X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • mika1987 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem:)choc tu mnie Amelka sie pewnie nie spodziewalas?

amela, MILA lubią tę wiadomość

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, nie wiem czy mnie pamiętacie jeszcze? Kiedyś byłam z Wami, ale poroniłam. Podczytywałam Was czasami.
    Mam do Was pytanko, jesteście bardziej doświadczone ode mnie a nie wiem co robić. Jestem w 13 tc, miałam robione prenatalne, dziecko ma 6,5 cm , NT:1,8, reszta wyników ok, ale krew wyszła na granicy: HCG 2,4 MOM PAPPA- 0,5252. Ryzyko 1:306. Lekarz stwierdził, że wyniki są dobre, ale mogło być lepiej :-( I nie wiem co robić? Czy robić aminopunkcję? Co uważacie na temat tych wyników? Będę wdzięczna za odpowiedź.
    Pozdrawiam

amela, Jus1985 lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • aganieta Znajoma

Wysłany: 5 grudnia 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:
    Witam Kochane :)
    Czy są jakieś mamusie sierpniowe ?
    Jestem i ja :) Wg BBF na 3 sierpnia :)

amela, Camille87 lubią tę wiadomość

.
  • amela Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehee Mika no nie spodziewalam sie ;-)

Kasika ciezko cokolwiek doradzic. Musisz sama podjac decyzje. To bardzo ryzykowne. Jedna mamusia od nas robila bo tez wyniki byly podwyzszone i wszystko bylo wporzadku. Ale wiadomo jakie ryzyko niesie za soba amnio...

aganieta gratuluje ;-) tez mialam termin na 3 sierpnia a urodzilam 11 ;- D Nelci sie nie spieszylo ;-)

aganieta, Camille87 lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • ona20 Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widze ze cos tu jeszcze sie dzieje ;)
    aganieta Gratulacje . ;) Ja miałam na 24 sierpnia a urodzilam 31 lipca ;)

aganieta, Camille87 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69616.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Amela !

amela lubi tę wiadomość

c77352d493.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika odwiedzaj nas ;-)
    Trzymam kciuki za Was. Na pewno wszystko bedzie dobrze :-)

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Malutka rośnie już ma 5700 i nie mogę się doczekaç kiedy zaczniemy wprowadzać pierwsza łyżezke ale jeszcze ok 2 m-ce
    A widze że niektóre już wprowadzają z powodu niskiego przybierania na wadze czy dzieci na sztucznym mleczku? Czy może ktoś doradził że już czas?

Camille87 lubi tę wiadomość

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jus moja Nela dostaje klei do mojego mleczka 2 razy dziennie po lyzeczce, wiec bardzo malutko. Nela przybiera prawidlowo ale pediatra juz nam wprowadzila.
    Karmie tylko piersia. Nela wazyla kilka dni temu 6,080 kg ma prawie 5 miesiecy.

A ile ma Twoja mala ? A kiedy chcesz zaczac wprowadzac ? W ktorym miesiacu ?

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Aleksa Nowa

Wysłany: 6 grudnia 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O zajrzałam z ciekawosci czy u sierpniowek cos ciekawego i prosze Amelka sie udziela ;) My wrzesniowki przenioslysmy sie do grupy zamknietej na FB.
    Kochana co tam u was? Jak sie chowa dzidzia? :) Rety Twoja ma juz prawie 5 m-cy :) ale co tu sie dziwowac jak moj maly za tydzien konczy 3 m-ce :)
    Moj klocek wazy 6380 g :)
    P.S. Zmieniłam nick z aleksa.wawa ;)

amela, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

ex2b3e5enlsy641l.png

8p3o3e3kkhhxvwm0.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Aleksa ♡♡♡ super ze sie odzywasz ;-)
    My tez non stop na fb. A ja tu zagladam z sentymentu ;-)

Fajnie ze u Was wszystko dobrze. U nas tez ok. Mala mogla by juz dluzej przesypiac w nocy :-) a nie umie jesc z butelki :-D nie wiem mysze zaczac nauke :-)
    My juz wprowadzamy kleik do menu ;-) nie za vardzo jej smakuje niesrety ;-)

Oj leci juz 5 miesiac zaraz zacznie !! Szok juz za chwile bedzuw suedziec. Raczkowac ...

A co u Was ?

Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Aleksa Nowa

Wysłany: 11 grudnia 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj na butli jest od początku tzn mialam problemy z laktacją i dokarmialam mm a po dwoch miesiącach juz calkiem mi pokarm zanikł wiec teraz jedziemy tylko na mm. Są tego plusy i minusy oczywiscie ale gdybym tylko mogla to bym karmila piersia min pol roku.
    Moj maluch chowa sie dobrze, nie choruje (odpukac) i jest w miare grzeczny :)
    Wprowadzilismy mu plan dnia wg ksiazki Tracy Hogg i powiem szczerze ze mlody nam sie bardzo dobrze chowa dzieki temu :)
    Podczytywalam was w sierpniu i widzialam ze mialas ciezki porod, ktory skonczyl sie cc :( Ja tez mialam cc ale planową ze względu na wskazania okulistyczne no i nie zaluje bo szybko doszlam do siebie i nie przechodzilam przez ten okropny ból. Od kwietnia 2015 planujemy kolejne starania bo chcemy miec dwojke dzieci, a ja juz swoje lata mam i stwierdzilam ze jakbym teraz miala czekac 2-3 lata to juz by mi sie nie chcialo :/ Juz teraz mi ciezko bo leniwa jestem :P noce zarwane itp dają się we znaki. Ale oczywiscie moj slodziak mi wszystko wynagradza :) To tak w skrocie co u mnie ;)

amela, Camille87 lubią tę wiadomość

ex2b3e5enlsy641l.png

8p3o3e3kkhhxvwm0.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza Veronica ma juz 5800 ale byla malutka jak sie urodzila- 2700 wiec nie martwimy sie i na wizytach tez nic nie mowia.

Zaczynamy tez juz myslec o wprwadzaniu pokarmow- my od 2 miesiaca na butli- mala przesypia noce od 18ej do 7ej z pobudka lub nie na karmienie jedno. Zaczyna sie tez cos dziac w dziaselkach- slinienie, rozowe poliki, gryzienie wszystkiego.
    Smarujemy zelem bo bez zelu nie dawalismy juz rady bo strasznie byla marudna.

Ja mieszkam w IRL wiec tu podejscie do wprowadzania pokarmow inne zalkecaja podawac dopiero po 17 tyg ale im pozniej tym lepiej miedzy 4 a 6 miesiacem, Wszystko lyzeczka- nic bron Boze do butelki- nawet kleiku.
    Zaczynamy w swieta- mala dostaje w prezencie caly sprzecior do karmienia hehehe.

Pozatym dobrze wszystko- jest cudowna, jestesmy zmeczeni ale bardzo szczesliwi.

Pozdrawiam wszystkie mamusie!:)

amela, Dodi lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez jemy kleik z lyzeczki bo Nela z butli nie umie :-D

Ja chce malej dawac chociaz na noc mm bo wybudza mi sie na karmienie co 2 h :-/ wiec kiepsko

U nas tez zabki ida na zelu tez jestesmy. Dzis idziemy do pediatry zobaczymy co tam sie dzieje.

Aleksa ja tez bym chciala dwojke ale boje sie juz porodu choc wiem ze bede miala cc to o tak sie boje...

A my wczoraj skonczylysmy 4 miesiace :-)
    Buziaki i odzywajcie sie ;-)

Domi IRL, Dodi lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No co 2 godziny to daje Ci w kosc Amela:)

Mi raz ciezko wstac hehehe.

My dzis po szczepieniu- mala zniosla swietnie- maly plaz ale bez dramatu.
    Nietsty w domu sie humor pogorszyl- strasznie byla rozdrazniona caly dzien.

Male zaczerwienienie na nodze gdzie dostala Meningococi i to tez pewnie spowodowalo irytacje.
    Goraczki nie ma narzie- mimo wszystko dalam jej calpol na noc bo sie balam ze nie usnie. Poki co cisza.

t60z7qg.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi dobrze ze juz wszystko ok. Tak tak nie lubie dnia w ktorym mamy szczepienie. Nie moge patrzec jak Nelka placze :-( ale jeszcze troche i juz tak czesto nie beda klute ;-)

U nas w wieczorem i w nocy byl taki wiatr ze drzewa sie uginaly..masakra teraz troche przeszlo to wyskoczymy na dwor. Jeszcze porzadki dzis :-/ jak mi sie nie chce...

Camille87, Domi IRL lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no te wichuy to chyba od nas przeszly do was:)

ja do fryzjera lece maz mala sie zajmuje. dala nam dzis zrobic zakupy bez placzu i spala cala noc - hura:)

chyba koniec szczepieniowych harcy, trzeba przezyc niestety i to- mysmy dostawali wiecej zastrzykow jak bylismy mali- teraz te kombionowane szczepionki sa wiec jest ich mniej.

t60z7qg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo :) tak zajrzalam z ciekawosci a tu dyskusja :-)
    Kasika ja o tobie nawet ostatnio myslalam bo czytalam nasz watek od poczatku i pamietam ten moment kiedy od nas odeszlas :( ciesze sie ze znow jestes w ciazy!! Co do wynikow to popieram Amele, MILA (chyba) tez miala duze ryzyko zrobila amnio i wyszlo wszystko ok! Ja bym nie robila amnio ale to twoja decyzja..
    Aleksa ciebie tez pamietam :) i kota w avatarku! Super ze sie wam uklada :D
    Jus1985 fajnie ze sie odezwalas :) super ze wszystko dobrze u was :D

Moj Kubus wazy juz ok 7200g :D karmie piersia i dokarmiam mm, niestety wyszla alergia pokarmowa wiec ja nabial odstawilam calkowicie a mleko daje hipoalergiczne..

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aganieta wrote:
    Jestem i ja :) Wg BBF na 3 sierpnia :)

I ja mialam termin na 3 sierpnia wg bbf a urodzilam 8-ego :)

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Camilko

Camille87 lubi tę wiadomość

c77352d493.png
‹‹ 1854 1855 1856 1857 1858 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ