X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika, mi najbardziej prawa dokucza... pewnie dlatego ze to jest moja "glowna" reka :P a bol w nocy czasem jest niemozliwy wrecz, i musze sie podniesc posiedziec, pomachac itd itd :( ale duzo nam nie zostalo :)

Mala mi, Klarka jest przecudna, a ta jej minka <3 :D gratuluje :)

Sylwia, juz nam blizej jak dalej do naszych malenstw.

Wielkie gratulacje dla Lanusi :)

Ja nie wiem, ale mam coraz czesciej to sciskanie w klatce razem z twardnieniem brzuszka... hmmm ciekawe, jutro wizyta w szpitalu, zobaczymy co powiedza...

Sylka, celia, mala_mi lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • MMA Przyjaciółka

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje Lanusia :)i powodzenia w domu teraz :)

uwo9gov3korvf4ga.png
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala mi sliczna coreczka:)

Lanusia gratulacje:)

U nas jak na razie zastoj skurcze sa bardzo rzadkie wiec czekam niecierpliwie....poprosze polozna o zbadanie wew choc i tak pewnie powie ze nie ze mam czekac...powiem wam ze skurcze mam czestsze jak chodze bo jak siedzie lub leze to mniej ale w nocy lezalam i byly regularne

mala_mi lubi tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka skurcz to jest napinanie sie brzucha i mnie boli na dole brzuszka przy kosci lonowej mi twardnieje jak skala i po jakiejs minucie odpuszcza....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 13:33

Sylka lubi tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakiś niepokój mnie złapał, jeszcze jestem sama w domu :-P tyle wiadomości o nowych dzieciaczkach...

ckaiflw1up047qr9.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również gratuluje maleństw prześliczna i wklejać więcej zdjęć bo teraz to są słodziakowe :)

Musimy dać radę czego się nie robi dla małych istotek :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Witam sie poniedziałkowo :)

Aggie podczytałam wczoraj na szybko a potem padłam jak kawka a dzisiaj do tej pory nie miałam neta, czujesz????? rano na pół śpiąca jeszcze biorę telefon w łapę by poczytać co nowego u Was a tu dooopa i wnerw..... Piękny kącik dla Mayi masz przygotowany :)

Agapast gratuluję cudnego dziecięcia :) jakoś wyjątkowo szybko to u Ciebie poszło :P

Sylka faktycznie synuś Cię robi w bambuko hehe ale jesteś już bliżej niż dalej, więc w każdej chwili może Cię wziąć :D

Celia ale super że już jutro utulisz swoją Justysię <3

Mila Ty też już niedługo... :)

Kamila chyba jeszcze nie napisałam, że jestem pod ogromnym wrażeniem szczegółowego opisu porodu i tego ile musiałaś znieść... Podziwiam Cię ogromnie i jeszcze raz gratuluję cudnego prezentu rocznicowego :* swoją drogą Kubuś miał być zdaje się kruszynką :P

Amela, Niebieska, trzymam za Was kciuki cały czas <3

Mika1987 macie jeszcze troszku czasu, więc ostateczna decyzja może się jeszcze zmienić :) Michasia też bardzo ładne imię ;)

Mala_mi córeczka prześlicznaaaaa <3 gratuluję Wam serdecznie :* cieszę sie, że cc nie była taka zła :)

Lanusia zanim skończyłam pisać posta doczytałam, że Lilianka jest już razem z Tobą :) również gratuluję <3 z serduszkiem pewnie będzie wszystko ok, czasem na poczatku zdarzają się jakieś maleńkie problemy, które po krótkim czasie znikają i tego Wam życzę :*

i bądź tu człowieku bez internetu :/ u mnie kompletna cisza, nic się nie dzieje, żadnych skurczy... czy ja urodzę w tym miesiącu? :P

Niebieska, Camille87, Sylka, Aggie, MILA, celia, mala_mi, Magda2013 lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Dodi :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 15:32

karm3lka, Sylka, Gosiaczek, Niebieska, Dodi, MILA, celia, Aggie, mala_mi, Sproquette, le'nutka, RewolucjaSięDzieje, Magda2013 lubią tę wiadomość

• Sylka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninkapa no to mam takie same skurcze jak Ty :) tylko nieregularne..

Kamilka przepiekny On jest!!! I jak słodko nyna :) A ciuszki na 56 pewnie za małe na Niego co? :)

Camille87 lubi tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylka tylko ja od 2 w nocy mialam regularne co 7 gora 9 minut a okolo 9 rano zaczely stopniowo sie wydluzac no i po tej nocy okolo 8 mialam sluz z krwia a teraz nie mam kurde mam nadzieje ze dzis ta polozna mnie zbada choc szczerze w to watpie bo one tutaj nie badaja tylko w szpitalu....
    no ale w 2 poprzednich ciazach meczylam sie okolo 2-3 dni ze skurczami wiec teraz podejrzewam ze bedzie podobnie:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 14:52

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki żeby to było TO! :)

Mi dzisiaj mąż powiedział, że mój brzuch ma dziwny kształt o.O

Dodi, Aggie lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Sylka to mily komentarz:D moj brzuszek juz troszeczke opadl ale jest typowy na chlopca no i jest dosc maly jak porownywalam z waszymi to moj jest mikro.... hehe a na poczatku rosl w zastraszajacym tempie az balam sie ze blizniaki beda:D

Sylka lubi tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka zalezy od sztukibale wiekszosc jest na styk za to 62 delikatnie za duze dziwnie tak :)

Sylka lubi tę wiadomość

• Quendi Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie pokłóciłam się z mężem, , który okazał się wrednym dupkiem!! Chłopcem, nieodpowiedzialnym facetem!! Leżę i płaczę!!
    Nie wiem jak dalej będzie. ..mam ostatnie tygodnie (mam nadzieje) przed porodem, chce zostać sama z Moim Maleństwem. Tak mi głupio że muszę pisać takie posty, ale to pomaga ten ból kłótni i rozczarowania z siebie wyrzucić. Akurat teraz musi mi się w życiu tak popierd....

tb736iyeli5hckvm.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Quendi! Co się dzieje, aż tak się pokłóciliście??

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Sylvuś :-(

Mam na dziś dosyć...

Zawsze znajdzie najlepszy czas na kłótnie.
    Moje hormony i plus jego chyba strach przed ojcostwem i już mega kłótnia z wielkimi deklaracjami.

tb736iyeli5hckvm.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhhhhhhhh Quendi ty widze często masz z chłopem przeboje :-P a jesteście małżeństwem czy nie? bo tak się zastanawiam czemu się obawiasz ze zostaniesz sama :-( \
    przykro mi :-( kur.... ja nie wiem co w takich facetach jest takiego ze przed samym porodem tak sie zachowują :-(

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Miluś-w październiku będziemy mieli pierwszą rocznicę ślubu.

Nie obawiam się że zostanę sama-bo czasami bym chciała być choć na chwilę.
    Mój Mąż ma trudny charakter-choć to dobry człowiek. Ja teraz na końcówce ciąży i w ogóle w ciąży to mu nie odpuszczam takch głupich zaczepek i jest awantura murowana.
    A teraz się korzy na kolanach. On najpierw zrobi potem pomyśli...masakra!!!
    Bo on już chce tulić Huberta...a ja nie???? Wrrrr

MILA lubi tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • MMA Przyjaciółka

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czytam posty Quendi i mysle sobie dlaczego swiat nie moze byc taki piekny ze wszyscy sie super dobieraja i sa ze soba szczesliwi, jak dwie polowki jablka ?;-( , mnie klotnie na szczescie nie dotyczą bo my jak piękne jabłuszko sie dobralismy ale wiem co to znaczy byc z kims , patrzec w lustro sobie w oczy i nie moc powiedziec-jestem szczesliwa. dlatego kazdej z Was zyczę zeby mogla spojrzec w lustro i bez obaw wykrzyczec ze jest szczesliwa w 100% :) powodzenia kochane, ja czekam niecierpliwie no ale nic a nic sie nie dzieje :(

Aggie lubi tę wiadomość

uwo9gov3korvf4ga.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_mi cudna jest Klarka :D
    Lanusia gratuluję córeczki, na pewno świetnie sobie dasz radę z maleńką <3

Quendi strasznie współczuję, żeby na tym etapie facet jakieś fochy odstawiał. Ehh, szkoda gadać :/

A ja juz w szpitalu, czekam :)

Dodi, mala_mi, MILA lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
‹‹ 1753 1754 1755 1756 1757 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ