X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka jeszcze troszke poczekam najgorzej wlasnie jak chodze skurcze sa czestsze no nic dzien jest jeszcze dlugi tylko ja od 2 nie spalam w ogole i chcialabym juz jechac do tego szpitala na porod a tu jak na zlosc skurcze sie wstrzymaly....

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • mika1987 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka a my to sie mialysmy spotkac:)pamietasz?

Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byleby nie dzisiaj, bo jestem nieprzytomna a nie mogę zasnąć :-Pe

ckaiflw1up047qr9.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika pamietam :)
    Powiem Ci szczerze, że te 3 tyg w PL tak szybko mi minęły, że szok. I wiecznie w biegu.. No cóż, może następnym razem się uda i ruszymy z wózeczkami na spacer :D

Haha Niebieska a wiesz jak to jest?! Zawsze na złość :P

Celia życzę powodzenia w szpitalu, bądź silna i pisz nam jak tylko będziesz mogła, bo my tu spragnione nowych, dobrych wieści :)

Ninkapa a jak Ty odczuwasz skurcze? Bo ja wczoraj miałam takie ściskanie podbrzusza, bardzo nieprzyjemne, ale nie bolało jakoś super.. Za to między skurczami bolało jak na miesiączkę i kuło w podbrzuszu...

Niebieska, celia, Dodi lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka nie jestem dobra w opisach ale brzuch caly twardnieje i strasznie boli przy kosci lonowej po jakims czasie czujesz jak brzuszek odpuszcza i bol tez wtedy odchodzi.... a to dopiero poczatek boli a i tak caly czas stekam podczas bolu:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 10:50

Sylka lubi tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • celia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny cieszę się, że już, ale jakoś tak dziwnie... urodzę i nawet nie będę widziała co to skurcz o.O A tak naprawdę trochę mnie stres ogarnia ...

Ninkapa, nawet jeśli nie w tym momencie to na pewno na dniach się zadzieje :) Ale skoro plamisz to chyba już ...

Mika Michasia też śliczne imię :) Myślę, że musisz poczekać, spojrzeć na małą i dopiero zdecydować, które imię będzie najlepiej do niej pasować ;)

Dodi lubi tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale wiecie co dziwi mnie to zeb przez tyle h byly skurcze regularne a teraz troszke ucichly poza tym ten sluz krwia podbarwiony jejku ja juz chce rodzic!!!!

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia tez to wiem ze na dniach bedzie synek z nami ale jestem typem niecierpliwca i jesli juz mam jakies bojawy skurcze i plamienia to chcialabym byc juz w szpitalu ale tutaj dopiero przyjmuja z regularnymi skurczami i rozwarcie musi byc conajmniej 4 cm

celia lubi tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • MILA Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninkapa i co????

Ja maialam od rana bieganie po urzedach. Jak jechalam autem to mialam momenty zwatpienia czy sie nie zaczelo bolal mnie kregoslup w czesci ledzwiowej, jak przy skurczach krzyzowych. Zaczelam sie marTwic bo jechalam sama. Jakos przeszlo ale w sumie caly zcas cos boli :-( ehhhhhhhhhhhh
    mam ochote krzyczec !!! mam dosyc, bo jestem zmeczona al nie umiem spac :-(
    wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

BARTEK WYLAZ CHLOPIE !!!!!!!!

ALE POWIEDZCIE SAME, ZE TYLKO SIERPNIOWE MAMY TAK SZYBKO RODZÁ PRAWDA?
    JAKOS NA INNYCH WÁTKACH TAK NIE MA. DOPIERO 11 SIERPIEN :-)

MIKA MI SIÉ IMIE MAJA BARDZIEJ PODOBA :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 11:47

Sylka, Aggie, Dodi, celia lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie wrote:
    Mika, wiem co czujesz :( mnie dzis reka tak bardzo bolala ze musialam mojego obudzic zeby mi zrobil sniadanie :( juz nawet nadgarstki mnie bola i lokiec jeden :/

Ninkapa, niezle :) trzymam kciuki za szybkie rozpakowanie sie :)

Celia, powodzenia :D zazdraszczam Ci ze to juz :P

Sylwia, dziekuje :) przynajmniej wiesz ze masz skurcze :P ja bolesne mam tylko czasem (ze 3-4 dziennie), zwykle jak sie ruszam, i albo to twardnienie to skurcze albo ja nie mam :P

Mika1987 ja tez w pewnym momencie zwatpilam w to imie :P ale moj sie uparl ze zostaje wiec zostaje :)

A powiedz mi czy codziennie cie boli bo mi się w nocy tak koło 3 nasila i boli już do rana i na zmianę raz jedna ręka cała raz druga a 2 dni z rzędu bardzo się cieszyłam ponieważ 2 noce obyło się bez bólu i już ta wielka nadzieja że przeszło a tu dupa znowu wróciło :( w sumie to już 11 dni do końca mi pozostało może jakoś dam radę ale dzisiaj ból spotengowany był mocno ale co my możemy chyba nic ?

Dziś idę na wizytę na 15:30 więc może czegoś się dowiem bo mój gin będzie po urlopie a długo go nie było bo 1,5 miesiąca i tyle też z tym walczę

celia lubi tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninkapa ja też jestem niecierpliwa i chciałabym żeby chwyciło mnie raz a porządnie...
    A najlepsze jest to, że moj synek zgadał się ze skurczami i wogóle robią mnie w bambuko.. Mały co jakiś czas puka tam na dole i rozpycha się co sprawia mi ból i już sama wtedy nie wiem o co chodzi.. czy to skurcz czy to malutki...

Celia ja Ci zazdroszczę, więc jak widać żadnej z nas nie dogodzisz.. Ach te kobiety w ciąży :D

MILA, Dodi, celia lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka wrote:
    A najlepsze jest to, że moj synek zgadał się ze skurczami i wogóle robią mnie w bambuko.. Mały co jakiś czas puka tam na dole i rozpycha się co sprawia mi ból i już sama wtedy nie wiem o co chodzi.. czy to skurcz czy to malutki...

mam tak samo Sylka :-P

Sylka lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osz te nasze Łobuzy :P

MILA lubi tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nezumi wczoraj o 6:15 urodzila coreczke:) 3540g i 56cm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 12:15

Dodi, celia, Jus1985, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Sylka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam Ninkapa?

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • mala_mi Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :D
    Witam się już rozpakowana :) Kochane, dziękuję Wam wszystkim za kciuki. Udało się, nasze 2,8kg szczęścia jest już z nami :D
    2rmqozm.jpg

Klarka jest przekochana :) od soboty jesteśmy w domu i uczymy się siebie nawzajem. a cc nie była taka zła. Gdy wygospodaruję więcej czasu postaram się podczytać co się tu działo. Wszystkim nowym mamom z całego serducha gratuluję :D i życzę powodzenia wciąż oczekującym :*

Powoli ogarniam nową, cudowną rzeczywistość ;) Miłość do dziecka jest naprawdę bezgraniczna! :D

Sylka, Niebieska, Aggie, karm3lka, MILA, aleksa.wawa, Mika 28, Dodi, xpatiiix3, celia, Eva0507, Jus1985, Sproquette, RewolucjaSięDzieje, Magda2013 lubią tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_mi Klara jest prześliczna!!! Cudownie oglądać takie malutkie szczęścia, aż łezka w oku się kręci..

Cieszę się, że czujesz się dobrze i łapiesz cudowne chwile macierzyństwa. Mam nadzieję, że i ja wkrótce dołączę do grona mam zakochanych w swoich maluszkach :D

mala_mi, Aggie, Dodi, celia lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie mam sie jak ogarnac wiec wchodze tylko przekazac sms od Lanusi:
    Nie chcialam do Ciebie pisac, zeby nie przeszkadzac. Ale chetnie sie pochwale! :) Od soboty 9.08 godz. 18:40 mam piekna coreczke Lilianne. 3700 g, 56 cm, 10 pkt :) Zdrowa, sluch ok. Ma malenkie znamionko na brzuchu i straszyli naczyniakiem ale mam obserwowac. Pokarm mam, nawet sporo jak na 2 dobe, ale mala zjada wszystko kaleczac mi brodawki i nadal jest glodna :( 2 razy podali jej odrobine mieszanki, ale w domu kazali po prostu dopajac, bo ona nie zna jeszcze swojego glodu i wola chociaz ma pelny brzuszek. Ma szmery w serduszku, nie zamknela jej sie jakas zastawka, ale podobno ma na to jeszcze kilka dni. Niestety chyba nie omina nas kolki, juz sie prezy i potrafi plakac przez bardzo dlugo, niezaleznie od tego co robie. Dzis wychodzimy do domu i mysle ze tam sie lepiej poznamy i bede wiedziala jak ja uspokoic. Jest piekna, ma wloski i doleczki w policzkach, ciesze sie ze mam ja juz przy sobie, chociaz jest dzieckiem bardzo wymagajacym! Ale czego sie spodziewac po takiej nerwowej ciazy ;) A porod... O tym za chwile :D

Sylka, MILA, Aggie, MMA, Gosiaczek, Dodi, celia, Jus1985, Sproquette, RewolucjaSięDzieje, Magda2013 lubią tę wiadomość

• Sylka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia GRATULACJE!!! :D

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala mi Klara jest sliczna :-D ciesze sie ze wszystko ok :-) myslalam dzisiaj o Tobie :-) pozdrawiam i teraz ja odliczam dni do 18 sierpnia az zobacze mojego malego :-)

Lanusia gratuluje kochana :-) czekamy na zdjecie malej :-)

celia, mala_mi lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
‹‹ 1752 1753 1754 1755 1756 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ