X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejooo

Mikuś my w tym samym stadium :-) jutro skończone 39 :-)

Jedziemy na działkę-bierzemy rodziców. Ech może ten dzień jakoś zleci i każdy kolejny...

mika1987, Aggie, celia lubią tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny jak tam?

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • MMA Przyjaciółka

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny, ja na dziś mam termin ale nic sie nie dzieje :O. jade do szpitala niedlugo na ktg i usg i zobaczymy co powie ginka. chce juz miec to za sobą !!!:OOaaaaa, milego dnia i powwodzenia :*

Aggie, MILA, celia, Dodi lubią tę wiadomość

uwo9gov3korvf4ga.png
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też nic :-P w porównaniu z poprzednimi dniami czuje się rewelacyjnie :-D zaczęłam 41 tydzień i chyba synek nie chce wyjść :-P dzisiaj mam termin :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2014, 09:32

Sylka, MMA, genoweffa, Dodi lubią tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba to prawda, że dziewczynki rodzą się szybciej a chłopaki po terminie :-P

genoweffa, celia lubią tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam do domu :-D jak coś mam wrócić jakby wody odeszły albo bym zaczęła krwawic mocno szyjka się skrocila ale brak rozwarcia wiec mam jechać do domu i spokojnie chodzić sobie w domu

Niebieska, celia lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Aggie Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka, ciesze sie ze Kubus mial spokojniejsza noc, a co za tym idzie, Ty moglas sie wyspac :)

Kada gratuluje kolejnego tyg, wspolczuje ze tak biedna cierpisz...

Niebieska, MMA, 41 tydz to juz czas na Was i Wasze malenstwa :) a co do plci i przenoszenia to nie ma reguly :P juz mialysmy tu dyskusje na ten temat :)

Quendi, milego dnia na dzialeczce :)

A u nas chlod i deszcz :D ah jak cudownie :D i sporo roboty mamy na dzis, w sumie bardziej Darek niz ja, ale moglabym chociaz posprzatac... nie wiem czy to przez pilke na ktorej poskakalam wczoraj, czy po prostu tak mialo byc, ale dzis cala noc skurcze mnie lapaly :) ciekawe co z ta szyjka :)

Niebieska, Dodi lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane!

MMA, Niebieska może dzisiejsza pełnia coś pomoże :) Powiem Wam szczerze, że u mnie wszystko się uspokoiło. Plamienia nie mam już, bóle tak jak zawsze...
    Za to czuję się jakby I trymestr wrócił - mdli mnie, czyści, bolą cycki i jakby tego było mało atak pryszczy!

Aggie co z naszymi szyjkami dowiemy się pewnie jak już sie zacznie ;) No ale skurcze to dobry znak ;)

Mika ja ostatnio co coś gorącego w pobliżu to się poparzę ;) Też mnie zaatakowała prostownica :P

Dziś spędzam dzionek z mężem (w końcu) planujemy jakiś spacer i lody. No i <3 :D Hehe trzeba korzystać z ostatnich chwil :)

Miłego dzionka dziewczynki! Bolesnych skurczów i odchodzących wód! :D

Dodi, Niebieska, Aggie, MILA, mika1987, celia lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny ja mam chwilke zostalam w domku z mlodszym a maz pojechal ze starszym na pilke..wlasnie ustawilam w salonie kosz w ktorym maluszek bedzie sobie spal jak bedziemy na dole...
    my dzis tez pracowity dzien mamy najpierw maz jedzie na silownie a my do sklepu pozniej do ikei no i do domciu pewnie obiadek zjemy w macu zanim zladujemy sdo domku to bedzie pora na kapiel dzieci i mam nadzieje ze dzis szybciej zasnaa my z mezem cos pobaraszkujemy moze cos przyspiesze choc i tak mam wrazenie ze raczej kolo terminu urodze raczej nie powinnam przenosic no ale lepiej nie mowic tego bo jeszcze przenosze....

dziewczyny ktore sa w terminie i po ropakowywac sie bo dzidziusie sa takie slodkie ze napatrzec sie nie mozna...

milej niedzieli zycze....

Dodi, Niebieska, Sylka, Aggie, MILA, celia lubią tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej w koncu chwila spokoju - Kuba od rana albo piers i spi na rekach albo płacz nic nie moge zrobic ani wziac prysznica ani porzadnie zjesc sniadania :( maly puszcza baczki mose bedzie mu lepiej. Poprosilam pielegniarke aby wykapa Kubusia bo wczoraj ladnie spal po kapieli przebralam go w swierze ciuszki bo rampers ktory zalozylam rano wilgotny tak sie spocil tym placzem :(

Kobietki widze ze zaczynacie sie przeterminiwywac jak ja! ;-)
    Do boju! Rodzic! :-)
    Powodzenia wam zycze!! :*

Niebieska, MILA, Dodi, genoweffa, Sylka, celia lubią tę wiadomość

• Aggie Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka, mi beda szyjke sprawdzac we wtorek, ze wzgledu na ta cukrzyce wola nie ryzykowac przenoszeniem, i jak cos beda wywolywac przed terminem, ale dokladnie czegokolwiek dowiem sie wlasnie we wtorek.

Jak to jest ze jak moj jest w domu to nie mam checi sie ruszac z jakakolwiek robota? No len masakryczny :/ No nic, musze sobie liste pierdyknac co powinnam zrobic (zawsze pomaga) i ruszyc do boju :)
    Moj nie chce przyspieszac <3 bo szykuje sie wiecej roboty na przyszly tydzien i chce finansowo nadrobic :P a ja juz mam dosc :P

Kamilka, ja bym chetnie Ciebie posluchala :P sama sie doczekac nie moge :) a jak po kapieli? usnal Kubusiek?

MILA, Dodi, Sylka, celia lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie usnal ale zdazylam sie podmyc i zaczal plakac tylko na rekach spi terrorysta maly teraz tez jedna reka pisze ... ehh

Aggie, celia lubią tę wiadomość

• MMA Przyjaciółka

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej:) ja juz wrocilam ze szpitala, nic sie nie dzieje, na ktg maluszek troche pospal,troche powiercil sie i tyle, usg tez w porzadku, wody i przeplywy ladne, glowka niziutko, och jakbym chciala juz miec to za soba i zeby sie samo zaczelo, juz drugi raz po terminie :P pierwsza corka, teraz chlopiec takze nie ma reguły :) NIebieska powodzenia bo widze ze mamy taka sama sytuacje ;-)

Niebieska, Sylka, celia lubią tę wiadomość

uwo9gov3korvf4ga.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w szpitalu, przyjęli mnie rano na oddzial, miałam już dwa ktg i usg, skurcze słabe, mała wazy 3500. Wieczorem mają mi zakładać ten cewnik a jutro oxy.

Teraz muszę czekać do wieczora na ten cewnik..

Trzymam kciuki za Was wszystkie :)

MILA, Niebieska, Dodi, Sylka, celia lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amela powodzenia w takim razie :)

Kamila, ale pewnie nie oddalabys za zadne skarby malego terrorysty? :)

Ja jakas slaba, znow :/ zaraz moge w koncu kawke wypic i zjesc cos, i dalej za sprzatanie sie lapie :) a moj bob budowniczy ladnie pracuje bez nadzoru :P

amela, celia lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    home sweet home :D zjadlam pyszny obiad od mamusi i bylismy na lodach teraz odpoczywam musze odespac troche nocke bo byla rodzaca na mojej sali hehe

Niebieska, Sproquette, celia lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• mika1987 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczki a u mnie znowu upaly od wczoraj..jade nad jezioro poplywac zaraz..a wiecie ze ja ani jednej kawy nie wypilam w ciazy:)

Quendi no idziemy leb w leb:)cikawe ktorej maluszek pojawi sie jako pierwszy:)))

MILA, Dodi, celia lubią tę wiadomość

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika ja sobie nie wyobrazam nie pic kawy :-)

Amelka powodzonka :-)

u nas tez cieplo, chcialabym deszczu ;-)

amela lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny. Tutaj jest w miare chłodno na mojej sali, jakos idzie wytrzymać ale robi sie gorąco, wyobrażam sobie jak jest na dworze
    !
    Ja juz od 14 nie mogę nic jesc ani pic :-/ masakra..

celia lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • MMA Przyjaciółka

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:
    Dzieki dziewczyny. Tutaj jest w miare chłodno na mojej sali, jakos idzie wytrzymać ale robi sie gorąco, wyobrażam sobie jak jest na dworze
    !
    Ja juz od 14 nie mogę nic jesc ani pic :-/ masakra..
    POWODZENIA AMELA :)

amela lubi tę wiadomość

uwo9gov3korvf4ga.png
‹‹ 1749 1750 1751 1752 1753 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ