Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie nowe sierpniówki Może zbierzmy w jednym miejscu: napiszcie na kiedy macie terminy USG i jaki to będzie dokładnie wiek ciąży? Żeby móc sobie później porównać co kto widział i w którym tygodniu Stworzę później listę, żeby było wszystko ładnie widoczne. Od razu dowiemy się ile nas jest na chwilę obecną Ja kolejne mam 13 grudnia, piątek, będzie to 6 tydzień 5 dzieńAniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014 3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016 3650 g, 55 cm -
nick nieaktualnyamela wrote:Wiesz ogólnie dobrze, nie mam jeszcze jakiś wyraźnych objawów. W czwartek ide na ostatnią bete a w poniedziałek na usg! Stresuje się już tym poniedziałkiem !! A Ty jak się czujesz ? kiedy powtarzasz bete ?
ja ide na bete w piatek a 12 grudnia mam pierwsze usg lekarka nie kazala mi latac co chwile na bete, twierdzi ze to nic nie pomoze
ogolnie czuje sie ok, minus jest taki ze musze lezec a z objawów to piersi juz tak bola ze spac nie moge, czuje taki dziwny rozciagliwy bol brzucha (macica sie rozciaga) no i mam biegunki tez sie boje usg, oby tylko wszystko bylo dobrze...
-
amela- USG 9 grudnia (pon), termin 2 sierpnia
positive- USG 11 grudnia (śr), termin 15 sierpnia
aleksa.wawa- USG 12 grudnia (czw), termin nieznany
Lanusia93- USG 13 grudnia (pt), termin 1 sierpnia
kobietka26- USG 14 grudnia (sob), termin 3 sierpnia
Ruda27- USG jeszcze nieznane, termin 6 sierpnia
Lilenka- USG jeszcze nieznane, termin 8 sierpnia
Madzikovy- USG jeszcze nieznane, termin nieznany
Camille87- USG jeszcze nieznane, termin nieznany
Niebieska- USG jeszcze nieznane, termin 10 sierpnia
kada24- USG jeszcze nieznane, termin 16 sierpnia
Jeśli ktoś chce coś uzupełnić- proszę pisać
Czekamy na kolejne szczęśliwie zaciążone
Zdrówka!Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2013, 18:43
Misia1980 lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014 3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016 3650 g, 55 cm -
Czesc dolaczam sie tez. Mam 33 lata i dwuletnia coreczke urodzona w sierpniu. Teraz termin na 11 sierpnia mam. Jestem 3 miesiace po poronieniu w 8 t.c. ale wierze ze teraz bedzie wszystko dobrze. Do poloznej jeszcze sie nie zapisalam (nie mieszkam w PL i tutaj ciaze zazwyczaj prowadza polozne). Pozdrawiam i trzymam kciuki za nas wszystkie :*
mika1987 lubi tę wiadomość
-
Hej, idę do lekarza 12 grudnia, nie wiem czy zrobi mi USG. Właściwie idę tak szybko tylko dlatego, że luteina mi się kończy i potrzebuję nową receptę. Jakbym miała wybierać to przed 8 tygodniem bym się nie pokazała. W 6 tygodniu to mi nawet karty ciąży pewnie nie założy... Nie wiem jakie obyczaje panują w Babce Medice
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLanusia93 wrote:amela- USG 9 grudnia (pon), termin 2 sierpnia
aleksa.wawa(Ola)- USG 12 grudnia (czw), termin 9 sierpnia
kobietka26- USG 14 grudnia (sob), termin 3 sierpnia
Jeśli ktoś chce coś uzupełnić- proszę pisać
Czekamy na kolejne szczęśliwie zaciążone
Zdrówka! -
amela- USG 9 grudnia (pon), termin 2 sierpnia
aleksa.wawa- USG 12 grudnia (czw), termin nieznany
kobietka26-drugie USG 17 grudnia (wt), termin 3 sierpnia
hej jestem , poprawiłam się na liście bo ja będę miała usg 17 grudnia i to będzie moje drugie usg , no w sumie to trzecie , ja od terminu @ mam przeboje, miałam bóle brzucha i beżowe upławy wtedy ,a 4 testy pozytywne , lekarz kazał przyjechać no to pojechałam na usg było widać jakby początkowe stadium ,bardzo wczesne , dlatego lekarz przepisał luteinę i kazał przyjść na kolejną wizytę 3.12 czyli wczoraj , wczoraj widać było pęcherzyk ciążowy 11mm , no i wg usg wczoraj był równy 5tc , wygląda na to ,że owulacja mogła być później niż myślałam bo na npr myślałam ,że była w 14dc ,a na ovu wyszło ,że 16 czy 17 to by się zgadzała różnica , ale gin mówi ,że mam się tym nie martwić kolejna wizyta 17 grudnia i powinno być już widać serduszko jestem od początku pod kontrolą bo kiedyś poroniłam zanim w ogóle dotarłam na wizytę pierwszą , gin jest dobrej myśli bo założył mi kartę ciąży i wydrukował fotki pęcherzyka;)dziś jadę po wyniki badań rano zawiozłam mocz i pobrano mi krew na tsh bo mam chorą tarczycę i w piątek idę do endokrynologa z wynikiem , badajcie mocz jeśli tylko Was coś niepokoi najlepiej ogólny mocz i posiew , bo ja w poprzedniej ciąży miałam zapalenie jak jeszcze nie wiedziałam o ciąży niby objawy przeszły ,ale potem pojawiła się wysoka gorączka i następnego dnia poroniłam.
Warto sobie zanotować na kartce pytania do lekarza żeby nie zapomnieć , ja mam np często grzybice , i gin mi przepisał nystatynę na taki wypadek żebym miała w domu, w razie gorączki mam brać apap ,a silnego bólu jak na okres nospę , o wszystko wypytałam żeby potem nie wydzwaniać , ja mam nieraz takie szczęście ,że jak jest weekend lub Święta to albo grzyb albo pęcherz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2013, 12:52
-
Witam
No to i ja się dopiszę.
Dziś ide na pierwsza wizyte, wczesniej poroniłam i miałam się zgłosić do lekarza jak tylko dowiem sie o ciąży. A potem pójde pewnie przed świętami jeszcze poniewa wylatuję na święta za granicę.
Test pozytywny wyszedl mi w 27 dc, beta 230,90 w 29 dc
Termin porodu: 13 sierpnia 2014amela lubi tę wiadomość
-
kfeva wrote:Ja też idę w środę i też chyba nie będę miała USG, zobaczymy.
To zależy bo może być już widoczny malutki pęcherzyk a może jeszcze nic nie być widać,chociaż zaczniesz już 5 tydzień wiec może już pęcherzyk będzie widoczny ja byłam jakoś na przełomie 3/4 tygodnia i u mnie jeszcze gin nic nie widział, ale to było usg w przychodni także sprzęt pozostawiał wiele do życzenia. Teraz ide w poniedziałek i mam nadzieje że zobaczę już moje szczęście
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
Zmiana planów dzwoniłam do przychodni i położna powiedziała że spokojnie mam czekac do przyszłego tygodnia bo teraz to za wcześnie, a jakby coś się działo to od razu jechać do szpitala. Troche mnie uspokoiła mówiąc że nie ma sie czym martwić bo beta wysoka
amela lubi tę wiadomość