Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCamille87 wrote:Co taka cisza? Czyzby ktos na porodowce?
My mamy karmionko synus wkurzyl meza bo przy zmianie pieluchy caly sie obsikal maz musial go przebierac calegocelia, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
witam Was:) moj maly wlasnie zasnal przy cycu.
dziewczyny 2in1 wyspijcie sie bo potem bedziecie milo wspominac przespane nocki:P ja juz sie troche przyzwyczailam do budzenia w nocy w szpitalu co 2h na tetno i w nocy tez no i pobudki po 5 a ze spiochem nie jestem to staram sie nie narzekac, gorzej ma moj biedny maz szczegolbie jak do pracy idzie. ale wtedy to staram sama sobie radzic a przez weekendy mi pomaga w nocy:)
skad ja znam te upierdliwe tel od rodzinki ja nie odbieralam tel od rodzicow bo oni mnie najbardziej wkur.... no i ladnie im wszystko ostatnio wygarnelam zeby sie wyzyc i mi ulzylo a oni chyba zrozumieli jak mnie wkurzali w tamtym okresie.
k
dziewczyny jeszcze troche trzymam za Was kciuki!:*Sylka, genoweffa, celia, Dodi lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
Witam
Znowu nie mam czasu żeby zajrzeć tu.. Nelka jest ostatnio okropnie marudna, tylko noszenie na rękach pomaga i tylko tak usypia, na szczęście w nocy ładnie śpi.
Mika gratuluję
Nelka przez 12 dni przytyla 0,5 kg
Teraz w końcu śpi, wstała przed 7 i marudzila moze pospi trochę
Dziewczynki w dwupaku trzymam kciuki żeby dxieciaczki jeszcze byly sierpnioweCamille87, Sylka, genoweffa, celia, Dodi lubią tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
nick nieaktualnyA ja mialam kryzys nad ranem maly jadl o 8:30 peawie zasnal zaczal plakac nozkami machac wiec pomasowalam mu brzuszek prawie zasnal znow sie zbudzil zaczelam go nosic po mieszkaniu on oczy jak 5zl podkurczal nogi dalam mu infacol i piers zasnal ok 10 obudzil sie o 10:40 z placzem juz mialam tak dosc ze szok! Dalam mu smoczek wypluwal go az wkoncu maz sie obudzil i kazalam u go wziac bo nerwy mi siadaly normalnie az mi wstyd przed sama soba ze zabraklo mi cierpliwosci dla wlasnego dziecka maz zapakowal malwgo do wozka i poszedl na spacer wzial twz psa. Ehhh
genoweffa, amela, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny
Dwupaczki trzymam kciuki co byście jednak były sierpniowymi mamusiami
Kamilka, Anitka u mnie to samo Maruda na całego. Dziś w nocy budziła się chyba co 1.5 / 2h i sama nie wiedziała czego chce. Na szczęście magiczna suszarka dała nam chwilę snu. Kamilka trzymaj się, mi też już czasem nerwy puszczają, ale to z bezsilności, wobec takiego zawodzenia, którego przyczyny nijak nie mogę zlokalizować
Zaczynam się stresować wychodzeniem, bo jak się rozpłacze to ludzie pomyślą, że jakaś wyrodna jestem
Współczuję hemoroidu U mnie niestety wciąż trochę krocze boli, choć jest już o niebo lepiej. Położna niestety stwierdziła, że szew delikatnie puścił, więc może się dłużej goić, ehhh
Myślimy o tych szczepionkach i już sama nie wiem, na co się zdecydować
Ile to dylematów
Mala_mi a jak Klarka? Aniołek czy Marudny Aniołek? Super, że szybciutko oczko wyzdrowiało. U nas na razie żadnych strasznych dolegliwości nie ma, ale wiem, że to jeszcze
A to moje dwutygodniowe Słoneczko
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1dbc739bd0ee.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 12:22
Sylka, karm3lka, Camille87, genoweffa, Dodi, mala_mi lubią tę wiadomość
-
Kamilka nie mozesz siebie obwiniac ze nie masz cierpliwosci, jestesmy tylko ludzmi i mimo ze kochamy nasze dzieci nad zycie to niestety nikt nie ma nerwow ze stali, kazda mama chce zeby jej dziecko bylo szczesliwe inie plakalo a wiadomo ze ciezko jest mimo staran jak widzisz ze dziecko placze i placze a ty sie dwoisz i troisz zeby dojsc do powodu placzu dziecka. dobrze ze sa tatusiowie bo nas troche odciązą a kazda z nas potrzebuje chwili wytchnienia.
celia przesliczna kruszynka. i ile wloskow:)Camille87, genoweffa, celia, Dodi lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
Mam chwilke luzu, Maya nakarmiona z suchym pampersem lezy sobie w kojcu i rozglada sie dookola spokojnie
Kamila, ona jak sie obudzi w nocy to minimum 3h nie usnie juz do lozka tez probowalam ja brac (bardziej dla wlasnej wygody), ale nie chce jej do tego przyzwyczajac.... w ciagu dnia ciezko ja utrzymac wybudzona a w nocy nie mozna jej uspic, masakra.
Mi tez nerwy czasem puszczaja wstyd, ale to chyba normalne, ja reaguje placzem, mysle ze to przejsciowe, bo jestesmy zmeczone i w nnowej sytuacji :*
Nierozpakowane, Monia ma racje, spijcie ile mozecie, potem Wam bedzie tego brakowalo
Celia, Justysia jest przecudna
Monia ja mam termoopakowanie z tommee tippiee ale nie uzywalam jeszcze szczerze mowiac, siostra miala podgrzewacz z tej samej firmy i sobie chwalilaCamille87, genoweffa, Sylka, celia, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDopiero usnal.. bola mnie rece od noszenia i cycki od karmienia
Dzieki dziewczyny za pocieszenie, staram sie opanowywac i nie wkurzac bo malenstwo wyczuwa nasze emocje i denerwuje sie jeszcze bardziej!
Co do hemoroida to naszczescie kupilam te czopki procto glyvenol co doradzala Sylka mam nadzieje ze pomoga, bo jak na zlosc mecza mnie zatwardzenia co na pewno przy hemoridach nie pomaga
Monia te termoopakowania to troche lipa bo to styropian i zaraz puszcza cieplo ja mam taki zelowy wklad i jak ostatnio szlam na spacer to zagrzalam mocno ten wklad owinelam butelke i w kocyk mleczko bylo cieple ale moze sa termoopakowania jakies lepsze o ktorych nie wiem to z checia sie dowiem
Dobra zabieram sie za sniadanie dopiero..genoweffa, Sylka, celia, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Camille87 wrote:Dopiero usnal.. bola mnie rece od noszenia i cycki od karmienia
Dzieki dziewczyny za pocieszenie, staram sie opanowywac i nie wkurzac bo malenstwo wyczuwa nasze emocje i denerwuje sie jeszcze bardziej!
Co do hemoroida to naszczescie kupilam te czopki procto glyvenol co doradzala Sylka mam nadzieje ze pomoga, bo jak na zlosc mecza mnie zatwardzenia co na pewno przy hemoridach nie pomaga
Monia te termoopakowania to troche lipa bo to styropian i zaraz puszcza cieplo ja mam taki zelowy wklad i jak ostatnio szlam na spacer to zagrzalam mocno ten wklad owinelam butelke i w kocyk mleczko bylo cieple ale moze sa termoopakowania jakies lepsze o ktorych nie wiem to z checia sie dowiem
Dobra zabieram sie za sniadanie dopiero..
Nie ma lekko- Camille:(
Bedzie dobrze!
Infacol podajesz??
Troche trwa zanim zacznie dzialac- jesli podajesz przed kazdym karmieniem.
Ja musze przyznac ze jestesmy wszyscy duzo bardziej szzesliwii spoojnii odkad karmimy butelka.
Porozmawiaj z pediatra- moze trzeba by malego dokarmiac albo bidulek ma takie kolki straszne ze jakis lek na recepte by trzeba.
genoweffa, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDaje infacol ale raz dziennie bo profilaktycznie. Po tamtej akcji juz sie to nie powtorzylo czasem boli brzuszek bo widze ze sie spina i prezy ale raczej to nie kolki bo potrafi sie uspokoic. Dzis to chyba sie nudzil bo jak go bralam na ramie to nie plakal a ja mu spiewalam to sie patrzyl na mnie i sluchal co do dokarmiania jestem raczej na nie no chyba ze pediatra kaze ale poki co przybiera prawidlowo na wadze pokarmu mam duzo maly az czasem ulewa mleczko.. pokarm z piersi jest wartosciowszy niz mm tylko trzeba czesciej karmic bo mleko jest szybciej i lzej trawione dlatego dzidzia szybciej głodna..
-
Usunął mi sie post... Dziewczyny doradzcie cos mala jje tak długo az zasnie. Potem biore ja do odbicia i wybudza sie mamy po spaniu a jedyne co ja uspokaja to cyc i błędne kolo.... Jak jej nie podnoszę to ulewa boje sie ze sie zadlawi... Nie wiem juz co robic az mnie glowa rozbolala....
genoweffa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAicha mialam to samo! I z tego powodu chcialam przejsc na mm bo maly po odbijaniu sie rozbudzal. Polozna poradzila zeby nie odbijac jak maly zasnie, pokarm z piersi jest mniej kaloryczny i sen jest plytszy, ja robie tak ze jak zasnie przy piersi to odkladam delikatnie do wozka na boczku podkladam pieluche tetrowa nawet jak mu sie uleje to sie nie zakrztusi, a nawet jak sie obroci na plecki to glowke ma odkrecona na bok - podobno wszystkie dzieci tak robia. Mi raz jak lezal na pleckach mial glowke prosto bo soe rozbudzal i sie wtedy ulalo mu bo sie prezyl na kupe i sie nie zakrztusil wiec spokojnie ja mam wozek w salonie wiec slysze czy spi czy cos sie dzieje. U mnie dziala nawet w nocy nie odbijam, polosna powiedziala ze ulewanie nie jest grozne. Mysle ze z czasem bedzie sam zasypial w lozeczku a nie przy cycu
-
Dzieki camille... Jak uda mi sie dotrwać. Kompa wrzuce jakies foty narazie nie ma szans... Non stop lerze z mala na cycu. Wydaje mi sie ze sie nienajada. Niby spi dluzej niż 20 min co mialo miejsce niedawno ale budzi sie to placze macha rączkami i nozkami ssie piastki wiec zas cyc i wkolo Macieja. Mam nadzieje ze niedlugo sie jakos przystosuje bo szaleje chcialabym zeby po jedzeniu np spokojnie polezala... Nie ma takiej obcji... Albo placze albo spi to moje kochane dziecie
-
Kamilka rozumiem Cie bo ja też miałam dziś taki kryzys...niestety małą płakała non stop, myślałąm że oszlaleje, dopiero mama przyszła i troche mnie odciążyła ale Nelka nadal płakała, dopiero z godzine temu sunęła...nie wiem już co jest czy to kolka? jak biore na rece to nie płacze, daje cyca to się wygina potem je i tak cały czas, daje jej espumisan, ale może kupie ten infacol? już sama nie wiem czy to kolka czy po rpostu ona chce być cały czas na rękach?
a czy ten infacol i espumisam to działają na to samo ?genoweffa, Camille87 lubią tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
Aicha ja mam ten sam problem, ale Maya rozbudza sie jak ja nawet od razu odkladam... najpierw odstawiam jakies dziwne tance lulance zeby sie nie polapala ze ja bede odkladac, czasem dziala, czasem niestety nie... dlatego zdecydowalismy sie na mm na noc wolalabym na samym cycu ja trzymac, ale nie dajemy rady nie spac