X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka jeszcze troszke poczekam najgorzej wlasnie jak chodze skurcze sa czestsze no nic dzien jest jeszcze dlugi tylko ja od 2 nie spalam w ogole i chcialabym juz jechac do tego szpitala na porod a tu jak na zlosc skurcze sie wstrzymaly....

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • mika1987 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka a my to sie mialysmy spotkac:)pamietasz?

Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byleby nie dzisiaj, bo jestem nieprzytomna a nie mogę zasnąć :-Pe

ckaiflw1up047qr9.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika pamietam :)
    Powiem Ci szczerze, że te 3 tyg w PL tak szybko mi minęły, że szok. I wiecznie w biegu.. No cóż, może następnym razem się uda i ruszymy z wózeczkami na spacer :D

Haha Niebieska a wiesz jak to jest?! Zawsze na złość :P

Celia życzę powodzenia w szpitalu, bądź silna i pisz nam jak tylko będziesz mogła, bo my tu spragnione nowych, dobrych wieści :)

Ninkapa a jak Ty odczuwasz skurcze? Bo ja wczoraj miałam takie ściskanie podbrzusza, bardzo nieprzyjemne, ale nie bolało jakoś super.. Za to między skurczami bolało jak na miesiączkę i kuło w podbrzuszu...

Niebieska, celia, Dodi lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka nie jestem dobra w opisach ale brzuch caly twardnieje i strasznie boli przy kosci lonowej po jakims czasie czujesz jak brzuszek odpuszcza i bol tez wtedy odchodzi.... a to dopiero poczatek boli a i tak caly czas stekam podczas bolu:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 10:50

Sylka lubi tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • celia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny cieszę się, że już, ale jakoś tak dziwnie... urodzę i nawet nie będę widziała co to skurcz o.O A tak naprawdę trochę mnie stres ogarnia ...

Ninkapa, nawet jeśli nie w tym momencie to na pewno na dniach się zadzieje :) Ale skoro plamisz to chyba już ...

Mika Michasia też śliczne imię :) Myślę, że musisz poczekać, spojrzeć na małą i dopiero zdecydować, które imię będzie najlepiej do niej pasować ;)

Dodi lubi tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale wiecie co dziwi mnie to zeb przez tyle h byly skurcze regularne a teraz troszke ucichly poza tym ten sluz krwia podbarwiony jejku ja juz chce rodzic!!!!

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia tez to wiem ze na dniach bedzie synek z nami ale jestem typem niecierpliwca i jesli juz mam jakies bojawy skurcze i plamienia to chcialabym byc juz w szpitalu ale tutaj dopiero przyjmuja z regularnymi skurczami i rozwarcie musi byc conajmniej 4 cm

celia lubi tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • MILA Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninkapa i co????

Ja maialam od rana bieganie po urzedach. Jak jechalam autem to mialam momenty zwatpienia czy sie nie zaczelo bolal mnie kregoslup w czesci ledzwiowej, jak przy skurczach krzyzowych. Zaczelam sie marTwic bo jechalam sama. Jakos przeszlo ale w sumie caly zcas cos boli :-( ehhhhhhhhhhhh
    mam ochote krzyczec !!! mam dosyc, bo jestem zmeczona al nie umiem spac :-(
    wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

BARTEK WYLAZ CHLOPIE !!!!!!!!

ALE POWIEDZCIE SAME, ZE TYLKO SIERPNIOWE MAMY TAK SZYBKO RODZÁ PRAWDA?
    JAKOS NA INNYCH WÁTKACH TAK NIE MA. DOPIERO 11 SIERPIEN :-)

MIKA MI SIÉ IMIE MAJA BARDZIEJ PODOBA :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 11:47

Sylka, Aggie, Dodi, celia lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie wrote:
    Mika, wiem co czujesz :( mnie dzis reka tak bardzo bolala ze musialam mojego obudzic zeby mi zrobil sniadanie :( juz nawet nadgarstki mnie bola i lokiec jeden :/

Ninkapa, niezle :) trzymam kciuki za szybkie rozpakowanie sie :)

Celia, powodzenia :D zazdraszczam Ci ze to juz :P

Sylwia, dziekuje :) przynajmniej wiesz ze masz skurcze :P ja bolesne mam tylko czasem (ze 3-4 dziennie), zwykle jak sie ruszam, i albo to twardnienie to skurcze albo ja nie mam :P

Mika1987 ja tez w pewnym momencie zwatpilam w to imie :P ale moj sie uparl ze zostaje wiec zostaje :)

A powiedz mi czy codziennie cie boli bo mi się w nocy tak koło 3 nasila i boli już do rana i na zmianę raz jedna ręka cała raz druga a 2 dni z rzędu bardzo się cieszyłam ponieważ 2 noce obyło się bez bólu i już ta wielka nadzieja że przeszło a tu dupa znowu wróciło :( w sumie to już 11 dni do końca mi pozostało może jakoś dam radę ale dzisiaj ból spotengowany był mocno ale co my możemy chyba nic ?

Dziś idę na wizytę na 15:30 więc może czegoś się dowiem bo mój gin będzie po urlopie a długo go nie było bo 1,5 miesiąca i tyle też z tym walczę

celia lubi tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninkapa ja też jestem niecierpliwa i chciałabym żeby chwyciło mnie raz a porządnie...
    A najlepsze jest to, że moj synek zgadał się ze skurczami i wogóle robią mnie w bambuko.. Mały co jakiś czas puka tam na dole i rozpycha się co sprawia mi ból i już sama wtedy nie wiem o co chodzi.. czy to skurcz czy to malutki...

Celia ja Ci zazdroszczę, więc jak widać żadnej z nas nie dogodzisz.. Ach te kobiety w ciąży :D

MILA, Dodi, celia lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka wrote:
    A najlepsze jest to, że moj synek zgadał się ze skurczami i wogóle robią mnie w bambuko.. Mały co jakiś czas puka tam na dole i rozpycha się co sprawia mi ból i już sama wtedy nie wiem o co chodzi.. czy to skurcz czy to malutki...

mam tak samo Sylka :-P

Sylka lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osz te nasze Łobuzy :P

MILA lubi tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nezumi wczoraj o 6:15 urodzila coreczke:) 3540g i 56cm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 12:15

Dodi, celia, Jus1985, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Sylka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam Ninkapa?

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • mala_mi Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :D
    Witam się już rozpakowana :) Kochane, dziękuję Wam wszystkim za kciuki. Udało się, nasze 2,8kg szczęścia jest już z nami :D
    2rmqozm.jpg

Klarka jest przekochana :) od soboty jesteśmy w domu i uczymy się siebie nawzajem. a cc nie była taka zła. Gdy wygospodaruję więcej czasu postaram się podczytać co się tu działo. Wszystkim nowym mamom z całego serducha gratuluję :D i życzę powodzenia wciąż oczekującym :*

Powoli ogarniam nową, cudowną rzeczywistość ;) Miłość do dziecka jest naprawdę bezgraniczna! :D

Sylka, Niebieska, Aggie, karm3lka, MILA, aleksa.wawa, Mika 28, Dodi, xpatiiix3, celia, Eva0507, Jus1985, Sproquette, RewolucjaSięDzieje, Magda2013 lubią tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_mi Klara jest prześliczna!!! Cudownie oglądać takie malutkie szczęścia, aż łezka w oku się kręci..

Cieszę się, że czujesz się dobrze i łapiesz cudowne chwile macierzyństwa. Mam nadzieję, że i ja wkrótce dołączę do grona mam zakochanych w swoich maluszkach :D

mala_mi, Aggie, Dodi, celia lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie mam sie jak ogarnac wiec wchodze tylko przekazac sms od Lanusi:
    Nie chcialam do Ciebie pisac, zeby nie przeszkadzac. Ale chetnie sie pochwale! :) Od soboty 9.08 godz. 18:40 mam piekna coreczke Lilianne. 3700 g, 56 cm, 10 pkt :) Zdrowa, sluch ok. Ma malenkie znamionko na brzuchu i straszyli naczyniakiem ale mam obserwowac. Pokarm mam, nawet sporo jak na 2 dobe, ale mala zjada wszystko kaleczac mi brodawki i nadal jest glodna :( 2 razy podali jej odrobine mieszanki, ale w domu kazali po prostu dopajac, bo ona nie zna jeszcze swojego glodu i wola chociaz ma pelny brzuszek. Ma szmery w serduszku, nie zamknela jej sie jakas zastawka, ale podobno ma na to jeszcze kilka dni. Niestety chyba nie omina nas kolki, juz sie prezy i potrafi plakac przez bardzo dlugo, niezaleznie od tego co robie. Dzis wychodzimy do domu i mysle ze tam sie lepiej poznamy i bede wiedziala jak ja uspokoic. Jest piekna, ma wloski i doleczki w policzkach, ciesze sie ze mam ja juz przy sobie, chociaz jest dzieckiem bardzo wymagajacym! Ale czego sie spodziewac po takiej nerwowej ciazy ;) A porod... O tym za chwile :D

Sylka, MILA, Aggie, MMA, Gosiaczek, Dodi, celia, Jus1985, Sproquette, RewolucjaSięDzieje, Magda2013 lubią tę wiadomość

• Sylka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia GRATULACJE!!! :D

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala mi Klara jest sliczna :-D ciesze sie ze wszystko ok :-) myslalam dzisiaj o Tobie :-) pozdrawiam i teraz ja odliczam dni do 18 sierpnia az zobacze mojego malego :-)

Lanusia gratuluje kochana :-) czekamy na zdjecie malej :-)

celia, mala_mi lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
‹‹ 1752 1753 1754 1755 1756 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ