Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDiablo, masz rację. Za nic w świecie nie chciałabym, aby mały tam się znalazł. Też się zastanawiałam nad tym co zrobić żeby w końcu pozbyć się tej wrednej żóltaczki. Na dzisiejszym wypisie, jako zalecenie mam tylko karmienie na żądanie, co juz robię, więc nie wiem co dalej
Diablo, mala_mi lubią tę wiadomość
-
Widzę, że nie tylko ja wciąż borykam się z żółtaczką Każda z nas dostaje inne wytyczne od lekarzy Mi kazano wprowadzić jedno karmienie mlekiem sztucznym oraz tak jak Dablo dopajać wodą (choć wg najnowszych teorii podobno to nic nie daje..). Moja Klara ma bilirubinę na poziomie 9,4 a powinno być ponizej 1. We wtorek idziemy na kolejne kłucie i kilka godzin przed pobraniem krwi planuję wcale nie podawać jej piersi - teoretycznie bilirubina musi się wtedy obniżyć. Mam już dość tej żółtaczki.
Nie chciałabym odstawiać jej od piersi, ale jeśli będzie trzeba to nic innego mi nie pozostanie. Wszystko dla dobra małej..
Nie wyobrażam sobie wstawiania 2 miesięcznego dziecka do inkubatora. Przecież tam spokojnie nie uleży i będzie płakać na całe gardło!genoweffa, Diablo, Dodi, MILA lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mala mi to sporo ma jeszcze Twoja mala tej bilurbiny ;/ ja jeszcze raz bede sciagac mleko i podgrzewac moze znowu pomoze bo jak podalam raz mm nan 1 to ma problemy z zaparciami do dzisiaj ;/ cala paczka trafila do kosza .
mam nadzieje ze uda nam sie jakos zwalczyc zoltaczke ze tez musi tak sie dlugo utrzymywac ;/mala_mi lubi tę wiadomość
-
Witam
Dziewczynki trzymam kciuki zeby ta żółtaczka szybciutko zniknęła u Waszych maluszków, wiem jak sie denerwujecie, ale na pewno juz niedlugo wszystko sie unormuje !!
My dzi wstalysmy o 7:30 Mala coraz dluzej spi, tak to od 6 juz nie spala.
Mam pytanie czy Waszym maluszkom zdarza sie zrobic "mega kupe" ? bo Nelka wczoraj raz i dzisiaj z rana zrobila taka kupke ze z pieluszki az wyszlo i nawet body miala pobrudzone ! Bylo tego naprawde sporo, nie wiem czy to normalne?!?
Teraz mala spi wiec mama ma chwile relaksu na bellymala_mi, Diablo, Dodi lubią tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa spobie darowałam położną. Wyszło spore zamieszanie, bo w szpitalu podawałam przychodnie, z której ma przyjść, a jak już byłam na chodzie i musiałam umówić małego na wizyty (zalecenie po szpitalne), to sie okazało, że ta informacja ze szpitala nic dla nich nie znaczy i że trzeba się zapisać osobiście. Dostałam nr do położnej, dzwoniłam kilka razy nikt nie odpowiadał, to olałam. Nawięcej wątpliwości i problemów miałam na początku i wtedy byłaby mi pomocna, a terazto mi nie potrzebna do niczego.
-
moj synek tez robi mega kupy ze caly do przebrania jest a teraz sie juz pół godz bawi sam w łóżeczku karuzela fisher price rewelacyjna ciagle zachwycony a jak sie smieje do misiów hehe. lubi tez ogladac ksiazeczki czarno biale dla niemowlat bardziej rozgarniety jest
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 13:04
-
nick nieaktualnyHej, dziewczyny ja tez trzymam kciuki zeby ta zoltaczka jak najszybciej przeszla!!
U nas uszka chyba nadal bola choc taki atak placzu zdarza sie Kubusiowi moze ze 3 razy na dzień i raczej da sie uspokoic jak je to nie placze wiec chyba nie jest najgorzej bo przy zapaleniu ucho boli podczas ssania a u nas cyc wrecz na uspokojenie wczoraj maz zawiozl mocz Kubulka do badania mam nadzieje ze w pon beda wyniki i ze beda dobre i bedziemy mogli pojechac do pediatry na kontrole!
My dzis spalismy do 12!! Fakt ze nad ranem sie budzil o 6,7:30,9,10:30,11:20 wiec srednio co 1,5h choc byl aktywny smial sie mowil po swojemu no i standardowo stekanie na kupke caly poranek.. ale kupke zrobil o 6, kolejna jak sie obudzil o 12 i jakies 30min temu trzecia
Anitka Kubus tez potrafi takie kupy mega zrovic tylko ze nigdy nie zdarzylo sie zeby wylecialy z pieluchy:) choc bywają bardzo wodniste jak zdejme pieluche to prawie wyplywaja ale te gumki w pampersaxh zabezpieczaja dobrze
Kubus spi na reku pisze jedna reka
Maz poszedl po sniadanie do sklepu
Milego dzionka!!Magda2013, genoweffa, Ruda27, Diablo, Dodi, mala_mi lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Mam nadzieje ze szybko zwalczycie ta zoltaczke u swoich maluszkow
Amela,Maja tez robi duze kupy i spioszki lub body nie raz miala wybrudzone. ALe nie wiem czy to nie przez to ze miala zle pampersa zalozonego
Camila to dobrze ze uszka Kubusia sie juz goja ucaluj go od cioci
Diablo a u nas sie sprawdzil lezaczek. Maja dzis pol godz.lezala spokojnie i tez po swojemu sie odzywala do figurekRuda27, Diablo, Dodi, mala_mi, Camille87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć Dziewczyny
U nas też sprawdza się leżaczek Tylko za długo nie bawią go małpki, bo się denerwuje, że nie może ich dotknąć. Wtedy je wyciągam, a ona rozgląda się do okoła, patrzy co robi mama i gada
My dziś mamy karmienie z butli dla szybszego zbicia bilirubiny. Z tym, że małemu to za bardzo nie odpowiada. Najedzony jest, ale co z tego skoro cycek to super usypiacz, a taka butla to co... I dlatego gdy widzę, że już pada na twarz, a nie zasypia, biorę go na ręce, pokołyszę 5 min. i zasypia. Z tym, że aby nie wybudził się w łóżeczku puszczam mu jego ulubioną melodyjkę, czyli dzźwięk suszaryseneka, Magda2013, Dodi, mala_mi lubią tę wiadomość
-
MÓj Maciuś troche teraz sie unormował z tymi kupkaami najwiecej ich robił w nocy 3razy a w ciągu dnia 3-4. teraz już mniej.
Byłm dzis u lekarza z malym bo jednak ten katar nie dawał mu spać i przepisał kropelki i witamine c . Znowu szczepienie sie przesuwa o tydzień. Karmie piersią a podobno jak się karmi to dziecko nie moze sie zarazić najwidoczniej tak nie jest
Teraz jest fatalny okres na zachorowania uważajcie dziewczyny na swoje maluszki.genoweffa, Dodi lubią tę wiadomość
-
genoweffa wrote:Cześć Dziewczyny
U nas też sprawdza się leżaczek Tylko za długo nie bawią go małpki, bo się denerwuje, że nie może ich dotknąć. Wtedy je wyciągam, a ona rozgląda się do okoła, patrzy co robi mama i gada
My dziś mamy karmienie z butli dla szybszego zbicia bilirubiny. Z tym, że małemu to za bardzo nie odpowiada. Najedzony jest, ale co z tego skoro cycek to super usypiacz, a taka butla to co... I dlatego gdy widzę, że już pada na twarz, a nie zasypia, biorę go na ręce, pokołyszę 5 min. i zasypia. Z tym, że aby nie wybudził się w łóżeczku puszczam mu jego ulubioną melodyjkę, czyli dzźwięk suszary
Genowefa musisz się trochę nagimnastykować żeby Ci usnął,mój się trochę zmądrzył i juz w najgorszym przypadku troche go pokołysze a tak to go nakarmie odbije mu sie i kłade śpi. Ciekawa jestem jak długo bedzie tak grzecznygenoweffa lubi tę wiadomość
-
Kamila a jak rozpoznalas ze maluszek ma zap. ucha? moj tez plakal jakis czas temu jak z butelki pil prezyl sie i czasem jeszcze tak robi z cyca nie robi tak
po szczepieniu marudny i jakby brzuszek go w nocy bolal niespal budzil sie nie wiem czy to od szczepionki -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyQuendi, nie załamuj się. Spróbuj przejść tymczasowo na mm. Na jakimś forum wyczytałam, że dziewczyna szybko zbiła bilirubinę stosując następującą metodę: 3x12godz. mm, a pozostałe 12 godz. karmienie piersią. A do tego wystawiała dzidziusia na dziłanie promieni słonecznych. Oczywiście w domu i przez szybę, a dziecko rozebrane do pampersa. Z poziomu ponad 8, zeszła do 1 i troszeczkę. Głowa do góry, na pewno się uda
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 19:22
MILA, Diablo lubią tę wiadomość