Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Mika a co ja mam powiedzieć, jutro termin a skurczy żadnych
Quendi niestety tak to wygląda ... pod tym względem na moim solcu jest znacznie łatwiej i kameralniej.
Niebieska jesteś niesamowita, też chcę taki szybki poród !!!
Aggie trzymaj sięDodi, Aggie, Niebieska lubią tę wiadomość
-
Mika 28 wrote:no to wy coś czujecie a Ja nic absolutnie nic się nie dzieje ani jednego skurczu aż mi przykro
Nie jesteś sama, u mnie też zadnych sygnałów, żadnych bóli miesiączkowych , nic... wczoraj jedynie kłuło w okolicach jajników ale dziś znów cisza... -
Ja już nie wiem co można zrobić Nie jestem za tym żeby pić herbatki ani praktykować inne rzeczy ale chyba dam się namówić na sprzątanko generalne i pranie dywanów nie wiem jak to zniosą moje ręce bo ostatnio trochę poprawy zauważyłam bo znalazłam na nie sposób zeby nie bolały i tak mocno nie drętwiały otóż śpię na siedząco już 4 noc i pomaga ręce po prostu zwisają mi i w takiej pozycji się męczę ale parę godzinek spie zależy czasem 5 czasem 6 ale zawsze coś a Wy macie jakies dolegliwości jeszcze dziwne ?
-
Mika 28 wrote:Ja już nie wiem co można zrobić Nie jestem za tym żeby pić herbatki ani praktykować inne rzeczy ale chyba dam się namówić na sprzątanko generalne i pranie dywanów nie wiem jak to zniosą moje ręce bo ostatnio trochę poprawy zauważyłam bo znalazłam na nie sposób zeby nie bolały i tak mocno nie drętwiały otóż śpię na siedząco już 4 noc i pomaga ręce po prostu zwisają mi i w takiej pozycji się męczę ale parę godzinek spie zależy czasem 5 czasem 6 ale zawsze coś a Wy macie jakies dolegliwości jeszcze dziwne ?
Ja juz tez próbowałam generalnych porzadków i codziennie kilka razy chodzę po schodach na trzecie piętro ale nic się nie rusza... Też jakoś nie wierzę tym herbatkom i miksturom. Najgorsze to czekanie... -
WITAMY NA ŚWIECIE
Pekinka82 - 13.08 EMIL / 12.07 - SN
marderkowa - MILA / 14.07 - CC
Paulia87 - 18.08 MARCELEK / 25.07 - CC
Jus1985 - 18.08 CÓRKA / 27.07 - SN
Madzikovy - 29.07 ZUZANKA / 29.07 - CC
Seneka - 14.08 MACIUŚ / 29.07 - SN
Kasieńka:) - 01.08 LENKA / 30.07 - SN
Kajoni - 01.08 ADAŚ / 31.07 - CC
ona20 - 24.08 OLIWIA / 31.07 - CC
Positive - 14.08 ALICJA / 1.08 - SN
Domi IRL - 1.08 VERONIKA / 1.08 - CC
mala_mi - 06.08 KLARA / 06.08 - CC
Ruda27 - 31.07 NATANIEL / 06.08 - CC
Genowefa - 29.07 GRZEŚ / 06.08 - SN
Macca - 12.08 EMILY / 07.08 -SN
Camille87 - 29.07 KUBUŚ / 08.08 - SN
Magda2013 - 3.08 MAJECZKA / 08.08 - SN
Lanusia93 - 01.08 LILIANKA / 09.08 - SN
Nezumi - 13.08 ALICJA /10.08 - SN
agapast - 13.08 MICHAŁEK / 10.08 - SN
Amela - 03.08 NELKA /11.08 - CC
Ninkapa - 19.08 LUCAS / 12.08 - SN
Niebieska - 10.08 WOJTUŚ / 12.08 - SN
Kada24 - 12.08 MATEUSZEK / 13.08 - SN
CZEKAMY NA :
Moni& - - 4.08 SYN KACPEREK
MMA - - 10.08 SYN PAWEŁEK
Klaudia123 -- 13.08 SYN MIKOŁAJ
Celia – - 15.08 CÓRKA JUSTYSIA
Quendi - - 18.08 SYN HUBERT
Mila - - 18.08 SYN BARTUŚ - CC
Gosiaczek - - 19.08 SYNEK - CC
Sproquette - - 20.08 CÓRKA JULKA
le'nutka - - 20.08 SYN JULIAN - CC
_Cleo_ - 21.08 CÓRKA LILLY
Mika 28 - - 22.08 CÓRKA JULCIA
Mika1987 - - 23.08 CÓRKA MAJUSIA
Aggie - - 24.08 CÓRKA MAYA
Sylka - - 25.08. SYN OLAV
karm3lka -- 28.08 CÓRKA ZUZIA
aicha - - 29.08 CÓRKA MADZIA
Nadia - - 30.08 CÓRKA ALICJA
Dodi- - 30.08 CÓRKA AMELKA
24 porody na 13.08
11 chłopców
13 dziewczynekkarm3lka, celia, pekinka82, mala_mi lubią tę wiadomość
-
Ktg ksiazkowe, jak to okreslila polozna, fajnie ze jest ta sama co wprowadzala mnie w diete i badanie cukru, zawsze to jakas znajoma twarz, chocby tylko chwile martwi ja ten moj ucisk w klatce, teraz czekam na lekarza zeby zbadal szyjke i zdecydowal w jakiej postaci ta prostaglandyna ma byc, mam yez mu powiedziec o tym ucisku... Obiad byl do bani Darkowi smmakowal a ja sie cieszylam ze zaopatrzylam ske w bulki z tunczykiem dziekuje za trzymanie kciukow
MILA, Magda2013, Dodi, Sproquette, celia, Sylka, karm3lka, Camille87 lubią tę wiadomość
-
Mika,Karmelka ale dziewczyny was kompletnie nic nie boli???
Ja pojechałam do Lidla wróciłam wziełam sie za obiad i tak mnie napierdziela że nie mogę.
Ze sklepu to już ledwo do auta doszłam ból w krzyżu, bolesne twardnienie brzucha
I powiedzcie co oznaczają te bóle jak na miesiączkę??
No bo każda kobieta inaczej przechodzi okres??
Mnie nigdy na okres brzuch nie bolał tylko jajniki okropnie.
Teraz też mam tak że to właśnie napierdzielają jajniki a nie brzuch więc nie wiem czy u mnie tak to się objawia czy co ?? tzn pisza ze kiedy poród się zaczyna to są bóle jak na okres czyli w moim przypadkuy może to być ból jajników?
Kuźwa ja już nie wiem. Cieprię z bólu strasznie ale nic regularnego nie ma
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 14:49
-
Aggie no to fajnie ze wszystko jak na razie ok A moj maz przedwczoraj przyjechal po mnie akurat w pore obiadu i juz drugiego dania mi nie dali a zanim wyszlismy ze szpitala to minelo chyba 1,5 h. A wogole w niedziele zapomnieli o mnie i wogole mi obiadu nie przyniesli musialam isc sie upomniec to mnie pozniej co chwile przepraszali.
A my jemy zaraz obiad i wyruszamy na pierwszy spacerek
Pekinka jak Maja lezy przy cycu przez ponad pol godz. tez nic nie moge zrobic teraz dalam jej jeden,troche polezala i juz zaczela plakac o drugiego
Quendi jak tam ?MILA, Quendi, Sylka, pekinka82 lubią tę wiadomość
-
Mila mi sie wydaje ze u mnie sie zaczelo rozkrecac po tym cmentarzu co bylam z mezem w zeszla srode. Do tej pory mialam tylko takie skurcze niebolesne a w srode wieczorem zaczely sie juz bolesne jakich nie mialam wczesniej. Wydaje mi sie tez ze to przez wysilek bo troche sie poschylalam na tym cmentarzu. Ale brzuch jak na @ to mnie nie bolal wogole.
celia lubi tę wiadomość
-
Magda ale gdzie dokladnie odczuwałaś skurcze?
wiesz ja już nie pamiętam jak się u mnie zaczeło bo to było 8 lat temu
poza tym każda ciąża inna wiesz jak to jest
Quendi jak tam?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 15:04
Quendi lubi tę wiadomość
-
Dodi, Paweł jak przyjdzie to ma w czapę! Ale myślę, że po tym incydencie już będzie go nosił cały czas przy tyłku. Chciałam żeby wiedział pierwszy - jego strata A jakbym zaczęła rodzić, to by się dowiedział pewnie po powrocie z pracy z kartki zostawionej na biurku, hahaha "Kochanie, ja jestem w szpitalu i rodzę, wpadnij do Nas jak to przeczytasz. Buziaki!" A co najlepsze - on z pracy do szpitala w którym rodzę ma z 5 minut drogi pieszo, a z domu mamy jakieś 15-20 minut jazdy samochodem. Także jak będzie w pracy, a ja zacznę rodzić, to ja muszę zabrać ze sobą wszystkie torby i pakować się z tym sama do taksówki, bo on to sobie z pracy na porodówkę rowerkiem skoczy jak dostanie cynk...
Sylka - tak, podbarwiony. Tak na brązowo. Wyglądał dokładnie jak te, które widzimy po wpisaniu "czop śluzowy" w google grafice. Tylko że miałam go sporo więcej - chyba wszystko na raz wyszło. Jeszcze troszkę tego znajduję co jakiś czas na wkładce jak idę na siusiu.Dodi, MILA, Aggie, Sylka lubią tę wiadomość
-
Mila u mnie nic mnie nie boli oprócz tych nieszczęsnych rąk ale to po prostu promieniuje od kręgosłupa a tak nic po za tym trochę źebro piecze ale taki ból to nie ból no i własnie Ja pamiętam pierwszą ciąże obudziłam się rano i już czułam delikatne skurcze i po 2 godzinach zaczeły się rozkręcać jak zajechałam do szpitala to były już co 5 minut regularnie i się nasilały ech tego nie chciałabym jeszcze raz przejśc bo mimo skurczy niestety trzeba było czekać i poród wywoływać zresztą tak jak opisywała Magda (miałam podobnie i boleśnie)
A teraz cisza jutro w 40 tydzień wchodzę i nic i boję sie tej powtórki z rozrywki i nie powiem bo wiem jak wygląda poród to tak długie oczekiwanie wprawia mnie w strach a miałam cholera sie wyciszyć Kuźwa...MILA, celia lubią tę wiadomość
-
Mika, ja się właśnie cieszę, że nie wiem. Bo się nie nastawiam jakoś typowo negatywnie. Ale jak wiemy - każdy poród jest inny. Ty też nie powinnaś się nastawiać, że ten będzie równie ciężki jak poprzedni, bo wcale tak być nie musi.
celia lubi tę wiadomość
-
no a Ja nie miałam jeszcze ktg ani razu no ale dzidziuś sie rusza i to dużo więc chyba nie muszę się martwić co?
A jeszcze przypomniało mi sie o tych @ jak piszecie to miałam 3 dni temu taki ból jak na @ ale taki kłujący i to był moment tak więc zwinełam sie tylko z bólu i to wszystko i ciszaaaaaa...
Sproquette obyś miała racjeWiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 15:26