Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Witam Mamusie
Mam do sprzedania pampersy zielone w rozmiarze 2 - 160 sztuk (dwie paczki po 80 sztuk). Cena 70 zł. Moja Mała za szybko rośnie i musimy przejść na większy rozmiar a za dużo kupiłam dwójek W Toruniu mogę je podrzucić. Jakby ktoś był zainteresowany proszę o info na priv lub na wątku lipcowe mamusie 2014. -
dzien dobry
my juz po szczepieniu, wybralismy w koncu te na nfz tylko te na ksztusiec wzielismy platne, tak jak pisala Karolina, plus pneumokoki i meningokoki
Nelka strasznie plakala az mi sie plakac chcialo ale wrocilysmy do domu i jest ok:), musimy obserwowac czy nie ma goraczki i nie robi sie odczyn.
U nas dzis taka zimnica ze szok !!Magda2013, Ruda27, genoweffa, Camille87, Dodi, MILA lubią tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
Mila ojj to nieciekawie miejmy nadzieje ze obejdzie sie bez lekow. A jak poznac ze macica sie obkurczyla prawidlowo ?
Ja tez nie dopajam,karmie tylko piersia.
Amela super ze masz juz to za soba. A ile placilas za pneumokoki ?amela, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyamela wrote:dzien dobry
my juz po szczepieniu, wybralismy w koncu te na nfz tylko te na ksztusiec wzielismy platne, tak jak pisala Karolina, plus pneumokoki i meningokoki
Nelka strasznie plakala az mi sie plakac chcialo ale wrocilysmy do domu i jest ok:), musimy obserwowac czy nie ma goraczki i nie robi sie odczyn.
U nas dzis taka zimnica ze szok !!
Ile kosztowała ta płatna szczepionka na ksztusiec? Mieli ją w ośrdku zdrowia, czy wcześniej wykupiłaś?
U nas dziś 15C i z małym wiatrem jest ciut cieplej niż wczoraj, bo było do 12C i silny wiatr. -
Quendi, o co mnie pytałaś? Jeśli chodzi o żółtaczkę, to u nas już 7 tydzień się utrzymuje. Jaki Twój synek ma poziom bilirubiny?
Wczoraj byłam u dr i okazało się, że mała słabo przybiera, a do tej pory było super. Prawdopodobnie przyczyną jest to cholerne ulewanie, bo połowę tego co zje zwróci.. Dostałam skierowanie na trzecie już badanie poziomu bilirubiny i niestety muszę wprowadzić mleko sztuczne. Na razie jedno karmienie ma być zastąpione mm. To ma pomóc zniwelować żółtaczkę oraz ulewanie. A ja muszę stosować ścisłą dietę. To jakiś absurd, bo już wiem jak czuje się pies lub kot gdy widzi pełną lodówkę, a dostaje tylko suchą karmę
Przez to ograniczanie produktów (głównie zakaz słodyczy) ważę już mniej niż przed ciążą, co wcale nie jest za fajne
Szczepienie na razie mamy przełożone. Ciągle sie nieco waham, choć jestem już niemal zdecydowana na 5 w 1.
MILA, noż kurcze, tęsknię za Wami i jak się ogarnę z problemami, to chyba się złamię i założę konto na fb, by do Was dołączyć. Pozdrów nieobecne tu dziewczyny ode mnie
MILA lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa tez tu zagladam na forum ale glownie czytam, podziwiam brzuszki i dzieciaczki na watku brzuszkowym i podczytuje wrzesniowki bo sie rozpakowuja a u nas na sierpniowkach juz taka cisza ze nie bylo sensu pisac tym bardziej zecwiekszosc jest na fb wiec powtarzac posty tu to trzeba czasu a czasu
U nas zapalenie ucha wiec szczepienia przesuniete, Anitka daj znac jak Nelcia sie bedzie czula po redumdowanych no i dolaczam do pytania o cene szczepionki ktora zamienilas
Kubus w poniedzialek wazyl 5360g wiec rośnie zdrowo -
Mala Mi w dniu wypisu ze szpitala po naświetlaniach z 16 spadła do 13, 75 i tak nas wypisali.
5 września byłam 5 września na wizycie i pediatra stwierdziła że ustępuje.
A w poniedziałek miałam położną i ona do mnie że Synek jest żółciutki...a ja od razu do pediatry i ta z kolei stwierdziła że jest zażółcenie. Dzisiaj pojadę zbadać tą bilirubine-tak się martwię. .. -
dzien dobry
u nas koszt pneumokokow to 270 lub 320 za dawke i po 2 miesiacach przypomnienie 217 zl, a meningokoki 170 zl, wszystkie po 4 dawki. Za ta dtp placilam 120 zl
Wczoraj mala wieczorem nie mogla zrobic kupki:( ewidentnie ja bolal brzuszek bo plakala i przestawala i tak w kolko, w koncu ja polozylam na brzuszek i po jakims czasie poszla kupka, piozniej jeszcze troche pomarudzila i usnela, mysle ze to nie byla wina szczepionek tylko brzuszka
Podobno ma byc jeszcze cieplo oby
genoweffa, Camille87, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
nick nieaktualnyKamila, biedny Kubuś. Niech szybko wraca do zdrowia. Ma ładny przyrost, ciekawe ile moja kluska waży na ośrodkowym sprzęcie
Diablo, no mnie mówiono to samo. Powiem, że za namową teściowej próbowałam podawać wodę z glukozą lub herbatkę koperkową, ale Grzesio ją wypluwa. Myślę, że skoro mały chetnie pije wodę, to trzeba mu ją dać. Jeśłi jest bez glukozy to nike oszuka żołądka i nie powinno być problemu z przybieraniem na wadze.
Quendi, a karmisz piersią czy mm? Jeśli piersią to może spróbuj odstawić małego od cycka na 24-48h. Mnie się udało wytrzymać 12h (bo cycki mnie bolały, a laktator sobie nie radził), ale i tak bilirubina ładnie spadła. Nadal nie jest w normie, ale jest postęp.
Amela, dzięki za podanie cen Nie wydaje mi się by problem z kupką, był powikłaniem poszczepiennym
My dziś idziemy na szczepienie. Ciekawe jak mały to zniesie... mam nadzieję, że nie będzie mocno płakał.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 15:42
mala_mi, Diablo, Camille87, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość
-
Fajnie że niektóre z was mają już szczepienie za sobą.Maciusiowi w końcu wypłuneła ropka więc możemy szczepić, tylko że ma katarek i jestem ciekawa jak będzie w poniedziałek, na razie stosuje w sól fizjologiczną i maść majerankową widać że jest lepiej.
amela lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDiablo, a jaki poziom bilirubiny macie, że było szczepienie? U nas 4,75 i dostaliśmy skierowanie do szpitala. I albo będzie kroplówka, albo lampy i prawdopodobnie nas zatrzymają na jakieś 2 dni. Wróciłam do domu po rzeczy, bo nie miałby mi ich kto dowieźć w razie czego,a za chwilę śmigamy do szpitala.
Diablo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyQuendi, nie martw sie na zapas Nas nie przyjęli na oddział Mało tego oprócz badania ogólnego, nie wykonali żadnych badań.A oto cytat z wypisu: "Żółtaczka powłok skórnych. Dziecko karmione PIERSIĄ (piersią podkreślone ), wybudza się samo co 2-3 godz., ssie chętnie, ulewa sporadycznie, przybiera na wadze" i notka do pediatry która nas skierowała: "Dziecko jest zdrowe, karmione piersią, więc żółtaczka może się przedłużać do 3 m-ca. Prosze nie przysyłać takich niemowląt do szpitala, żeby miały kontaktu, z dziećmi chorymi, tylko obserwować poziom bilirubiny."
Także wróciliśmy na ośrodek i kolejny termin szczepienia mamy na środę. Ciekawa jestem co pediatra na tę notkęQuendi, Ruda27 lubią tę wiadomość