Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam wszystkie mamusie.Mam na imie Paula(26 lat) i jestem mamą miesięcznej Marysi.Urodzila sie 22 sierpnia po przez Cc,gdyz okazalo sie ze byla owinieta pepowina ale wszystko skonczylo sie dobrze na szczescie.Chcialabym dolaczyc do waszej grupy i móc udzielac sie i czytac w zwiazku z naszymi dzidziusiami...
genoweffa, Dodi, Diablo, Camille87, amela lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
witaj Paula to db ze zrobili Ci w pore cc moj maluch byl raz owiniety pepowina co dowiedzialam sie dopiero w dniu wypisu eh wole niepamietac jak beztrosko polozne i lekarze podchodza u nas do porodow.
u mnie pogoda super cieplutko i blekitne niebo ale w kazdej chwili moze sie pogoda zmienic . czekam na meza i idziemy na spacerek
-
Cc miałam równo w 38 tygodniu,także dziecko juz bylo donoszone,o dziwo wazyla 3780 a nie zapowiadalo sie na takiego klocka;) a do szpitala trafilam 2 dni wczesniej na kontrole mojego cisnienia.Skierowal mnie moj lekarz prowadzacy bo mialam podwyzszone lekko(140/90)
genoweffa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDiablo a ile trwal u Ciebie ten kryzys?
Dawalas malemu mm? Jak czesto odciagalas laktatorem? Jaka herbatke stosowalas?
Przed chwila karmilam Kubusia z obydwu piersi ale nadal marudzil dalismy wiec 60ml mm i sie uspokoil choc sporo ulal, teraz lezy z mezem..
Witam Paula szkoda ze tak pozno do nas trafilas, wczesniej ten watek bardziej tetnio zyciem, ale lepiej pozno niz wcalegenoweffa, Diablo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Podczytuje was już od jakiegoś czasu...i też mamy problem z żółtaczką przedłużającą sie,na 4 dobe po porodzie poziom bilirubiny mielismy 13,9.A więc przedłużył się nasz pobyt w szpitalu o dwa dni i przez 48 h była naswietlana,poziom spadł jej do 4,3...po czym wyszlismy do domu,po tygodniu skontrolowalismy bilirubine i wyszło nam 14;(wrócilismy do szpitala,tam spędziliśmy kolejny tydzień,tym razem nie na naświetlaniu a na podawanych płynach i antybiotyku,gdyz lekarze stwierdzili że to przez bakterie w moczu...bilirubina zmniejszyła się tylko do 11 i wypuscili nas z zaleceniem kp na żądanie.Jednak widze że ma żółte oczka jeszcze i twarz,próbowałam pare razy karmic ją butlą(wyczytałam u was że tak należy przy żółtacce spróbować),ale ona nie chce ssać...dodam że mamy juz trzy butelki z czterema róznymi smoczkami...nie wiem jak mam ją do tego przekonac...
-
nick nieaktualnyMoże po prostu nie lubi tej gumy, czy też silikonu i oszukać się nie da, a może to kwestia mleka? Próbowałaś innego?
My na początku mieliśmy bebiko i było ok, potem kupiliśmy bebilon antykolkowy i było kiepsko. Grzesio jak był bardzo głodny to trochę zjadł, a jak średnio to łyknął a potem wypluł. -
Kamila mi pomogla herbatka nazywa sie MIO BIO HERBATKA DLA MAMY KARMIACEJ wypilam przez dwa dni rano i wieczorem jedna i mam nawal mleka do dzis a to bylo z 2 tyg temu z kryzysem. dawalam mm co drugie karmienie bo nie mialam swojego mleka ale bardzo krotko to trwalo. laktatorem nadal pobudzam i w lodowce mam zapas mleka sciagam tak co 3 godz 120ml bo tyle wypija synek i podaje mu w butelce ze wzgledu ze musze stosowac nakladki bo mam plaskie sutki i maluch sie ksztusi i mam specjalny smoczek co wolno leci i jest ok ale czasem cyca tez daje.walcz o swoje mleko ja juz tez myslalam ze koniec karmienia piersia ale bardzo chcialam karmic poki te szczepienia trwaja i udalo sie. mialam tez inne herbatki ale nie dzialaly tak jak ta.
Camille87, genoweffa lubią tę wiadomość
-
no i jeszcze oglądałam dzien dobry tvn i tam mówili co powinna jeść mama karmiąca i robię rano musli słonecznik dynia płatki kukurydziane rodzynki morela żurawina i jem z jogurtem naturalnym albo mlekiem mówili ze maja duzo zelaza i witamin. mysle ze to tez pomaga na laktacje i maluch najedzony i wola jesc rzadziej niz wtedy kiedy nie mialam czasu zjesc cos porzadnego
Camille87, mala_mi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDiablo dzieki bardzo! Mysle ze jestemnna dobrej drodze bo karmilam o 19:30 maly spal jak kamien wiec wybudzilam o 23 pojadl przez sen z prawej piersi, dwa razy zmienial pieluche i mawet sie nie obudzil, a teraz karmilam drugi raz, lewa piers twarda prawa tez pelna! Kubus ssal i ssal i bylo slychac polykanie
A co do musli to pewnie jest pozywne ale poli co nie moge jesc nabialu bo maly mial uczulenie jedynie przemycilam filizanke mleka zeby wypic femaltiker na laktacje
A ta Twoja herbatkw to gdzie mozna kupic?genoweffa, Diablo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej Kobitki
U nas dziś przed piątą mały hardcore. Przystawiam małego do cycka, trochę pociamkał, wypluł i dalej już nie chciał. Jak go przystawiałam to ryk, był głodny a nie chciał cycka. Uspokoiłam go i spróbowałam ponownie, ale ta sama heca. W końcu się poddałam i poszłam po butle. Rano się zoriętowałam o co był ten cały lament. Ciśnienie w piersiach było tak wielkie, że jak lekko nacisnełam to mi na lustro w łaziece poleciało. Trochę odciągnełam ręcznie i mały w końcu zjadł, ale do piersi podchodzi teraz z rezerwąDiablo, Dodi lubią tę wiadomość
-
Kamila ja kupilam w aptece ta herbatke bo chcialam ta kupic co Ty pijesz a nigdzie u nas jej nie bylo.
Genowefa no maluchy tak maja sa sprytne i zapamietuja bodzce negatywne. ale bedzie glodny to zapomni i bedzie jadl spowrotem.
4 doba po szczepieniu a nadal synek senny jak nigdy i jak wpada w placz to uspokoic go nie idzie ;/ -
nick nieaktualny
-
Genoweffa i znowu rylam po Twoim wpisie wybacz ale jak sobie wyobrazilam tryskajace mleko to smiech sam przyszedl
Diablo jesli synek tylko senny to moze lepsze to niz inne dolegliwosci aczkolwiek dobrze by bylo by wszystko szybko wrocilo do normy
Kamila czy Twoja laktacja nadal ma sie dobrze?
ja dziennie wypijam ci najmniej 5l plynow a jak laktator przyatawie to kapec
Bylysmy dzis u pediatry bo juz rano widzialam ze moja kruszynka ma coraz wiecej bialych plamek na wargach i to plesniawki bez dwoch zdan bidulka ma je az w gardle. Dostalysmy nystatyne, fiolet, octanisept i probiotyk i musimy z tym walczyc. Az mi szkoda Amelki jak patrze na Jej buzke
Teraz wrocilysmy ze spaceru i Mala dosypia na placu przed domemgenoweffa, Diablo lubią tę wiadomość