Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam ponownie
Dzieki dziewczyny,dzisiaj w pracy caly dzien myslalam o moim maluszku. Jestem przeszczesliwa
I dodalam fotke
Kada gratulacje,maluszek sliczny.
Lanusia wiesz.. nie mam pojecia czy bedziemy czuc juz delikatne ruchy,mowia ze kobiety ktore jeszcze nie rodzily odczuwaja je pozniej niz te ktore rodzily. Gdzies na forum na belly jakas laska pisala ze jest juz w 18tyg.a jeszcze nic nie czuje. Takze ciezko mi powiedziec. Trzeba cierpliwie poczekac
Ja mialam usg robione przez brzuch.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2014, 23:20
Camille87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykada24 wrote:Madzia a jak tanczył czacze az lekarz usmiał sie bioderkami zatańczyl hehe
Jak bioderkami ruszał to może dziewczynka?Ja wczoraj na swoim USG tez widziałam fasolkę która gibała się, ale raczej w rytmie jakiegoś rapu, wiec obstawiam chłopaka:)))
Camille87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDzien dobry dziewczyny
dzis wstalam wczesniej jakos ostatnio spac nie moge albo w staje w nocy na siku i zasnac nie moge albo budze sie dosc wczesnie.. (ja nie pracuje wie 8 to dla mnie wczesnie)
A na Mazurach -14ºC!!
Magda super zdjecie nie przypuszczalam ze przez brzuszek tez tak dobrze widac
Ruda, 6 to nie noc a raczej ranowiec obawiam sie ze wynik krwi moze byc troche zafalszowany
Chyba ze poczekasz do 14 bez jedzenia ale to chyba bez sensu, wiec lepiej odloz to na jutro - takie moje zdanie, calkowicie na czczo robi sie te badania.. -
nick nieaktualnyZrobilam te badania, czytalam ze wiele kobiet je cos bo czasami w ciazy nie wyjda z domu, wiec cos malego mozna.. Pytalam tam dzisiaj to kawalek buleczki o 6 chyba nue wplynie.. Badania krwi mialam ok 8,55 a mocz oddalam ok 8,30 takze mysle ze spoko.. Ale wiem ze mam bakterie w moczu, bo widzialam na wlasne oko pelno grudek
wiecznie cos
Ogolnie dziwnie sie martwie, nic mnie w maciciy juz nie ciagnie nie kluje.. Nic nie boli. WcOraj i dzisiaj tylko jajnik tak dosc mocno na chwile..
Byle do soboty.. -
Ruda... najważniejsze by pobrać mocz według zasad
- przed pobraniem należy się podmyć
- osuszyć się najlepiej papierowym ręcznikiem
- do badania pobieramy środkowy strumień moczu
- można też zatkać się tamponem by zapobiec dostania się do pobranego moczu niechcianych wydzielin...
Jus1985 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny dziś Belly powitało mnie radosną informacją, że mija okres największego zagrożenia utraty ciąży!!!
Zatem jutro niniejszym rozpocznę 12 tydzień
Kasieńka i Amela ściskam kciuki za dzisiejsze badaniaI czekam na swoje, ale to jeszcze strasznie daleko
Ruda27, MILA, Kasieńka:), amela, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lanusia ja usg prenatalne mam 14 lutego a jeszcze 3lutego idę do mojego gina. Ja bym na twoim miejscu poszła bo przecież nie dasz rady wytrzymać he he
Co do badań prenatalnych z krwi to oczywićie każda zrobi co uważa ale dziewczyny zastanówcie się czy jest to potrzbny wydatek. Ja uważam i też tak powiedział gin żeby z tym poczekać bo najważniejsze jest usg prenatalne. Jeżeli lekarz wykonujący to usg ( a są to zazwyczaj dokładnie do tego wyszoleni goscie) stwierdzi że jest taka potrzeba to powie, ze z usg wychodzą jakieś nieprawidłowości i skieruje na badanie krwi. A jezeli wynik badania usg bedzie taki piékny jak byl u naszych dziewczyn, Lanusi , Magdy Camili to poco. Malo tego. Nieraz czytalam ze kobitom z krwi wychodzilo prawdobodobienstwo jakies tam i byla masakra i do koncia ciazy stres, a a dziecmi byøo wszystko ok. A wierzcie mi nie ma nic gorszego niz byc w ciazy, oczekiwac ukochanego dziecka i uslyszec wyrok typu wyszlo prawdopodobienstwo dowana z krwi, ale prosze sie nie martwic, bo niekoniecznie tak musi byc. Chcecie z taka mysla czekac az do rozwiazania. Wierzcie mi przezylam cos podobnego i o malo nie dostalam silnej depresji- dlatego zastanowcie sie.
Nie myslcie ze ja sie nie boje. Oczywiscie ze sie boje, jestem z was tu najstarsza, ale badania z krwi nie zrobie, chyba ze bedzie takie zalecenie.
co do czucia ruchow to kobietki ktore sa I raz w ciazy zazwyczaj ruchy czuja chyba ok 20 tc (ja tez tak czulam) ale ponoc w drugiej ciazy czuje sie je wczesniej
Aha na youtubie wczoraj cale popoludnie ogladalam polozne" taki serial ktory tez wprowadzajá na tvnplayer ale jest dopiero 1 odcinek. Bardzo fajny - polecam. Wystarczy wpisac w youtubie "polozne)Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2014, 10:38
celia, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
MILA wrote:wlasnie ogladam dzien dobry TVN i mowia o karmieniu piersia. Kurde wszystko rozumiem, nie wiem jak wy do tego podchodzicie ale nie wyobrazam sobie karmic piersiá 3-5 latki fuuuuu
Tez włąsnie oglądamu mnie to karmienie chyba krotko bedzie, bo mąz od razu chce drugie dziecko hehe
Lanusia93 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny