X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia, ja zlosnica? Alez skad! Jestem spkojna jak aniolek :)

Niebieska co do Twojego kota jak powiedzialam mezowi o tym to powiedzial ze by go zniszczyl :P i wtedy bylby palikot haha

Genoweffa Ty idziesz rowno ze mna :) dzis masz wywolanie czy badanie??

Lanusia93, Aggie, Niebieska, Dodi, celia lubią tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)

Matko znowu tyle czytania ha ha :-)

Gratuluję kolejnych tygodni dziewczyny :-)

Powodzenia na wizytach :-)

Madzikovy radzisz sobie super :-)

Dodi śliczne zdjęcie małej :-)

co do sypiania w nocy to ja można powiedzieć nie potrafię już spać :-( tzn jak tu się wyspać "na zapas" jak w nocy 5 razy do kibla idę, a obracam się z boku na bok tak z kilkanaście razy więc wstaję z łóżka zmęczona na maxa i nie wyspana :-(

Sylka mąz cie juz straszy kolejną ciążą ha ha :-) ale wy już macie synka prawda? czyli trzecie planujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 10:25

Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    posprzatalam dom umylam podlogi wykapalam sie wypachnialam i lece sobie zrobic paznokcie a co musze byc ladna wieczorkiem <3 hehe a jutro wizyta

celia, MILA lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Sylka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahahaha Mila ale się rozpędziłaś :D Czasem mój mąż zachowuje się jak dziecko, ale poza tym nie mam innych :P

kada24, Lanusia93, MILA, Dodi, celia lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, to wyniki jutro najwczesniej bede miala :/ glodna jak sam skur...syn jestem a gowniara naprzeciw wpierdalal najpierw marsa teraz kanapke :/ a ja za poltorej h mam kolejna krew...

Lanusia, kurcze, nie sluchaj rodzinki, lekarze wiedza co robia, w pl przynajmniej szanuja nowe zycie :-*

Sylka sie usmialam z Twojego meza, dobry jest :-) my planujemy za jakies 3 lata zaczac sie znow starac, a jesli chodzi o antykoncepcje to my jjz sie zdecydowalismy na implant (wstrzykuja taka rureczke i ona delikatne hormkny puszcza, zaklada sis wlasnie na 3 lata).
    Stosunek przerywany... Yyy w to chyba tylko nastolatki wierza, przeciez w tym plynie co u faceta wylatuje juz zanim wsadzi sa plemniki! No ale jesli ktos wiarze sie z ryzykiem to spoko :-)

Quendi, Hubcio to maly zlosliwiec, co? Moja dzis kopie i wywija ale to dlatego ze sniadania nie jadlam.

Niebieska ja mam dwie kotki :-P i jedna to taka lajza ze szok, charakterek ma i czesto syczy, ale to na zasadzie jak z ta krowa co duzo ryczy :-P ona pewnie obwacha malca i oleje, druga ciagnie do dzieci strasznie, swietnie sie z siostrzenica bawila :-) co do lozeczka to obie wlazily na poczatek, dlatego dlugo byl sam materac, oduczylam je tego i teraz tylko popatrza i odchodza, to samo z kojcem i innymi pierdulkami :-)

MILA, Niebieska, Sylka, Dodi, Lanusia93 lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka serio o.O hmmmm to skąd mi się to wzięło :-P :-D

Sylka lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninkapa, ta zgaga to chyba przez ucisk dzieci na żołądek. Ja miałam kilka razy tak potworną, że łzy mi mimowolnie ciekły, tylko mleko pomagało. Dobrze, że Twój piesek taki tolerancyjny :)
    Aggie, ja myślę pozytywnie i wiem, że wszystko musi być dobrze, ale ciężko mi przetłumaczyć babci, bo ona urodziła synka, który zmarł tego samego dnia... A moja mama to wcześniak z 7 miesiąca.
    No, a konkretnie to nazywa się preejakulat, ta substancja TUŻ PRZED WYTRYSKIEM wylatuje i też zapłodnić potrafi :D

Uciekam, kochane, jeszcze po mieście się przespaceruję przed tym KTG.
    Będę później, miłego dnia <3

MILA, Aggie, Camille87, celia, Dodi lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila może po prostu już jakieś urojenia ciążowe masz ;) :P

MILA lubi tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie, ja staram się kota oduczyć, już dwa razy dostał w dupe. Na razie jest pokrowiec na łóżeczku, przynajmniej nie będzie brudzic. Uczę go, że nie wolno wchodzić do pokoju synka. Póki co. Już trzy razy zaglądał. Ale od łóżeczka trzyma się z daleka :-P zobaczymy :-P

Aggie, Camille87, Magda2013 lubią tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka wrote:
    Mila może po prostu już jakieś urojenia ciążowe masz ;) :P

ha ha ha może :-P :-)

Sylka lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widzisz Lanusia :-P to wlasnie to! Ostatnio brakuje mi slow :-( zwlaszcza po polsku, tak jakby moj mozg mial zbyt malo szarych komorek :-P

Niebieska, no trzeba byc bezwzglednym jesli chodzi o kotecki bo pies uslucha a koty chadzaja wlasnymi sciezkami, na szczescie my mamy tylmo jednego rozpieszczonego paszczaka, mlodsza jest bardziej usluchana :-) nauczy sie w koncu i Twoj, cierpliwosci zycze :-)

Niebieska, Camille87, Lanusia93 lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Kamila, obudziłaś mnie!!! Przecież to ostatnie dni kiedy można najeść się copów :P :D
    I słuchać głooooooośno muzyki :)
    No to mamy plan na dziś hahaha

Dodi, Camille87, celia lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia ale Cie ta babcia straszy. kiedys nie bylo takiej techniki jak dzis, moze jej dziecko musialo w inkubatorze lezec a nie lezalo moze byly jakies powiklania w ciazy juz nie wiesz tego ja bym ją opierdzieliła za takie straszenie Cie tuz przed porodem.
    ja na temat kotów sie nie wypowiadam bo nie mam i nie chce kota:P
    kurde ale mam stresa teraz to taka jedna wielka niewiadoma eh. jeszcze mój ojciec dzis na kawe po poludniu przyjedzie. nie mam ochoty z nikim siedziec tak naprawde tylko z mezem chce sie wyciszyc uspokoic a moi rodzice to tylko pytanie wiecznie kiedy w.koncu rodzisz kiedy pojdsiess do szpitala a boli cie cos a jak sie czjesz no kurwicy dostaje, oni sie nie moga doczekac wnuka no ale kurr.. oni mysla ze wszyscu czekaja tylko ja nie czekam i moze im.na.zlosc robie ze jeszcze nie rodze?? mysle jak przed nimi ukryc fakt ze ide do szpitala w czwartek prawdopodobnie, wolalabym zeby sie dowiedzieli jak sie mały urodzi juz i wtedy niech przyjda a nie chce zeby mnie odwiedzali bo rozniose szpital irytujący są.

Lanusia93 lubi tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a pralyscie kolderki?

Ja mam do zjedzenia ananasa, arbuza, ogorki z dzialki, orzeszki ziemne, winogrono i bede robic salatke z kurczaka wedzonego :P

Lanusia Twoja babcia nie ma taktu :/ ale nie przejmuj sie to ze ona miala takie przejścia wcale ni e znaczy ze Ty je bedziesz miec! Wymaz z pamieci jej slowa :) bedzie dobrze!
    Do mnie dzis kolezanka z pracy zadzwonila jak tam sie czuje, akurat wszyscy w biurze przysluchiwali sie rozmowie i jeden kolega powiedzial ze przyjedzie do szpitala i przyspieszy porod :P a akurat jego zona w 8mscu ma przedwczesne skurcze.. druga kolezanka na fb pytala i zyczyla powodzenia, meza rodzice non stop dzwonia ale to juz pisalam.. oj mozna sie wkurzyc ;-)

Moni&, celia, Sylka, Dodi, Magda2013, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurna wzielam sie za sprzatanie ale co chwil musze przysiasc bo strasznie sie mecze! :/

Pomyslalam ze korzystajac z okazji wydepiluje sobie nogi, wyreguluje brwi, przypiluje i pomaluje odzywka paznokcie i zmyje krwista czerwien z paznokci u stop :P a co!

celia, amela, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i się poryczałam ze strachu przed szpitalem i wywoływaniem porodu :(

• celia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka dobry plan ;)
    Ja prałam kołderkę, choć nie będę jeszcze jej używać.

Wiecie faktycznie jest ogromna różnica, gdy czeka się na konkretny termin. Ja mam wszystko zaplanowane, tak by na ostatnią chwilę wysprzątać, zmienić u nas pościel, ubrać łóżeczko itp. W piątek chcę zająć się sobą czyli henna i depilacja ;) Weekend - ostatni we dwoje, a w poniedziałek do szpitala no i we wtorek mój Cudzik :D
    Więc przyznam, że każda zmiana w tym planie doprowadziłaby mnie do szału :P

Mala_mi już jutro ... <3

Camille87, MILA, Moni&, Macca, mala_mi, Dodi, le'nutka, Lanusia93 lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia widzisz jak to pieknie kiec zaplanowany porod :)
    Organizacja na najwyzszym poziomie ;-)
    Oby sie nic samo nie zaczelo jak u Kajoni! :)

Ja jednak nie bede prac kolderki - jest antyalergiczna tylko ja wywietrze na balkonie..

celia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    genoweffa wrote:
    no i się poryczałam ze strachu przed szpitalem i wywoływaniem porodu :(

Daj spokoj, bedzie dobrze :) co nas nie zabije to nas wzmocni :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 11:56

Dodi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu sie tak boicie wywolywania?

Ja mam w czw :) od dzisiaj zastrzyki uczulajace, ktore przygotowuja macice. Dzisiaj bede z polozna pila ta mieszanke i moze samo ruszy do czw :) a jak nie to ok 5-6 zaczynamy z kroplowka, oby sie udalo :P mam 2 dni na przygotowanie sie.. Szyjka skrocona i na 2 palce, dzidzia chyba nisko..
    Nie nadrobilam was, ale widzialam ze u nikogo si ni zaczelo.. Trzymam caly czas kciuki!

amela, celia, Camille87, Moni&, Aggie, Dodi, Magda2013, Lanusia93 lubią tę wiadomość

‹‹ 1721 1722 1723 1724 1725 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ