Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Lanusia93 wrote:Widzę , że na forum znajomości rozkwitają, super U nas tak: kartę ciąży mam już założoną, dziś robiłam wszystkie badania krwi+ mocz. Pobrali mi 4 strzykawki, trzęsłam się jak galareta W poniedziałek będą wyniki, oby mnie jakaś anemia nie dopadła. Byłam u gina, zwiększył mi dawkę luteiny. Teraz będę brała 2 rano, 2 wieczorem, bo bardzo napina mi się brzuch. Było pytanko odnośnie luteiny- ja też przyjmuję dopochwowo, ona wpływa na progesteron, nie pozwala na wystąpienie krwawienia, pomaga w rozwoju płodu. Oby wytrzymać do 8/9 miesiąca
Któraś z Was myśli o cesarce? Ja mam bardzo wąską miednicą i usłyszałam, że ... chyba będziemy musieli to rozważyćLillenka, nezumi lubią tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
Kobietka26, super, że już widziałaś pęcherzyk i dostałaś foteczki Ja widziałam tylko plamkę, oby do 13 grudnia urósł mi potężnie Bardzo dobry pomysł z tym notowaniem pytań, ja zawsze mam ich mnóstwo dzień przed wizytą, a potem połowy nie zadam, bo zapomnę i buszuję po internecie, gdzie jest mnóstwo sprzecznych opinii. Mój gin się uśmiał z mojego pytania: "A jak nie wymiotuję to znaczy, że ciąża źle się rozwija?". Kazał mi odłączyć internet do sierpnia Trzymaj sięAniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014 3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016 3650 g, 55 cm -
U mnie na obiad kuchnia serwuje polędwiczki w sosie śmietanowo ziołowym z makaronem i buraczkami - które oczywiście musiałam sama zrobić gdyż moj M wraca dopiero o północy z 3 dniowego szkolenia - tak więc omineła go wtorkowa wizyta u mojej gin a zaraz ide oddać laptopa do reanimacji i mam nadzieje że w pon go odzyskam bo jak nie to będe musiała iść do córki w łaskę... tak więc mam nadzieję że po weekendzie przeczytam co u was...
-
Madzikovy wrote:To ja nie wiem, jak czytam wasze bety to mam wrażenie ze wypadam blado, mój z wczoraj to 4 960,000 mIU/ml i w ogóle sie na tym nie znam i może panikuje.....
-
Madzikovy wrote:To ja nie wiem, jak czytam wasze bety to mam wrażenie ze wypadam blado, mój z wczoraj to 4 960,000 mIU/ml i w ogóle sie na tym nie znam i może panikuje.....
Kochana spokojnie, ważne jest czy beta po 48 h się podwaja
Zrób ja po 48 h i zobaczysz czy przyrasta.
Pamiętaj każdy organizm jest inny i u każdej z nas doszlo do zaplodnienia innego dnia, także spokojnie i powtórz bete
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
nick nieaktualnyLanusia93 wrote:Widzę , że na forum znajomości rozkwitają, super U nas tak: kartę ciąży mam już założoną, dziś robiłam wszystkie badania krwi+ mocz. Pobrali mi 4 strzykawki, trzęsłam się jak galareta W poniedziałek będą wyniki, oby mnie jakaś anemia nie dopadła. Byłam u gina, zwiększył mi dawkę luteiny. Teraz będę brała 2 rano, 2 wieczorem, bo bardzo napina mi się brzuch. Było pytanko odnośnie luteiny- ja też przyjmuję dopochwowo, ona wpływa na progesteron, nie pozwala na wystąpienie krwawienia, pomaga w rozwoju płodu. Oby wytrzymać do 8/9 miesiąca
Któraś z Was myśli o cesarce? Ja mam bardzo wąską miednicą i usłyszałam, że ... chyba będziemy musieli to rozważyć
Kochana przede wszystkim lista ktora wkleilas nie jest najaktualniejsza wiele dziewxzyn uzupelnilo swone terminy spojrz prosze kilka stron wstecz
Co do waskiej miednicy Kochana tym sie nie przejmuj! Jedna z moich kolezanek byla tak waska w pasie normalnie jak dziecko jak zaszla w ciaze kazdy sie dziwil jak ona urodzi ale natura jest tak wzpaniala ze podczas ciazy wszystko sie poszerza nawet miednica wiec na pewno nie bedzie z tym problemu;) druga moja kolezanka z waskimi biodrami urodzila naturalnie blizniaki -
nick nieaktualny
-
kada24 wrote:Na liście mnie zabrakło... Wczoraj widział lekarz kropkę ale kazał 18 grudnia przyjść ...
-
nezumi, jaka ładna beta ja w 25 dc miałam nieciążową, 0,100. Jeszcze się wtedy nie zagnieździł, dlatego pewnie będzie zawsze mniejszy od waszych obżeraj się póki możesz, to jedyny czas kiedy możemy sobie pofolgować i wykręcić się ciążowym tyciem Lecieć pewnie możesz, ale ja bym się podpytała lekarza. A ja właśnie odwrotnie, śpię jak zabita, w nocy nie budzę się wcale, mam paranoiczne sny Też obżeram się chipsami i też słucham jakie to niezdrowe Ale za to jakie smaczne, też mam smaki na ostre i słone, ale od słodkiego mnie odrzuca.
aleksa.wawa, nie martw się :* ja też się trochę przejmuję, bo nie mam mdłości, może takie bardzo bardzo delikatne. Mam tylko trądzik, ból piersi i bóle brzucha. Wszystko musi być dobrze.
kada24, zalecenia mamy takie same, tylko że my musimy z po prostu bardzo uważać.
Kobietka26, gratuluję dobrych wyników
Macca, ogromne gratulacje 11 miesięcy to całkiem sporo, ja po pół rok zaczynałam wątpić. Pędź do lekarza
kfeva, kciuki za jutrzejszą betę, z tego co się orientuję istnieje specjalne znieczulenie dla ciężarnych. Na pewno musisz go poinformować o ciąży. Powodzenia Zęby w ciąży TRZEBA leczyć, koniecznie w karcie ciąży jest nawet coś takiego jak konsultacja stomatologiczna. Zalecane jest leczenie w 2 trymestrze, w 1 odradzają ryzyko. Ale jeśli musisz
Camille87, amela, gratulacje, piękna beta
http://polki.pl/rodzina_ciaza_artykul,10010685.htmlnezumi lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
kfeva, u Ciebie z tą wadą będzie to pewnie jeszcze bardziej zalecane. Ale nie można zapominać, że to poważna operacja i też się trochę boję, ale mam wrażenie, że bólu przy sn nie zniosę... Ani strachu. Mój partner już rozważa prywatną klinikę do cesarki.
Madzikovy, nadulek, kochane, niczym się nie martwcie. Ja nawet bety nie robię. Co ma być to będzie, czekam spokojnie na USG. Taka wiedza mi w niczym nie pomoże, a tylko stresu narobi. Pamiętajcie, że każda ciąża rozwija się inaczej Beta nie musi być u każdego taka sama, ważny jest przyrost, nie sam wynik.
Camille87, dziękuję za uwagę, w takim razie przejrzę to wieczorkiem jeszcze raz i się poprawię sporo mamusiek doszło i pozmieniało terminy, trzeba to uaktualnić. W takim razie może kiedyś zastanowię się nad porodem naturalnym, wiem że jest najlepszy dla maluszka, więc chyba warto pokonać własne bariery Zawsze gdyby coś było nie w porządku "w trakcie" lekarz wykona cesarkę.
Niebieska lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
nick nieaktualny
-
Dostałam na urodziny wspaniałą książkę "Pierwszy rok życia dziecka". To kopalnia wiedzy, już przewertowałam kilka stron Inwestujecie w takie poradniki, planujecie wychowywać same i nie kierować się takimi radami (ze względu na nabyte wcześniej doświadczenie) czy będziecie szperać w internecie?Aniołek (*) 12.03.2013
W pierwszej ciąży przeczytałam "Mamo Tato co Ty na to?" Zawitkowskiego (świetna książka), a w tej to już tylko literatura piękna
Mój synek ma 14 miesięcy, więc to świeża wiedza.
Poza książką polecam filmy:
"W łonie matki", "Nauka o dziecku" i "Bobasy" - świetne są!Lanusia93 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny