Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kamilka ja nie piore kołderki !
Też zaczęłam sprzątać ale co chwila staje przed wiatrakiem bo też okropnie się męcze..
A ja otworzyłam sobie ogóreczki małosolne od teściowej i zjadłam już pół słoika mmm pychota, co by tu jeszcze dziś zjesc ? ?1
A powiedzcie mi czy każdy szpital ma inne metody na wywołanie porodu? znaczy chodzi o to co stosują jako pierwsze a co jako ostateczność ?Camille87, Dodi lubią tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDaria super! Czyli juz wiadomo moze ruszy po tej mieszance, ja jak ja pilam to mialam szyjke zamknieta wiec moze przez to nie ruszyly skurcze ale Ty masz juz spore rozwarcie wiec jest szansa! Powodzenia
Anitka chyba kazdy szpital inaczej podchodzi do wywolania - Daria ma zastrzyki ja bede miala test oksy a u mnie w miescie zakladaja ten cewnik a potem kroplowka z oksytocynowy wiec roznie!Ruda27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Daria zadziała trzymamy tu wszystkie kciuki kochana bedzie dobrze
A ja się zastanawiam czy np. moge się nie zgodzić na to cewnikowanie i zażyczyć sobie od razu oksytocyne ? podobno moge nie wyrazić zgodny na ewentualne zabiegi okołoporodowe ! Czytam że to cewnikowanie boli
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
nick nieaktualnyAnitka mysle pozytywnie to musi byc dobrze
A z tym cewnikowaniem nie wiem, myslalam ze to podawane jest jak jest brak rozwarcia.. Ja sie nie znam ale mysle ze masz prawo odmowic
Aa i polzna mi troche masaz szyjki zrobila, dla mnie to masakra nawet nie chc sobie boku porodowego wyobrazac jak to mnie tak bolaloWiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 12:51
-
Hej dziewczyny ja po wizycie szyjka lekko skrócona ale zamknięta. Na KTG Wychodza lekkie skurcze a ja nic nie czuje..... Hm myslalam ze przenoszę a tujuz zaczyna sie cos dziać. Chyba najwyzsza pora spakować torbę. Dobrze ze przeprowadzka i remont niemal zakończone. Mam nadzieje ze jeszcze chociaz ze 2 tyg posiedzi w brzuszku pozdrawiam
MILA, Ruda27, Niebieska, celia, Dodi, Magda2013, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
Aggie tak. Mój Synek tak się zachowuje. Niby się przyzwyczaiłam ale nadal przeżywam strasznie brak ruchów. Dlatego już bym chciała mieć go obok siebie, przytulać, kochać z każdym dniem coraz bardziej.
Wzruszyłam się :,,-( ech
MILA, Camille87, Moni&, celia, Aggie, Dodi, Magda2013, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZeby zalozyc cewnik musi byc rozwarcie chociaz na wielkosc cewnika, mysle Anitka ze czasem twn cewnik pomaga bo oksytocyna moze wywolac skurcze ale szyjk moze sie nie rozwierac.. mysle ze ten bol nie jest az taki straszny rozmawialam z kolezanka ktora miala cewnik zakladany i on wlasnie spowodowal u niej skurcze! Mowila ze czula bol rozwierajacej sie szyjki ale akurcze bolaly bardziej - rano miala zakladany, ok 20 pojawily sie skurcze a o 1:00 urodzila
amela, Dodi, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny