X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • mika1987 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie ze ponoc po burzy czesto zdarza sie pekniecie pecherza:-) ponoc ma to zwiazek ze zmiana cisnienia:-) takze Kamilka uwazaj:-)

Moni&, Camille87, celia, Dodi, Lanusia93 lubią tę wiadomość

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka powodzenia jutro i informuj nas na biezaco! kochana nie moga odeslac Cie do domu przeciez jestes po terminie i musza Ci wywolac poród. jak sie stresujesz to zrób sobie meliske lepiej ci sie bedzie spalo:)
    a tez uciekam spac bo jestem strasznie obolala a jutro znowu masażyk mnie czeka takze pelen relaks haha :P dobranoc mamuski:*

celia, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka, pewnie ze bedziemy trzymac kciuki :) sprobuj sie zrelaksowac i wykorzystac jeszcze to ze jestescie tylko we dwoje, tak jak sugeruja dziewczyny :)

Sylwia, my to sie z tego smiejemy, bo oni faktycznie srednio to 6 dzieci! i nawet na swoje ciaze maja taki "wyjebanizm", nie wiem czy pisalam ale jak bylam na ktg w zeszlym tyg to laska po tygodniu dopiero zglosila brak ruchow dziecka, dodatkowo byla juz po terminie i polozna ciagle pytala czemu nie chce wywolac porodu... dla mnie SZOK!

Ja uciekam spac tez bo mi caly dzien dzis niedobrze :( mdli mnie chyba po tej glukozie :P i jakas taka ospala jestem :P takze dobrej nocy dziewuszki, u czekajacych niech sie w koncu samo zacznie :)

Camille87, celia, Sylka, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Mika na mnie juz nic nie zadziala :P ani pelnia ani burza :P moj syn jest fak uparty jak jego tata :P

Sylka moj maz sie "odstresowuje" grajac na komputerze :P takze na nic nie liczę ;-)

Monia o tym masazu szyjki mowisz jakbys szla na zwykly masaz :P hehe
    A czy mnie moga odeslac? Hmm to zalezy od szpitala jesli zbadaja wody i te beda czyste to moga mnie odeslac na nastepny dzien jesli okaze sie ze uwzaja ze ciaza w terminie to do 42tyg - jedna z lipcowek tak miala!
    Mam nadzieje ze to normalny szpital i wykurza Kubusia z brzucha ;)

Sylka, Dodi, Aggie, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka trzymaj się tam :-D

ja też spadam! ;-) do jutra ;-)

Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze ostatnim rzutem na tasme zjadlam salatki i pije piwko bezalkoholowe :P
    Dziekuje dziewczynu za wsparcie! Bede pisac co i jak!

Dobranoc :*:*

Dodi, Macca, Aggie, celia, Kajoni lubią tę wiadomość

• ninkapa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmnnn Ruda sle ty chyba zalatwialas w austrii jakies pismo od nich ze bedziesz rodzila w pl no nie i wyrazili zgode?
    Ja akurat nie bylam specjalnie monitorowa po terminie w 41 tyg mialam w domu zrobiony masaz szyjki a to byla sroda a na niedziele zarezerwowane miejsce na wywolanie porodu tutaj dopiero badaja ginekologicznie jak rodzisz czyli sprawdzaja rozwarcie albo orzebijaja pecherz mi akurat taka opieka nie przeszkadza jakos dalam rade i teraz 3 ciaza prawie rozwiazana dam rade....
    Kamilka powodzenia i informuj nas na biezaco....
    Ja leze w lozku i chyba zaraz ide spac jutro dzieciaczki juz beda spac na dole

Camille87, Dodi, Aggie, celia, Kajoni, Magda2013 lubią tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • amela Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka powodzenia jutro <3 trzymam kciuki !!!
    Ja też już uciekam spać, dobranoc :)

Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie już po spaniu.. Nawet trudno mi określić co mi jest :( Jestem taka miękka że trudno mi nawet pisać na klawiaturze. Ciężko mi się oddycha, do tego skurcze i super aktywny maluch... Czuję się strasznie...

Camille87 lubi tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 03:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz myslalam ze bede rodzila..
    W nocy skurcze i mocny bol brzucha. Przeczyscilo mnie pare razy, bole sa ale mniejsze..
    Ciekawe jak to bedzie.. Narazie siedze na korytarzu i czekam czy nie ruszy znowu...
    Jak myslalam ze to te bole to zaczelam lekko panikowac :P
    Kurde ale nocka..

Sylwia to wspoczuje tego uczucia, ale prenie juz sobie smacznie spisz :)

Camille87, Aggie, Dodi, celia, Sylka, Kajoni, Magda2013 lubią tę wiadomość

• Macca Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 05:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja, Kobietki. Od północy mam skurcze, najpierw były co około 11-12 minut po 30 sekund, teraz są co 7-8 minut po 50-55 sekund. Do tego mam takie coś dziwne/ a'la upław (ale tylko przy podcieraniu się po siku), które ma taką jakby brązowawą barwę... Próbuję coś wyszukać na ten temat w internecie, ale bez powodzenia. Nie chcę lecieć do szpitala za wcześnie, ale zastanawia mnie ta "wydzielina". Poczekam pewnie jeszcze chwilę i pojadę...
    Trzymajcie za mnie kciuki, proszę (mam nadzieję, że to nie fałszywy alarm ;)).

Daria, jak tam? Ruszyło coś???

A u Ciebie, Sylwia?

Kamila, trzymam kciuki dzisiaj za Ciebie :*

Mala_mi, powodzonka!!! :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 05:16

Camille87, Aggie, Dodi, Ruda27, celia, Sylka, RewolucjaSięDzieje, Magda2013, MILA, Lanusia93 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhu1fhfd0i.png
    1o4uky9zj69e3xdg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 05:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Daria, to po tej mieszance?? Czy samo z siebie? ;-)
    Moze jeszcze ruszy! A Twoj maz kiedy bedzie w Pl? Rodzicie razem?

Ja juz nie spie, palce u rak mam tak spuchniete ze nie moge ich zgiac i bola :/ stopy tez lekko spuchniete :( ewidentnie za dlugo to wszystko trwa!
    A najlepsze w nocy jak kaczka pozytywka sama z siebie dwa dzwieki wydala wystraszylisny sie z mezem! Jak w horrorze! :P

Poleze chwile i wstaje, co bede na sile sie zmuszac :/

Ruda27, amela, celia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macca ta wydzielina to moze byc czop ?! Jesli skurcze sa coraz czestsze to dobry znak! :D oby sie rozkrecilo!!
    Trzymam kciuki za Ciebie!! :-) :*

Macca lubi tę wiadomość

• mala_mi Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 05:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, ruszam do szpitala, ku przygodzie zwanej macierzyństwem :D

Jestem pewna, że po powrocie zastanę tu kilka nowo upieczonych mam :) Powodzenia dziewczyny! :) :) :) Trzymam za Was kciuki!

Macca, Camille87, Aggie, Dodi, Ruda27, amela, celia, Sylka, le'nutka, Kajoni, Magda2013, MILA, Lanusia93 lubią tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • Macca Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Camille :). Pewnie masz rację co do tego czopa.
    Widzę, że kilka z nas ma zarwaną tę dzisiejszą nockę? :P

To musieliście mieć niezłego stracha przez tę pozytywkę. Tak straszyć ciężarną!!! Ehhhh... Złośliwość rzeczy martwych ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 06:16

Camille87, Aggie, Dodi, celia lubią tę wiadomość

3jgxe6hhu1fhfd0i.png
    1o4uky9zj69e3xdg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala mi raz jeszcze powodzenia, trzymamy kciuki!! Odezwij sie do nas jak tylko bedziesz w stanie :)

Macca no ja nocki zarywam juz od kilku dni :( masakra jakas, a wiem ze jak maly sie urodzi to nie za bardzo bedzie okazja odespac :/
    Co do pozytywki to naprawde sie wystraszylam i myslalam czy aby nie schowac tej kaczki bo glupie mysli nachodzily :P

Macca, celia lubią tę wiadomość

• Aggie Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz tez po spaniu, ogolnie ta noc do bani byla :/ budzilam sie co chwila, nie wyspalam sie jak diabli ale mnie juz curwica brala w lozku :/ porobie cos i pojde z powrotem spac :P

Daria, Macca trzymam kciuki zeby wasze objawy to bylo TO!! :D

Kamilka oczywiscie powodzenia na tescie dzis, oby sie rozkrecilo na maksa :) na ktora jedziesz?

Mala mi :D jej ale fajnie ze to juz dzis dla Ciebie :) powodzenia i czekamy na relacje :)

Camille87, Dodi, celia, Magda2013 lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie dzieki, za pol godziny wyruszamy! :)

Moni&, Aggie, Dodi lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w dwupaku.
    Daria trzymam kciuki zeby soe rozkrecilo! Moze urodzisz ze strachu przed wywolaywanym porodem? zycze Ci tego!:*
    Macca mam nadzieje ze to "to"!:)
    Kamilka na ktora jedziesz do szpitala? Oby ta niewielka dawka oxy juz cos zdzialala:) ale mialas przezycie w nocy faktycznie jak z horroru:P
    a ja jakas zdolowana wstalam... znowu mi sie beczec chce eh. dobrze ze do gin dzis wczesniej na 10.40 i zobaczymy co dalej...
    Mala_mi powodzenia!:*
    Agus wspolczuje nieprzespanej nocy:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 07:02

Camille87, Ruda27, celia lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Słońca
    Ja mam za sobą noc do bani!! Od 1 do 4 sobie nie spałam. Jestem nieprzytomna-a już zaraz ogarniam się do lekarza...co za bezsens...

Widzę że sporo z nas ma za sobą "aktywne" nocki-Sylka, Aggie, Claudia na fb coś pisała o prasowanku o 5 :-)
    He he

Dziewczyny-Kamcia, Moni, Mała Mi, Darius, Macca POWODZENIA KOCHANE

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 07:35

Moni&, Dodi, Ruda27, celia, Sylka, Magda2013 lubią tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
‹‹ 1726 1727 1728 1729 1730 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ