X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka wizyta o 12:30 polskiego czasu :) dziekuje :* mojego poprosilam zeby trzymal kciuki zeby cos ruszylo ale on po pierwsze w maraznie sennym nadal, a po drugie to on chce zebym za dwa tyg urodzila bo akurat wiecej roboty maja w firmie.... a ja juz mam dosc :P

Camille87, Sylka, Dodi, MILA, Sproquette lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze mamy sie nie za bardzo udzielaja na forum wiec ja wam pomarudze :P

Dzis w nocy dalismy Kubusiowi smoczek bo po podwojnym karmieniu plakal :( na poczatku wypluwal a potem sie zassal i zasnal! Ok 4 obudzil sie na karmienie przebralam go maz go wzial do odbica ja poszlam spac - obudzialm sie o 7 i pytam gdzie Kubus a maz mowi ze spi :) dal mu smoka ale ten tylko raz pociagnal wyplul i zasnal :) kolejne karmienie o 8:30 odbicie i spi w wozku bez smoka :) mam nadzieje ze z dnia na dzien bedzie coraz lepiej :) pojutrze kontrola wagi oby maly nie spadal z wagi!!

Tak w ogole to nie mam apetytu strasznie, cos mi jezdzi po jelitach i mam ostra biegunke od dwoch dni :/ na poczatku przez dwa dni w szpitalu sie nie zalatwialam bo balam sie o szwy przy odbycie a teraz masakra..

I widze ze lista cudna, pieknie sie zapelnia! Tak trzymac! A pamietam jak anitka pierwszy raz zrobila ta liste i nie bylo porodow ;)
    Dodi dobra robota :D

Sylka, Aggie, Dodi, MILA, Magda2013, genoweffa lubią tę wiadomość

• mika1987 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie:))

GRATULACJE NINKAPA I AMELKA:*************

FAJNIE ZE MACIE JUZ PO:)))

Wczoraj poplewilam u mamy w ogrodzie,pograbilam skoszona trawe i myslalam ze moze cos ruszy:)a tu ani jednego skurczu heh..mialam tez ktg wczoraj i cisza cichosza:)

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadgoniłam, zaraz będę zmieniać, kaduniu dziękuję za czujność, wczoraj miałam "martwy komputer" :):):)

Gratuluję wszystkim rozpakowanym Mamusiom i ściskam Dzieciaczki!:)

mala_mi, MILA, kada24 lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila jestem pełna podziwu, ze tak sobie radzisz! Dla mnie to abstrakcja na razie.. Dziś miałam piękny sen - śniło mi się, że karmiłam synka piersią, miał takie śliczne usteczka i tak słodko się domagał mleczka.. Aż łzy mi stają w oczach jak sobie o tym przypominam ;)
    Twój sen się spełnił, masz Kubusia przy sobie :D

Co do smoczka - ja cały czas powtarzałam sobie, że nie będę dawała smoka małemu, nie wiem jakim cudem, mam je 4 z czego jeden wyparzony w torbie do szpitala :P

Biegunka?! Chyba lepsza od zaparć... Ja poprosiłam mamę, żeby kupiła mi i dołączyła do paczki czopki glicerynowe w razie co po porodzie...

Camille87, Dodi, Sproquette lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka, Ty tez sobie poradzisz :) najgorsze pierwsze chwile po porodzie bo strach taka malutka istotke na rece wziac, nie wiedzialam jak karmic i w ogole ale z każdym dniem nabieramy pewnosci siebie i nasze ruchy bardziej zdecydowane ;-)
    Ty Kochanie tez niedlugo bedziesz miala Olavka przy sobie!! :*
    Biegunka lepsza od zaparc ale rana tuz przy odbycie ma sie nie za fajnie myje sie kilkanascie razy na dzien :/

Sylka, genoweffa lubią tę wiadomość

• celia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czekam na wypis i zaraz przetrząsnę forum w poszukiwaniu sposobów przyśpieszenia porodu ;) Póki co usg, ktg i szyjka mówią DO PORODU DALEKO :/ Mikuś witaj więc w klubie ciszy ;)

Ależ mi się wszystko pogmatwało ;) Te zmienne kobiety ;)

Kamilka jak to się cudnie czyta, ja też chcę już tulić małą!!!

MILA, Camille87 lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No domyślam się, ze ta rana nic przyjemnego.. A używasz Tantum Rosa do podmywania czy czegoś innego?

Celia bierz męża w obroty :) Mój ostatnio nadzwyczaj szczęśliwy chodzi :D :P

MMA lubi tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • mika1987 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki od wczoraj troche mnie goni do kibelka i chwilami mam mdlosci czy moge to uznac za jakis znak?:)hehe..

Sylka lubi tę wiadomość

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila dziękuję :* najwyraźniej Kubusiowi zależy na ciągłym ssaniu i widzę, że smoczek sprawdza się rewelacyjnie i mam nadzieje, ze w żaden sposób nie zaburzy to przystojniakowi odruchu ssania piersi :) jak miło się czyta Wasze relacje :) rozumiem, ze mamy mają nowe absorbujące zajęcia, ale jakbyście wpadły tu choć jedno zdanie zamieścić to byłoby super <3

Mika widocznie córcia to taka cicho ciemna i wyskoczy z zaskoczenia :)

Celia no faktycznie Justysia Ci zamieszania narobiła hehe tak więc dołączasz do grona oczekujących na naturalną kolej rzeczy :P

celia, Camille87, Magda2013 lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • MMA Przyjaciółka

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha Sylka to fajnie że masz ochote w ogóle :D i mąż szczęśliwy, ja jakoś średnio...,a ztymi schodami sprobuje ale moja ciąża była tak aktywna ze pewnie i teraz to nic nie da , buuuuuuu :O, a Ty Celia jak znajdziesz cos ciekawego na przspieszenie to pisz :D, ja juz forum rozne przetrzepałam i nic nowego poza seksem, herbatkami i schodami

Sylka, celia lubią tę wiadomość

uwo9gov3korvf4ga.png
  • mala_mi Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camila, Kubuś kochany! Naczekałaś się długo na swój poród. Gratuluję :)

Dodi, mogę Ci spokojnie polecić szpital - opieka świetna, warunki bardzo dobre, a atmosfera bardzo przyjazna. Jestem zadowolona i cieszę się, że wybrałam właśnie to miejsce na narodziny córci.

MILA, ściskam za Ciebie kciuki. 18.sierpnia coraz bliżej :)

Mam mieszane uczucia wobec wypuszczenia Celii do domu. Kochana, to lepiej, że urodzisz naturalnie, ale taka nagła zmiana okoliczności i nastawienia, że to miało być dziś, a trzeba czekać nie wiadomo ile dni musi być zaskakująca. Czekamy zatem na impuls ze strony Justysi :)

Gratuluję wszystkim nowym mamom, chociaż nie mam możliwości śledzić Was na bieżąco. Wiele mówi mi za to nasza tabelka, której górna część rośnie w ilość i siłę :D :D :D
    Klarka jest bardzo absorbująca, choć generalnie nie mam powodów do narzekań: noce przesypia ładnie (2-3 pobudki na karmienie), mało płacze, lubi kąpiele i ogólnie jest cała do zacałowania :D Fajnie być mamą :D 117s683.gif

Dodi, MMA, Sylka, Aggie, MILA, Gosiaczek, celia, Camille87, Magda2013, genoweffa lubią tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam,
    U mnie też cisza wszystko zamknięte i nic się nie dzieje chyba też zaczne szukać jakiś sposobów nie mam schodów bo mieszkam w jednorodzinnym domu jedynie schody na strych :)

Gratuluje dziewczyną już rozpakowanym i zazdroszcze na prawdę :)Ja mam pecha i wczoraj na wizytę szłam z taką nadzieją że już coś się będzie powoli działo a tu nic :(

celia lubi tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_mi super, że szkrobnęłaś co nieco :) troszku zazdraszczam, ze jesteś już jedną ze szczęśliwych mamuś, ale na każdą z nas po kolei przyjdzie czas :)
    Super, że Klara nie sprawia problemów, oby tak dalej <3
    No i oczywiście dziękuję za opinię na temat szpitala :) nie ma to jak świeża relacja, tym bardziej się cieszę, że i ja się tam wybieram, dziękuję :*

mala_mi, celia lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika28 chyba pozostało nam wyluzować i po prostu czekać, bo jak będziemy się spinać to nic z tego nie wyjdzie. Ja też nie mam schodów, za to mieszkam na zboczu góry. Gdybym tak się przeszła z 5 razy z góry na dół i z powrotem to może bym urodziła. Tylko czasem sąsiedzi pomyślą, że na głowę mi padło, że w 9 miesiącu latam po polu z góry na dół :P

Mika1987 mnie też goni od dwóch dni, niestety nic konkretnego się nie dzieje...

Mala_mi cudownie się czyta wiadomości od młodych mam! Serducho rośnie <3

mala_mi, Dodi, celia lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży tak nie swirowałam bo tak mnie nie bolało urodziłam córkę w 40t 5 dniu i jakoś mi się nie spieszyło a teraz kiedy mam co mam i strasznie boli to jestem "egoistką" i chciałabym już bo mam dosyć siebie samej i postanowiłam się wyciszyć i odpocząć
    Zyczę szybkich porodów dziewczyny :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika masz rację, jak człowiek się napina (choć to meeegggaaa trudne) to się wydłuża.
    Właśnie muszę zrobić sobie restart bo to bezsensu-myślę non stop o tym jak bardzo tego pragnę. ..
    Trzymajcie się ciepło

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 13:05

tb736iyeli5hckvm.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od rana miałam tyle planów co dziś zrobię i cooo... I dupa! Usiadłam i siedzę :)

celia lubi tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewolucja proszę bardzo ;-)

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka uzywam tantum rosa i psikam octeniseptem, rana nie boli bardziej ciagnie mnie szew przy wejsciu do pochwy bo tam peklam :(
    Ale nie jest zle ja juz prawie nie krwawie, bardzo delikatnie tylko ;-)
    Jak zwykle zapasy podkladow zostanaaaa :P

Mala mi dzjekuje i wzajemnie! Naczekalam sie ale bylo warto! :)

Celia ja nie wierze w zadne przyspieszanie porodu :P u mnie nic nje dzialalo dopiero cewnik i oksytocyna!

MILA, Dodi, Sylka, celia, genoweffa lubią tę wiadomość

‹‹ 1757 1758 1759 1760 1761 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ