Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Cos mi play nawalil i nie mialam neta
Melduje sie w dwupaku jeszcze
Wczoraj mialam wizyte. Wiec tak: szyjka zakmnieta na cztery spusty,dluga na 4 cm. 0 cm rozwarcia Czyli nic sie nie zmienilo od ponad miesiaca Maja wazy ok 3500 ale mysle ze troche mniej. Fotki nie mam,ciezko bylo wogole ja pomierzyc. Wyszlo ze od 12 lipca wcale nie urosla jej kosc udowa (74mm).To mozliwe ? BPD i HC wyszlo na 37t3d ale gin nic nie mowil ze cos jest nie tak. Sredni wiek ciazy 39t3d. Serduszko 144 uderzen/min. Maja siedzi jeszcze wysoko. Stwierdzil ze jest nie gotowa do wyjscia
Ide jeszcze w piatek na KTG.
Jesli przez ten tydzien nie urodze a nic sie na to nie zanosi,to we wtorek,najpozniej w srode ide do szpitala juz na wywolanie. Skierowania nie potrzeba. Ja wg OM mam termin na dzisiaj.
Boje sie ze bede sie meczyc. Moja mama miala tak samo ze mna-rodzila mnie 19 godzin bo nie miala rozwarcia. Urodzila mnie 2 dni po terminie.
Zaraz was nadrobie ale chyba tylko dzisiejszy dzien Ktoras urodzila w weekend ?
celia, Dodi, Moni&, Camille87, mala_mi, amela, MILA, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
Magda dobrze, że już jesteś Jej to faktycznie dziwnie, że zupełnie żadnych oznak ... Za bardzo jej się u Mamusi w brzuchu podoba
Kamilka Twój Skarb po prostu wybrał ten termin na przyjście na świat Ja tak to sobie tłumaczę... Moja Justynka też rok temu stwierdziła, że to jednak nie jest dobry moment i wybrała 12 sierpnia
Mala_ Mi trzymam kciukiMoni&, Camille87, Magda2013, Dodi, mala_mi, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
Madzia najwaziejsze ze z małą ok! cos czuje ze na sierpniowym wątku beda same porody wywolywane no niezle:P kochana przynajmniej wiesz kiedy bedziesz miala wywolanie, damy rade musimy! bedzie bolalo ale nagroda bedzie bezcenna, najcudowniejsza:)
Camille87, Magda2013, celia, Lanusia93 lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
Madzia a już myślałyśmy, że się rozpakowałaś No to malutkiej dobrze u mamusi w brzuszku... Trzymam kciuki żeby akcja sama się rozkręciła!
A masz wogóle jakieś dolegliwości? Skurcze, bóle podbrzusza?
Monia czyżby przyszedł na Ciebie czas?!Moni&, celia, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNasze Aniolki do nas wracaj
Madzia super ze sie odezwalas bo sie martwilysmy!
Pomiarami sie nie przejmuj! Noga na pewno urosla tylko na tym etapie ciezko o dobre ujecie i prawidlowy pomiar! Ja juz pisalam ze u mnie raz wyszlo ze glowka byla mniejsza niz tydzien wczesniej wiec ja juz przestalam wierzyc usg..
Kurna ale z ta szyjka to jaja ale nie martw sie jeszcze wiele sie moze zmienic - u mnie w terminie porodu szyjka byla zamknieta a juz dwa dni pozniej mialam rozwarcie na palec szyjka moze sie szybko skrocic!Moni&, celia, Magda2013, Dodi, amela lubią tę wiadomość
-
Sylwia raczej sie nie nastawiam, tlumacze to sobie wlasnie tym masazem bo tak głeboko to nigdy nic nie mialam:P
ciekawa jestem czy cos pomoglo na ta szyjke, jutro sie dowiem. byloby super jakby sie samo rozkrecilo ale nadsieja matka glupich:P wrzucam na luz przynajmniej dzisSylka, Camille87 lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
Witam nowa kolezanke
Mala mi trzymamy kciuki
Domi.irl. gratulacje coreczki odezwij sie jak bedziesz mogla.
Madzikovy fajnie ze juz w domku jestescie jak Zuzia? a jak Ty sie czujesz ?
Daria,Ty sie juz na czwartek przygotowujesz na wywolanie ? jak u Ciebie bedzie to wygladalo ?
Monia a Ty kiedy masz sie zglosic do szpitala ?
Sylka dzieki :* tez mu powiedzialam ze bym chciala zeby to samo sie rozkrecilo. Ale u mnie szyjka ani drgnela
Mam skurcze takie jak zawsze czyli twardnienia brzucha,czasem bolesne czasem nie. W dole mnie nic nie boli. Czasem mnie brzuch pobolewa jak na @ i to wszystko.
Celia no najwidoczniej tez sobie tak to tlumacze. Mala jest uparta i moja szyjka
Wy to juz wszystkie macie jakies rozwarcie a ja nic a nic
Camilla napisz mi jak Ty odkamienilas swoj podgrzewacz ? ja wczoraj wlalam troche octu,zalalam goraca woda i zostawilam na godzinke ale slabo kamien puscil. Jedynie taki zolty osad zniknal.
Lanusia a u Ciebie widze ze pessar zadzialal tez widze ze juz po terminie jestes a Ty kiedy masz sie do szpitala zglosic ?Dodi, Camille87, Moni&, celia, mala_mi, MILA, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Czyli dziewczyny mówicie ze to skracanie male szyjki i lekkie skurcze nic jeszcze nie znaczą i można z tym pochodzić? Ciekawa jestem jak to u mnie bedzie dzis lekarz powiedzial ze brzuch mi sie stawia pokazal ki ze macica twqrdnieje ale jakby nie to ze pod palcem czuje to nie zorientowalabym sie nigdy. Hmmmm...
celia, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
Quendi, no ja wczoraj do mojego nawet mowie ze te hormony mnie dobijaja, bo wystarczy ze mala sie wypchnie i mnie lapie wzruszenie
Daria, fajnie ze wiesz ze w czwartek bedziesz tulila Natanielka Mnie mama pocieszyla, ze tylko ja bylam z 38tyg a reszta (4) przenoszona przynajmniej o tydzien na szczescie zaden nie byl wywolywany ale i tak zaopatruje sie w prostaglandyne (KAMI dobrze zapamietalam? ) moze pomoze
Mala mi trzymam mocno mocno kciuki za Ciebie a jak wrocisz to w skrocie Ci wszystko opowiemy oj ale fajnie Ci ze juz jutro zobaczysz swojego Skarbenka
Kamilka, nawet nie chce probowac wyobrazac sobie co czulas ale pewnie jest jak pisze Sylwia, ze Twoj Anioleczek wraca do Ciebie cuit kapke niegrzeczny bo wyjsc nie chce, ale juz niedlugo
uuu Monia, niezle, czyzby sie rozkrecalo? oby
Magda, na 4 spusty pozamykana... mam nadzieje ze u Ciebie bedzie nagle i szybko
Mama sie przerazila moimi stopami i dlonmi ona zawsze miala problem z puchnieciem, ale mowi nigdy ale to nigdy do takiego stopnia... ale ja bylam i u lekarza i u poloznej i mnie olano... okropnie mi bylo po tej glukozie dzis... myslalam ze zemdleje, jesli bedzie podwyzszony zadzwonia do mnie jutro, a jesli nie to za tydzien dostane list z wynikami...
Dzis wyjatkowo mala mi sie "wkreca" tam w dol, mam wrazenie ze mi kosci wszystkie mozliwe pekna, o tak! a kosc ogonowa tak boli ze nawet chodzic nie moge dzis jutro sprzatanie i niech sie zacznie powoli cos dziac
Moni&, Camille87, celia, mala_mi, Magda2013, Dodi, Ruda27, Sylka lubią tę wiadomość
-
Magda ja ide jeszcze jutro na wizyte i jutro zadecyduje lekarz czy w czwartek wyslac mniw do szpitala na wywolanie.
Agus wspczuje tej glukozy, tez myslalam ze po tej mimsturze zemdleje i puszcze pawia. trzymam kciuki za wyniki! a malutka schodzi pewnie w dół pcha sie pchaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 16:24
Aggie, Magda2013 lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
nick nieaktualnyAggie tak dobrze zapmietalas prostaglandyny
Ah Ty to sie nameczysz z tym puchnieciem obys szybko urodzila i problem zniknie!
Aicha lepiej dmuchac na zimne - reguly nie ma, u jednej sie moze cos szybko zadziałać ale widzisz sporo z nas ma rozwarcie i co?? Cisza..Aggie, aicha lubią tę wiadomość
-
Camilla dzieki,zaraz musze tak zrobic. Czyli trzeba zagotowac wode ? a ile tego octu wlac ?
Aggie ja mam caly czas spuchniete stopy,kostki,nogi az do wysokosci kolana,dlonie i palce. A w dodatku rano jestem na twarzy opuchnieta+powieki. W dzien z twarzy to schodzi,z nog po nocy tez schodzi lecz nie do konca a od rana na nowo mi puchna lekarz nic mi nie zapisal na to. Powiedzial ze nic nie moge brac,jedynie lezec z nogami wysoko.A czemu robilas glukoze ? nie mialas wczesniej ?
Monia juz w ten czwartek ? Oo Ty mialas ten masaz szyjki..moze cos u Ciebie podzialalo. Bede trzymac kciuki
Camilla no kurde ale zeby przez ponad miesiac szyjka nic sie nie skrocila ? Najgorzej jak bede sie meczyc 20 godz.sn a w koncu i tak mi zrobia cc. Tego tez sie boje.
Moni&, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagda ten podgrzewacz wlacz na 60stopni ja wlalam chyba 1/3 szklanki octu jakos na oko
Magda nie martw sie na zapas! Hormony zrobia swoje w odpowiednim czasie nawet taka szyjke zgladza
A ja sie zaczelam stresowac jutrzejszym wyjazdem do szpitala!! Az mnie w zoladku sciska jak sobie pomysleWiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 17:12
amela, Moni& lubią tę wiadomość
-
Madzia ja w 38 tc miałam już skróconą szyjke ale zamkniętą, a teraz to nawet nie wiem czy mam jakieś rozwarcie, bo wczoraj na jak byłam na ktg to łaskawa pani doktor nawet nie raczyła mnie zbadac ... więc nie wiem czy jakieś mam, ale jutro się zapytam czy łaskawie mnie zbada ! Nie martw się w każdej chwili może nastąpić rozwarcie
Kamilka oj wyobrażam sobie że się denerwujesz ! U mnie niby do soboty kilka dni a już się stresuje... bedzie dobrze zobaczysz bedziesz już tylko o krok od poznania synka
Mika gratuluje udanej wizytyCamille87, Dodi, Moni&, celia lubią tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
nick nieaktualnyMadzia super ze sie odezwalas, ale rzeczywiscie malej sie nie spieszy..
Anitka u mnie to bedzie tak, ze tera dostane zastrzyki prygotowujace macice a w czw rano ok 5 ide do mojej poloznej i podlacza mi kroplowke..
Zrobila mi drugi masaz szyjki, masakra po prostu!!! Dla mnie to porazka taki bol skakalam na pilce, kazala duzo szczypac brodawki.. Dzisiaj pije ta mieszanke.
Dziewczyny jestem troche zalamana bo wyszly jaja z ubezpieczeniem zastanej at i sami bedziemy musieli oplacic.. W najlepszym wypadku ok 3500 w najgorszym ehh ok 6000... Przepraszam ze nie odniose sie do waszych wpisow ale jakos nie mam na nic nastroju, jestem dobita wszystkim i przerazona coraz bardziej porodem...
Trzynajcie sie kochane :*
celia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny