X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • makasa Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie mamusie.Mam na imie Paula(26 lat) i jestem mamą miesięcznej Marysi.Urodzila sie 22 sierpnia po przez Cc,gdyz okazalo sie ze byla owinieta pepowina ale wszystko skonczylo sie dobrze na szczescie.Chcialabym dolaczyc do waszej grupy i móc udzielac sie i czytac w zwiazku z naszymi dzidziusiami...

genoweffa, Dodi, Diablo, Camille87, amela lubią tę wiadomość

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :)
    Miałam wybrać się na spacerek, ale słońce się schowało, a niebo zasnuły chmury :( Chyba zaraz zacznie padać.

Makasa,w którym tygodniu zrobili Ci to cc?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 10:58

• Diablo Ekspertka

Wysłany: 28 września 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj Paula to db ze zrobili Ci w pore cc moj maluch byl raz owiniety pepowina co dowiedzialam sie dopiero w dniu wypisu eh wole niepamietac jak beztrosko polozne i lekarze podchodza u nas do porodow.

u mnie pogoda super cieplutko i blekitne niebo ale w kazdej chwili moze sie pogoda zmienic . czekam na meza i idziemy na spacerek

f2w3rjjgx4qe9e4w.png

c55fsek2cpmnrsgq.png
  • makasa Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cc miałam równo w 38 tygodniu,także dziecko juz bylo donoszone,o dziwo wazyla 3780 a nie zapowiadalo sie na takiego klocka;) a do szpitala trafilam 2 dni wczesniej na kontrole mojego cisnienia.Skierowal mnie moj lekarz prowadzacy bo mialam podwyzszone lekko(140/90)

genoweffa lubi tę wiadomość

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diablo a ile trwal u Ciebie ten kryzys?
    Dawalas malemu mm? Jak czesto odciagalas laktatorem? Jaka herbatke stosowalas?
    Przed chwila karmilam Kubusia z obydwu piersi ale nadal marudzil dalismy wiec 60ml mm i sie uspokoil choc sporo ulal, teraz lezy z mezem..

Witam Paula :) szkoda ze tak pozno do nas trafilas, wczesniej ten watek bardziej tetnio zyciem, ale lepiej pozno niz wcale :-)

genoweffa, Diablo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makasa, faktycznie spory klocek :) Mój ważył podobnie ale urodził się w 42 tygodniu.
    Dobrze, że miałaś przytomnego lekaża, bo niektórzy bagatelizują pewne rzeczy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila, ja piłam bocianka i sporo wody. Nie pamietam ile to trwało, ale dokarmiałam małego mm. Dawałam tyle ile chciał.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genoweffa i juz wszystko wrocilo do normy??

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, teraz jest ok. Młody zasypia praktycznie po opróznieniu 1 piersi. Czasami wypije trochę z drugiej. Za wyjątkiem wieczora, przed snem, wtedy opóznia obie :P

Camille87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mnie pocieszylas :-) ja walcze zatem i sie nie poddaje! :-)

genoweffa lubi tę wiadomość

• mika1987 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was:-) dno mnie tu nie byłlo..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 21:07

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • makasa Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczytuje was już od jakiegoś czasu...i też mamy problem z żółtaczką przedłużającą sie,na 4 dobe po porodzie poziom bilirubiny mielismy 13,9.A więc przedłużył się nasz pobyt w szpitalu o dwa dni i przez 48 h była naswietlana,poziom spadł jej do 4,3...po czym wyszlismy do domu,po tygodniu skontrolowalismy bilirubine i wyszło nam 14;(wrócilismy do szpitala,tam spędziliśmy kolejny tydzień,tym razem nie na naświetlaniu a na podawanych płynach i antybiotyku,gdyz lekarze stwierdzili że to przez bakterie w moczu...bilirubina zmniejszyła się tylko do 11 i wypuscili nas z zaleceniem kp na żądanie.Jednak widze że ma żółte oczka jeszcze i twarz,próbowałam pare razy karmic ją butlą(wyczytałam u was że tak należy przy żółtacce spróbować),ale ona nie chce ssać...dodam że mamy juz trzy butelki z czterema róznymi smoczkami...nie wiem jak mam ją do tego przekonac...

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może po prostu nie lubi tej gumy, czy też silikonu i oszukać się nie da, a może to kwestia mleka? Próbowałaś innego?
    My na początku mieliśmy bebiko i było ok, potem kupiliśmy bebilon antykolkowy i było kiepsko. Grzesio jak był bardzo głodny to trochę zjadł, a jak średnio to łyknął a potem wypluł.

• Diablo Ekspertka

Wysłany: 28 września 2014, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila mi pomogla herbatka nazywa sie MIO BIO HERBATKA DLA MAMY KARMIACEJ wypilam przez dwa dni rano i wieczorem jedna i mam nawal mleka do dzis a to bylo z 2 tyg temu z kryzysem. dawalam mm co drugie karmienie bo nie mialam swojego mleka ale bardzo krotko to trwalo. laktatorem nadal pobudzam i w lodowce mam zapas mleka sciagam tak co 3 godz 120ml bo tyle wypija synek i podaje mu w butelce ze wzgledu ze musze stosowac nakladki bo mam plaskie sutki i maluch sie ksztusi i mam specjalny smoczek co wolno leci i jest ok ale czasem cyca tez daje.walcz o swoje mleko ja juz tez myslalam ze koniec karmienia piersia ale bardzo chcialam karmic poki te szczepienia trwaja i udalo sie. mialam tez inne herbatki ale nie dzialaly tak jak ta.

Camille87, genoweffa lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx4qe9e4w.png

c55fsek2cpmnrsgq.png
  • Diablo Ekspertka

Wysłany: 28 września 2014, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i jeszcze oglądałam dzien dobry tvn i tam mówili co powinna jeść mama karmiąca i robię rano musli słonecznik dynia płatki kukurydziane rodzynki morela żurawina i jem z jogurtem naturalnym albo mlekiem mówili ze maja duzo zelaza i witamin. mysle ze to tez pomaga na laktacje i maluch najedzony i wola jesc rzadziej niz wtedy kiedy nie mialam czasu zjesc cos porzadnego

Camille87, mala_mi lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx4qe9e4w.png

c55fsek2cpmnrsgq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 02:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diablo dzieki bardzo! Mysle ze jestemnna dobrej drodze bo karmilam o 19:30 maly spal jak kamien wiec wybudzilam o 23 pojadl przez sen z prawej piersi, dwa razy zmienial pieluche i mawet sie nie obudzil, a teraz karmilam drugi raz, lewa piers twarda prawa tez pelna! :) Kubus ssal i ssal i bylo slychac polykanie :D
    A co do musli to pewnie jest pozywne ale poli co nie moge jesc nabialu bo maly mial uczulenie :( jedynie przemycilam filizanke mleka zeby wypic femaltiker na laktacje :(
    A ta Twoja herbatkw to gdzie mozna kupic?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobitki :)
    U nas dziś przed piątą mały hardcore. Przystawiam małego do cycka, trochę pociamkał, wypluł i dalej już nie chciał. Jak go przystawiałam to ryk, był głodny a nie chciał cycka. Uspokoiłam go i spróbowałam ponownie, ale ta sama heca. W końcu się poddałam i poszłam po butle. Rano się zoriętowałam o co był ten cały lament. Ciśnienie w piersiach było tak wielkie, że jak lekko nacisnełam to mi na lustro w łaziece poleciało. Trochę odciągnełam ręcznie i mały w końcu zjadł, ale do piersi podchodzi teraz z rezerwą :(

Diablo, Dodi lubią tę wiadomość

• Diablo Ekspertka

Wysłany: 29 września 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ja kupilam w aptece ta herbatke bo chcialam ta kupic co Ty pijesz a nigdzie u nas jej nie bylo.

Genowefa no maluchy tak maja sa sprytne i zapamietuja bodzce negatywne. ale bedzie glodny to zapomni i bedzie jadl spowrotem.

4 doba po szczepieniu a nadal synek senny jak nigdy i jak wpada w placz to uspokoic go nie idzie ;/

f2w3rjjgx4qe9e4w.png

c55fsek2cpmnrsgq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diablo, przykra sprawa z Twoim dzieciaczkiem. Straszne jest to jak nie można dziecka uspokoić. Mam nadzieje, że Grzesio da się uspokoic po szczepieniu.

Diablo lubi tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genoweffa i znowu rylam po Twoim wpisie wybacz ale jak sobie wyobrazilam tryskajace mleko to smiech sam przyszedl :)

Diablo jesli synek tylko senny to moze lepsze to niz inne dolegliwosci aczkolwiek dobrze by bylo by wszystko szybko wrocilo do normy ;)

Kamila czy Twoja laktacja nadal ma sie dobrze? :D
    ja dziennie wypijam ci najmniej 5l plynow a jak laktator przyatawie to kapec :-/

Bylysmy dzis u pediatry bo juz rano widzialam ze moja kruszynka ma coraz wiecej bialych plamek na wargach i to plesniawki bez dwoch zdan :( bidulka ma je az w gardle. Dostalysmy nystatyne, fiolet, octanisept i probiotyk i musimy z tym walczyc. Az mi szkoda Amelki jak patrze na Jej buzke :|

Teraz wrocilysmy ze spaceru i Mala dosypia na placu przed domem ;)

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
‹‹ 1837 1838 1839 1840 1841 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ