X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Lillenka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście nie mam póki co żadnych objawów, poza lekkim bólem jak na @ W poprzedniej ciąży było tak samo, 1 trymestr lajtowo, a potem takie bóle spojenia, że chodzić nie mogłam. Mam nadzieję, że teraz mnie to ominie, bo na leżenie w tej ciąży nie ma szans

ckai3e3kxad05tjw.png

gg64anlirmc029it.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2013, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba za duzo zjadlam :( mdli mnie strasznie ale leze juz w lozku z nadzieja ze szybko zasne jutro dzien pelen wrazen - beta, progesteron i niestety dentysta :( trzymajcie kciuki!! Dobranoc Mamusie moje :-D

• amela Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz leże w lozeczku :-)

Co zjem to mi niedobrze jakoś :-\ mam nadzieje ze jutro będzie lepiej

Dobranoc Mamusie <3

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:
    Ja tez juz leże w lozeczku :-)

Co zjem to mi niedobrze jakoś :-\ mam nadzieje ze jutro będzie lepiej

Dobranoc Mamusie <3

No a ja mam zupelnie inaczej - jak zjem to mdłości przechodzą. Szczególnie ciągnie mnie do słodkiego! Jak nigdy.
    Nawet śniło mi się ze lekarz zalecił mi ścisłą dietę - bez słodkiego, smazonego i słonego! W sumie to nie był by głupi pomysł... juz mam na wadze +2kg! tylko z powodu obżarstwa...

c74bebc6c3.png
    Alicja jest już z nami! <3
    10.08.2014
  • positive Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć... ale nas przybywa... jakiś wysyp będzie ;-) super...

miałam wczoraj powtórzyć betę ale nie dopchałam się do laboratorium może jutro mi się uda...

martwię się jak będzie bo coś te moje kreseczki na testach niby z dnia na dzień ciut ciemniejsze... ale i tak bladziochy...

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    U mnie z terminem jest mała loteria wg OM we wtorek był ostatni dzień 7 tc wg USG 5 tc więc wczoraj rano moja gin kazała mi zrobic bete jako że 20 września miałam ciążę obumarłą w 11 tc. wynik 1602 a kolejna wizyta 17 grudnia. robiłam 4 testy ciążowe 08.11, 11.11 i obydwa negatywne a 16.11 i 19.11 pozytywne ale takie z grubą krechą! Czyli tak jak mówiłam termin to loteria. dodam ze mam córkę z 32 tc

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2013, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś popylam na Bete bo juz tak mnie to niepokoi czy tam wszystko ok ze spac nie moge :/ szyjka robi sie miekka, przynajmniej takie mam odczucia (nigdy nie sprawdzalam szyjki wiec specem w tym nie jestem) jak wkładam sobie lutka :/
    Jestem przygotowana na to ze wszystko sie moze zdarzyc, ale wiadomo ze byloby cudnie gdyby fasoli tam bylo i roslo zdrowo!

• Macca Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2013, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny,
    ja również chciałabym się podłączyć do Waszego wątku... W końcu, po 11 miesiącach prób, przedwczoraj zobaczylam dwie kreski na teście ciążowym (pierwsza ciąża, mam 33 lata). Do teraz nie mogę w to uwierzyć... Mąż jeszcze nic nie wie i mam zamiar obwiescic mu tę wspaniałą nowinę, gdy się zobaczymy za dwa tygodnie.
    Wiem, że muszę pójść do lekarza aby potwierdzić czy wszystko w porządku. Problem tylko w tym, że jestem w Polsce jedynie do Świąt a potem wracam do siebie, gdzie mam stałego ginekologa. Czy te pierwsze badania mogą poczekać, czy raczej powinnam udać się tu w Polsce do jakiegoś ginekologa?

[link=https://www.suwaczki.com/]p19u3e3k08m6bics.png[/link]

celia lubi tę wiadomość

3jgxe6hhu1fhfd0i.png
    1o4uky9zj69e3xdg.png
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam problem dotyczący podróży samolotem. Na święta mam zaplanowaną podróż do Anglii (2h max. w samolocie) bilety zostały zabookowane już w październiku z uwagi na niskie ceny. No i teraz jestem w ciąży i nie wiem czy powinnam lecieć.
    Proszę o radę, interesuje mnie tez co szczególnie może zaszkodzić?
    Czytałam różne atykuły i zdania są podzielone.

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macca wrote:
    Witajcie dziewczyny,
    ja również chciałabym się podłączyć do Waszego wątku... W końcu, po 11 miesiącach prób, przedwczoraj zobaczylam dwie kreski na teście ciążowym (pierwsza ciąża, mam 33 lata). Do teraz nie mogę w to uwierzyć... Mąż jeszcze nic nie wie i mam zamiar obwiescic mu tę wspaniałą nowinę, gdy się zobaczymy za dwa tygodnie.
    Wiem, że muszę pójść do lekarza aby potwierdzić czy wszystko w porządku. Problem tylko w tym, że jestem w Polsce jedynie do Świąt a potem wracam do siebie, gdzie mam stałego ginekologa. Czy te pierwsze badania mogą poczekać, czy raczej powinnam udać się tu w Polsce do jakiegoś ginekologa?

[link=https://www.suwaczki.com/]p19u3e3k08m6bics.png[/link]
    JA BYM NIE CZEKAŁA TAK DŁUGO. A BĘDZIESZ LECIAŁA SAMOLOTEM DO SIEBIE?

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • amela Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nezumi wrote:
    Mam problem dotyczący podróży samolotem. Na święta mam zaplanowaną podróż do Anglii (2h max. w samolocie) bilety zostały zabookowane już w październiku z uwagi na niskie ceny. No i teraz jestem w ciąży i nie wiem czy powinnam lecieć.
    Proszę o radę, interesuje mnie tez co szczególnie może zaszkodzić?
    Czytałam różne atykuły i zdania są podzielone.
    Kochana powiem Ci tak. My mieliśmy tez lecieć tylko ze do Indonezji także u nas odpada kompletnie. Wszystko zależy od tego jak będzie przebiegać ciąża. Musisz przede wszystkim skontaktować się z lekarzem, jeżeli ciąża nie będzie zagrożona to myślę ze nie będzie problemu. 2 h to krociutko, nie zmieniasz klimatu ani nic. Także najpierw musisz udać się do gina :-)

nezumi lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś od rana mdlosci :-(
    Nie mogę nawet patrzeć na jedzenie. Rano zjadlam na sile kanapkę !!!

A jak tam u Was mija dzień ??

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Lillenka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leciałam samolotem w pierwszej ciąży w 6 tygodniu: 1,5 godz lotu i 1,5 godz autobusem z lotniska na miejsce. Po dotarciu do hotelu na papierze toaletowym zobaczyłam lekko różowy śluz. Paskudnie się wystraszyłam i resztę dnia spędziłam leżąc w łóżku, ale nic się nie stało. Gdybym poszła do łazienki później, nawet bym nie zauważyła.
    2 dni później wracałam do Warszawy i mimo, że się bardzo denerwowałam to nic się nie działo.

nezumi lubi tę wiadomość

ckai3e3kxad05tjw.png

gg64anlirmc029it.png
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedź dziewczyny. No cóż martwi mnie to bardzo bo bil;ety zabookowane, zaplacone, rodzina na nas tam czeka. Zależy mi na wyjezdzie i wiem ze jak nie pojade to świeta będa do dupy... Ale dziecko jest najważniejsze, a ponieważ wcześniej poroniłam to bardzo ostrożna jestem. Zobaczymy co lekarz powie. Musze wytrzymac do przyszłego tygodna.

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2013, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja kolezanka tez latala i wszystko bylo ok, ale wiadomo ze wszystko zalezy od organizmu...

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2013, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:

jak mdlosci to dobrze bo to wzrost progesteronu oznacza :) ja tez bym juz chciala cos odczuwac hmmm poki co tylko piersi bola raz mocniej raz lzej :/
    no i mam wilczy apetyt zwlaszcza o 4 rano :)

• Macca Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2013, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć nezumi, dziękuję za odpowiedź. Będę wracała samochodem, do Niemiec. No, ale z drugiej strony 10 godzinna podróż w aucie to jednak troszkę nie ciekawie, co? Umówię się na wizytę kontrolną w przyszłym tygodniu, lepiej dmuchac na zimne, prawda? :)
    Jak się czujesz? Widzę, że obie jesteśmy w 4tygodniu i 2gim dniu ciąży :). Gratuluję Ci serdecznie i pozdrawiam! :)

src="https://www.suwaczki.com/tickers/p19u3e3k08m6bics.png" alt="Suwaczek z babyboom.pl" border="0"/></a>

3jgxe6hhu1fhfd0i.png
    1o4uky9zj69e3xdg.png
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    jak mdlosci to dobrze bo to wzrost progesteronu oznacza :) ja tez bym juz chciala cos odczuwac hmmm poki co tylko piersi bola raz mocniej raz lzej :/
    no i mam wilczy apetyt zwlaszcza o 4 rano :)
    o to nie wiedziałam że mdłości to progesteron wzrasta... u mnie sa umiarkowane. raz bardziej raz mniej. jak zjem jest lepiej.
    no a cyce to cyce mam wrażenie że żyją własnym życiem :p

głód cię budzi o 4 rano?
    ja np spać nie potrafię, co chwila się budze...

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:

no proszę, a ja mdosci tylko jedzeniem potrafię zwalczyć :p chociaż zauważyłam ze niektóre produkty już mi nie odrpowiadają, np żółty ser...

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • amela Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksa ja na poczatku tez jadlam jak glupia!! A teraz od kilku dni jem coraz mniej. Dziś zrobilam bete i progesteron :-) Kiedy masz wyniki bety ?

ex2btrd8qii9i9cu.png
‹‹ 4 5 6 7 8 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ