X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2013, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:
    Nezumi jak nic nie zjem to juz w ogóle mdlosci na maksa. Najlepsze dla mnie są słone czipsy :-) ale wiadomo zdrowe to nie jest wiec lepiej płatki kukurydziane wcinać -)

Amelka ponoc solone czipsy uspokajaja zoladek i mdlosci nie ma :p ale czy to prawda to sama ocenisz :) ja twz je uwielbiam!! I wbrew pozorom nie maja chemii bo tylko ziemniaki olej i sol ;) gorsze sa te smakowe te juz maja duzo E i konserwantow ogolnie..

nezumi lubi tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bierze ktoras z was luteine dopochwowo?? Dobra jest?

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nezumi Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Amelka ponoc solone czipsy uspokajaja zoladek i mdlosci nie ma :p ale czy to prawda to sama ocenisz :) ja twz je uwielbiam!! I wbrew pozorom nie maja chemii bo tylko ziemniaki olej i sol ;) gorsze sa te smakowe te juz maja duzo E i konserwantow ogolnie..
    uuuu! musze to męzowi pokazać to juz więcej mnie nie opierdzieli za obżeranie się czipsami :) ja też najbardzije lubie solone, ale jakoś smaka nie mam na nie ostanio.

c74bebc6c3.png
    Alicja jest już z nami! <3
    10.08.2014
  • kfeva Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2013, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kada24 wrote:
    Kfeva a my z ciaza na jednym wozku jedziemy tak

No dokładnie :D
    Jutro rano powtarzam betę, trochę się denerwuję.

Czyli jednak można pieczonego łososia, super :)

Co do dentysty - też muszę iść :( Nie wiem, co będzie ze znieczuleniem, można czy nie można? Nie wyobrażam sobie borowania bez znieczulenia :/ Ja nienawidzę wizyt u dentysty, 100x bardziej wolę już badanie ginekologiczne :P

c23e0907819853810232b578cae40af0.png
    82doe6yds8nhwups.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2013, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nezumi wrote:
    powodzenia u dentysty!
    popieram wszsytko w sprawie łososia :)
    a co zaburzeń snu to tez mam, ale u mnie to się bardzo płytkim snem objawia...

Dzieki :)
    Ale wracajac do lososia to ja jadlam wedzony ale teeaz zwatpilam czy nie zaszkodzi ... :(

• kfeva Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2013, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kada24 wrote:

Ja biorę pod język ,ale wolałabym chyba dowcipnie, bo ma okropny smak :/
    Quote:
    uuuu! musze to męzowi pokazać to juz więcej mnie nie opierdzieli za obżeranie się czipsami :) ja też najbardzije lubie solone, ale jakoś smaka nie mam na nie ostanio.

Haha, ja mojemu też muszę pokazać, wczoraj wspomniałam coś o czipsach a mąż do mnie, że żadnych czipsów nie będę jadła, bo to świństwo i on nie pozwala :P

82doe6yds8nhwups.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2013, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nezumi wrote:

Haha przeczytaj na opakowaniu sklad na prawde chyba bez wzgledu na producenta solone czipsy maja ten sam sklad ;) ja przed ciaza cala duza paczke na raz moglam zjesc wczoraj zjadlam kilka i wiecej nie dalam rady..:)

• amela Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    No wlaśnie dzis nimi zajadam mdlosci :-) mniam :-)

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Dzieki :)
    Ale wracajac do lososia to ja jadlam wedzony ale teeaz zwatpilam czy nie zaszkodzi ... :(
    czytałam (nawet gdzieś na forum to jest) że w ogóle lepiej nie wedzonych ryb bo cos tam maja. ale nie sieję paniki. myśle że jak zjadłas raz to nic sie nie stało. ja wczoraj zjadłam nieświadomie cukierka z alkoholem! i to nie byle jakim bo aż 6% spirytusu było w nadzieniu.

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2013, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kada24 wrote:

Ja mam luteine dopochwowa dzialanie ciezko ocenic wydaje mi sie ze dzieki niej bol brzucha sie uspokoil ale tez nie wiem.. kinusem jest to ze ta tabletka potem po rozpuszczeniu ucieka na zewnatrz dzis jak wstalam to az prawie po udzie mi pocieklo ;) alw zgadzam sie z kfeva ze te pod jezyk sa okropne w smaku i sie wolno rozpuszczaja wiec meka ssania trwa dluuugo ;)

• nezumi Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kfeva wrote:
    Haha, ja mojemu też muszę pokazać, wczoraj wspomniałam coś o czipsach a mąż do mnie, że żadnych czipsów nie będę jadła, bo to świństwo i on nie pozwala :P
    no mój tez tak mówi, od zawsze... straszył mnie że mi wąs wyrośnie :p

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Ja mam luteine dopochwowa dzialanie ciezko ocenic wydaje mi sie ze dzieki niej bol brzucha sie uspokoil ale tez nie wiem.. kinusem jest to ze ta tabletka potem po rozpuszczeniu ucieka na zewnatrz dzis jak wstalam to az prawie po udzie mi pocieklo ;) alw zgadzam sie z kfeva ze te pod jezyk sa okropne w smaku i sie wolno rozpuszczaja wiec meka ssania trwa dluuugo ;)
    ale nie róznią sie działaniem te dowcipne i podjęzykowe?
    bo chyba moge prosić gina o te dowcipne? zdecydowanie takie bym wolała gdyby się okazało że sa potrzebne.

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi juz dal chociaz nie boli brzuch mnie ale zeby podtrzymac ciaze

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Lillenka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę lutkę od 3 dnia po owulacji. Lekarz przepisał mi ją na moją zbyt krótką fazę lutealną (tylko 10 dni). Staraliśmy się bezskutecznie od wakacji, a z luteiną udało się od razu :-) Pewnie będę musiała brać do końca I trymestru. Oby nie dłużej.

ckai3e3kxad05tjw.png

gg64anlirmc029it.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2013, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kada24 wrote:

ja biore od niedzieli po 2 tabsy na noc dopochwowo. nie wiem czy jest dobra to sie okaże ;) ja mialam plamienie wiec musialam zaczac brac i od tego momentu juz nie plamie...

• Lillenka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luteina jest dobra na wszystko ;-)

nezumi lubi tę wiadomość

ckai3e3kxad05tjw.png

gg64anlirmc029it.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2013, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:

to i ja dzis tak mialam ze jak rano wstalam na siku to lutek po nogach lecial ;) ale czego sie nie robi dla...

nezumi, Camille87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2013, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja mialam na mysli wlasnie wedzonego lososia ;) mam takiego w lodowce i tak sie do mnie usmiecha :(

• kfeva Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2013, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lillenka wrote:
    Luteina jest dobra na wszystko ;-)

Zgadzam się. Ja biorę luteinę i jestem dzięki temu o wiele spokojniejsza :)

82doe6yds8nhwups.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2013, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nezumi wrote:
    czytałam (nawet gdzieś na forum to jest) że w ogóle lepiej nie wedzonych ryb bo cos tam maja. ale nie sieję paniki. myśle że jak zjadłas raz to nic sie nie stało. ja wczoraj zjadłam nieświadomie cukierka z alkoholem! i to nie byle jakim bo aż 6% spirytusu było w nadzieniu.

Mi sie kojarzylo ze niemozna wedzonej makreli ale chodzilo o makrele sama w sobie a nie ze wedzona... ja czytalam w necie ze zagrozenie zarazenia listerioza i tak jestniewielkie bo 1:30000 chyba wiec moze mj sie uda ;)

Juz po qizycie- zdjela tylko kamien :) powiedziala ze moje ubytki nie wymagaja natychmiastowej interwencji wiec poczeka az skonczy sie1 trymestr wtedy bedzie mogla dax znieczulenie :) uff

nezumi, aleksa.wawa lubią tę wiadomość

‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ