Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie nowe sierpniówki
Może zbierzmy w jednym miejscu: napiszcie na kiedy macie terminy USG i jaki to będzie dokładnie wiek ciąży? Żeby móc sobie później porównać co kto widział i w którym tygodniu
Stworzę później listę, żeby było wszystko ładnie widoczne. Od razu dowiemy się ile nas jest na chwilę obecną
Ja kolejne mam 13 grudnia, piątek, będzie to 6 tydzień 5 dzień
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014
3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016
3650 g, 55 cm -
nick nieaktualnyamela wrote:Wiesz ogólnie dobrze, nie mam jeszcze jakiś wyraźnych objawów. W czwartek ide na ostatnią bete a w poniedziałek na usg! Stresuje się już tym poniedziałkiem !! A Ty jak się czujesz ? kiedy powtarzasz bete ?
ja ide na bete w piatek a 12 grudnia mam pierwsze usg
lekarka nie kazala mi latac co chwile na bete, twierdzi ze to nic nie pomoze 
ogolnie czuje sie ok, minus jest taki ze musze lezec
a z objawów to piersi juz tak bola ze spac nie moge, czuje taki dziwny rozciagliwy bol brzucha (macica sie rozciaga) no i mam biegunki
tez sie boje usg, oby tylko wszystko bylo dobrze...
-
amela- USG 9 grudnia (pon), termin 2 sierpnia
positive- USG 11 grudnia (śr), termin 15 sierpnia
aleksa.wawa- USG 12 grudnia (czw), termin nieznany
Lanusia93- USG 13 grudnia (pt), termin 1 sierpnia
kobietka26- USG 14 grudnia (sob), termin 3 sierpnia
Ruda27- USG jeszcze nieznane, termin 6 sierpnia
Lilenka- USG jeszcze nieznane, termin 8 sierpnia
Madzikovy- USG jeszcze nieznane, termin nieznany
Camille87- USG jeszcze nieznane, termin nieznany
Niebieska- USG jeszcze nieznane, termin 10 sierpnia
kada24- USG jeszcze nieznane, termin 16 sierpnia
Jeśli ktoś chce coś uzupełnić- proszę pisać
Czekamy na kolejne szczęśliwie zaciążone
Zdrówka!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2013, 18:43
Misia1980 lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014
3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016
3650 g, 55 cm -
Czesc
dolaczam sie tez. Mam 33 lata i dwuletnia coreczke urodzona w sierpniu. Teraz termin na 11 sierpnia mam. Jestem 3 miesiace po poronieniu w 8 t.c. ale wierze ze teraz bedzie wszystko dobrze. Do poloznej jeszcze sie nie zapisalam (nie mieszkam w PL i tutaj ciaze zazwyczaj prowadza polozne). Pozdrawiam i trzymam kciuki za nas wszystkie :*
mika1987 lubi tę wiadomość
-
Hej, idę do lekarza 12 grudnia, nie wiem czy zrobi mi USG. Właściwie idę tak szybko tylko dlatego, że luteina mi się kończy i potrzebuję nową receptę. Jakbym miała wybierać to przed 8 tygodniem bym się nie pokazała. W 6 tygodniu to mi nawet karty ciąży pewnie nie założy... Nie wiem jakie obyczaje panują w Babce Medice
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLanusia93 wrote:amela- USG 9 grudnia (pon), termin 2 sierpnia
aleksa.wawa(Ola)- USG 12 grudnia (czw), termin 9 sierpnia
kobietka26- USG 14 grudnia (sob), termin 3 sierpnia
Jeśli ktoś chce coś uzupełnić- proszę pisać
Czekamy na kolejne szczęśliwie zaciążone
Zdrówka!
-
amela- USG 9 grudnia (pon), termin 2 sierpnia
aleksa.wawa- USG 12 grudnia (czw), termin nieznany
kobietka26-drugie USG 17 grudnia (wt), termin 3 sierpnia
hej jestem , poprawiłam się na liście bo ja będę miała usg 17 grudnia i to będzie moje drugie usg , no w sumie to trzecie , ja od terminu @ mam przeboje, miałam bóle brzucha i beżowe upławy wtedy ,a 4 testy pozytywne , lekarz kazał przyjechać no to pojechałam na usg było widać jakby początkowe stadium ,bardzo wczesne , dlatego lekarz przepisał luteinę i kazał przyjść na kolejną wizytę 3.12 czyli wczoraj , wczoraj widać było pęcherzyk ciążowy 11mm , no i wg usg wczoraj był równy 5tc , wygląda na to ,że owulacja mogła być później niż myślałam bo na npr myślałam ,że była w 14dc ,a na ovu wyszło ,że 16 czy 17 to by się zgadzała różnica , ale gin mówi ,że mam się tym nie martwić kolejna wizyta 17 grudnia i powinno być już widać serduszko jestem od początku pod kontrolą bo kiedyś poroniłam zanim w ogóle dotarłam na wizytę pierwszą , gin jest dobrej myśli bo założył mi kartę ciąży i wydrukował fotki pęcherzyka;)dziś jadę po wyniki badań rano zawiozłam mocz i pobrano mi krew na tsh bo mam chorą tarczycę i w piątek idę do endokrynologa z wynikiem , badajcie mocz jeśli tylko Was coś niepokoi najlepiej ogólny mocz i posiew , bo ja w poprzedniej ciąży miałam zapalenie jak jeszcze nie wiedziałam o ciąży niby objawy przeszły ,ale potem pojawiła się wysoka gorączka i następnego dnia poroniłam.
Warto sobie zanotować na kartce pytania do lekarza żeby nie zapomnieć , ja mam np często grzybice , i gin mi przepisał nystatynę na taki wypadek żebym miała w domu, w razie gorączki mam brać apap ,a silnego bólu jak na okres nospę , o wszystko wypytałam żeby potem nie wydzwaniać , ja mam nieraz takie szczęście ,że jak jest weekend lub Święta to albo grzyb albo pęcherz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2013, 12:52
-
Witam

No to i ja się dopiszę.
Dziś ide na pierwsza wizyte, wczesniej poroniłam i miałam się zgłosić do lekarza jak tylko dowiem sie o ciąży. A potem pójde pewnie przed świętami jeszcze poniewa wylatuję na święta za granicę.
Test pozytywny wyszedl mi w 27 dc, beta 230,90 w 29 dc
Termin porodu: 13 sierpnia 2014
amela lubi tę wiadomość
-
kfeva wrote:Ja też idę w środę i też chyba nie będę miała USG, zobaczymy.
To zależy bo może być już widoczny malutki pęcherzyk a może jeszcze nic nie być widać,chociaż zaczniesz już 5 tydzień wiec może już pęcherzyk będzie widoczny
ja byłam jakoś na przełomie 3/4 tygodnia i u mnie jeszcze gin nic nie widział, ale to było usg w przychodni także sprzęt pozostawiał wiele do życzenia. Teraz ide w poniedziałek i mam nadzieje że zobaczę już moje szczęście

http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
Zmiana planów dzwoniłam do przychodni i położna powiedziała że spokojnie mam czekac do przyszłego tygodnia bo teraz to za wcześnie, a jakby coś się działo to od razu jechać do szpitala. Troche mnie uspokoiła mówiąc że nie ma sie czym martwić bo beta wysoka
amela lubi tę wiadomość

biore luteine na noc.