X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • amela Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nezumi jak nic nie zjem to juz w ogóle mdlosci na maksa. Najlepsze dla mnie są słone czipsy :-) ale wiadomo zdrowe to nie jest wiec lepiej płatki kukurydziane wcinać -)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2013, 11:49

nezumi lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2013, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:
    Aleksa ja na poczatku tez jadlam jak glupia!! A teraz od kilku dni jem coraz mniej. Dziś zrobilam bete i progesteron :-) Kiedy masz wyniki bety ?

tez robilam dzis :) wynik poznym wieczorem ok 20-21 dopiero, chyba urodze do tego czasu :P

amela lubi tę wiadomość

• nezumi Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:
    Nezumi jak nic nie ziem to juz w ogóle mdlosci na maksa. Najlepsze dla mnie są słone czipsy :-) ale wiadomo zdrowe to nie jest wiec lepiej płatki kukurydziane wcinać -)
    z cebulowych się na słone przerzuciłaś?
    ja własnie jak zawsze słone przekąski tak teraz CZEKOLADA!
    no i owoce, pod każdą postacią - uwielbiam!

amela lubi tę wiadomość

c74bebc6c3.png
    Alicja jest już z nami! <3
    10.08.2014
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    tez robilam dzis :) wynik poznym wieczorem ok 20-21 dopiero, chyba urodze do tego czasu :P
    a to była powtórka czy test?
    sorry że pytam ale jestm rokojarzona :p

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • amela Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana dobrze będzie, złe myśli wyrzuc daleko od siebie !! Tylko pozytywne myślenie <3

nezumi lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nezumi wrote:
    z cebulowych się na słone przerzuciłaś?
    ja własnie jak zawsze słone przekąski tak teraz CZEKOLADA!
    no i owoce, pod każdą postacią - uwielbiam!
    Hahaa cebulowe tez są ok, ale akurat nie mam innych :D
    Mi owoce tez jako jedyne smakuja :-)

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2013, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:
    Nezumi jak nic nie ziem to juz w ogóle mdlosci na maksa. Najlepsze dla mnie są słone czipsy :-) ale wiadomo zdrowe to nie jest wiec lepiej płatki kukurydziane wcinać -)

oho to ja chipsami sie napchalam przedwczoraj i zapiłam kubusiem, potem miala taka zgage i wzdecia ze szok :) a z niezdrowych rzeczy to ja mam chcice na: pepsi (wczoraj juz nie wytrzymalam i wypilam chyba z 0,3 l) no i piwo :( nie ma sie czym chwalic hehe oczywiscie alko nie tkne, ale tak mi sie chce takiego zimnego :) a no i łososia ale kurde podobno nie mozna :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2013, 11:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2013, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nezumi wrote:
    a to była powtórka czy test?
    sorry że pytam ale jestm rokojarzona :p

powtorka po 72 h, drze normalnie co to bedzie

• amela Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na poczatku tez zimne piwo się marzylo, ale maz by mnie zabil jak bym wypila :-)

Dziewczyny co rozbicie na obiad? Ja nie wiem, na nic nie mam ochoty, może jakąś zupę ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2013, 11:52

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2013, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:
    Mi na poczatku tez zimne piwo się marzylo, ale maz by mnie zabil jak bym wypila :-)

Dziewczyny co rozbicie na obiad? Ja nie wiem, na nic nie mam ochoty, może jakąś zupę ?

ja nie mam tego problemu bo o obiad zadba moj niemąż :) wroci o 16 i do garów :) ja jeszcze tydzien musze lezec wiec jestem usprawiedliwiona ;) ale gdybym miala cos sama gotowac to bym zjadla bitki z sosem :) i buraczki, albo marchewke gotowaną ;)

nezumi lubi tę wiadomość

• nezumi Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:

ja też dziś nie jem w domu. ale jakbym miała robic to zrobiłabym pierści z indyka z czosnkiem w śmietanie i do tego makaron muszelki :)
    a zupę to bym kartoflankę zrobila na ostro z fasolka, mój mąż uwielbia ja tez :)

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    powtorka po 72 h, drze normalnie co to bedzie
    a no to tak, drzę z toba...

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • kfeva Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2013, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:
    To zależy bo może być już widoczny malutki pęcherzyk a może jeszcze nic nie być widać,chociaż zaczniesz już 5 tydzień wiec może już pęcherzyk będzie widoczny :) ja byłam jakoś na przełomie 3/4 tygodnia i u mnie jeszcze gin nic nie widział, ale to było usg w przychodni także sprzęt pozostawiał wiele do życzenia. Teraz ide w poniedziałek i mam nadzieje że zobaczę już moje szczęście :)

Moja ginekolog ma super sprzęt, więc może jednak zrobi mi USG i będzie coś widać :) Chciałabym zobaczyć mojego Kropka/Kropkę <3

Kurcze, boli mnie dzisiaj żołądek i mam biegunkę :/

c23e0907819853810232b578cae40af0.png
    82doe6yds8nhwups.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robie placki he a tak wgl mam wstret do jedzenia nie mam nic ochoty

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• kfeva Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2013, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    oho to ja chipsami sie napchalam przedwczoraj i zapiłam kubusiem, potem miala taka zgage i wzdecia ze szok :) a z niezdrowych rzeczy to ja mam chcice na: pepsi (wczoraj juz nie wytrzymalam i wypilam chyba z 0,3 l) no i piwo :( nie ma sie czym chwalic hehe oczywiscie alko nie tkne, ale tak mi sie chce takiego zimnego :) a no i łososia ale kurde podobno nie mozna :(

Nie można łososia? A w wątku o przepisach na jedzonko w ciąży jest mowa o łososiu czyli chyba jednak można :) Ja wczoraj kupiłam łososia i zrobię go dziś na obiad.

c23e0907819853810232b578cae40af0.png
    82doe6yds8nhwups.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfeva a my z ciaza na jednym wozku jedziemy tak

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2013, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:

Aleksa a kto Ci takich glupot naopowiadal ze lososia nie wolno? Nie aolno surowych ryb i takich ktore maja duzo rteci ale losos jej nie ma poza tym chyba na surowo go nie jesz..?:) losos jest baaardzo zdrowy poczytaj sobie ;)

Mi dzis caly zzien niedbrze teraz dodatkowo sie denerwuje bo za pare minut wchodze dod dentysty, mam straszny slinotok o 4 obudzilam sie na siku i zasnac nie moglam..

Ja tez xzis powtarzalam bete oraz badalam progwsteron;) wynik ok 16 :-D

nezumi lubi tę wiadomość

• nezumi Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kfeva wrote:
    Nie można łososia? A w wątku o przepisach na jedzonko w ciąży jest mowa o łososiu czyli chyba jednak można :) Ja wczoraj kupiłam łososia i zrobię go dziś na obiad.
    Pieczonego można śmiało, nie powinno się wedzonego, surowego.

amela lubi tę wiadomość

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • amela Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nezumi wrote:
    Pieczonego można śmiało, nie powinno się wedzonego, surowego.
    Popieram ! Surowego nie wolno !!

nezumi lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Aleksa a kto Ci takich glupot naopowiadal ze lososia nie wolno? Nie aolno surowych ryb i takich ktore maja duzo rteci ale losos jej nie ma poza tym chyba na surowo go nie jesz..?:) losos jest baaardzo zdrowy poczytaj sobie ;)

Mi dzis caly zzien niedbrze teraz dodatkowo sie denerwuje bo za pare minut wchodze dod dentysty, mam straszny slinotok o 4 obudzilam sie na siku i zasnac nie moglam..

Ja tez xzis powtarzalam bete oraz badalam progwsteron;) wynik ok 16 :-D
    powodzenia u dentysty!
    popieram wszsytko w sprawie łososia :)
    a co zaburzeń snu to tez mam, ale u mnie to się bardzo płytkim snem objawia...

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
‹‹ 5 6 7 8 9 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ