X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • amela Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nezumi jak nic nie zjem to juz w ogóle mdlosci na maksa. Najlepsze dla mnie są słone czipsy :-) ale wiadomo zdrowe to nie jest wiec lepiej płatki kukurydziane wcinać -)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2013, 11:49

nezumi lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2013, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:
    Aleksa ja na poczatku tez jadlam jak glupia!! A teraz od kilku dni jem coraz mniej. Dziś zrobilam bete i progesteron :-) Kiedy masz wyniki bety ?

tez robilam dzis :) wynik poznym wieczorem ok 20-21 dopiero, chyba urodze do tego czasu :P

amela lubi tę wiadomość

• nezumi Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:
    Nezumi jak nic nie ziem to juz w ogóle mdlosci na maksa. Najlepsze dla mnie są słone czipsy :-) ale wiadomo zdrowe to nie jest wiec lepiej płatki kukurydziane wcinać -)
    z cebulowych się na słone przerzuciłaś?
    ja własnie jak zawsze słone przekąski tak teraz CZEKOLADA!
    no i owoce, pod każdą postacią - uwielbiam!

amela lubi tę wiadomość

c74bebc6c3.png
    Alicja jest już z nami! <3
    10.08.2014
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    tez robilam dzis :) wynik poznym wieczorem ok 20-21 dopiero, chyba urodze do tego czasu :P
    a to była powtórka czy test?
    sorry że pytam ale jestm rokojarzona :p

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • amela Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana dobrze będzie, złe myśli wyrzuc daleko od siebie !! Tylko pozytywne myślenie <3

nezumi lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nezumi wrote:
    z cebulowych się na słone przerzuciłaś?
    ja własnie jak zawsze słone przekąski tak teraz CZEKOLADA!
    no i owoce, pod każdą postacią - uwielbiam!
    Hahaa cebulowe tez są ok, ale akurat nie mam innych :D
    Mi owoce tez jako jedyne smakuja :-)

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2013, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:
    Nezumi jak nic nie ziem to juz w ogóle mdlosci na maksa. Najlepsze dla mnie są słone czipsy :-) ale wiadomo zdrowe to nie jest wiec lepiej płatki kukurydziane wcinać -)

oho to ja chipsami sie napchalam przedwczoraj i zapiłam kubusiem, potem miala taka zgage i wzdecia ze szok :) a z niezdrowych rzeczy to ja mam chcice na: pepsi (wczoraj juz nie wytrzymalam i wypilam chyba z 0,3 l) no i piwo :( nie ma sie czym chwalic hehe oczywiscie alko nie tkne, ale tak mi sie chce takiego zimnego :) a no i łososia ale kurde podobno nie mozna :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2013, 11:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2013, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nezumi wrote:
    a to była powtórka czy test?
    sorry że pytam ale jestm rokojarzona :p

powtorka po 72 h, drze normalnie co to bedzie

• amela Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na poczatku tez zimne piwo się marzylo, ale maz by mnie zabil jak bym wypila :-)

Dziewczyny co rozbicie na obiad? Ja nie wiem, na nic nie mam ochoty, może jakąś zupę ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2013, 11:52

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2013, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:
    Mi na poczatku tez zimne piwo się marzylo, ale maz by mnie zabil jak bym wypila :-)

Dziewczyny co rozbicie na obiad? Ja nie wiem, na nic nie mam ochoty, może jakąś zupę ?

ja nie mam tego problemu bo o obiad zadba moj niemąż :) wroci o 16 i do garów :) ja jeszcze tydzien musze lezec wiec jestem usprawiedliwiona ;) ale gdybym miala cos sama gotowac to bym zjadla bitki z sosem :) i buraczki, albo marchewke gotowaną ;)

nezumi lubi tę wiadomość

• nezumi Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:

ja też dziś nie jem w domu. ale jakbym miała robic to zrobiłabym pierści z indyka z czosnkiem w śmietanie i do tego makaron muszelki :)
    a zupę to bym kartoflankę zrobila na ostro z fasolka, mój mąż uwielbia ja tez :)

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    powtorka po 72 h, drze normalnie co to bedzie
    a no to tak, drzę z toba...

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • kfeva Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2013, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:
    To zależy bo może być już widoczny malutki pęcherzyk a może jeszcze nic nie być widać,chociaż zaczniesz już 5 tydzień wiec może już pęcherzyk będzie widoczny :) ja byłam jakoś na przełomie 3/4 tygodnia i u mnie jeszcze gin nic nie widział, ale to było usg w przychodni także sprzęt pozostawiał wiele do życzenia. Teraz ide w poniedziałek i mam nadzieje że zobaczę już moje szczęście :)

Moja ginekolog ma super sprzęt, więc może jednak zrobi mi USG i będzie coś widać :) Chciałabym zobaczyć mojego Kropka/Kropkę <3

Kurcze, boli mnie dzisiaj żołądek i mam biegunkę :/

c23e0907819853810232b578cae40af0.png
    82doe6yds8nhwups.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robie placki he a tak wgl mam wstret do jedzenia nie mam nic ochoty

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• kfeva Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2013, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    oho to ja chipsami sie napchalam przedwczoraj i zapiłam kubusiem, potem miala taka zgage i wzdecia ze szok :) a z niezdrowych rzeczy to ja mam chcice na: pepsi (wczoraj juz nie wytrzymalam i wypilam chyba z 0,3 l) no i piwo :( nie ma sie czym chwalic hehe oczywiscie alko nie tkne, ale tak mi sie chce takiego zimnego :) a no i łososia ale kurde podobno nie mozna :(

Nie można łososia? A w wątku o przepisach na jedzonko w ciąży jest mowa o łososiu czyli chyba jednak można :) Ja wczoraj kupiłam łososia i zrobię go dziś na obiad.

c23e0907819853810232b578cae40af0.png
    82doe6yds8nhwups.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfeva a my z ciaza na jednym wozku jedziemy tak

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2013, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:

Aleksa a kto Ci takich glupot naopowiadal ze lososia nie wolno? Nie aolno surowych ryb i takich ktore maja duzo rteci ale losos jej nie ma poza tym chyba na surowo go nie jesz..?:) losos jest baaardzo zdrowy poczytaj sobie ;)

Mi dzis caly zzien niedbrze teraz dodatkowo sie denerwuje bo za pare minut wchodze dod dentysty, mam straszny slinotok o 4 obudzilam sie na siku i zasnac nie moglam..

Ja tez xzis powtarzalam bete oraz badalam progwsteron;) wynik ok 16 :-D

nezumi lubi tę wiadomość

• nezumi Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kfeva wrote:
    Nie można łososia? A w wątku o przepisach na jedzonko w ciąży jest mowa o łososiu czyli chyba jednak można :) Ja wczoraj kupiłam łososia i zrobię go dziś na obiad.
    Pieczonego można śmiało, nie powinno się wedzonego, surowego.

amela lubi tę wiadomość

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • amela Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nezumi wrote:
    Pieczonego można śmiało, nie powinno się wedzonego, surowego.
    Popieram ! Surowego nie wolno !!

nezumi lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Aleksa a kto Ci takich glupot naopowiadal ze lososia nie wolno? Nie aolno surowych ryb i takich ktore maja duzo rteci ale losos jej nie ma poza tym chyba na surowo go nie jesz..?:) losos jest baaardzo zdrowy poczytaj sobie ;)

Mi dzis caly zzien niedbrze teraz dodatkowo sie denerwuje bo za pare minut wchodze dod dentysty, mam straszny slinotok o 4 obudzilam sie na siku i zasnac nie moglam..

Ja tez xzis powtarzalam bete oraz badalam progwsteron;) wynik ok 16 :-D
    powodzenia u dentysty!
    popieram wszsytko w sprawie łososia :)
    a co zaburzeń snu to tez mam, ale u mnie to się bardzo płytkim snem objawia...

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
‹‹ 5 6 7 8 9 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ