Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Masz USG w tym samym dniu co kobietka26 i nawet na ten sam dzień wypada wam termin Ja też średnio z tymi warzywami, ale się zmuszam. Marchewka, pomidory, ogórek, sałata, rzodkiewka, dużo cebuli. Owoce- banany, jabłka, mandarynki. Sporadycznie dorzucę coś innego. Wiem jak to słabo wygląda, dlatego chciałabym trochę bardziej urozmaicić mój jadłospis, to jest moje postanowienie od poniedziałku I muszę się przełamać jeśli chodzi o mięso, od dziecka lubię tylko takie chude, bez żadnych zmieniających się kolorów, tłuszczu, żyłek czy czegokolwiek innego kurczaczek, polędwica, schab, bardzo dobrej jakości mięso- TAK. Reszty nie tknę palcem. I muszę przekonać się bardziej do ryb. A Ty dbasz o obecną dietę, myślisz o tym jakich składników dostarczasz maleństwu?Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014 3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016 3650 g, 55 cm -
Wy wszystki takie zaradne i już macie terminy USG zaklepane, a ja jeszcze od czasu testu nie byłam u ginekologa. Może jutro zadzwonię i się umówię, jeśli dam radę. Muszę się też zastanowić, gdzie chcę chodzić. Poważna decyzja Spróbuję poszukać kogoś, kto może mnie prowadzić, a potem przyjąć poród.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2013, 21:37
Camille87, Niebieska lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLanusia93 wrote:amela- USG 9 grudnia (pon), termin 2 sierpnia
Madzikovy- USG 10 grudnia (wt), termin nieznany
positive- USG możliwe 11 grudnia (śr), termin 15 sierpnia
aleksa.wawa- USG 12 grudnia (czw), termin nieznany
Ruda27- USG 12 grudnia (czw), termin 6 sierpnia
Lanusia93- USG 13 grudnia (pt), termin 1 sierpnia
Niebieska- USG ok. 15 grudnia (ndz), termin 10 sierpnia
Camille87- USG 17 grudnia (wt), termin 3 sierpnia
kobietka26- USG 17 grudnia (wt), termin 3 sierpnia
Inga- USG 17 grudnia (wt), termin 13 sierpnia
nadulek- USG 17 grudnia (wt), termin nieznany
kada24- USG 18 grudnia (śr), termin 16 sierpnia
Lilenka- USG jeszcze nieznane, termin 8 sierpnia
Misia1980- USG jeszcze nieznane, termin 11 sierpnia
kfeva- USG jeszcze nieznane, termin 16 sierpnia
nezumi- USG jeszcze nieznane, termin 13 sierpnia
Macca- USG jeszcze nieznane, termin nieznany
-
nick nieaktualnyLanusia93 wrote:Masz USG w tym samym dniu co kobietka26 i nawet na ten sam dzień wypada wam termin Ja też średnio z tymi warzywami, ale się zmuszam. Marchewka, pomidory, ogórek, sałata, rzodkiewka, dużo cebuli. Owoce- banany, jabłka, mandarynki. Sporadycznie dorzucę coś innego. Wiem jak to słabo wygląda, dlatego chciałabym trochę bardziej urozmaicić mój jadłospis, to jest moje postanowienie od poniedziałku I muszę się przełamać jeśli chodzi o mięso, od dziecka lubię tylko takie chude, bez żadnych zmieniających się kolorów, tłuszczu, żyłek czy czegokolwiek innego kurczaczek, polędwica, schab, bardzo dobrej jakości mięso- TAK. Reszty nie tknę palcem. I muszę przekonać się bardziej do ryb. A Ty dbasz o obecną dietę, myślisz o tym jakich składników dostarczasz maleństwu?
Wiesz co staram sie ale niestety obecnie nie mam na nic ochoty ; ( co z tego ze sobie super zdrowe jedzonko przygotuje jak tego nie tkne na chwile obecna sukcesem jest jedzenie czegokolwiek ; ( najwazniejsze dla mnie ze nie pije alkoholu, kawy w styczniu rzucilam palenie staram sie ograniczac chemie wiec produkty z tablica Mendelejewa w skladzie odrzucam
W poprzedniej ciazy lepiej jadlam kialam lepszy apetyt poza tym bylo lato miala swoje warzywa i owoce z dzialki to co teraz sie kupuje w sklepie to tylko namiastka warzyw i gdzie tu witaminy w tym?
Dobrze ze jesz takie zdrowe mieso wyselekcjonowane -
Alis, mądrze myślisz wybór lekarza to ważna sprawa. Mój pracuje również w szpitalu, pełni tam dyżury, na pewno poprowadzi mnie do samego porodu. Przy ciąży obumarłej z marca, kiedy leżałam w szpitalu bardzo często przy mnie był, wspierał, to naprawdę świetny lekarz. Nie boję się o niczym mu powiedzieć, wiem, że jest bardzo mądrym człowiekiem, dlatego tak ważny jest wybór dobrego lekarza prowadzącego. Przy porodzie nie zawsze uczestniczy lekarz, kiedy poród przebiega bez komplikacji na sali są tylko położne Chyba że to wcześniej ustalicie. A jak się czujesz w tym wspaniałym dla siebie czasie?Aniołek (*) 12.03.2013
nick nieaktualnyAlis wrote:Wy wszystki takie zaradne i już macie terminy USG zaklepane, a ja jeszcze od czasu testu nie byłam u ginekologa. Może jutro zadzwonię i się umówię, jeśli dam radę. Muszę się też zastanowić, gdzie chcę chodzić. Poważna decyzja Spróbuję poszukać kogoś, kto może mnie prowadzić, a potem przyjąć poród.
Pierwsza wizyta nie jest zobowiazujaca najwazniejsze zeby spr czy dzidzia sie dobrze zagniezdzila na nast wizyte pojdziezz do gina ktorego wybierzesz na tego prowadzacego no chyba ze masz juz kogos na oku to sprawa zalatwionaLanusia93 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLanusia93 wrote:Alis, mądrze myślisz wybór lekarza to ważna sprawa. Mój pracuje również w szpitalu, pełni tam dyżury, na pewno poprowadzi mnie do samego porodu. Przy ciąży obumarłej z marca, kiedy leżałam w szpitalu bardzo często przy mnie był, wspierał, to naprawdę świetny lekarz. Nie boję się o niczym mu powiedzieć, wiem, że jest bardzo mądrym człowiekiem, dlatego tak ważny jest wybór dobrego lekarza prowadzącego. Przy porodzie nie zawsze uczestniczy lekarz, kiedy poród przebiega bez komplikacji na sali są tylko położne Chyba że to wcześniej ustalicie. A jak się czujesz w tym wspaniałym dla siebie czasie?
Dokladnie jak u mnie moj gin robil mi zabieg po obumarlej ciazy bardzo wspier i tez mu ufam to wazne dla spokoju przyszlej mamyLanusia93 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMuska wrote:Cześć dziewczyny. Ten wątek chyba dla mnie
Póki co ovu wyliczył mi termin na 7 sierpnia, a gin jeszcze w ogóle. Mam wizytę z USG dopiero 20.12.
Witam się więc ze wszystkimi i postaram się wpadać wieczorami częściej
Witamy rwniez Muska i gratulacjeMuska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKochane byłam z wami krótko, ale ciesze sie że w takim świetnym gronie Dziewczyn! Trzymam za Was mocno kciuki i za wasze Fasoleczki. Mam nadzieje że już niebawem znowu tu wrócę i zostane na całe 9 m-cy a nie tylko na 5 tyg Trzymajcie się! Życze zdrówka! Ola
-
nick nieaktualnyaleksa.wawa wrote:Kochane byłam z wami krótko, ale ciesze sie że w takim świetnym gronie Dziewczyn! Trzymam za Was mocno kciuki i za wasze Fasoleczki. Mam nadzieje że już niebawem znowu tu wrócę i zostane na całe 9 m-cy a nie tylko na 5 tyg Trzymajcie się! Życze zdrówka! Ola
Kochana tak mi przykro sciskam mocno i caluje :* jejku nie moge w to uwierzyc Olu... [*] -
Camille87, ja kawę piję słabą co 3-4 dni, papieroski... popalam, wstyd okropny ale przed ciążą paliłam paczkę przez 2 dni lub na dzień, a teraz 2 papierosy dziennie, każdy jest w szoku jak mi się to udało, ja- taka zawodowa palaczka prawie rzuciła No właśnie, prawie. Dziś mam ostatnie 3 papierosy w paczce. Od jutra nie chcę zapalić już ani jednego. Alkoholu oczywiście nie dotykam, dziwny będzie ten Sylwester, taki trzeźwy
Na pewno niedługo wróci Ci apetyt i obie będziemy się cieszyły zdrową spokojną ciążą
Dobrze, zmykam już dzisiaj, bo jutro wstaję wcześnie. Studiuję język angielski, więc nie ma przebacz, z samego rana trzeba chłonąć wiedzęAniołek (*) 12.03.2013
Muska wrote:Cześć dziewczyny. Ten wątek chyba dla mnie
Póki co ovu wyliczył mi termin na 7 sierpnia, a gin jeszcze w ogóle. Mam wizytę z USG dopiero 20.12.
Witam się więc ze wszystkimi i postaram się wpadać wieczorami częściej
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
amela- USG 9 grudnia (pon), termin 2 sierpnia
Madzikovy- USG 10 grudnia (wt), termin nieznany
positive- USG 11 grudnia (śr), termin 15 sierpnia
Ruda27- USG 12 grudnia (czw), termin 6 sierpnia
Lanusia93- USG 13 grudnia (pt), termin 1 sierpnia
Niebieska- USG 15 grudnia (ndz), termin 10 sierpnia
Camille87- USG 17 grudnia (wt), termin 3 sierpnia
kobietka26- USG 17 grudnia (wt), termin 3 sierpnia
Inga- USG 17 grudnia (wt), termin 13 sierpnia
nadulek- USG 17 grudnia (wt), termin nieznany
kada24- USG 18 grudnia (śr), termin 16 sierpnia
Muska- USG 20 grudnia (pt), termin 7 sierpnia
Lilenka- USG jeszcze nieznane, termin 8 sierpnia
Misia1980- USG jeszcze nieznane, termin 11 sierpnia
kfeva- USG jeszcze nieznane, termin 16 sierpnia
nezumi- USG jeszcze nieznane, termin 13 sierpnia
Macca- USG jeszcze nieznane, termin nieznany
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2013, 22:03
Muska lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
nick nieaktualnyLanusia93 wrote:Camille87, ja kawę piję słabą co 3-4 dni, papieroski... popalam, wstyd okropny ale przed ciążą paliłam paczkę przez 2 dni lub na dzień, a teraz 2 papierosy dziennie, każdy jest w szoku jak mi się to udało, ja- taka zawodowa palaczka prawie rzuciła No właśnie, prawie. Dziś mam ostatnie 3 papierosy w paczce. Od jutra nie chcę zapalić już ani jednego. Alkoholu oczywiście nie dotykam, dziwny będzie ten Sylwester, taki trzeźwy
Na pewno niedługo wróci Ci apetyt i obie będziemy się cieszyły zdrową spokojną ciążą
Dobrze, zmykam już dzisiaj, bo jutro wstaję wcześnie. Studiuję język angielski, więc nie ma przebacz, z samego rana trzeba chłonąć wiedzę
Bardzo dobrze ze masz taki zamiar rzucic!! Popieram bardzo i trzymam kciuoi sama palilam i wiem jak ciezko jest rzucic ; ( jasne Kochana zmykaj sama stuxiowalam germanistyke wiec wiem jak to jest na studiach jezykowch ; P