X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • amela Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana spokojnie, to nic poważnego, mała bedzie najprawdopodobniej naświetlana albo i nie, tak naprawde nic groźnego się z tym nie wiąże, jedynie ta żółtaczka, która szybciutko schodzi, nas w 4 dobie już pościli do domku.
    Jedynym minusem jest to że malutka dzien i noc była naświetlana i nie mogłam jej przytulać, ale im więcej była naświetlana tym szanse szybszego wyjścia do domu były większe!

A miałaś planowane cc?

Mam nadzieje że u Was bedzie wszystko dobrze i szybciutko wyjdziecie do domku :) Daj znać co u Was !! :*

Viviana lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedź. Ja miałam wskazania do cc. Poza tym okazało się że byla pętla pepowiny. Ake tego konfliktu krwi się nie spodziewalam. Naczytalam się i mozna zgupiec. U nad wysyłali krew do banku krwi ake nie wien hak wysoki wyszedk ten wskaźnik. Podali córce koncentrat krwi na polepszenie hemoglobiny. No i zoltaczke ma se przy tym podobno gorszą. A u twojej corci cos robili jeszcze?jak odkryli po porodzie u Ciebie konflikt?

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie chyba mała nic nie dostawała, od razu pojawiła sie zołtaczka i szybko naswietlanie. konflikt to chyba odkryli po ta hemoglobina chyba była wysoka, pamietam ze rankiem tuz po porodzie przyszla do mnie lekarz i powiedziala o tym konflikcie. Mowiła ze naswietlanie w 99 procentach pomaga a jezeli nie ( ale to zdaza sie bardzo rzadko) to przetaczaja krew.

a co ci mówlli lekarze ? mała nie ma zołtaczki ??

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszłam tu dziś na moment... i mnie zatkało... wiecie że już niedługo pojawią się sierpniówki 2015 roku... matko ależ to zleciało !!! oj wracają wspomnienia... ;-)

genoweffa, amela, Ruda27, Dodi, mala_mi lubią tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    positive ja zawsze jak tu wchodzę to myślę o ciąży i ile czasu tu spedziłam z Wami...ehh wspomnienia <3

Dodi, mala_mi, positive lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • marderkowa Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

wiecie jak mi brakuje brzucha i ciąży...strasznie. Nie wiem, może jestem jakaś dziwna, ale dopada mnie taka dziwna nostalgia, że już nigdy nie będzie tego pierwszego razu. A jeśli już będę drugi raz w ciąży (i prawdopodobnie ostatni, bo chcemy dwójkę) to nie wiem jak pogodzę się z faktem, że już nigdy więcej nie doświadczę tego cudu...ale to głupie :)
    Pracuje nad mężem, żebyśmy w przyszłym roku starali się o drugie maleństwo =)

Tymczasem wróciliśmy z Lanzarote, było super, mała świetnie zniosła lot i upały. Nie chciało nam się wracać :)

Pozdrawiam serdecznie!

mala_mi, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość

relgcwa176gulxrh.png
  • mala_mi Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marderkowa, to wcale nie jest głupie myślenie! Jako mama czuję się bardziej spełniona w życiu, szczęśliwsza i.. tak jak Ty mam melancholijne nastawienie do tego pierwszego ciążowego razu..
    Zazdroszczę Wam rodzinnych wakacji :) Fajnie, że się udały :D

A ja rzadko już tu zaglądam, bo założyłam konto na fb specjalnie na potrzeby sierpniowej grupy i muszę przyznać, że.. żałuję, że tak późno dałam się namówić. Tam naprawdę od razu ma się odpowiedź na każdą wątpliwość :) Genoweffa, może i Ty się skusisz? Warto! :)

Dodi lubi tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_mi, chyba masz rację :) Tylko powiedz, co zrobić aby znaleźć się w tej zamkniętej grupie?

mala_mi lubi tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maderkowa super, że wakacje się udały i córcia dzielnie zniosła wypad ;)

Genoweffa jeśli założysz konto na fb lub jeśli już je masz to napisz prywatną wiadomość do jednej z nas która tu bywa i Aggie zaprosi Cię do grupy bo tu juz chyba rzadko bywa.

Faktycznie dziewczyny ten czas tak leci ze za chwile będzie rok od czasu jak zrobiliśmy testy. Dziecko dużo w życiu zmienia tym bardziej jeśli to pierwsze a pierwsza ciąża i szkrab będzie tylko raz ale przynajmniej wiemy już jak to wygląda i miałyśmy to szczęście tego doświadczyć :)

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • Diablo Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2014, 01:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <edit>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 00:37

f2w3rjjgx4qe9e4w.png

c55fsek2cpmnrsgq.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej ja tu zaglądam i nie zamierzam przestać!!! :)

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diablo, nie zamierzam znikać stąd, ale faktycznie mało tu się dzieje i cisza co raz większa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi wrote:
    Genoweffa jeśli założysz konto na fb lub jeśli już je masz to napisz prywatną wiadomość do jednej z nas która tu bywa i Aggie zaprosi Cię do grupy bo tu juz chyba rzadko bywa.

Dodi, mam na fb fikcyjne konto - Cieszysława Bąk :P Czekam na zaproszenie. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 18:57

• amela Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda ze tu juz sie nic nie dzieje :-(

Diablo lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh.. u mnie tez wspomnienia wracaja. Tak jak pisze Dodi niedlugo rok jak testowalysmy. Ja caly czas o tym mysle :D glupie to ale lubie tak sobie powspominac. I czasem czytam poprzednie poczatkowe str.na belly.

U mnie brak czasu na kompa :( Maja malo spi i wciaz domaga sie mojej uwagi albo cyca. Gdybym miala tableta albo smartfona to bylo by latwiej a tak same rozumiecie.

Szkoda ze forum umiera powoli ale dziewczyny siedza na fb-tam sie duzo dzieje.

amela, Diablo, Dodi lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu ja tez sobie czytam wczesniejsze posty i przezywam to od poczatku:-) heh u mnie tez bez smartfona to bym nie miala jak tu zagladac

Szkoda ze tu juz nikt nie zaglada no ale chyba to juz sie nie zmieni :-(

Magda2013, Diablo lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Hmm, ja nie czytam wcześniejszych stron i średnio wspominam okres ciążowy. Był on dla mnie trudny. Kłopoty rodzinne, szpital, z badań prenatalnych wychodziło duże ryzyko zespołu Downa, a mój Maciek na drugiej półkuli ziemskiej. Nie było lekko. Teraz moja sytuacja się ustabilizowała, a Grześ jest moim cukiereczkiem ukochanym.

Diablo, Dodi, positive lubią tę wiadomość

• Diablo Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <edit>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 00:37

f2w3rjjgx4qe9e4w.png

c55fsek2cpmnrsgq.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diablo pewnie gdyby nie fb to dziewczyny udzielalyby się tu w dalszym ciągu s tak wszystkie tematy są tam poruszane gdyż tam jest łatwiej :/
    Ja tu zaglądam ale pisze mało bo czas tez jakoś ucieka.
    Powodzenia na szczepieniu ♡

Diablo, genoweffa lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • Diablo Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <edit>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 00:39

f2w3rjjgx4qe9e4w.png

c55fsek2cpmnrsgq.png
‹‹ 1850 1851 1852 1853 1854 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ