Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Viviana spokojnie, to nic poważnego, mała bedzie najprawdopodobniej naświetlana albo i nie, tak naprawde nic groźnego się z tym nie wiąże, jedynie ta żółtaczka, która szybciutko schodzi, nas w 4 dobie już pościli do domku.
Jedynym minusem jest to że malutka dzien i noc była naświetlana i nie mogłam jej przytulać, ale im więcej była naświetlana tym szanse szybszego wyjścia do domu były większe!
A miałaś planowane cc?
Mam nadzieje że u Was bedzie wszystko dobrze i szybciutko wyjdziecie do domku Daj znać co u Was !! :*Viviana lubi tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
Dzięki za odpowiedź. Ja miałam wskazania do cc. Poza tym okazało się że byla pętla pepowiny. Ake tego konfliktu krwi się nie spodziewalam. Naczytalam się i mozna zgupiec. U nad wysyłali krew do banku krwi ake nie wien hak wysoki wyszedk ten wskaźnik. Podali córce koncentrat krwi na polepszenie hemoglobiny. No i zoltaczke ma se przy tym podobno gorszą. A u twojej corci cos robili jeszcze?jak odkryli po porodzie u Ciebie konflikt?
-
u mnie chyba mała nic nie dostawała, od razu pojawiła sie zołtaczka i szybko naswietlanie. konflikt to chyba odkryli po ta hemoglobina chyba była wysoka, pamietam ze rankiem tuz po porodzie przyszla do mnie lekarz i powiedziala o tym konflikcie. Mowiła ze naswietlanie w 99 procentach pomaga a jezeli nie ( ale to zdaza sie bardzo rzadko) to przetaczaja krew.
a co ci mówlli lekarze ? mała nie ma zołtaczki ??
Weszłam tu dziś na moment... i mnie zatkało... wiecie że już niedługo pojawią się sierpniówki 2015 roku... matko ależ to zleciało !!! oj wracają wspomnienia...
genoweffa, amela, Ruda27, Dodi, mala_mi lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny,
wiecie jak mi brakuje brzucha i ciąży...strasznie. Nie wiem, może jestem jakaś dziwna, ale dopada mnie taka dziwna nostalgia, że już nigdy nie będzie tego pierwszego razu. A jeśli już będę drugi raz w ciąży (i prawdopodobnie ostatni, bo chcemy dwójkę) to nie wiem jak pogodzę się z faktem, że już nigdy więcej nie doświadczę tego cudu...ale to głupie
Pracuje nad mężem, żebyśmy w przyszłym roku starali się o drugie maleństwo
Tymczasem wróciliśmy z Lanzarote, było super, mała świetnie zniosła lot i upały. Nie chciało nam się wracać
Pozdrawiam serdecznie!mala_mi, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość
-
Marderkowa, to wcale nie jest głupie myślenie! Jako mama czuję się bardziej spełniona w życiu, szczęśliwsza i.. tak jak Ty mam melancholijne nastawienie do tego pierwszego ciążowego razu..
Zazdroszczę Wam rodzinnych wakacji Fajnie, że się udały
A ja rzadko już tu zaglądam, bo założyłam konto na fb specjalnie na potrzeby sierpniowej grupy i muszę przyznać, że.. żałuję, że tak późno dałam się namówić. Tam naprawdę od razu ma się odpowiedź na każdą wątpliwość Genoweffa, może i Ty się skusisz? Warto!
Dodi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Maderkowa super, że wakacje się udały i córcia dzielnie zniosła wypad
Genoweffa jeśli założysz konto na fb lub jeśli już je masz to napisz prywatną wiadomość do jednej z nas która tu bywa i Aggie zaprosi Cię do grupy bo tu juz chyba rzadko bywa.
Faktycznie dziewczyny ten czas tak leci ze za chwile będzie rok od czasu jak zrobiliśmy testy. Dziecko dużo w życiu zmienia tym bardziej jeśli to pierwsze a pierwsza ciąża i szkrab będzie tylko raz ale przynajmniej wiemy już jak to wygląda i miałyśmy to szczęście tego doświadczyćmala_mi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDodi wrote:Genoweffa jeśli założysz konto na fb lub jeśli już je masz to napisz prywatną wiadomość do jednej z nas która tu bywa i Aggie zaprosi Cię do grupy bo tu juz chyba rzadko bywa.
Dodi, mam na fb fikcyjne konto - Cieszysława Bąk Czekam na zaproszenie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 18:57
-
Ehh.. u mnie tez wspomnienia wracaja. Tak jak pisze Dodi niedlugo rok jak testowalysmy. Ja caly czas o tym mysle glupie to ale lubie tak sobie powspominac. I czasem czytam poprzednie poczatkowe str.na belly.
U mnie brak czasu na kompa Maja malo spi i wciaz domaga sie mojej uwagi albo cyca. Gdybym miala tableta albo smartfona to bylo by latwiej a tak same rozumiecie.
Szkoda ze forum umiera powoli ale dziewczyny siedza na fb-tam sie duzo dzieje.amela, Diablo, Dodi lubią tę wiadomość
-
Madziu ja tez sobie czytam wczesniejsze posty i przezywam to od poczatku:-) heh u mnie tez bez smartfona to bym nie miala jak tu zagladac
Szkoda ze tu juz nikt nie zaglada no ale chyba to juz sie nie zmieniMagda2013, Diablo lubią tę wiadomość
nick nieaktualnyHej Hmm, ja nie czytam wcześniejszych stron i średnio wspominam okres ciążowy. Był on dla mnie trudny. Kłopoty rodzinne, szpital, z badań prenatalnych wychodziło duże ryzyko zespołu Downa, a mój Maciek na drugiej półkuli ziemskiej. Nie było lekko. Teraz moja sytuacja się ustabilizowała, a Grześ jest moim cukiereczkiem ukochanym.
Diablo, Dodi, positive lubią tę wiadomość
-
Diablo pewnie gdyby nie fb to dziewczyny udzielalyby się tu w dalszym ciągu s tak wszystkie tematy są tam poruszane gdyż tam jest łatwiej
Ja tu zaglądam ale pisze mało bo czas tez jakoś ucieka.
Powodzenia na szczepieniu ♡Diablo, genoweffa lubią tę wiadomość