Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Daria mam nadzieje ze to jakas pomyłka, przeciez mialas wszystko zalatwione! Oby szybko u Ciebie ruszył poród po kroplówce:)
Kamila wyglada tak ze lekarz wpycha ci reke głeboko i próbuje sie jakby "przebic" w głąb przynajmniej takie bylo moje odczucie. w kazdym razie czuje sie go głebiej niz przy badaniu szyjki, wbija sie do kregoslupa, sory za tak drastyczny opis, takie byly moje odczucia, fakt ze to boli jest nieprzyjemne ale moim zdaniem nie jest tragicznie, dla mnie nie byl to taki ból ze musialabym krzyczec czy coa a tak sie naczytalam ze to taka masakra. ale mimo wszystko jak juz wiem jak to wyglada to.sie troche boje znowu jitro tego samego tym bardziej ze mam tam wszystko tak naruszone ze naprawde czuje sie jak zbity pies. ale wszystko zniose byleby to pomogło.Camille87, celia, Aggie, Dodi, Lanusia93 lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
Camilla kamien puscil dzieki za rade
Ja mam taki przedpotopowy podgrzewacz chyba bo tam nie ma skali stopni tylko dwa obrazki-butelke i sloiczek ale ustawilam pokretlo pomiedzy,woda dosyc mocno sie podgrzala i puscilo
Daria kurde ale lipa,czyli za porod bedziesz musiala placic ? to pewne ?
Amela moze jak sie skrocila to i rozwarcie tez jakies juz jest u Ciebie. U mnie nic
Dzwonilam do tej poloznej co pokazywala mi na pocz.lipca porodowke. I sie pytalam jak to wyglada po terminie. Powiedziala ze jak przyjade to 3 dni obserwuja,potem daja kroplowke z oksytocyna. Jak nie zadziala to daja ten cewnik foleya. Po wypadnieciu znowu oksytocyna. Na samym koncu przebijaja pecherz plodowy.Camille87, celia, Dodi lubią tę wiadomość
-
Ruda troszke nie rozumiem tej sytuacji z ubezpieczalnia bo jesli masz te karte to nie powinno byc problemu bo jestes ubezpieczona i masz prawo rodzic gdzie chcesz moze w Pl zbytnio sie nie orientuja ale tak to wyglada.... moze porozmawiaj z kims z administracji szpitala ja bym na pewno nie placila
celia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagda super ciesze sie ze moglam pomoc
Ja jutro jade na test oksytocynowy wiec dostane kroplowke ale tylko na 3 godziny beda obserwowac reakcje dziecka i macicy na oksytocyne ale nie wiem co dalej
Monia kurna ale rzeznia z tym masazemMagda2013 lubi tę wiadomość
-
Daria to na pewno jakieś nieporozumienia i wszystko się wyjaśni.
Mi też na zdrową logikę się wydaje, że skoro masz kartę, to masz prawo rodzić również w Polsce. Poza tym, rozumiem, że do tej pory nie zgłaszali żadnych problemów? Przecież nie pierwszy raz jesteś w tym szpitalu.
Nie martw się, na pewno to spokojnie to rozwiążecie. Skup się na Natanielku
-
Madziu u mnie ta opuchlizna w ogole nie schodzi, z dnia na dzien ma sie wrazenie ze jest gorzej, a najsmiesniejsze jest to ze nawet nie jest tak goraco... a glukoze mialam robiona wczesniej przez PCO, niby wynik w normie wyszedl, ale potem mialam niby za kazdym razem troche cukru w moczu jak szlam do poloznej, a w zeszlym tygodniiu wrecz bardzo duzo i polozna na biegu zamowila mi wizyte.
Oj dziewczynki nie narzekajcie przynajmniej wam sprawdzaja czy sa jakies postepy, o! bo ja to nic nie wiem a nie wiem cos... ze mnie wszystko boli i strzeli mnie zaraz pierun jakis
Daria, wspolczuje... mam nadzieje ze uda Ci sie jakos odkrecic to.
A mi glowa peka i wszystko inne tez...
Magda2013 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Aggie ale to wogóle Cie nie badają ? kiedy masz teraz jakąs wizyte ? Wiesz jak już jesteś po terminie porodu to musza cię nazdrować i ktg jest obowiązkowe !
A z bólem to współczuje kochana, ale ja miałam to samo,i chyba myśle każda z nas wszystko sie rozłazi i to okropnie boli Ale jeszcze troszkę wytrzymaj !
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
Amela ja bylam badana jakos w zeszlym roku w sierpniu... sprawdzali czy szyjka wyglada ok i cytologie robili bo bez tego nie dostalabym Clo na rozbujanie owulacji. I ostatni raz w 7 miesiacu przez te bole w szyjce, dzieki mojej managerce w sumie przyjeli na oddzial i sprawdzili czy sie nie otwiera, nawet dlugosci nie zbadali, bo tu nie badaja ginekologicznie w czasie ciazy. A jak tu wyglada po terminie, to nie mam pojecia, sie okaze w praniu
celia lubi tę wiadomość
-
Camilla tylko na 3 godz.ale moze cos ruszy u Ciebie bede trzymac kciuki moze jutro juz przytulisz Kubusia
Aggie no mi w miare tylko schodzi ze stop a z nog powyzej nie. Jak nacisne skore na piszczeli to zostaje dziura normalnie. Tak samo jak na stopach.
A na kiedy wyniki tej glukozy ?
Ja musze jeszcze kebaba zaliczyc jakos na dniachAggie, Camille87, celia lubią tę wiadomość
-
Amela oni ogolnie dziwnie tu do ciazy podchodza... moja i Darka teoria jest ze to przez muzulmanow co sie mnoza gorzej jak szczury
Madzia, jesli wyniki wyjda zawyzone to zadzwonia do mnie jutro, jesli wszystko dobrze, to wysla mi listownie do wpiecia do karty ciazy. Takze niech nie dzwonia jutro nawet nie chce sprawdzac jakie powiklania moga byc przez wysoki cukier... boje sie...amela, Magda2013 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzieki dziewczyny za mile slowa, ale ciezko to widze.
Ninkapa teoretycznie masa recje , ale to austria nagle powidziala ze nie zaplaci za porod w pl.. Masakrw po prostu
Trzymajcie sie dziewczyny!
Kamila bedzie dobrze jutro! Daj nam znac..Camille87, celia, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU nas wlasnie zaczelo padac - burza z piorunami! Do takiego stopnia ze zerwal sie sygnal tv i nie moge ogladac Poloznych
Weszlam wiec do wanny na szybka kapiel.
Mam nadzieje ze po tym deszczu bedzie na tyle rzesko w sypialni ze normalnie zasne i bede spac tej nocy a nie rozmyslac co to bedzie.. bo powiem szczerze ze boje sie ze mnie odesla do domu jutro juz czarne scenariusze pisze..
Trzymajcie kciuki zeby cos ruszylo a jak nie to zeby pojutrze juz wywolali na calego!
Aggie, celia, amela, Dodi, Magda2013, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
Aggie w NO też jest taki sam system prowadzenia ciąży jak w UK więc to raczej już taka praktyka i nie sądzę, żeby muzułmanie mieli na to jakikolwiek wpływ... U nich to po prostu normalne tak jak w PL normalne jest pójście na zwolnienie na początku ciąży i podtrzymywanie ciąży lekami...
Taki system i już.
Ja też nie byłam badana ginekologicznie ani razu więc nie mam zielonego pojęcia jak wyglądam tam na dole
Kamila doradziłabym Ci dobrego drinka na lepszy sen, ale to nie ten czas hehe Zrelaksuj się, niech mąż zrobi Ci masaż i postaraj sie nie myśleć o tym co czeka Cię jutro. W końcu to ostatnia noc we dwójkę! Nacieszcie się sobąAggie, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość