X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Kochane :-*

MMA ja jestem szczęśliwa, naprawdę. W ciąży teraz dość często się kłóciliśmy ale na szczęście z happy endem. My bez siebie życia sobie nie wyobrażamy (raczej :-)
    Wiele razem przeszliśmy, jestesmy ze sobą już 6 lat...

Po prostu nie potrafi mi teraz odpuścić-to mu rozstępy przeszkadzają, tłuszcz....ech szkda słów

tb736iyeli5hckvm.png
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi strasznie ci wspolczuje gdyby moj mi powiedzial ze mu przeszkadzaja moje rozstepy czy cos to by dostal po gebie ode mnie....

ja juz po wizycie...mam lekko cisnienie podwyzszone 140/90 poza tym strachu sie najadlam bo nie mogla znalesc bicia serduszka ale w koncu uchwycila poza tym powiedziala ze w miare regularnie bije poprosilam o zbadanie mnie wew ale powiedziala ze nie jestem po terminie i jeszcze nie mam regularnych skurczy wiec nie za bardzo wiec nadal nie wiem co i jak powiedziala ze definitywnie porod sie zaczal wlasnie patrzylam to ida ze mnie brazowe brudy nie swieza krew wiec powiedziala ze otwarte tam juz musi byc no i mam czekac na regularne skurcze wiec cierpliwie i nieceirpliwie bede czekac pewnie cos jeszcze dopakuje do torby...

MILA lubi tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi przykro słuchać takich rzeczy od osoby którą się kocha.. :(
    Ja całe szczęście też tak jak MMA trafiłam na mężczyznę z którym jestem szczęśliwa..
    Mam nadzieję, że wyjaśnicie sobie nieporozumienia i będziecie razem czekali cierpliwie na przyjście na świat Huberta :*

Ninkapa no to teraz życzę cierpliwości :)

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi to przykre co piszesz, ale niestety faceci zawsze myślą, że mają większe prawa od nas a my zawsze musimy wszystko przyjmować na klatę i wiecznie iść na kompromisy :/ niestety nikt nie powiedział, że w małżeństwie bądź w związku będzie lekko, więc pewnie po deszczu znowu wyjdzie słońce i byle do przodu :*

Ninkapa czyli czekasz dalej :)

Celia wyczytałam na fb, że Justysia zrobiła Ci psikusa heheh ale jaja :D i tak nie dużo Ci już zostało, ale córa pokrzyżowała Wam plany :P

Kamila, Mala_mi nie mogę się napatrzeć na Wasze śliczne pociechy <3

Sylka dziwny kształt brzucha heh? a co mędżu miał na myśli :)

Sylka, celia, mala_mi, MILA lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi, Jak to on stwierdził "taki jakbyś miała zaraz urodzić" :D :P

Dodi, Aggie, MILA lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka wrote:
    Dodi, Jak to on stwierdził "taki jakbyś miała zaraz urodzić" :D :P

Bardzo trafne spotrzeżenie :P oby wykrakał :D

Sylka lubi tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj wizyta wyszła tak jak nie chciałam czyli miało być już 10cm rozwarcia i najlepiej dzidzia wyskakująca wprost na ginka :P złapałabym :) A tu okazuje się że szyjka zamknięta i dojrzała że akcja może zacząć się ale na razie nic na to nie wskazuje
    prawdopodobne jest to że Ja przenoszę :( dostałam skierowanie do szpitala i mam jechać gdyby się nie zaczeło to 27-28 no i jeszcze nic na te ręki moje mi nie poradził stwierdził że takie schorzenia w ciąży bywają od kręgosłupa bo ma duże obciążeni

I nie miałam usg :( łeeee

Któras już się dziś rozkręciła czy cisza?

MILA lubi tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila, Kubus jest super slodki :)

Sylwia, jak to dziwny ksztalt? Moj sie strasznie obnizyl, ledwo siegam "tam tam" i mam dziwna skore u samego dolu :P

Quendi, kurde, co sie dzieje, Myszko? :( No nie gadaj ze Ci powiedzial ze przeszkadzaja mu rozstepy?? to jest karygodne, az mnie reka zaswierzbila :/ zaden facet, ale to zaden nie powinien powiedziec nic zlego na zmieniajace sie cialo kobiety podczas ciazy kiedy to ona w wiekszosci przypadkow nie ma kontroli nad tymi zmianami!!! oj dostal by w ryja i torbe za drzwi :/ sorry za dosadnosc, ale tak mysle...

Oh Ninkapa, najgorsze to nie wiedziec co i jak :P no ale juz cos sie dzieje, mialas regularne skurcze, plamisz... takze sama widzisz ze sie zbliza :)

Wyobrazacie sobie ze mnie bol plecow obudzil z drzemki?? juz nie daje rady dzis... masakra :(

Sylka, celia, Dodi, MILA lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie Mój Obrońco Kochany :-* :-* dziękuje!!!
    Tak mi powiedział że mam rozstępy i mu przeszkadzają! ! A naprawdę na cały brzuch mi poszło. ..:-'''(
    Nie chce już tego komentować. On żyje w swiecie photoshopa :-)
    Teściowa nigdy nie miała rozstępów, celulitu-ma 51 lat a wygląd modelki i mój mąż taki ideał kobiety ma od małego..
    Smutno mi się zrobiło mega...ale po ciąży zrobię wszystko żeby doprowadzić się do ładu i zobaczymy (oczywiście w granicy rozsądku)

Aggie lubi tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawe ktora bedzie nastepna?juz coraz mniej nas sie robi ale o to chodzi mam nadzieje ze i mnie wezmie cos kontetnego i juz niedlugo bede tulic swoje malenstwo

Aggie lubi tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie patrzcie na rozstepy. Ja mialam wielowodzie i brzuch rusl mi w ekspresowwym tempie i teraz mam poorany rozstepami i wogole mi to nie przeszkadza bo mam malego Robaczka przy sobie i ciesze sie z niej a nie martwie ze brzuch wyglada nie za fajnie :-D

celia, Dodi, Sylka, MILA, Niebieska lubią tę wiadomość

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi właśnie taki numer mi wywinęła ;) Musiała się obrócić w tym tygodniu. No i tym sposobem pewnie jutro wyjdę ze szpitala i będę czekać ... A już myślałam że jutro ją przytulę :/

Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia z jednej strony to fajnie ze sie obrocila a drugiej rozumiem twoje rozczarowanie bo bylas nastawiona na dzidziusia juz jutro a moje zrobi kolejnego psikusa i dzis dostaniesz skurczy?

celia, Dodi lubią tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiekszosc kobiet ma rozstepy ja sie tym w ogole nie martwie takie uroki ciazy...moj maz nigdy mi nie wypomnial ze mam rozstepy a mam na wew stronie ud bo kiedys duzo przytylam i schudlam i sie porobil na lydkach tez i co nie przejmuje sie tym mam i koniec i nic z tym nie zrobie ale gdyby facet moj maz mi tak powiedzial to nie recze za siebie a jak cos mu nie pasuje to niech szuka sobie innego idealu....

Aggie lubi tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic na to nie poradzę, że tak mówi. Nie chce się denerwować jego uwagami, jeszcze trochę!

tb736iyeli5hckvm.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez juz mam rozstepy po tej i po przedniej ciazy i na dodatek sie dowiedzialam w szpitalu o wielowodziu ehh

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• ninkapa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znowu mam skurcze i to coraz mocniejsze ale jeszcze nie licze ich regularnosci pewnie jak jeszcze beda to zaczne liczyc jak beda co 5-6 min to jedziemy do szpitala

MILA, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi, moj brzuch tez "poorany" jak to fajnie Jus nazwala :P jak jecze na nie, albo nie daj Boze placze z ich powodu, to moj mowi, ze przeciez tak musi byc, ze to pamiatka meczarni 9 miesiecy, ze one sa piekne bo pokazuja ze tam mieszka (na razie) jego dziecie :) a romantykiem nie jest... moja mama 5 urodzila, i zadnego rozstepa nie ma! ja smaruje sie od poczatku ciazy przynajmniej dwa razy dziennie, nie oszczedzam na tym... i nie tylko na brzuchu mam :P mam nawet pod kolanami :P juz nie wspomne ze okruszkiem to ja juz nie jestem :) a Ty sie postaw, nie wolno tak mowic! moj byly mi wmawial ze mam male cycki, ze pryszcze (mam PCO) ze inne pierdoly, popadlam w depresje, uwazalam ze nie zasluguje na milosc itd. jesli Twoj maz Cie kocha to zrozumie jesli mu wytlumaczysz ze to Cie boli, nie daj soba pomiatac, bo fajna kobitka z Ciebie :*

Quendi lubi tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja grzecznie czekam skurcze sa ale pojedyncze znowu wiec tez nie licze

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Quendi Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Aggie :-*
    Po przyjściu Huberta na świat tak mu przemowie do rozumu :-) że się nie pozbiera-za całe 9 miesięcy

Aggie, MILA lubią tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
‹‹ 1754 1755 1756 1757 1758 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ