X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria mam nadzieje ze to jakas pomyłka, przeciez mialas wszystko zalatwione! Oby szybko u Ciebie ruszył poród po kroplówce:)
    Kamila wyglada tak ze lekarz wpycha ci reke głeboko i próbuje sie jakby "przebic" w głąb przynajmniej takie bylo moje odczucie. w kazdym razie czuje sie go głebiej niz przy badaniu szyjki, wbija sie do kregoslupa, sory za tak drastyczny opis, takie byly moje odczucia, fakt ze to boli jest nieprzyjemne ale moim zdaniem nie jest tragicznie, dla mnie nie byl to taki ból ze musialabym krzyczec czy coa a tak sie naczytalam ze to taka masakra. ale mimo wszystko jak juz wiem jak to wyglada to.sie troche boje znowu jitro tego samego tym bardziej ze mam tam wszystko tak naruszone ze naprawde czuje sie jak zbity pies. ale wszystko zniose byleby to pomogło.

Camille87, celia, Aggie, Dodi, Lanusia93 lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla kamien puscil :D dzieki za rade ;)
    Ja mam taki przedpotopowy podgrzewacz chyba bo tam nie ma skali stopni tylko dwa obrazki-butelke i sloiczek :D ale ustawilam pokretlo pomiedzy,woda dosyc mocno sie podgrzala i puscilo :)

Daria kurde ale lipa,czyli za porod bedziesz musiala placic ? to pewne ?

Amela moze jak sie skrocila to i rozwarcie tez jakies juz jest u Ciebie. U mnie nic :(

Dzwonilam do tej poloznej co pokazywala mi na pocz.lipca porodowke. I sie pytalam jak to wyglada po terminie. Powiedziala ze jak przyjade to 3 dni obserwuja,potem daja kroplowke z oksytocyna. Jak nie zadziala to daja ten cewnik foleya. Po wypadnieciu znowu oksytocyna. Na samym koncu przebijaja pecherz plodowy.

Camille87, celia, Dodi lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla a Ty jutro juz tez na wywolanie jedziesz do szpitala czy tez na obserwacje ?

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda troszke nie rozumiem tej sytuacji z ubezpieczalnia bo jesli masz te karte to nie powinno byc problemu bo jestes ubezpieczona i masz prawo rodzic gdzie chcesz moze w Pl zbytnio sie nie orientuja ale tak to wyglada.... moze porozmawiaj z kims z administracji szpitala ja bym na pewno nie placila

celia lubi tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda super ciesze sie ze moglam pomoc :)
    Ja jutro jade na test oksytocynowy wiec dostane kroplowke ale tylko na 3 godziny beda obserwowac reakcje dziecka i macicy na oksytocyne ale nie wiem co dalej :-?
    Monia kurna ale rzeznia z tym masazem :O

Magda2013 lubi tę wiadomość

• celia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria to na pewno jakieś nieporozumienia i wszystko się wyjaśni.
    Mi też na zdrową logikę się wydaje, że skoro masz kartę, to masz prawo rodzić również w Polsce. Poza tym, rozumiem, że do tej pory nie zgłaszali żadnych problemów? Przecież nie pierwszy raz jesteś w tym szpitalu.
    Nie martw się, na pewno to spokojnie to rozwiążecie. Skup się na Natanielku :)

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu u mnie ta opuchlizna w ogole nie schodzi, z dnia na dzien ma sie wrazenie ze jest gorzej, a najsmiesniejsze jest to ze nawet nie jest tak goraco... a glukoze mialam robiona wczesniej przez PCO, niby wynik w normie wyszedl, ale potem mialam niby za kazdym razem troche cukru w moczu jak szlam do poloznej, a w zeszlym tygodniiu wrecz bardzo duzo i polozna na biegu zamowila mi wizyte.

Oj dziewczynki nie narzekajcie :P przynajmniej wam sprawdzaja czy sa jakies postepy, o! bo ja to nic nie wiem :P a nie wiem cos... ze mnie wszystko boli i strzeli mnie zaraz pierun jakis :/

Daria, wspolczuje... mam nadzieje ze uda Ci sie jakos odkrecic to.

A mi glowa peka i wszystko inne tez...

Magda2013 lubi tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zjadlam sledzie z cebula i majonezem a teraz gotuje kukurydze zjem z maslem :) no i zrobilam ta salatke z kurczakiem wedzonym :) mam nadzieje ze jutro nie bede miala problemow gastrycznych :P

amela, Dodi, le'nutka lubią tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie ale to wogóle Cie nie badają ? kiedy masz teraz jakąs wizyte ? Wiesz jak już jesteś po terminie porodu to musza cię nazdrować i ktg jest obowiązkowe !
    A z bólem to współczuje kochana, ale ja miałam to samo,i chyba myśle każda z nas wszystko sie rozłazi i to okropnie boli :( Ale jeszcze troszkę wytrzymaj !

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • amela Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ło Kamilka ale masz dzisiaj menu :D smacznego kochana :) a ja zajadam się chałką z marmolda i popijam kakao :)

Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amela ja bylam badana jakos w zeszlym roku w sierpniu... sprawdzali czy szyjka wyglada ok i cytologie robili bo bez tego nie dostalabym Clo na rozbujanie owulacji. I ostatni raz w 7 miesiacu przez te bole w szyjce, dzieki mojej managerce w sumie przyjeli na oddzial i sprawdzili czy sie nie otwiera, nawet dlugosci nie zbadali, bo tu nie badaja ginekologicznie w czasie ciazy. A jak tu wyglada po terminie, to nie mam pojecia, sie okaze w praniu :P

celia lubi tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam żyjecie? ? My z mężem zaliczylismy węgierska górkę hehe

MILA lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• amela Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Aggie to naprawde dziwne ze wogole oni tam nie badaja o.O

Aggie lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla tylko na 3 godz.ale moze cos ruszy u Ciebie :) bede trzymac kciuki ;) moze jutro juz przytulisz Kubusia <3

Aggie no mi w miare tylko schodzi ze stop a z nog powyzej nie. Jak nacisne skore na piszczeli to zostaje dziura normalnie. Tak samo jak na stopach.
    A na kiedy wyniki tej glukozy ?

Ja musze jeszcze kebaba zaliczyc jakos na dniach :D

Aggie, Camille87, celia lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amela oni ogolnie dziwnie tu do ciazy podchodza... moja i Darka teoria jest ze to przez muzulmanow co sie mnoza gorzej jak szczury :P

Madzia, jesli wyniki wyjda zawyzone to zadzwonia do mnie jutro, jesli wszystko dobrze, to wysla mi listownie do wpiecia do karty ciazy. Takze niech nie dzwonia jutro :P nawet nie chce sprawdzac jakie powiklania moga byc przez wysoki cukier... boje sie...

amela, Magda2013 lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie wróciliśmy z mężem z działki-boski chłodek

I zaliczyliśmy chinczyka :-)

Moni&, Camille87, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za mile slowa, ale ciezko to widze.
    Ninkapa teoretycznie masa recje , ale to austria nagle powidziala ze nie zaplaci za porod w pl.. Masakrw po prostu :(

Trzymajcie sie dziewczyny!
    Kamila bedzie dobrze jutro! Daj nam znac..

Camille87, celia, Dodi lubią tę wiadomość

• mika1987 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki:-)

Ja juz w wyrku leze:-) bylam na spacerku i tak fajnie na dworze:-)

Magda ja a kebaba to mam ochote prawie co drugi dzien:-)

Moni&, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wlasnie zaczelo padac - burza z piorunami! Do takiego stopnia ze zerwal sie sygnal tv i nie moge ogladac Poloznych :(
    Weszlam wiec do wanny na szybka kapiel.
    Mam nadzieje ze po tym deszczu bedzie na tyle rzesko w sypialni ze normalnie zasne i bede spac tej nocy a nie rozmyslac co to bedzie.. bo powiem szczerze ze boje sie ze mnie odesla do domu jutro :/ juz czarne scenariusze pisze..
    Trzymajcie kciuki zeby cos ruszylo a jak nie to zeby pojutrze juz wywolali na calego!

Aggie, celia, amela, Dodi, Magda2013, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• Sylka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie w NO też jest taki sam system prowadzenia ciąży jak w UK więc to raczej już taka praktyka i nie sądzę, żeby muzułmanie mieli na to jakikolwiek wpływ... U nich to po prostu normalne tak jak w PL normalne jest pójście na zwolnienie na początku ciąży i podtrzymywanie ciąży lekami...
    Taki system i już.
    Ja też nie byłam badana ginekologicznie ani razu więc nie mam zielonego pojęcia jak wyglądam tam na dole ;)

Kamila doradziłabym Ci dobrego drinka na lepszy sen, ale to nie ten czas hehe ;) Zrelaksuj się, niech mąż zrobi Ci masaż i postaraj sie nie myśleć o tym co czeka Cię jutro. W końcu to ostatnia noc we dwójkę! Nacieszcie się sobą :D

Aggie, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
‹‹ 1725 1726 1727 1728 1729 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ