Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ola, przykro mi bardzo. Wracaj szybko.
Chyba umówię się na poniedziałek 16 grudnia do ginekolog do której chodziłam wcześniej, a potem spróbuję poszukać kogoś na stałe. Chyba, że ona powie, że jest też położnikiem
Dziwne jest to, że więcej objawów miałam przed zrobieniem testu. Po teście jakoś wszystkie ustąpiły. Czuję tylko jakieś ciągnięcie w dole brzucha (trochę przypomina mi to delikatne objawy zapalenia pęcherza). No a poza tym nic - cisza spokój, nastrój dobry Aż dziwnie tak. Czekam kiedy jakies mdłości i takie tam inne się pojawią.
-
nick nieaktualnyAlis wrote:Ola, przykro mi bardzo. Wracaj szybko.
Chyba umówię się na poniedziałek 16 grudnia do ginekolog do której chodziłam wcześniej, a potem spróbuję poszukać kogoś na stałe. Chyba, że ona powie, że jest też położnikiem
Dziwne jest to, że więcej objawów miałam przed zrobieniem testu. Po teście jakoś wszystkie ustąpiły. Czuję tylko jakieś ciągnięcie w dole brzucha (trochę przypomina mi to delikatne objawy zapalenia pęcherza). No a poza tym nic - cisza spokój, nastrój dobry Aż dziwnie tak. Czekam kiedy jakies mdłości i takie tam inne się pojawią.
Kochana tak dziala nakrecanie sie - przed ciaza widzimy wiecej objawow niz ich faktycznie jest dopatrujemy sie we wszystkim oznak ciazy a ciaza od razu nie daje spektakularnych oznak to oznacza ze sie uspokoilas i dobrzeAlis lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej moje piękne podwójne słoneczka... Mam nawet dobry humor dziś he ale kurcze gdzieś w tej mojej łepetynie siedzi że @ przyjdzie tego 8 grudnia dziś moja fasolka ma 2 tyg od owulacji więc też myślę że jest dobrze boli mnie jajnik lewy z przerwami ale da się wytrzymać no i oczywiście wczoraj bolał mnie krzyż jak na złość he
-
nick nieaktualnyJa mam mdlosci znow od rana z wielkim oporem wypilam szklanke soku marchwiowego ale balam sie ze go zwymiotuje wiatr u nas tak niekilosierny ze malo mnie z powierzchni ziemi nie zerwalo na sCzescie do pracy podjechalam z kolezanka ktora mieszka w bloku obok jakbym miala na piechote isc to bym predzej zwolnienie lekarskie sobie zalatwila ; P
Zauwazylam ze mam strazznie wzdety berzuch to raczej jeszcze nie dzidzia ale milo popatrzecnezumi lubi tę wiadomość
-
aleksa.wawa wrote:Kochane byłam z wami krótko, ale ciesze sie że w takim świetnym gronie Dziewczyn! Trzymam za Was mocno kciuki i za wasze Fasoleczki. Mam nadzieje że już niebawem znowu tu wrócę i zostane na całe 9 m-cy a nie tylko na 5 tyg Trzymajcie się! Życze zdrówka! Ola
aj podobnie jak amela wiem że teraz nie ma takich słów które by cię pokrzepiły, dlatego trwam w modlitwie i ciepło o was myślę :* -
A ja dziś nie mam mdłości... i mam dużą ochotę na owoce, już na mnie czekają na drugie śniadanie
Jutro powtórka bety.
lanusia możesz dopisac że pierwsze USG będę miała 11 grudnia. to bedzie 6tc (5t1d).
jak samopoczucie o poranku? była u was wichura? tornado? burza? bo u mnie istny armagedon! -
aleksa.wawa wrote:Kochane byłam z wami krótko, ale ciesze sie że w takim świetnym gronie Dziewczyn! Trzymam za Was mocno kciuki i za wasze Fasoleczki. Mam nadzieje że już niebawem znowu tu wrócę i zostane na całe 9 m-cy a nie tylko na 5 tyg Trzymajcie się! Życze zdrówka! Ola
-
Cześć Kobietki !
Uzupełniam listę o moje USG
amela- USG 9 grudnia (pon), termin 2 sierpnia
Madzikovy- USG 10 grudnia (wt), termin nieznany
positive- USG możliwe 11 grudnia (śr), termin 15 sierpnia
aleksa.wawa- USG 12 grudnia (czw), termin nieznany
Ruda27- USG 12 grudnia (czw), termin 6 sierpnia
Lanusia93- USG 13 grudnia (pt), termin 1 sierpnia
Niebieska- USG ok. 16 grudnia (pn), termin 10 sierpnia
Camille87- USG 17 grudnia (wt), termin 3 sierpnia
kobietka26- USG 17 grudnia (wt), termin 3 sierpnia
Inga- USG 17 grudnia (wt), termin 13 sierpnia
nadulek- USG 17 grudnia (wt), termin nieznany
kada24- USG 18 grudnia (śr), termin 16 sierpnia
Lilenka- USG jeszcze nieznane, termin 8 sierpnia
Misia1980- USG jeszcze nieznane, termin 11 sierpnia
kfeva- USG jeszcze nieznane, termin 16 sierpnia
nezumi- USG jeszcze nieznane, termin 13 sierpnia
Macca- USG jeszcze nieznane, termin nieznany
Ja nie mam żadnych objawów ciąży oprócz większych, wrażliwych piersi oraz czasem taki lekki ból brzucha mnie złapie (ale sporadycznie i z każdym dniem coraz rzadziej). Jedyną przypadłością ale nie wiem czy związana z ciążą są zaburzenia snu. Budzę się kilka razy w nocy, potem nie umiem zasnąć, często do łazienki pomykam. I dzisiaj w pracy nieprzytomna jestem
-
Przytulam mocno.... -
Niebieska cześć. ja też dziś słabo spałam z uwagi na zawieruchę za oknem, bardzo nie lubie takiej pogody. Więc w pracy tez jestem nieprzytomna, nawet kawa nie pomogla.
Mnie tez już brzuch coraz mniej boli to chyba dobrze nie? -
nick nieaktualnyHej u nas zamiec totalna teraz dodatkowo snieg pada ;(
Dziewczyny bol brzucha na poczatku jest normalny dopoki jest lekki jak zacznie mocniej bolec to radzilabym sie skontaktowac z lekarzem.. mi juz przechodza te bole ju zpraktycznie nic nie czuje w podbrzuszu tylko taki mam wzdety jaobym juz w 3 mc byla :p -
Nezumi, mi też powoli przechodzi i myślę, że to dobry objaw. Ja nie piję kawy od kiedy jestem w ciąży. Jestem strasznym kawoszem i nie mogę tego przeboleć Ale mąż mnie pilnuje i zabronił We Wrocku zamieć od wczoraj nie zmieniła natężenia. W pracy chłodno i poubierana jestem jak na obóz wędrowny
-
nick nieaktualnyNiebieska wrote:Nezumi, mi też powoli przechodzi i myślę, że to dobry objaw. Ja nie piję kawy od kiedy jestem w ciąży. Jestem strasznym kawoszem i nie mogę tego przeboleć Ale mąż mnie pilnuje i zabronił We Wrocku zamieć od wczoraj nie zmieniła natężenia. W pracy chłodno i poubierana jestem jak na obóz wędrowny
Ja tez z kawy zrezygnowalam i tez ubolewam ;( -
Ale tak calkiem bez kawy? ja sobie na jedną słaba dziennie pozwalam. poza tym przerzuciłam sie na zbożową
Muska lubi tę wiadomość
-
Dzieczyny czy tylko ja mam problem z właczaniem wszych wykresów?
klikam na was i na wykres i odsyła mnie do stony - z informacja że strony nie znaleziono -
Mam wyniki drugiej bety, ładnie wzrosła We wtorek wieczorem (25 dc) moja beta wynosiła 54,71 mIU/ml a dzisiaj rano (28 dc) 307,8 mIU/ml Ufff
Co do kawy - ja uwielbiam, ale przerzuciłam się na inkę. Na normalną kawę będę sobie pozwalała 1-2x w tyg.nezumi, amela lubią tę wiadomość
-
kfeva wrote:Mam wyniki drugiej bety, ładnie wzrosła We wtorek wieczorem (25 dc) moja beta wynosiła 54,71 mIU/ml a dzisiaj rano (28 dc) 307,8 mIU/ml Ufff
Co do kawy - ja uwielbiam, ale przerzuciłam się na inkę. Na normalną kawę będę sobie pozwalała 1-2x w tyg.