś cos ruszy bo mamy juz 4 dzien zastoju w porodachWiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 08:54
amela, Camille87, Dodi, celia lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
Witam was dziewczyny! A mi wczoraj mój kotek, po powrocie do domu, cały mokry i brudny, wladowal się prosto do łóżeczka synusia! Zapomniałam zamknąć drzwi z sypialni I cała moja praca na marne. Dzisiaj od rana pranie i prasowanie podwójna sobota, ech życie..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 09:08
celia lubi tę wiadomość
-
Domi napisała dziś na watku ciąża po 30 ! Z małą wszystko dobrze, urodziła 1 sierpnia Jutro ma być w domu więć pewnie się do nas odezwie
Camille87, Moni&, Lanusia93, Dodi, celia, MILA lubią tę wiadomość
Przysnęłam troszkę teraz to mi się wstawać nie chce....ech
Grono piszących na forum będzie się pomalutku zmniejszać-udzielamy się tylko te przed porodem
Po każdy jest zauroczony i zabiegany Maleństwem!!
Już bym poprowadziła wózek. Zostaje mi prowadzenie kosiarki na działkę...
Niebieska współczuję Kochana, , Mój też czatuje na sen w łóżeczku-ale wtedy to już łóżeczko nie zostanie he he.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 09:15
amela, Niebieska, Lanusia93, Dodi, celia lubią tę wiadomość
-
A wiec Domi gratulujemy czekamy na informacje i zdjęcia córeczki
WITAMY NA ŚWIECIE
Pekinka82 13.08 EMIL / 12.07 - SN
marderkowa MILA / 14.07 - CC
Paulia87 18.08 MARCELEK / 25.07 - CC
Jus1985 18.08 CÓRKA / 27.07 - SN
Madzikovy 29.07 ZUZANKA / 29.07 - CC
Seneka 14.08 MACIUŚ / 29.07 - SN
Kasieńka:) 01.08 LENKA / 30.07 - SN
Kajoni 01.08 ADAŚ / 31.07 - CC
ona20 24.08 OLIWIA / 31.07 - CC
Positive 14.08 ALICJA / 1.08 - SN
Domi IRL 1.08 CÓRKA / 1.08 - CC
CZEKAMY NA :
Camille87 - - 29.07 SYN KUBUŚ
Ruda27 - - 31.07 SYN NATANIEL
Lanusia93 - - 01.08 CÓRKA LILIENKA
Amela - - 03.08 CÓRKA NELKA
Magda2013 - - 3.08 CÓRKA MAJECZKA
Moni& - - 4.08 SYN KACPEREK
mala_mi - 06.08 CÓRKA KLARA - CC
Niebieska - - 10.08 SYN KACPEREK
Celia – - 12.08 CÓRKA JUSTYSIA - CC
Kada24 - - 12.08 SYN MATEUSZEK
Macca - - 12.08 CÓRKA EMILY
Nezumi - - 13.08 CÓRKA ALICJA
agapast - - 13.08 SYN MICHAŁEK
Quendi - - 18.08 SYN HUBERT
Mila - - 18.08 SYN BARTUŚ - CC
Ninkapa - - 19.08 SYN LUCAS
Sproquette - - 20.08 CÓRKA JULKA
_Cleo_ - 21.08 CÓRKA
Mika 28 - - 22.08 CÓRKA JULCIA
Mika1987 - - 23.08 CÓRKA MAJUSIA
Aggie - - 24.08 CÓRKA MAYA
Sylka - - 25.08. SYN OLAV
le'nutka - - 27.08 SYN JULIAN
aicha - - 29.08 CÓRKA MADZIA
Nadia - - 30.08 CÓRKA ALICJA
Dodi- - 30.08 CÓRKA AMELKAWiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 09:20
Camille87, Moni&, Dodi, celia lubią tę wiadomość
Witajcie Kochane!
Nawet nie wiem co napisać... Może po prostu, że bardzo mocno trzymam kciuki za oczekujące, aby się rozkręciło i skończyło się to paskudne wyczekiwanie.
Niebieska Twój kot po prostu pilnuje, aby nie dopadła Cię nuda Jejku jak ja bym chciała kotkaaaa... Moja niunia została w PL i baaardzo za nią tęsknię...
Dodi Twoja córeczka jest śliczna Ja jestem strasznie ciekawa jak będzie wyglądał mój syn! Mąż wczoraj mówił, że mu się śnił i że miał blond włoski No ciekawa jestem strasznie w kogo się wdał
Madzikovy bardzo miło, ze znalazłaś czas w natłoku nowych obowiązków i napisałaś do nas :* My jesteśmy baaardzo spragnione wiedzy więc relacjonuj nam przeżycia i przemyślenia młodej matki
Ja wczoraj wieczorem padłam jak betka i nawet dobrze spałam. Koło 3 obudził mnie ból brzucha i mały głód, ale szybko to opanowałam i poszłam spać dalej Rano za to synuś postanowił pokazać mamie jaki już jest silny i jak potrafi zmienić okrągły brzuch w kwadratowy
Jeśli chodzi o wywoływanie porodu, ja raczej nie myślę o tym i nie robię nic specjalnego w tym kierunku. Korzystamy tylko z mężem z ostatnich dni kiedy mozemy sobie no bo później post Spacerować też zbyt wiele nie spaceruję, bo boli mnie każdy krok. Ale w domu funkcjonuję normalnie.
Aaaaaaa!!! Ostatnio mówię do męża, że po porodzie będziemy musieli wrócić do antykoncepcji, a On na to, że to i tak tylko na pół roku i odstawimy, żeby mieć kolejne dziecko... To się chopok rozpędziłLanusia93, kada24, amela, Niebieska, Moni&, Dodi, celia, Aggie, MILA lubią tę wiadomość
-
Quendi kochana u mnie Nelka z rana i wieczorem jest najbardziej aktywna a w ciągu dnia to zależy raz częsciej raz mniej. Na pewno Twój maluszek bedzie mega grzecznym chłopcem poszturchaj go to na pewno się odezwie
Lanusia93, Quendi, Dodi, celia lubią tę wiadomość
Dzień dobry
Madzikovy, najważniejsze, że dałyście radę z karmieniem, nie poddałyście się Haha zabawne są te dzieciątka, 9 miesięcy w wodzie pływały, a teraz kąpieli się boją Szybciutko pępek odpadł, co z nim robiłaś? Jedni piszą, żeby nie dotykać, niczym nie przemywać, nie wysuszać, inni- wręcz odwrotnie. Ale super, że masz ją już przy sobie
Moni&, mnie też chcą w szpitalu już w czwartek zostawić, ale boję się, że będzie to typowa obserwacja i czekanie do tygodnia po terminie Zapytam dziś mojego lekarza jeśli będzie i jeśli takie są jego plany to do szpitala na wywołanie przyjdę dopiero w poniedziałek, przecież nie może mnie zmusić.
amela, mam takie coś, to chyba wynik główki schodzącej coraz niżej. Mi też pachwiny i uda paraliżuje.
le'nutka, synek niech się jeszcze troszkę wstrzyma, jeszcze ma czas Ale tak jak pisze Kamila, z rozwarciem można sobie chooooodzić. Może dzięki temu będziesz miała szybszy poród
Dodi, może lepiej faktycznie pozostawić sprawy własnemu biegowi A Lilka to mam nadzieję, że się zdecyduje jednak z własnej woli opuścić apartament.
Camille87, moja noc też niezbyt dobra, ale mam tak od kilku ładnych dni. Biegam do toalety co godzinę, półtorej, na większe przerwy nie mam co liczyć. Będę przynajmniej dobrze przygotowana do nocnych karmień A Ty nie jeździsz codziennie na KTG? Nie cieszę się z Twojego 42 tygodnia, już teraz to żaden powód do radości, ale niedługo to się skończy...
Niebieska, bardzo współczuję
Quendi, świetnie rozumiem mamuśki i zamieszanie jakie maluszki wprowadził do ich życia, więc nie ma co mieć do nich pretensji Ale dwa słówka dziennie mogłyby skrobnąć Moja mała wierci się przez cały czas, całe noce i dnie, więc odpowiadam: tak, pukała z rana
A gdzie Magda2013...?
Rodzina mnie nie pociesza... Mama prorokuje i dobija: "A jak wody są już zielone?". Babcia jeszcze lepsza: "Mam bardzo złe sny, coś złego się wydarzy. A jak ona jest okręcona pępowiną i chce wyjść, ale nie może przeć już główką niżej? Szybko wymuś na nich cesarkę"
One myślą, że ja nie chcę urodzić? Że nie chcę na nich wymusić wywołania? Nie ma co pisać czarnych scenariuszy moim zdaniem i ja nawet takich rzeczy nie wymyślam, ale jak słyszę takie teksty od najbliższych to mi się scyzoryk...amela, Niebieska, Dodi, celia, le'nutka, Magda2013 lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014 3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016 3650 g, 55 cm -
Sylka, faktycznie się rozpędził Ja po ciąży decyduję się na zastrzyk antykoncepcyjny. Podobno działa przez 3 miesiące, a potem przez rok mogą być kłopoty z płodnością. Dla mnie rozwiązanie w sam raz
Po 13 mam KTG i chyba badanie... Modlę się, żeby coś ruszyło, ale nie wierzę w to, prawdę mówiąc, nawet sobie nadziei nie będę robiła. Nic mnie nie boli, skurcze tylko bezbolesne i dużo rzadziej niż np. tydzień temu Tylko kłucia odczuwam głęboko w środku, więc pewnie dalej szyjka sobie pracuje.
Dziewczyny, najbliższa pełnia jest 10 sierpnia, a wtedy podobno porody ruszają... Mam nadzieję, że nie będziemy czekać tyle czasu
Ja chcę, żeby odeszły mi woooody!Dodi, celia, Camille87 lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014 3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016 3650 g, 55 cm -
Lanusia to rodzina Cie nie pociesza... ale nie mrartw się bo na pewno wszystko jest dobrze, a jak lekarze postanowia Cie zostawić w szpitalu to tak zrób, myśle z oni wiedzą lepiej co robić! a Ty bedziesz spokojniejsza o małą pod opieką lekarzy !!
Lanusia93 lubi tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif