Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Seneka a ile przybieral ze stwierdzila ze malo? Bo Nela tez na moje oko przybiera mala ale twierdzi ze w normie.
Domi super u mnie z nocami nie jest tak dobrze niestety.. mala budzi sie srednio co 2 h a karmie tylko piersia
Kasienka witaj :-*Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 21:07
Domi IRL, Kasieńka:) lubią tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
Teraz tylko 600g mieści się w normie ale troche mało więc lekarka kazała mi go już pomału dokarmiać, ja muszę wiecej pić wody przede wszystkich i wiecej go przystawiać do piersi tylko że u mnie karmieni trwa max 10 min i nie chcę.
Wcześniej nawet 1,5kg na miesiąc.
Nie chcę przejść na modyfikowane chcę go karmić jak najdłużej.
amela lubi tę wiadomość
-
Amela ze spaniem to roznie u roznych dzieci, zwlaszcza ze piersia karmisz- napewno bedziesz lepiej sypiac jak Nelka zacznie kaszki dostawac czy inne rzeczy oprocz mleczka;)
Moja V teraz tez mniej przybiera- mi polozna powiedziala ze do 3 miesiecy przybieraja gwaltownie a potem juz skokowo co jakis czas- bo ja tez sie martwilam.amela lubi tę wiadomość
-
Domi pewnie masz racje jak już zaczną podjadać kaszki to powinno być lepiej
Senek tak jak Domi napisała dzieci do 3 miesiąca przybierają bardzo dużo od 3 miesiąca już ten przyrost nie jest taki duży. Moja Nelka przy piersi jest raptem kilka minut, może dwie. NIe jest duża waży ok 6 kg. Pediatra mówi że przybiera dobrze więc narazie nie dokarmiam mm, zwałsza że raz próbowałam to się krzywiła okropnie
Ale unas zimno, -6 było rano
Wychodzicie z maluszaki w taki mróz? Podobno trzeba wychodzić żeby dziecko póżniej tak nie chorowało i przyzwyczajało się do takich temperatur
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
U mnie też zimno w nocy do -10. Ja z małym w taki mróz nie wychodzę do -5 można wyjść ale oczywiscie stopniowo do tego przyzwyczajać, dziś uchyliłam okno opatuliłam małego i spał w pokoju tak go przyzwyczajam od kąd jest taki mróz a tak prawie codziennie na dworzu żeby nie chorował.
-
no ja mieszkam w irlandii- u nas jeszcze takich mrozow nie ma- choc od paru lat zima stulecia strasza:)
Bylo juz po -2-3 w nocy ale to tyle.
Chciala bym biale swieta- zeby nasza Veronica miala pierwsze swieta wyjatkowe:) ale pewnie bedzie lalo jak zwykle:)amela lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczynki ja Was czytam często ale nie miałam nigdy czasu żeby coś napisać. Podziwiam te które cały czas się udzielają. Cały sierpień i wrzesień miałam można powiedzieć wyjęty z życiorysu
Ja karmie piersią ale zdaża mi się dokarmiać mm raz na kilka dni. U mnie nie kręci noskiem na mm bo w szpitalu była tym karmiona po porodzie bo zabrali mi ją do inkubatora bo malutka była (2230 g i 51 cm) długo walczyłam o to żeby ja karmić i tak po około 1,5 miesiąca Niunia zaczęła jeść z piersi i przez to nie miała podawanego smoczka więc teraz paluszki soka
Urosła ładnie 5580 g i 64 cm
Też siè zastanawiam nad rozszezeniem diety ale kompletnie nie wiem kiedy zacząć i jak to zrobić dlatego wybieram się do położnej.
Długo szukałam listy mam sierpniowych i nie znalazlam ale mam nadzieje że wszystkie sierpnióweczki szczęśliwe przytulają swoje zdrowe Pociechyamela, Dodi lubią tę wiadomość