Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Camille87 wrote:No u mnie na prenatalnycn czyli w 13tc termin byl na 29 lipiec..
Eee a co mam sie bac, kazdemu sie to moze zdarzyc, mi fez kolezanka bardzo motywujacego smsa wyslala - obym tylko nie meczyla sie dlugo i aby sie nie skonczylo cesarka bo to najgorsze co moze byc jak sie kobieta meczy naturalnie a na koncu robia cesarke.. nie jestem w stanie nic przewidziec u kazdej z nas moze skoncyc sie cesarka ale najwazniejsze aby dzidzia zdrowa!
Potwierdzam, ja tak właśnie miałamCamille87 lubi tę wiadomość
-
Właśnie Madzia co z tobą?? where are y?
kocham deszcz !!!!!! kocham tą pogodę ale mimo tego wystarczyło ze poodkurzałam i też byłam spocona jak skunks wrrrrrrrrr JA JUŻ CHCĘ RODZIĆ !!
SWOJĄ DROGĄ ciesze się o tyle z CC ze już tylko 2 tyg pozostało, bo nie wyobrażam sobie czekać na poród naturalny do końca sierpnia a niedaj boże czekać jak ty Kamilka chyba bym w depreche wpadła !!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 18:21
genoweffa, celia, Camille87, mala_mi, Moni&, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
no Mila w cc to jest gigantyczny plus bo wiesz ze odliczac czas do konkretnego dnia.
mnie dzis podbudowala dzisiejsza wizyta, po tym masazu to mnie tak wszystko boli masakra, ale jeszcze zaliczylam spacer z męzem po parku utykając przez tą cholerna stope:/
ale jestem przerazona troche tym szpitalem, tym siedzieniem tam nie wiadomo ile... czyli bedzie świracji cd..
ale za to masaz szyjki pomogl mi napewno na zaparcia haha
ale mam apetyt dzisiaj zjadlam chleba z dzemem a zaraz bede szamac hamburgery bo mąz robiWiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 19:49
celia, genoweffa, MILA, Ruda27, Camille87, Lanusia93, Dodi lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
Ja już po badaniu mały nigdzie się nie wybiera, wszystko zamknięte, szyjka długa waży niby 3200 ale
pomiary były bardzo nieprecyzyjne, synek jakoś krzywo leżał lekarz mówi, że jeszcze nam czasMoni&, MILA, Aggie, Ruda27, Camille87, Lanusia93, Dodi lubią tę wiadomość
-
Niebieska to dobrze ze z maluszkiem ok, pewnie u Ciebie szybko sie wszystko zmieni i szybko pójdzie bo widze ze bierzesz sobie na.luz a nie tak.jak wiekszosc z nas juz chcesz rodzic
Niebieska, Camille87, Lanusia93, Dodi lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
niebieska to dobrze ze z synkiem ok a wyjdzie jak bedzie jego pora...ja takze nie nastawiam sie ze mam juz urodzic i koniec wiadomo jak przenosze to bede chciala rodzic ale jak na razie niech sobie siedzi i rosnie :0 byle do 40 tyg pozniej juz ma wychodzic:D
ja niedawno skonczylam zmywac farbe z paneli bo tacy madrzy byli i nie polozyli folii mimo iz kupilam 3 opakowania a godzine farbe zmywalam i to jeszcze rozpuszczalnikiem na kolanach szorowalam potem z 5 razy mopowalam panele jutro zamierzam zalozyc nowego mopa kupic jakas emulsje do paneli i ladnie wypastowac:) zobaczymy co bedzie z tych moich planow heheNiebieska, Camille87, celia, Dodi lubią tę wiadomość
-
Hej mamusie, dopiero teraz pisze bo wróciliśmy do domu dopiero o 16 a jeszcze goście byli u siostry i musieliśmy troszke posiedzieć z nimi !
A więc tak, miałam ktg, zapis wyszedł prawidłowy, były lekkie skurcze i nic więcej. Lekarka nawet mnie nie zbadała na fotelu ehh no ale luz warszawa, widocznie tu są inne zasady...ale już się do tego przzwyczaiłam! Powiedziała mi że wywołują poród w 6 dobie po terminie czyli u mnie wypada w tą sobote !!! Czyli jak nie urodze do soboty to wywołują już !! kurde dopiero teraz do mnie to dotarło ze to niedługo Nelka prosze wyłaź !!
kamilka czyli to już w środe !! a może jednak Kubuś sie namyśli ! ehh czemu te uparciuchy nasze nie chcą wyjść ?! - Kamilka kochana jak Ty dobrze wiedziałaś że po szpitalu byliśmy na zakupach !! oczywiście budowlanych zamówiliośmy drzwi i kilka innych rzeczy, już miałam dosyć taki upał, pot lał się po czole dosłownie !
Czyli widze dziewczyny ze u żadnej nic się za bardzo nie rusza ...Camille87, Ruda27, Lanusia93, celia, Dodi, mala_mi, genoweffa, MILA lubią tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
Amelka zaraz burza w Wawie będzie to troszkę odpoczniemy.
Super wieści dziewczyny że wszystko oki. Musimy być cierpliwe. Ja mam jeszcze 2 tyg a już bym chciała. ..ech
Byłam z psiakiem i jakiś jest pobudzony!!! Wiało, ciemno i już miał pietra
Tak mnie zakuło w szyjce a musiałam go ogarnąćCamille87, amela, Lanusia93, celia, Dodi, MILA lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnitka wiesz juz troszke Cie znam
Wiedzialam ze Cie nie zostawia bo to by oznaczalo ze z dzidzia cos nie tak.. no widzisz jakos nie chca wylazic te nasze dzieciaczki ale sobota to tez juz zaraz! Mi te dni tak szybko leca, jeszcze jutro i w srode rano szpital! Jak o tym mysle to chyba sie zaczynam bac!
Mnie polozna tez nie chciala badac ale ja poprosilam - badanie bolalo bo szyjka skrocona polozna siegnac nie mogla!amela, Lanusia93, Dodi, Aggie lubią tę wiadomość
-
Quendi mam nadzieje że popada bo to co dziś się działo na dworze to istne tropiki u mnie wiatrak chodzi na ful
Kamilka własnie tak sobie pomyślałam kurde jak my już się dobrze znamy a przecież tylko wirtualnie
Kamilka no nie chcą wyjść, musi im tam być dobrze ! No środa to już zaraz! tylko jutro i już zobaczysz Kubunia
Ja teraz mam następne ktg w środe to też poprosze o zbadanie! Ja jak dzis byłam w tym szpitalu to tak troche strach obleciał
Camille87, Quendi lubią tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
nick nieaktualnyHehe tyle co my piszemy to jest okazja sie poznac
Co do badania to powiedz ze masz jakies klucia czy twardnienia brzucha i chcialabys wiedziec czy jest jakis postep toc to chwilka!
No siedza maminsynki i corusie mamusi dobrze im to siedza hehe
Dzis chyba dluzej posiedze zeby lepiej zasnac moze jakis film obejrzymy u nas deszcz popadal i rzesko jest!Lanusia93, Dodi, amela lubią tę wiadomość
-
Moni&, to dobre wiadomości, może coś ruszy samo Fajnie, że tak szybko Ci wywołają i nie będziesz się męczyć przeterminowana Niektórzy lekarze to anioły.. Ja też na apetyt nie narzekam i już dobiłam do 70 kg Jakaś abstrakcja dla mnie.. 16 kg na plusie Niech jeszcze Lilka trochę posiedzi to wyjdzie na spotkanie z mamą słonicą
MILA, fajnie, że znasz datę spotkania z synkiem, chociaż wiadomo, że akcja może Ci się zacząć wcześniej, jak już u kilku na forum, pomimo planowanego CC. Może Bartuś zrobi Ci psikusa
amela, to lada chwila! Do mnie też to nie dociera.. Pewnie jak mnie złapią skurcze to spanikuję i będę prosiła o kilka dodatkowych dni w dwupaku Dziwne, że nawet nie sprawdzą szyjki, rozwarcia, szkoda.
Nic mnie nie boli, nic nie ruszyło. Co za uparciuszka...Dodi, Camille87, amela, celia, Moni&, genoweffa, MILA lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014 3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016 3650 g, 55 cm -
Moni& super, że coś się rusza u Ciebie i fajne podejście lekarza przynajmniej możesz się już psychicznie na czwartek nastawić jakby tak prawie
Kamila u Ciebie też się już nieco sytuacja rozjaśniła, więc czekamy niecierpliwie razem z Tobą
Niebieska obyś nie musiała za długo czekać na Kacperka
Amela ostatecznie w sobotę będziesz już tulić Nelkę jupii
Ja jestem po wizycie
Amelka waży ok. 2730kg, ma długie nogi i ręce, niby ma dużo włosów
miałam pobrany wymaz na GBSa, szyjka ok. 1,5cm, miękka i zamknięta. Wody ok. Mała jeszcze wysoko.
Niedługo mogę zacząć rodzić jeśli oczywiście córcia zechce wychodzićAggie, amela, Lanusia93, celia, Moni&, Macca, Niebieska, Niebieska, Ruda27, mala_mi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDodi super ze wszystko ok z malutka! Ty masz jeszcze troche czasu do porodu choc syuacja moze sie zmienic z dnia na dzien ja we wtorek mialam szyjke zamknieta a w czwartek juz rozwarcie 2cm i skrocona szyjka, fakt ze na tym stanelo ale jednak wszystko mozliwe!
Kurna chyba jednak ide sie myc i spac bo ledwo na oczy widze!Dodi, amela, Moni&, Lanusia93 lubią tę wiadomość