Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ehhhh gdyby mój się tak zachował to.by.wióry leciały ale na.szczęście nigdy jeszcze mi.tak nie powiedział a tak poza.tym to nie wolno sobie na.takie coś pozwalać!!! niech sobie facet pochodzi miesiąc w.ciąży, przeżyje okres i poród to może cokolwiek powiedzieć a póki co żaden facet nie ma prawa kobiecie w.ciąży mówić że źle wygląda!!!!! a im wolno mieć spasione brzuchy i inne mankamenty z.którymi kobieta musi żyć, bo przecież to.baby mają o siebie dbać a facet nie.koniecznie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 21:45
Aggie, Dodi, Sylka lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny Wielkie gratulacje dla Nezumi i Lanusi! :* :*
Mój brzuch też ostatnio "poorało", zła jestem jak nie wiem, bo myślałam, że może chociaż brzuch ominie... A tu tak nagle wielkie rozstępy dookoła pępka, szkoda mi tego brzucha, przed ciążą był taki ładny, zawsze najbardziej u siebie lubiłam brzuch mój Paweł też nie ukrywa, że mu przykro, że tak to wygląda. ale zapewnia, że kocha i że z rozstępami też mu się będę podobać ale charakter ma ciężki, też mieliśmy parę ostrych kłótni w mojej ciąży. zwłaszcza, że ja zawsze mocno histeryzuję, on znowu nerwowy i porywczy. jeśli chodzi o poważne sprawy to zawsze się dogadujemy, ale o pierdoły potrafimy rozpętać wojnę. temperamenty mamy ciekawe. ale bardzo się kochamy. więc wiem Quendi o co chodzi. docierać się będziemy całe życie, ale szczęśliwi ze sobą nie przestaniemy być nigdy. u Was pewnie podobnie, jest sporo takich związków.Quendi, Dodi, Sylka lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny!
Jestem po badaniu. Miało być krótkie Ale było najdłuższe z wszystkich. Byłam u innego lekarza, bo mój jest na urlopie. Zrobił mi usg 3d gratis!!
No więc tak. Niestety mój synek jest małym kluskiem waży od 3.8-4.0 kg! Jak ja go urodze? A cały czas rośnie. Lekarz powiedział, że sztuka się skrócona i jest duży postęp w.stosunku do zeszłego poniedziałku. Zrobił mi krótki masaż szyjki, bo nie umiałam wytrzymać! Jak to jest namiastką bólu porodowego...nawet wachal mi wody płodowe. Na badaniu okazało się ze mały ma włosy!! Duży nos( to dobrze, bo nie ma chorób genetycznych a ja nie zrobiłam badań prenatalnych) i bardzo duże usta. Niestety potwierdziło się, że ma duży brzuszek! Większy od głowy! Jak ja go wyhodowałam to nie wiem. Przytylam 14 kg i.raczej jestem szczupła. A lekarz powiedział, że widać że dobrze odżywiony. Teraz bardzo dziwnie się czuje po tym masażu szyjki, trochę ze mnie leci. Gin mówi, że dzisiaj nie urodze, zrobił rozdarcie na jeden palec. Mówi, że jutro może coś ruszy. Ale jak będę cały czas leżeć to przenoszę ciążę a on dalej rośniecelia, Dodi, Aggie, MILA, Sylka, mala_mi, Gosiaczek lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, ja w nocy wylądowała na porodówce, bo miałam regularne skurcze no i dużo krwi z wodnistym śluzem. Zbadali mnie, wszystko w porządku, nie mam rozwarcia i skurczy porodowych. Pojechaliśmy do domu, wzięłam nospę i dwa razy ciepły prysznic. Nic nie pomaga. Cała noc nie śpię przez te bóle. Krew cały czas na podpasce. Najgorsze, że te bóle od krzyża się zaczynają! Jak to możliwe, że nie rodze a mam takie skurcze ? Według ktg są znikome. Po co mi był ten masaż szyjki...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 06:04
celia, MILA lubią tę wiadomość
-
Niebieska Słońce jak tak dalej będzie się ciagnęło to jedź jeszcze raz, przecież coś tam się zaczyna!!
Może szyjka się rozwiera i stąd te bóle i krwawienie...
Trzymaj się dzielnie :-*
Ja znowu dzisiaj nie spałam od 1 do 4...padam...już mam dosyć. Jestem gotowa wstawać do Malucha-nie spać bo coś....a nie tak po prostu siedzieć 3 godziny w nocy.
Jutro rano idziemy na "chyba" już ostatnią wizytę. ..zobaczymyMILA lubi tę wiadomość
-
Ja juz testem po.... Lucasek urodzil sie o 24:19 i wazyl 3460g skurcze byly przeokropne ale nie wzielam zadnego znieczulenia nawet gazu na porodowce bylismy okolo 22 o 24.15 powiedzialam ze musze przec eiec zdjelam majtki usiadlam na lozku hedno parcie icalaglowka na zew musialam przestac przec nie wiem dlaczego ale przyszedl 2 skurcz i calego juz go urodzilam polozna nie byla przygotowana polozyla mi go na klatce zrobila zastrzyk zeby ur lozysko i pozniej przeciecie pepowiny karmienie prysznici terazmimo tegozmeczenianie moge zasnac gdzie moj mazobok mnie spi maluszek oddal juz smolke i spi w najlepsze nie placze w ogole hehe na eazie bo w cuda nie wierze chlopcowodstawilismy do znajomych ale bardzo tesknie za nimi dzis idziemy do domku po zbadaniu pdzdzlekarza
celia, Niebieska, Camille87, le'nutka, kada24, Dodi, Aggie, Sproquette, MILA, Sylka, mika1987, RewolucjaSięDzieje, Mika 28, Gosiaczek, Magda2013 lubią tę wiadomość
-
Aha ma jakies znamie na.... Jajkach taka bronzowa plameale to nic takiego oczywiscue wymiotowalam i musialam kilka razy odwiedzic wc z inna potrzeba tak w kazdej ciazy mialam aleskurcze chyba najciezsze jakie mialam w tych ciazach jejkus maluszek spi a ja napatrzec sie nie moge bardzo kocham tego mojego potworka aaaa o tej22 rozwarcue na 5 cm ....
celia, Niebieska, Camille87, Dodi, Sylka lubią tę wiadomość
-
Wczoraj o 18:45 przyszła na świat Nelka Amelki 3680 g i 56 cm... Poród zakończył się cc... Opiszę wszystko później jak dojdzie do siebie....
Mam nadzieje ze nic nie poprzestawialam w wadze całuje i jeszcze raz Amelka GRATULUJĘ...
No sierpniowki mamy 11.08 a tyle nas rozpakowanych.... Czekam na Następne cudowne wieściWiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 06:59
Camille87, Agusia ;), celia, Dodi, MILA, RewolucjaSięDzieje, Gosiaczek, Magda2013 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNiebieska wrote:Dziewczyny, ja w nocy wylądowała na porodówce, bo miałam regularne skurcze no i dużo krwi z wodnistym śluzem. Zbadali mnie, wszystko w porządku, nie mam rozwarcia i skurczy porodowych. Pojechaliśmy do domu, wzięłam nospę i dwa razy ciepły prysznic. Nic nie pomaga. Cała noc nie śpię przez te bóle. Krew cały czas na podpasce. Najgorsze, że te bóle od krzyża się zaczynają! Jak to możliwe, że nie rodze a mam takie skurcze ? Według ktg są znikome. Po co mi był ten masaż szyjki...
Niebieska ja slyszalam ze skurczy od krzyza ktg nie wykrywa
A jak brzuch? Czujesz tez spinania i bol w podbrzuszu przy skurczu?
Jesli nie przejdzie jedz moze raz jeszcse moze to kestia godzin az rozwarcie nastapi ?? -
Gratulacje dla nowych Mamusiek ja dzisiaj dostaje zastrzyk na plucka Synka (w razie wu) a 20.08 mam miec cc - zmienicie date na liscie? To juz strassnie blisko ciesze sie a w tle jakies obawy czy dam rade.. eh te hormony!
Ale damy rade- bo jak nie my to kto?celia, MILA, Camille87 lubią tę wiadomość