X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • amela Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy są jeszcze jakieś świeżo upieczone sierpniowe mamusie ? <3

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) bellybestfriend wylicza mi termin porodu na 1 sierpnia, więc jak najbardziej się zaliczam :) O ciążę staraliśmy się od pół roku, po ciąży obumarłej zakończonej w marcu. I w końcu się udało, w poniedziałek zobaczyłam dwie kreseczki! :) W piątek czeka mnie wizyta u ginekologa, USG, żeby zobaczyć jak się maluszek zagnieździł. Dopadła mnie grypa, biorę bezpieczny antybiotyk, więc mam nadzieję, że nie będzie to miało wpływu na dalsze losy Kruszynki... Powodzenia i zdrówka dla Was wszystkich :)

Ruda27 lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • amela Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Lanusia :)
    To czekamy na informacje po wizycie, obyś zobaczyła już swoją fasolkę :)
    U mnie gin w 13 dpo jeszcze nic nie widział bo było za wcześnie, teraz ide na usg w 6-7 tydzień :)

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2013, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez ja tes!
    Hehe dolaczam do sierpniowych :)
    6 sierpien sie klania :)
    Oby wszystko bylo dobrze :)

• amela Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <3

kochana razem damy rade :)

Czekamy na kolejne sierpniowe mamusie ;)

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2013, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne amelka :)
    Damy rade, tym razem sie uda! Byl do 2 polowy stycznia i 2 trymestru :)

• amela Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak! Ja już marze żeby zacząć II trymestr :)
    A Kochana Ty wspominałaś mi kiedyś ze jakąś bakterie masz, czy udało się ją zażegnać ?

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2013, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem slonce, wczoraj wziela znowu wymaz wiec jak cos bedzie nie tak zadzwoni jak dostanie wyniki..
    Antybiotyk do jutra rana na szczescie i koniec :)

A ty od jutra duphaston? Ja mam andzieje, ze nie biorac nic, nic sie nie stanie :)

• amela Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Nie wiem slonce, wczoraj wziela znowu wymaz wiec jak cos bedzie nie tak zadzwoni jak dostanie wyniki..
    Antybiotyk do jutra rana na szczescie i koniec :)

A ty od jutra duphaston? Ja mam andzieje, ze nie biorac nic, nic sie nie stanie :)
    Kochana ja od dziś zaczynam 2x1 tabletce

Wiesz gin na nfz dał mi skierowanie na bete! aż byłam w szoku:) ide w piątek i chyba przy okazji zbadam progesteron. A Ty badałaś Kochana ?

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że Twój gin wie co robi nie dając Ci duphastonu. A może zbadaj sobie progesteron?

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2013, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle, ze za tydzien w piatek jak bede w pl to zrobie bete i zbadam progesteron :) bede spokojniejsza ;)

amela lubi tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie, ja tez będę spokojniejsza :-)
    Jak się dziś czujesz kochana ?
    Mnie czasami pobolewa delikatnie podbrzusze tak w okolicy prawego jajnika.
    Nie wiem czy wytrzyma jeszcze dwa tygodnie do USG!

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej już terminy na sierpień :) gratuluję dziewczyny :)

celia lubi tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2013, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel dziekujemy :) czekamy az sie lista powiekszy :D

• Nalka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będą sierpniowe dzieciaczki! Ale fajowsko. Też chciałam w sierpniu, najlepiej na 1.08. Bo impreza nieziemska by była: pradziadek 30.07, babcia 31.07 a matka (znaczy się ja) 2 sierpnia. A tu klops! Maleństwo postanowiło odłączyć się od grupowych urodzin i wybrało sobie czerwiec! Niech mu będzie no.;P Niezależne po mamusi.:D Gratulacje dziewczyny!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2013, 14:19

20120810580117.png

26ympwo.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka wrote:
    Będą sierpniowe dzieciaczki! Ale fajowsko. Też chciałam w sierpniu, najlepiej na 1.08. Bo impreza nieziemska by była: pradziadek 30.07, babcia 31.07 a matka (znaczy się ja) 2 sierpnia. A tu klops! Maleństwo postanowiło odłączyć się od grupowych urodzin i wybrało sobie czerwiec! Niech mu będzie no.;P Niezależne po mamusi.:D Gratulacje dziewczyny!
    Dzięki kochana <3

Dużo zdrowka dla Was :-) <3

Nalka lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Lillenka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja mam termin (wg Ovu) na 8 sierpnia :-)
    W środę zrobiłam betę i wyszedł wynik 55. To mój 6 cykl starań, z czego 5 intensywnych na Ovufriend.

Ruda27, amela lubią tę wiadomość

ckai3e3kxad05tjw.png

gg64anlirmc029it.png
  • kobietka26 Koleżanka

Wysłany: 29 listopada 2013, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej sierpniowe mamuśki przybywajcie ;)
    Ja w środę miałam betę 552,1 lekarz mówi ,że w normie ,a dziś jadę właśnie za chwilkę na kolejną betę bo ginek powiedział ,żebym sprawdziła czy ładnie przyrośnie po 48h , bo niestety poroniłam w przeszłości , a co do badania progesteronu to jeśli już badamy to przed podaniem tabletek z progesteronem bo będzie wyższy niż normalnie , mi gin przepisał luteinę dopochwową bo miałam beżowy śluz , po luteinie wrócił do normy , nie miałam badanego progesteronu , lekarz mówi ,że po przebytym poronieniu lepiej go brać tym bardziej jeśli śluz się zabarwia niepokojąco.
    Pisała już tutaj chyba z tego co kojarzę , ale jak wczoraj chciałam napisać to nie mogłam mimo ,że byłam zalogowana ,ale wyświetlało mi ,że mam wybrać nick nie wiem czemu bo już mam nick , wysłałam wiadomość o problemie i dziś już mogę pisać ,ale pod tym drugim nickiem , już raz mnie stąd wywaliło jak zanotowałam na ovufriend plamienie w dniu spodziewanej @ , co mnie zdenerwowało bo w ciąży nadal jestem i mam nadzieję ,że tak pozostanie do 3 sierpnia ;)Dużo zdrówka dla Was kobietki i dla Waszych maleństw.

Ruda27 lubi tę wiadomość

Kobietka;)
    uwo9s65g3x7q2j7w.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2013, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lillenka wrote:
    Hej, ja mam termin (wg Ovu) na 8 sierpnia :-)
    W środę zrobiłam betę i wyszedł wynik 55. To mój 6 cykl starań, z czego 5 intensywnych na Ovufriend.
    KOchana piękna data urodzin, ja się właśnie urodziłam 8 :D

Zdrówka życzę i zaglądaj do nas <3

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2013, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kobietka26 wrote:
    hej sierpniowe mamuśki przybywajcie ;)
    Ja w środę miałam betę 552,1 lekarz mówi ,że w normie ,a dziś jadę właśnie za chwilkę na kolejną betę bo ginek powiedział ,żebym sprawdziła czy ładnie przyrośnie po 48h , bo niestety poroniłam w przeszłości , a co do badania progesteronu to jeśli już badamy to przed podaniem tabletek z progesteronem bo będzie wyższy niż normalnie , mi gin przepisał luteinę dopochwową bo miałam beżowy śluz , po luteinie wrócił do normy , nie miałam badanego progesteronu , lekarz mówi ,że po przebytym poronieniu lepiej go brać tym bardziej jeśli śluz się zabarwia niepokojąco.
    Pisała już tutaj chyba z tego co kojarzę , ale jak wczoraj chciałam napisać to nie mogłam mimo ,że byłam zalogowana ,ale wyświetlało mi ,że mam wybrać nick nie wiem czemu bo już mam nick , wysłałam wiadomość o problemie i dziś już mogę pisać ,ale pod tym drugim nickiem , już raz mnie stąd wywaliło jak zanotowałam na ovufriend plamienie w dniu spodziewanej @ , co mnie zdenerwowało bo w ciąży nadal jestem i mam nadzieję ,że tak pozostanie do 3 sierpnia ;)Dużo zdrówka dla Was kobietki i dla Waszych maleństw.
    Gratuluje i zdrówka życzę :)
    Ja dzisiaj byłam na becie i progesteronie, wieczorem wyniki
    Co do badania progesteronu po zażywaniu leków to nie mają one wpływu na wynik badania, było już kiedyś wcześniej na wątku o tym :)

W którym jesteś tygodniu bo nie widzę suwaczka u Ciebie :)

ex2btrd8qii9i9cu.png
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ