X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Alis Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, przykro mi bardzo. Wracaj szybko.

Chyba umówię się na poniedziałek 16 grudnia do ginekolog do której chodziłam wcześniej, a potem spróbuję poszukać kogoś na stałe. Chyba, że ona powie, że jest też położnikiem :)

Dziwne jest to, że więcej objawów miałam przed zrobieniem testu. Po teście jakoś wszystkie ustąpiły. Czuję tylko jakieś ciągnięcie w dole brzucha (trochę przypomina mi to delikatne objawy zapalenia pęcherza). No a poza tym nic - cisza spokój, nastrój dobry :) Aż dziwnie tak. Czekam kiedy jakies mdłości i takie tam inne się pojawią.

aY05p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2013, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Ola, przykro mi bardzo. Wracaj szybko.

Chyba umówię się na poniedziałek 16 grudnia do ginekolog do której chodziłam wcześniej, a potem spróbuję poszukać kogoś na stałe. Chyba, że ona powie, że jest też położnikiem :)

Dziwne jest to, że więcej objawów miałam przed zrobieniem testu. Po teście jakoś wszystkie ustąpiły. Czuję tylko jakieś ciągnięcie w dole brzucha (trochę przypomina mi to delikatne objawy zapalenia pęcherza). No a poza tym nic - cisza spokój, nastrój dobry :) Aż dziwnie tak. Czekam kiedy jakies mdłości i takie tam inne się pojawią.

Kochana tak dziala nakrecanie sie - przed ciaza widzimy wiecej objawow niz ich faktycznie jest dopatrujemy sie we wszystkim oznak ciazy a ciaza od razu nie daje spektakularnych oznak ;) to oznacza ze sie uspokoilas i dobrze :D

Alis lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2013, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra Kochane ja uciekam do jutra i dobrej nocy !!! <3

• kada24 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej moje piękne podwójne słoneczka... Mam nawet dobry humor dziś he ale kurcze gdzieś w tej mojej łepetynie siedzi że @ przyjdzie tego 8 grudnia dziś moja fasolka ma 2 tyg od owulacji więc też myślę że jest dobrze boli mnie jajnik lewy z przerwami ale da się wytrzymać no i oczywiście wczoraj bolał mnie krzyż jak na złość he

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2013, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mdlosci znow od rana z wielkim oporem wypilam szklanke soku marchwiowego ale balam sie ze go zwymiotuje :( wiatr u nas tak niekilosierny ze malo mnie z powierzchni ziemi nie zerwalo na sCzescie do pracy podjechalam z kolezanka ktora mieszka w bloku obok :) jakbym miala na piechote isc to bym predzej zwolnienie lekarskie sobie zalatwila ; P

Zauwazylam ze mam strazznie wzdety berzuch to raczej jeszcze nie dzidzia ale milo popatrzec :)

nezumi lubi tę wiadomość

• nezumi Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    Kochane byłam z wami krótko, ale ciesze sie że w takim świetnym gronie Dziewczyn! Trzymam za Was mocno kciuki i za wasze Fasoleczki. Mam nadzieje że już niebawem znowu tu wrócę i zostane na całe 9 m-cy a nie tylko na 5 tyg :( Trzymajcie się! Życze zdrówka! Ola
    tule mocno :* wierzę że wszsytko bedzie dobrze.
    aj podobnie jak amela wiem że teraz nie ma takich słów które by cię pokrzepiły, dlatego trwam w modlitwie i ciepło o was myślę :*

c74bebc6c3.png
    Alicja jest już z nami! <3
    10.08.2014
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś nie mam mdłości... i mam dużą ochotę na owoce, już na mnie czekają na drugie śniadanie :)
    Jutro powtórka bety.
    lanusia możesz dopisac że pierwsze USG będę miała 11 grudnia. to bedzie 6tc (5t1d).

jak samopoczucie o poranku? była u was wichura? tornado? burza? bo u mnie istny armagedon!

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    Kochane byłam z wami krótko, ale ciesze sie że w takim świetnym gronie Dziewczyn! Trzymam za Was mocno kciuki i za wasze Fasoleczki. Mam nadzieje że już niebawem znowu tu wrócę i zostane na całe 9 m-cy a nie tylko na 5 tyg :( Trzymajcie się! Życze zdrówka! Ola
    Wiem co czujesz mam nadzieje że nie długo wrucisz na stałe a nie tylko na chwilkę.

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kobietki !

Uzupełniam listę o moje USG :)

amela- USG 9 grudnia (pon), termin 2 sierpnia
    Madzikovy- USG 10 grudnia (wt), termin nieznany
    positive- USG możliwe 11 grudnia (śr), termin 15 sierpnia
    aleksa.wawa- USG 12 grudnia (czw), termin nieznany
    Ruda27- USG 12 grudnia (czw), termin 6 sierpnia
    Lanusia93- USG 13 grudnia (pt), termin 1 sierpnia
    Niebieska- USG ok. 16 grudnia (pn), termin 10 sierpnia
    Camille87- USG 17 grudnia (wt), termin 3 sierpnia
    kobietka26- USG 17 grudnia (wt), termin 3 sierpnia
    Inga- USG 17 grudnia (wt), termin 13 sierpnia
    nadulek- USG 17 grudnia (wt), termin nieznany
    kada24- USG 18 grudnia (śr), termin 16 sierpnia
    Lilenka- USG jeszcze nieznane, termin 8 sierpnia
    Misia1980- USG jeszcze nieznane, termin 11 sierpnia
    kfeva- USG jeszcze nieznane, termin 16 sierpnia
    nezumi- USG jeszcze nieznane, termin 13 sierpnia
    Macca- USG jeszcze nieznane, termin nieznany

Ja nie mam żadnych objawów ciąży oprócz większych, wrażliwych piersi oraz czasem taki lekki ból brzucha mnie złapie (ale sporadycznie i z każdym dniem coraz rzadziej). Jedyną przypadłością ale nie wiem czy związana z ciążą są zaburzenia snu. Budzę się kilka razy w nocy, potem nie umiem zasnąć, często do łazienki pomykam. I dzisiaj w pracy nieprzytomna jestem ;)

ckaiflw1up047qr9.png
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:

Przytulam mocno....

ckaiflw1up047qr9.png
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska cześć. ja też dziś słabo spałam z uwagi na zawieruchę za oknem, bardzo nie lubie takiej pogody. Więc w pracy tez jestem nieprzytomna, nawet kawa nie pomogla.
    Mnie tez już brzuch coraz mniej boli :) to chyba dobrze nie?

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2013, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u nas zamiec totalna teraz dodatkowo snieg pada ;(
    Dziewczyny bol brzucha na poczatku jest normalny dopoki jest lekki jak zacznie mocniej bolec to radzilabym sie skontaktowac z lekarzem.. mi juz przechodza te bole ju zpraktycznie nic nie czuje w podbrzuszu tylko taki mam wzdety jaobym juz w 3 mc byla :p

• kada24 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://zapodaj.net/2c359f4043c81.jpg.html dzisiaj zrobilam :)

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Niebieska Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nezumi, mi też powoli przechodzi i myślę, że to dobry objaw. Ja nie piję kawy od kiedy jestem w ciąży. Jestem strasznym kawoszem i nie mogę tego przeboleć ;) Ale mąż mnie pilnuje i zabronił :P We Wrocku zamieć od wczoraj nie zmieniła natężenia. W pracy chłodno i poubierana jestem jak na obóz wędrowny :P

ckaiflw1up047qr9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2013, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska wrote:
    Nezumi, mi też powoli przechodzi i myślę, że to dobry objaw. Ja nie piję kawy od kiedy jestem w ciąży. Jestem strasznym kawoszem i nie mogę tego przeboleć ;) Ale mąż mnie pilnuje i zabronił :P We Wrocku zamieć od wczoraj nie zmieniła natężenia. W pracy chłodno i poubierana jestem jak na obóz wędrowny :P

Ja tez z kawy zrezygnowalam i tez ubolewam ;(

• nezumi Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tak calkiem bez kawy? ja sobie na jedną słaba dziennie pozwalam. poza tym przerzuciłam sie na zbożową :)

Muska lubi tę wiadomość

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieczyny czy tylko ja mam problem z właczaniem wszych wykresów?
    klikam na was i na wykres i odsyła mnie do stony - z informacja że strony nie znaleziono :(

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • kfeva Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2013, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki drugiej bety, ładnie wzrosła :) We wtorek wieczorem (25 dc) moja beta wynosiła 54,71 mIU/ml a dzisiaj rano (28 dc) 307,8 mIU/ml :) Ufff :D

Co do kawy - ja uwielbiam, ale przerzuciłam się na inkę. Na normalną kawę będę sobie pozwalała 1-2x w tyg.

nezumi, amela lubią tę wiadomość

c23e0907819853810232b578cae40af0.png
    82doe6yds8nhwups.png
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kfeva wrote:
    Mam wyniki drugiej bety, ładnie wzrosła :) We wtorek wieczorem (25 dc) moja beta wynosiła 54,71 mIU/ml a dzisiaj rano (28 dc) 307,8 mIU/ml :) Ufff :D

Co do kawy - ja uwielbiam, ale przerzuciłam się na inkę. Na normalną kawę będę sobie pozwalała 1-2x w tyg.
    no pięknie :)

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • kfeva Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2013, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem szczerze, że tą drugą betą stresowałam się znacznie bardziej niż pierwszą, aż się bałam spojrzeć na wynik ;) W niedzielę idę na betę trzecią i ostatnią :)

nezumi lubi tę wiadomość

c23e0907819853810232b578cae40af0.png
    82doe6yds8nhwups.png
‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ