X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e sorki mam takie cos napisane oligohydramnion czyli malowodzie ;(

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• ninkapa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz zapomnialamjak to boli masakra...

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • MILA Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhhh gdyby mój się tak zachował to.by.wióry leciały ale na.szczęście nigdy jeszcze mi.tak nie powiedział :-) a tak poza.tym to nie wolno sobie na.takie coś pozwalać!!! niech sobie facet pochodzi miesiąc w.ciąży, przeżyje okres i poród to może cokolwiek powiedzieć a póki co żaden facet nie ma prawa kobiecie w.ciąży mówić że źle wygląda!!!!! a im wolno mieć spasione brzuchy i inne mankamenty z.którymi kobieta musi żyć, bo przecież to.baby mają o siebie dbać a facet nie.koniecznie :-P :-S

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 21:45

Aggie, Dodi, Sylka lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Sproquette Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Wielkie gratulacje dla Nezumi i Lanusi! :) :* :*
    Mój brzuch też ostatnio "poorało", zła jestem jak nie wiem, bo myślałam, że może chociaż brzuch ominie... :/ A tu tak nagle wielkie rozstępy dookoła pępka, szkoda mi tego brzucha, przed ciążą był taki ładny, zawsze najbardziej u siebie lubiłam brzuch :( mój Paweł też nie ukrywa, że mu przykro, że tak to wygląda. ale zapewnia, że kocha i że z rozstępami też mu się będę podobać ;) ale charakter ma ciężki, też mieliśmy parę ostrych kłótni w mojej ciąży. zwłaszcza, że ja zawsze mocno histeryzuję, on znowu nerwowy i porywczy. jeśli chodzi o poważne sprawy to zawsze się dogadujemy, ale o pierdoły potrafimy rozpętać wojnę. temperamenty mamy ciekawe. ;) ale bardzo się kochamy. więc wiem Quendi o co chodzi. docierać się będziemy całe życie, ale szczęśliwi ze sobą nie przestaniemy być nigdy. u Was pewnie podobnie, jest sporo takich związków. :)

Quendi, Dodi, Sylka lubią tę wiadomość

as9mJnk.jpgas9mp1.png
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sproquette he he-strzał w 10 :-) tylko my już stare konie jesteśmy :-)

Sproquette lubi tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Jestem po badaniu. Miało być krótkie Ale było najdłuższe z wszystkich. Byłam u innego lekarza, bo mój jest na urlopie. Zrobił mi usg 3d gratis!!
    No więc tak. Niestety mój synek jest małym kluskiem :-) waży od 3.8-4.0 kg! Jak ja go urodze? A cały czas rośnie. Lekarz powiedział, że sztuka się skrócona i jest duży postęp w.stosunku do zeszłego poniedziałku. Zrobił mi krótki masaż szyjki, bo nie umiałam wytrzymać! Jak to jest namiastką bólu porodowego...nawet wachal mi wody płodowe. Na badaniu okazało się ze mały ma włosy!! Duży nos( to dobrze, bo nie ma chorób genetycznych a ja nie zrobiłam badań prenatalnych) i bardzo duże usta. Niestety potwierdziło się, że ma duży brzuszek! Większy od głowy! Jak ja go wyhodowałam to nie wiem. Przytylam 14 kg i.raczej jestem szczupła. A lekarz powiedział, że widać że dobrze odżywiony. Teraz bardzo dziwnie się czuje po tym masażu szyjki, trochę ze mnie leci. Gin mówi, że dzisiaj nie urodze, zrobił rozdarcie na jeden palec. Mówi, że jutro może coś ruszy. Ale jak będę cały czas leżeć to przenoszę ciążę a on dalej rośnie :-P

celia, Dodi, Aggie, MILA, Sylka, mala_mi, Gosiaczek lubią tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i super niebieska :) moj tez ma duzy brzuszek niz glowka ale waga w zeszla srode 3406g hehe

Niebieska lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Aggie Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Niebieska wiesz co robic :) lap sie za sprzatanko, potem jakies <3 i bedzie gitara :)

Myslicie ze skakanie na pilce i robienie okreznych ruchow przyspiesza porod?

MILA, Magda2013 lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja w nocy wylądowała na porodówce, bo miałam regularne skurcze no i dużo krwi z wodnistym śluzem. Zbadali mnie, wszystko w porządku, nie mam rozwarcia i skurczy porodowych. Pojechaliśmy do domu, wzięłam nospę i dwa razy ciepły prysznic. Nic nie pomaga. Cała noc nie śpię przez te bóle. Krew cały czas na podpasce. Najgorsze, że te bóle od krzyża się zaczynają! Jak to możliwe, że nie rodze a mam takie skurcze ? Według ktg są znikome. Po co mi był ten masaż szyjki...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 06:04

celia, MILA lubią tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Słońce jak tak dalej będzie się ciagnęło to jedź jeszcze raz, przecież coś tam się zaczyna!!
    Może szyjka się rozwiera i stąd te bóle i krwawienie...
    Trzymaj się dzielnie :-*

Ja znowu dzisiaj nie spałam od 1 do 4...padam...już mam dosyć. Jestem gotowa wstawać do Malucha-nie spać bo coś....a nie tak po prostu siedzieć 3 godziny w nocy.

Jutro rano idziemy na "chyba" już ostatnią wizytę. ..zobaczymy

MILA lubi tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz testem po.... Lucasek urodzil sie o 24:19 i wazyl 3460g skurcze byly przeokropne ale nie wzielam zadnego znieczulenia nawet gazu na porodowce bylismy okolo 22 o 24.15 powiedzialam ze musze przec eiec zdjelam majtki usiadlam na lozku hedno parcie icalaglowka na zew musialam przestac przec nie wiem dlaczego ale przyszedl 2 skurcz i calego juz go urodzilam polozna nie byla przygotowana polozyla mi go na klatce zrobila zastrzyk zeby ur lozysko i pozniej przeciecie pepowiny karmienie prysznici terazmimo tegozmeczenianie moge zasnac gdzie moj mazobok mnie spi maluszek oddal juz smolke i spi w najlepsze nie placze w ogole hehe na eazie bo w cuda nie wierze chlopcowodstawilismy do znajomych ale bardzo tesknie za nimi dzis idziemy do domku po zbadaniu pdzdzlekarza

celia, Niebieska, Camille87, le'nutka, kada24, Dodi, Aggie, Sproquette, MILA, Sylka, mika1987, RewolucjaSięDzieje, Mika 28, Gosiaczek, Magda2013 lubią tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha ma jakies znamie na.... Jajkach taka bronzowa plameale to nic takiego oczywiscue wymiotowalam i musialam kilka razy odwiedzic wc z inna potrzeba tak w kazdej ciazy mialam aleskurcze chyba najciezsze jakie mialam w tych ciazach jejkus maluszek spi a ja napatrzec sie nie moge bardzo kocham tego mojego potworka aaaa o tej22 rozwarcue na 5 cm ....

celia, Niebieska, Camille87, Dodi, Sylka lubią tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • Paulia87 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim rozpakowanym mama :-) Nezumi,Lenusia Ninkape kochane WIELKIE.... GRATULACJE!!!!! A co z Naszą Amelka wiecie cos

MILA, Gosiaczek lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]relg2n0a30cpa83g.png[/link]
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninkapa jeju to super Kochana!
    W końcu doswiadczona Mama <3

tb736iyeli5hckvm.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninkapa moje gratulacje!!! Ależ to ekspresowo robiłaś o.O I już za chwilę do domu, jesteś niesamowita :D

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celuś a jak u Ciebie? Justysia przekręcona i teraz oczekiwanie. A gdzie rodzisz?

celia lubi tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • Paulia87 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj o 18:45 przyszła na świat Nelka Amelki 3680 g i 56 cm... Poród zakończył się cc... Opiszę wszystko później jak dojdzie do siebie....
    Mam nadzieje ze nic nie poprzestawialam w wadze całuje i jeszcze raz Amelka GRATULUJĘ...
    No sierpniowki mamy 11.08 a tyle nas rozpakowanych.... Czekam na Następne cudowne wieści :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 06:59

Camille87, Agusia ;), celia, Dodi, MILA, RewolucjaSięDzieje, Gosiaczek, Magda2013 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]relg2n0a30cpa83g.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku jakie piekne wiesci!!!!!
    Ninkapa szybko poszlo!! Matko kochana dwie godzinki i po porodzie!! :D gratulacje!!! :*
    Dla anitki rowniez ogromne gratulacje!! :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska wrote:
    Dziewczyny, ja w nocy wylądowała na porodówce, bo miałam regularne skurcze no i dużo krwi z wodnistym śluzem. Zbadali mnie, wszystko w porządku, nie mam rozwarcia i skurczy porodowych. Pojechaliśmy do domu, wzięłam nospę i dwa razy ciepły prysznic. Nic nie pomaga. Cała noc nie śpię przez te bóle. Krew cały czas na podpasce. Najgorsze, że te bóle od krzyża się zaczynają! Jak to możliwe, że nie rodze a mam takie skurcze ? Według ktg są znikome. Po co mi był ten masaż szyjki...

Niebieska ja slyszalam ze skurczy od krzyza ktg nie wykrywa :(
    A jak brzuch? Czujesz tez spinania i bol w podbrzuszu przy skurczu?
    Jesli nie przejdzie jedz moze raz jeszcse moze to kestia godzin az rozwarcie nastapi ??

• le'nutka Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla nowych Mamusiek ;-) ja dzisiaj dostaje zastrzyk na plucka Synka (w razie wu) a 20.08 mam miec cc - zmienicie date na liscie? To juz strassnie blisko ciesze sie a w tle jakies obawy czy dam rade.. eh te hormony!
    Ale damy rade- bo jak nie my to kto? ;-)

celia, MILA, Camille87 lubią tę wiadomość

relg2n0a1g998ci6.png
‹‹ 1755 1756 1757 1758 1759 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ