X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Lillenka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście nie mam póki co żadnych objawów, poza lekkim bólem jak na @ W poprzedniej ciąży było tak samo, 1 trymestr lajtowo, a potem takie bóle spojenia, że chodzić nie mogłam. Mam nadzieję, że teraz mnie to ominie, bo na leżenie w tej ciąży nie ma szans

ckai3e3kxad05tjw.png

gg64anlirmc029it.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2013, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba za duzo zjadlam :( mdli mnie strasznie ale leze juz w lozku z nadzieja ze szybko zasne jutro dzien pelen wrazen - beta, progesteron i niestety dentysta :( trzymajcie kciuki!! Dobranoc Mamusie moje :-D

• amela Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz leże w lozeczku :-)

Co zjem to mi niedobrze jakoś :-\ mam nadzieje ze jutro będzie lepiej

Dobranoc Mamusie <3

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:
    Ja tez juz leże w lozeczku :-)

Co zjem to mi niedobrze jakoś :-\ mam nadzieje ze jutro będzie lepiej

Dobranoc Mamusie <3

No a ja mam zupelnie inaczej - jak zjem to mdłości przechodzą. Szczególnie ciągnie mnie do słodkiego! Jak nigdy.
    Nawet śniło mi się ze lekarz zalecił mi ścisłą dietę - bez słodkiego, smazonego i słonego! W sumie to nie był by głupi pomysł... juz mam na wadze +2kg! tylko z powodu obżarstwa...

c74bebc6c3.png
    Alicja jest już z nami! <3
    10.08.2014
  • positive Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć... ale nas przybywa... jakiś wysyp będzie ;-) super...

miałam wczoraj powtórzyć betę ale nie dopchałam się do laboratorium może jutro mi się uda...

martwię się jak będzie bo coś te moje kreseczki na testach niby z dnia na dzień ciut ciemniejsze... ale i tak bladziochy...

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    U mnie z terminem jest mała loteria wg OM we wtorek był ostatni dzień 7 tc wg USG 5 tc więc wczoraj rano moja gin kazała mi zrobic bete jako że 20 września miałam ciążę obumarłą w 11 tc. wynik 1602 a kolejna wizyta 17 grudnia. robiłam 4 testy ciążowe 08.11, 11.11 i obydwa negatywne a 16.11 i 19.11 pozytywne ale takie z grubą krechą! Czyli tak jak mówiłam termin to loteria. dodam ze mam córkę z 32 tc

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2013, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś popylam na Bete bo juz tak mnie to niepokoi czy tam wszystko ok ze spac nie moge :/ szyjka robi sie miekka, przynajmniej takie mam odczucia (nigdy nie sprawdzalam szyjki wiec specem w tym nie jestem) jak wkładam sobie lutka :/
    Jestem przygotowana na to ze wszystko sie moze zdarzyc, ale wiadomo ze byloby cudnie gdyby fasoli tam bylo i roslo zdrowo!

• Macca Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2013, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny,
    ja również chciałabym się podłączyć do Waszego wątku... W końcu, po 11 miesiącach prób, przedwczoraj zobaczylam dwie kreski na teście ciążowym (pierwsza ciąża, mam 33 lata). Do teraz nie mogę w to uwierzyć... Mąż jeszcze nic nie wie i mam zamiar obwiescic mu tę wspaniałą nowinę, gdy się zobaczymy za dwa tygodnie.
    Wiem, że muszę pójść do lekarza aby potwierdzić czy wszystko w porządku. Problem tylko w tym, że jestem w Polsce jedynie do Świąt a potem wracam do siebie, gdzie mam stałego ginekologa. Czy te pierwsze badania mogą poczekać, czy raczej powinnam udać się tu w Polsce do jakiegoś ginekologa?

[link=https://www.suwaczki.com/]p19u3e3k08m6bics.png[/link]

celia lubi tę wiadomość

3jgxe6hhu1fhfd0i.png
    1o4uky9zj69e3xdg.png
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam problem dotyczący podróży samolotem. Na święta mam zaplanowaną podróż do Anglii (2h max. w samolocie) bilety zostały zabookowane już w październiku z uwagi na niskie ceny. No i teraz jestem w ciąży i nie wiem czy powinnam lecieć.
    Proszę o radę, interesuje mnie tez co szczególnie może zaszkodzić?
    Czytałam różne atykuły i zdania są podzielone.

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macca wrote:
    Witajcie dziewczyny,
    ja również chciałabym się podłączyć do Waszego wątku... W końcu, po 11 miesiącach prób, przedwczoraj zobaczylam dwie kreski na teście ciążowym (pierwsza ciąża, mam 33 lata). Do teraz nie mogę w to uwierzyć... Mąż jeszcze nic nie wie i mam zamiar obwiescic mu tę wspaniałą nowinę, gdy się zobaczymy za dwa tygodnie.
    Wiem, że muszę pójść do lekarza aby potwierdzić czy wszystko w porządku. Problem tylko w tym, że jestem w Polsce jedynie do Świąt a potem wracam do siebie, gdzie mam stałego ginekologa. Czy te pierwsze badania mogą poczekać, czy raczej powinnam udać się tu w Polsce do jakiegoś ginekologa?

[link=https://www.suwaczki.com/]p19u3e3k08m6bics.png[/link]
    JA BYM NIE CZEKAŁA TAK DŁUGO. A BĘDZIESZ LECIAŁA SAMOLOTEM DO SIEBIE?

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • amela Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nezumi wrote:
    Mam problem dotyczący podróży samolotem. Na święta mam zaplanowaną podróż do Anglii (2h max. w samolocie) bilety zostały zabookowane już w październiku z uwagi na niskie ceny. No i teraz jestem w ciąży i nie wiem czy powinnam lecieć.
    Proszę o radę, interesuje mnie tez co szczególnie może zaszkodzić?
    Czytałam różne atykuły i zdania są podzielone.
    Kochana powiem Ci tak. My mieliśmy tez lecieć tylko ze do Indonezji także u nas odpada kompletnie. Wszystko zależy od tego jak będzie przebiegać ciąża. Musisz przede wszystkim skontaktować się z lekarzem, jeżeli ciąża nie będzie zagrożona to myślę ze nie będzie problemu. 2 h to krociutko, nie zmieniasz klimatu ani nic. Także najpierw musisz udać się do gina :-)

nezumi lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś od rana mdlosci :-(
    Nie mogę nawet patrzeć na jedzenie. Rano zjadlam na sile kanapkę !!!

A jak tam u Was mija dzień ??

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Lillenka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leciałam samolotem w pierwszej ciąży w 6 tygodniu: 1,5 godz lotu i 1,5 godz autobusem z lotniska na miejsce. Po dotarciu do hotelu na papierze toaletowym zobaczyłam lekko różowy śluz. Paskudnie się wystraszyłam i resztę dnia spędziłam leżąc w łóżku, ale nic się nie stało. Gdybym poszła do łazienki później, nawet bym nie zauważyła.
    2 dni później wracałam do Warszawy i mimo, że się bardzo denerwowałam to nic się nie działo.

nezumi lubi tę wiadomość

ckai3e3kxad05tjw.png

gg64anlirmc029it.png
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedź dziewczyny. No cóż martwi mnie to bardzo bo bil;ety zabookowane, zaplacone, rodzina na nas tam czeka. Zależy mi na wyjezdzie i wiem ze jak nie pojade to świeta będa do dupy... Ale dziecko jest najważniejsze, a ponieważ wcześniej poroniłam to bardzo ostrożna jestem. Zobaczymy co lekarz powie. Musze wytrzymac do przyszłego tygodna.

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2013, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja kolezanka tez latala i wszystko bylo ok, ale wiadomo ze wszystko zalezy od organizmu...

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2013, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:

jak mdlosci to dobrze bo to wzrost progesteronu oznacza :) ja tez bym juz chciala cos odczuwac hmmm poki co tylko piersi bola raz mocniej raz lzej :/
    no i mam wilczy apetyt zwlaszcza o 4 rano :)

• Macca Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2013, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć nezumi, dziękuję za odpowiedź. Będę wracała samochodem, do Niemiec. No, ale z drugiej strony 10 godzinna podróż w aucie to jednak troszkę nie ciekawie, co? Umówię się na wizytę kontrolną w przyszłym tygodniu, lepiej dmuchac na zimne, prawda? :)
    Jak się czujesz? Widzę, że obie jesteśmy w 4tygodniu i 2gim dniu ciąży :). Gratuluję Ci serdecznie i pozdrawiam! :)

src="https://www.suwaczki.com/tickers/p19u3e3k08m6bics.png" alt="Suwaczek z babyboom.pl" border="0"/></a>

3jgxe6hhu1fhfd0i.png
    1o4uky9zj69e3xdg.png
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    jak mdlosci to dobrze bo to wzrost progesteronu oznacza :) ja tez bym juz chciala cos odczuwac hmmm poki co tylko piersi bola raz mocniej raz lzej :/
    no i mam wilczy apetyt zwlaszcza o 4 rano :)
    o to nie wiedziałam że mdłości to progesteron wzrasta... u mnie sa umiarkowane. raz bardziej raz mniej. jak zjem jest lepiej.
    no a cyce to cyce mam wrażenie że żyją własnym życiem :p

głód cię budzi o 4 rano?
    ja np spać nie potrafię, co chwila się budze...

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:

no proszę, a ja mdosci tylko jedzeniem potrafię zwalczyć :p chociaż zauważyłam ze niektóre produkty już mi nie odrpowiadają, np żółty ser...

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • amela Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksa ja na poczatku tez jadlam jak glupia!! A teraz od kilku dni jem coraz mniej. Dziś zrobilam bete i progesteron :-) Kiedy masz wyniki bety ?

ex2btrd8qii9i9cu.png
‹‹ 4 5 6 7 8 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ