X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • MILA Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    No u mnie na prenatalnycn czyli w 13tc termin byl na 29 lipiec..

Eee a co mam sie bac, kazdemu sie to moze zdarzyc, mi fez kolezanka bardzo motywujacego smsa wyslala - obym tylko nie meczyla sie dlugo i aby sie nie skonczylo cesarka bo to najgorsze co moze byc jak sie kobieta meczy naturalnie a na koncu robia cesarke.. :/ nie jestem w stanie nic przewidziec u kazdej z nas moze skoncyc sie cesarka ale najwazniejsze aby dzidzia zdrowa!

Potwierdzam, ja tak właśnie miałam :-P

Camille87 lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Madzia co z tobą?? where are y? :-/

kocham deszcz !!!!!! kocham tą pogodę :-) ale mimo tego wystarczyło ze poodkurzałam i też byłam spocona jak skunks :-( wrrrrrrrrr JA JUŻ CHCĘ RODZIĆ !!

SWOJĄ DROGĄ ciesze się o tyle z CC ze już tylko 2 tyg pozostało, bo nie wyobrażam sobie czekać na poród naturalny do końca sierpnia :-P a niedaj boże czekać jak ty Kamilka :-P chyba bym w depreche wpadła !!! :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 18:21

genoweffa, celia, Camille87, mala_mi, Moni&, Lanusia93 lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze ci z ta CC Mila wiesz kiedy bedziesz tulic malego

MILA lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila no mi juz niedaleko bylo do depresji :P
    Rano bylam tam zla ze juz powiedzialam mezowi zeby lepiej mi nikt w droge nie wchodzil bo zagryze :P ale juz mi lepiej ;)

genoweffa, Moni&, Aggie, MILA, Dodi lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no Mila w cc to jest gigantyczny plus bo wiesz ze odliczac czas do konkretnego dnia.
    mnie dzis podbudowala dzisiejsza wizyta, po tym masazu to mnie tak wszystko boli masakra, ale jeszcze zaliczylam spacer z męzem po parku utykając przez tą cholerna stope:/
    ale jestem przerazona troche tym szpitalem, tym siedzieniem tam nie wiadomo ile... czyli bedzie świracji cd..
    ale za to masaz szyjki pomogl mi napewno na zaparcia haha :P

ale mam apetyt dzisiaj zjadlam chleba z dzemem a zaraz bede szamac hamburgery bo mąz robi :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 19:49

celia, genoweffa, MILA, Ruda27, Camille87, Lanusia93, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po badaniu :-) mały nigdzie się nie wybiera, wszystko zamknięte, szyjka długa :-P waży niby 3200 ale
    pomiary były bardzo nieprecyzyjne, synek jakoś krzywo leżał :-P lekarz mówi, że jeszcze nam czas :-)

Moni&, MILA, Aggie, Ruda27, Camille87, Lanusia93, Dodi lubią tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska to dobrze ze z maluszkiem ok, pewnie u Ciebie szybko sie wszystko zmieni i szybko pójdzie bo widze ze bierzesz sobie na.luz a nie tak.jak wiekszosc z nas juz chcesz rodzic :P

Niebieska, Camille87, Lanusia93, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amela jak tam po wizycie haaloo??

amela lubi tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni, czy ty chodzisz może do doktora krawca? Ja do niegd chodziłam w tarnowskich górach, był świetny!

ckaiflw1up047qr9.png
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niebieska to dobrze ze z synkiem ok a wyjdzie jak bedzie jego pora...ja takze nie nastawiam sie ze mam juz urodzic i koniec wiadomo jak przenosze to bede chciala rodzic ale jak na razie niech sobie siedzi i rosnie :0 byle do 40 tyg pozniej juz ma wychodzic:D

ja niedawno skonczylam zmywac farbe z paneli bo tacy madrzy byli i nie polozyli folii mimo iz kupilam 3 opakowania a godzine farbe zmywalam i to jeszcze rozpuszczalnikiem na kolanach szorowalam potem z 5 razy mopowalam panele jutro zamierzam zalozyc nowego mopa kupic jakas emulsje do paneli i ladnie wypastowac:) zobaczymy co bedzie z tych moich planow hehe

Niebieska, Camille87, celia, Dodi lubią tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska ja chodze do dr Zajdy na nfz, tam gdzie chodze na ul.Bytomska Krawiec jua nie przyjmuje.

Niebieska lubi tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie, dopiero teraz pisze bo wróciliśmy do domu dopiero o 16 a jeszcze goście byli u siostry i musieliśmy troszke posiedzieć z nimi !

A więc tak, miałam ktg, zapis wyszedł prawidłowy, były lekkie skurcze i nic więcej. Lekarka nawet mnie nie zbadała na fotelu :/ ehh no ale luz warszawa, widocznie tu są inne zasady...ale już się do tego przzwyczaiłam! Powiedziała mi że wywołują poród w 6 dobie po terminie czyli u mnie wypada w tą sobote !!! Czyli jak nie urodze do soboty to wywołują już !! kurde dopiero teraz do mnie to dotarło ze to niedługo o.O Nelka prosze wyłaź !!

kamilka czyli to już w środe !! a może jednak Kubuś sie namyśli ! ehh czemu te uparciuchy nasze nie chcą wyjść ?! - Kamilka kochana jak Ty dobrze wiedziałaś że po szpitalu byliśmy na zakupach !! :D oczywiście budowlanych :D zamówiliośmy drzwi i kilka innych rzeczy, już miałam dosyć taki upał, pot lał się po czole dosłownie !

Czyli widze dziewczyny ze u żadnej nic się za bardzo nie rusza ... :(

Camille87, Ruda27, Lanusia93, celia, Dodi, mala_mi, genoweffa, MILA lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelka zaraz burza w Wawie będzie to troszkę odpoczniemy.
    Super wieści dziewczyny że wszystko oki. Musimy być cierpliwe. Ja mam jeszcze 2 tyg a już bym chciała. ..ech

Byłam z psiakiem i jakiś jest pobudzony!!! Wiało, ciemno i już miał pietra :-)
    Tak mnie zakuło w szyjce a musiałam go ogarnąć ;-)

Camille87, amela, Lanusia93, celia, Dodi, MILA lubią tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka wiesz juz troszke Cie znam ;-)
    Wiedzialam ze Cie nie zostawia bo to by oznaczalo ze z dzidzia cos nie tak.. no widzisz jakos nie chca wylazic te nasze dzieciaczki :( ale sobota to tez juz zaraz! Mi te dni tak szybko leca, jeszcze jutro i w srode rano szpital! Jak o tym mysle to chyba sie zaczynam bac! :O

Mnie polozna tez nie chciala badac ale ja poprosilam - badanie bolalo bo szyjka skrocona polozna siegnac nie mogla!

amela, Lanusia93, Dodi, Aggie lubią tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi mam nadzieje że popada bo to co dziś się działo na dworze to istne tropiki :) u mnie wiatrak chodzi na ful :D

Kamilka własnie tak sobie pomyślałam kurde jak my już się dobrze znamy a przecież tylko wirtualnie :) <3

Kamilka no nie chcą wyjść, musi im tam być dobrze ! No środa to już zaraz! tylko jutro i już zobaczysz Kubunia <3

Ja teraz mam następne ktg w środe to też poprosze o zbadanie! Ja jak dzis byłam w tym szpitalu to tak troche strach obleciał :/

Camille87, Quendi lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe tyle co my piszemy to jest okazja sie poznac ;-)
    Co do badania to powiedz ze masz jakies klucia czy twardnienia brzucha i chcialabys wiedziec czy jest jakis postep :) toc to chwilka!

No siedza maminsynki i corusie mamusi ;-) dobrze im to siedza hehe
    Dzis chyba dluzej posiedze zeby lepiej zasnac moze jakis film obejrzymy u nas deszcz popadal i rzesko jest!

Lanusia93, Dodi, amela lubią tę wiadomość

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni&, to dobre wiadomości, może coś ruszy samo :) Fajnie, że tak szybko Ci wywołają i nie będziesz się męczyć przeterminowana :) Niektórzy lekarze to anioły.. Ja też na apetyt nie narzekam i już dobiłam do 70 kg :D Jakaś abstrakcja dla mnie.. 16 kg na plusie :P Niech jeszcze Lilka trochę posiedzi to wyjdzie na spotkanie z mamą słonicą :D
    MILA, fajnie, że znasz datę spotkania z synkiem, chociaż wiadomo, że akcja może Ci się zacząć wcześniej, jak już u kilku na forum, pomimo planowanego CC. Może Bartuś zrobi Ci psikusa :D
    amela, to lada chwila! :) Do mnie też to nie dociera.. Pewnie jak mnie złapią skurcze to spanikuję i będę prosiła o kilka dodatkowych dni w dwupaku :D Dziwne, że nawet nie sprawdzą szyjki, rozwarcia, szkoda.

Nic mnie nie boli, nic nie ruszyło. Co za uparciuszka...

Dodi, Camille87, amela, celia, Moni&, genoweffa, MILA lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

Moni& super, że coś się rusza u Ciebie i fajne podejście lekarza :) przynajmniej możesz się już psychicznie na czwartek nastawić jakby tak prawie ;)

Kamila u Ciebie też się już nieco sytuacja rozjaśniła, więc czekamy niecierpliwie razem z Tobą :)

Niebieska obyś nie musiała za długo czekać na Kacperka ;)

Amela ostatecznie w sobotę będziesz już tulić Nelkę jupii :)

Ja jestem po wizycie :)
    Amelka waży ok. 2730kg, ma długie nogi i ręce, niby ma dużo włosów :P
    miałam pobrany wymaz na GBSa, szyjka ok. 1,5cm, miękka i zamknięta. Wody ok. Mała jeszcze wysoko.
    Niedługo mogę zacząć rodzić jeśli oczywiście córcia zechce wychodzić ;)

Aggie, amela, Lanusia93, celia, Moni&, Macca, Niebieska, Niebieska, Ruda27, mala_mi lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a oto nasza córcia :)

aef9684bef34689amed.jpg

Camille87, Aggie, amela, Lanusia93, kada24, celia, Moni&, Macca, Niebieska, le'nutka, Paulia87, Ruda27, mala_mi, genoweffa, MILA lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi super ze wszystko ok z malutka! Ty masz jeszcze troche czasu do porodu choc syuacja moze sie zmienic z dnia na dzien :) ja we wtorek mialam szyjke zamknieta a w czwartek juz rozwarcie 2cm i skrocona szyjka, fakt ze na tym stanelo :P ale jednak wszystko mozliwe!

Kurna chyba jednak ide sie myc i spac bo ledwo na oczy widze! :(

Dodi, amela, Moni&, Lanusia93 lubią tę wiadomość

‹‹ 1716 1717 1718 1719 1720 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ