X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • mika1987 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie ze ponoc po burzy czesto zdarza sie pekniecie pecherza:-) ponoc ma to zwiazek ze zmiana cisnienia:-) takze Kamilka uwazaj:-)

Moni&, Camille87, celia, Dodi, Lanusia93 lubią tę wiadomość

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka powodzenia jutro i informuj nas na biezaco! kochana nie moga odeslac Cie do domu przeciez jestes po terminie i musza Ci wywolac poród. jak sie stresujesz to zrób sobie meliske lepiej ci sie bedzie spalo:)
    a tez uciekam spac bo jestem strasznie obolala a jutro znowu masażyk mnie czeka takze pelen relaks haha :P dobranoc mamuski:*

celia, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka, pewnie ze bedziemy trzymac kciuki :) sprobuj sie zrelaksowac i wykorzystac jeszcze to ze jestescie tylko we dwoje, tak jak sugeruja dziewczyny :)

Sylwia, my to sie z tego smiejemy, bo oni faktycznie srednio to 6 dzieci! i nawet na swoje ciaze maja taki "wyjebanizm", nie wiem czy pisalam ale jak bylam na ktg w zeszlym tyg to laska po tygodniu dopiero zglosila brak ruchow dziecka, dodatkowo byla juz po terminie i polozna ciagle pytala czemu nie chce wywolac porodu... dla mnie SZOK!

Ja uciekam spac tez bo mi caly dzien dzis niedobrze :( mdli mnie chyba po tej glukozie :P i jakas taka ospala jestem :P takze dobrej nocy dziewuszki, u czekajacych niech sie w koncu samo zacznie :)

Camille87, celia, Sylka, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Mika na mnie juz nic nie zadziala :P ani pelnia ani burza :P moj syn jest fak uparty jak jego tata :P

Sylka moj maz sie "odstresowuje" grajac na komputerze :P takze na nic nie liczę ;-)

Monia o tym masazu szyjki mowisz jakbys szla na zwykly masaz :P hehe
    A czy mnie moga odeslac? Hmm to zalezy od szpitala jesli zbadaja wody i te beda czyste to moga mnie odeslac na nastepny dzien jesli okaze sie ze uwzaja ze ciaza w terminie to do 42tyg - jedna z lipcowek tak miala!
    Mam nadzieje ze to normalny szpital i wykurza Kubusia z brzucha ;)

Sylka, Dodi, Aggie, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka trzymaj się tam :-D

ja też spadam! ;-) do jutra ;-)

Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze ostatnim rzutem na tasme zjadlam salatki i pije piwko bezalkoholowe :P
    Dziekuje dziewczynu za wsparcie! Bede pisac co i jak!

Dobranoc :*:*

Dodi, Macca, Aggie, celia, Kajoni lubią tę wiadomość

• ninkapa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmnnn Ruda sle ty chyba zalatwialas w austrii jakies pismo od nich ze bedziesz rodzila w pl no nie i wyrazili zgode?
    Ja akurat nie bylam specjalnie monitorowa po terminie w 41 tyg mialam w domu zrobiony masaz szyjki a to byla sroda a na niedziele zarezerwowane miejsce na wywolanie porodu tutaj dopiero badaja ginekologicznie jak rodzisz czyli sprawdzaja rozwarcie albo orzebijaja pecherz mi akurat taka opieka nie przeszkadza jakos dalam rade i teraz 3 ciaza prawie rozwiazana dam rade....
    Kamilka powodzenia i informuj nas na biezaco....
    Ja leze w lozku i chyba zaraz ide spac jutro dzieciaczki juz beda spac na dole

Camille87, Dodi, Aggie, celia, Kajoni, Magda2013 lubią tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • amela Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka powodzenia jutro <3 trzymam kciuki !!!
    Ja też już uciekam spać, dobranoc :)

Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie już po spaniu.. Nawet trudno mi określić co mi jest :( Jestem taka miękka że trudno mi nawet pisać na klawiaturze. Ciężko mi się oddycha, do tego skurcze i super aktywny maluch... Czuję się strasznie...

Camille87 lubi tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 03:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz myslalam ze bede rodzila..
    W nocy skurcze i mocny bol brzucha. Przeczyscilo mnie pare razy, bole sa ale mniejsze..
    Ciekawe jak to bedzie.. Narazie siedze na korytarzu i czekam czy nie ruszy znowu...
    Jak myslalam ze to te bole to zaczelam lekko panikowac :P
    Kurde ale nocka..

Sylwia to wspoczuje tego uczucia, ale prenie juz sobie smacznie spisz :)

Camille87, Aggie, Dodi, celia, Sylka, Kajoni, Magda2013 lubią tę wiadomość

• Macca Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 05:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja, Kobietki. Od północy mam skurcze, najpierw były co około 11-12 minut po 30 sekund, teraz są co 7-8 minut po 50-55 sekund. Do tego mam takie coś dziwne/ a'la upław (ale tylko przy podcieraniu się po siku), które ma taką jakby brązowawą barwę... Próbuję coś wyszukać na ten temat w internecie, ale bez powodzenia. Nie chcę lecieć do szpitala za wcześnie, ale zastanawia mnie ta "wydzielina". Poczekam pewnie jeszcze chwilę i pojadę...
    Trzymajcie za mnie kciuki, proszę (mam nadzieję, że to nie fałszywy alarm ;)).

Daria, jak tam? Ruszyło coś???

A u Ciebie, Sylwia?

Kamila, trzymam kciuki dzisiaj za Ciebie :*

Mala_mi, powodzonka!!! :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 05:16

Camille87, Aggie, Dodi, Ruda27, celia, Sylka, RewolucjaSięDzieje, Magda2013, MILA, Lanusia93 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhu1fhfd0i.png
    1o4uky9zj69e3xdg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 05:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Daria, to po tej mieszance?? Czy samo z siebie? ;-)
    Moze jeszcze ruszy! A Twoj maz kiedy bedzie w Pl? Rodzicie razem?

Ja juz nie spie, palce u rak mam tak spuchniete ze nie moge ich zgiac i bola :/ stopy tez lekko spuchniete :( ewidentnie za dlugo to wszystko trwa!
    A najlepsze w nocy jak kaczka pozytywka sama z siebie dwa dzwieki wydala wystraszylisny sie z mezem! Jak w horrorze! :P

Poleze chwile i wstaje, co bede na sile sie zmuszac :/

Ruda27, amela, celia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macca ta wydzielina to moze byc czop ?! Jesli skurcze sa coraz czestsze to dobry znak! :D oby sie rozkrecilo!!
    Trzymam kciuki za Ciebie!! :-) :*

Macca lubi tę wiadomość

• mala_mi Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 05:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, ruszam do szpitala, ku przygodzie zwanej macierzyństwem :D

Jestem pewna, że po powrocie zastanę tu kilka nowo upieczonych mam :) Powodzenia dziewczyny! :) :) :) Trzymam za Was kciuki!

Macca, Camille87, Aggie, Dodi, Ruda27, amela, celia, Sylka, le'nutka, Kajoni, Magda2013, MILA, Lanusia93 lubią tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • Macca Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Camille :). Pewnie masz rację co do tego czopa.
    Widzę, że kilka z nas ma zarwaną tę dzisiejszą nockę? :P

To musieliście mieć niezłego stracha przez tę pozytywkę. Tak straszyć ciężarną!!! Ehhhh... Złośliwość rzeczy martwych ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 06:16

Camille87, Aggie, Dodi, celia lubią tę wiadomość

3jgxe6hhu1fhfd0i.png
    1o4uky9zj69e3xdg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala mi raz jeszcze powodzenia, trzymamy kciuki!! Odezwij sie do nas jak tylko bedziesz w stanie :)

Macca no ja nocki zarywam juz od kilku dni :( masakra jakas, a wiem ze jak maly sie urodzi to nie za bardzo bedzie okazja odespac :/
    Co do pozytywki to naprawde sie wystraszylam i myslalam czy aby nie schowac tej kaczki bo glupie mysli nachodzily :P

Macca, celia lubią tę wiadomość

• Aggie Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz tez po spaniu, ogolnie ta noc do bani byla :/ budzilam sie co chwila, nie wyspalam sie jak diabli ale mnie juz curwica brala w lozku :/ porobie cos i pojde z powrotem spac :P

Daria, Macca trzymam kciuki zeby wasze objawy to bylo TO!! :D

Kamilka oczywiscie powodzenia na tescie dzis, oby sie rozkrecilo na maksa :) na ktora jedziesz?

Mala mi :D jej ale fajnie ze to juz dzis dla Ciebie :) powodzenia i czekamy na relacje :)

Camille87, Dodi, celia, Magda2013 lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie dzieki, za pol godziny wyruszamy! :)

Moni&, Aggie, Dodi lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w dwupaku.
    Daria trzymam kciuki zeby soe rozkrecilo! Moze urodzisz ze strachu przed wywolaywanym porodem? zycze Ci tego!:*
    Macca mam nadzieje ze to "to"!:)
    Kamilka na ktora jedziesz do szpitala? Oby ta niewielka dawka oxy juz cos zdzialala:) ale mialas przezycie w nocy faktycznie jak z horroru:P
    a ja jakas zdolowana wstalam... znowu mi sie beczec chce eh. dobrze ze do gin dzis wczesniej na 10.40 i zobaczymy co dalej...
    Mala_mi powodzenia!:*
    Agus wspolczuje nieprzespanej nocy:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 07:02

Camille87, Ruda27, celia lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Słońca
    Ja mam za sobą noc do bani!! Od 1 do 4 sobie nie spałam. Jestem nieprzytomna-a już zaraz ogarniam się do lekarza...co za bezsens...

Widzę że sporo z nas ma za sobą "aktywne" nocki-Sylka, Aggie, Claudia na fb coś pisała o prasowanku o 5 :-)
    He he

Dziewczyny-Kamcia, Moni, Mała Mi, Darius, Macca POWODZENIA KOCHANE

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 07:35

Moni&, Dodi, Ruda27, celia, Sylka, Magda2013 lubią tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
‹‹ 1726 1727 1728 1729 1730 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ