X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • kobietka26 Koleżanka

Wysłany: 8 grudnia 2013, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podają w Łowiczu zzo w ogóle?Bo u nas nie ma takiej opcji jedynie chyba w Łodzi podają na pewno w Matce Polce bo tam moja kuzynka rodziła z zzo , no nasz szpital mi sie źle kojarzy , nadal urzęduje tam ordynator Malinowski niby w necie go chwalą , ale 7 lat temu jak moja siostra rodziła to znaczy miała skurcze w 38tc to zatrzymali poród , ona się wypisała na własne żądanie i okazało się w Matce Polce ,że całe szczęście bo już były zielone wody i nie dała rady urodzić sama miała cc , dzięki temu ,że miała przeczucie mój chrześniak żyje bo on był rozwinięty ,ale malutki bardzo ważył 1.900 i pan profesor moim zdaniem jest dobry jak wszystko idzie w normie i prawidłowo wystarczy ,że dziecko mniejsze niż inne i już podjął złą decyzję ja się go boję po prostu , a teraz mój chrześniak chłopak jak się patrzy , a w Kutnie mu nie dawali szans , od razu mógł ją przetransportować do Łodzi jeśli miał obawy co do dziecka bo tam mają sprzęt dla takich dzieci.No i Ci wszyscy lekarze ze szpitala nie budzą mojego zaufania, a mój obecny gin pracował tam ,ale odszedł bo się często nie zgadzał podobno z ordynatorem ,tak mówiły panie w poczekalni.

Lanusia93 lubi tę wiadomość

Kobietka;)
    uwo9s65g3x7q2j7w.png
  • kobietka26 Koleżanka

Wysłany: 8 grudnia 2013, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogolnie moje kolezanki tam rodzily i bylo ok , jedna miala swoja polozna oplacona , jesli u mnie porod sie zacznie nagle to pojade tam gdzie blizej czyli u nas ,ale bez wlasnej poloznej nie chce rodzic , niedawno urodzila moja sasiadka wyszla w piatek ze szpitala ,miala wlasna polozna i pokoj dla siebie i meza.

Kobietka;)
    uwo9s65g3x7q2j7w.png
  • kobietka26 Koleżanka

Wysłany: 8 grudnia 2013, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i pracowalam a sklepiku w naszym szpitalu to tez to i owo sie slyszalo , ogolnie to jak wszedzie jedni chwala inni narzekaja , do sklepiku przychodzili lekarze rozmawiali miedzy soba w trakcie zakupow czasem i no ja im nie ufam po prostu wiem jakie zdanie maja o kobietach chorych psychicznie ,takie kobiety sa zle traktowane i obgadywane za plecami w paskudny sposob ,a ja niestety mam za soba jeden epizod schizofrenii , leczylam sie ponad 2 lata i nie moglam przez ten czas w ciaze zajsc, w sierpniu odstawilam leki ,a moja psychiatra podkresla w razie porodu musze miec komfort psychiczny i poczucie bezpieczenstwa zeby mi sie depresja poporodowa albo szok nie przyplatal.

Kobietka;)
    uwo9s65g3x7q2j7w.png
  • kfeva Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2013, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMA wrote:
    dziewczyny a czym się zajmujecie gdzie pracujecie ?:) ja w przedszkolu angielskiego ucze :D ale tak malo godzin ze planuje do konca pracowac :)

Ja obecnie nie pracuję.
    Ale nie nudzi mi się, bo robię podyplomówkę ;)
    Właśnie wróciłam z zajęć, bo miałam zjazd w ten weekend. Padam na pysk ze zmęczenia.

Dziś przed zajęciami byłam zrobić betę po raz trzeci i tym razem przyrost idealny - z 307,8 do 657.8 po 48. godzinach :D Czyli chyba jednak nie będzie bliźniąt ;)

nezumi lubi tę wiadomość

c23e0907819853810232b578cae40af0.png
    82doe6yds8nhwups.png
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się wieczorkiem :) Byłam w Kościele dziś wiec nie tak całkiem cały dzień w łóżku ale szybciutko do niego wróciłam bo zimno strasznie na dworze.... śledziki na kolację już zjadłam bo jakoś strasznie szybko zglodniałam.

Ja jestem ze Śląska okolice Rybnika. A pracuję w administracji państwowej ;)

c74bebc6c3.png
    Alicja jest już z nami! <3
    10.08.2014
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kfeva wrote:
    Ja obecnie nie pracuję.
    Ale nie nudzi mi się, bo robię podyplomówkę ;)
    Właśnie wróciłam z zajęć, bo miałam zjazd w ten weekend. Padam na pysk ze zmęczenia.

Dziś przed zajęciami byłam zrobić betę po raz trzeci i tym razem przyrost idealny - z 307,8 do 657.8 po 48. godzinach :D Czyli chyba jednak nie będzie bliźniąt ;)
    No przyrost prawidłowy :) a co studiujesz ciekawego? ja właśnie próbuje skończyć psychologie :/ ale pisanie pracy mnie przerasta.

c74bebc6c3.png
    Alicja jest już z nami! <3
    10.08.2014
  • Lillenka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem do czerwca na wychowawczym. Tzn mój szef jeszcze nie wie, że po wychowawczym idę na zwolnienie (to będzie 7 miesiąc ciąży), potem na macierzyński i znów na wychowawczy... Ostatni raz byłam w pracy w lutym 2011 roku. Marny ze mnie pracownik jak widać :-P
    Pracuję(łam) w księgowości, pewnie już tam nie wrócę, bo dojazd to ponad godzina w jedną stronę, a praca nie warta spędzania 10 godz dziennie poza domem.

ckai3e3kxad05tjw.png

gg64anlirmc029it.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was

Dopiero teraz pisze bo dziś czulam się fatalnie, mdlosci dopiero teraz przeszly :-\
    Jutro lece na USG, zobaczymy co tam slychac u fasolinki :-)

Milego wieczoru życzę :-)
    A ja jestem z Warszawy a rodzic pewnie będę albo w MSWiA albo na czerniakowskiej, zależy którego lekarza wybiore.

<3

Lanusia93 lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • kfeva Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2013, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nezumi wrote:
    No przyrost prawidłowy :)

:)
    Quote:
    a co studiujesz ciekawego? ja właśnie próbuje skończyć psychologie :/ ale pisanie pracy mnie przerasta.

Optometrię :) To jest 2-letnia podyplomówka, jestem na II roku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2013, 19:02

c23e0907819853810232b578cae40af0.png
    82doe6yds8nhwups.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMA wrote:
    dziewczyny a czym się zajmujecie gdzie pracujecie ?:) ja w przedszkolu angielskiego ucze :D ale tak malo godzin ze planuje do konca pracowac :)

Ja też z Warszawy i wciąż biję się z myślami jakiego lekarza wybrać o szpitalu nie wspomnę ;)
    A pracuję w HR-ach w korporacji i przyznam szczerze, że chętnie bym już sobie w domku odpoczęła. Jednak jeśli fasolka na to pozwoli, będę pracować, jak długo się da :)

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! :( Czy któraś z was miała delikatne plamienie w ostatnim czasie? Zobaczyłam plamki krwi na wkładce kilka minut temu. Wzięłam no-spę, ale brzuch zaczyna mnie bardzo boleć, jak na @. I kręgosłup.
    Jechać na IP czy położyć się do łóżka?

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Lillenka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może zadzwoń do swojego lekarza?
    Ja bym chyba jednak pojechała do szpitala, inaczej będziesz się denerwowała

ckai3e3kxad05tjw.png

gg64anlirmc029it.png
  • kobietka26 Koleżanka

Wysłany: 8 grudnia 2013, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NA IP NATYCHMIAST NIE CZEKAJ !!!!!!!!!!!!
    To może być np krwiak ,który pękł i schodzi także nie musi to oznaczać ,że coś z dzieckiem ,ale ja tak własnie sobie czekałam poprzednim razem jak pojedziesz teraz to powinni ci zrobic usg i badania potrzebne, tylko nie wiem jak jest u Was w szpitalu w weekendy bo u nas to lepiej nie mówić ,ale bez usg nie pozwalaj na cokolwiek aby Ci chcieli robić bo krwawienie nie znaczy automatycznie ,że to koniec.Trzymam kciuki i daj znać jak tylko bedziesz mogła.

Kobietka;)
    uwo9s65g3x7q2j7w.png
  • kobietka26 Koleżanka

Wysłany: 8 grudnia 2013, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może się też skończyć tak ,że dostaniesz coś w szpitalu i jeśli plamienie ustanie to odeślą Cię do domu , wiem ,że mojego brata żona i znajoma miały takie krwawienia i w szpitalu okazało się ,że z ciążą wszystko dobrze się skończyło u jednej ustało w trakcie pobytu w szpitalu , u drugiej nakaz leżenia w domu i dużo luteiny bo to był krwiak.

Kobietka;)
    uwo9s65g3x7q2j7w.png
  • MMA Przyjaciółka

Wysłany: 8 grudnia 2013, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jestem z mazowieckiego, okolice Radomia :) , ale mam przez ostatnie dwa dni hustawki nstrojów :O

uwo9gov3korvf4ga.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    Dziewczyny! :( Czy któraś z was miała delikatne plamienie w ostatnim czasie? Zobaczyłam plamki krwi na wkładce kilka minut temu. Wzięłam no-spę, ale brzuch zaczyna mnie bardzo boleć, jak na @. I kręgosłup.
    Jechać na IP czy położyć się do łóżka?
    Kochana lec na IP na nic nie czekaj !

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostałam w domu, bo już żadnej krwi nie ma. Nie mam pojęcia co to mogło być, może wynik stresu... A może zwyczajnie jakiś uraz mechaniczny i maleństwo śpi sobie spokojnie, a ja się niepotrzebnie zdenerwowałam. Krwi było mało, tak jak to jest pod koniec @, zabrudzenie, ale jednak krew; badałam szyjkę i nic tam nie widać. Ale stresuję się potwornie. Jutro idę odebrać wyniki morfologii, wstąpię do przychodni ginekologicznej i zapytam co następnym razem robić w takim przypadku. Co prawda, jutro nie ma mojego gina, ale niech mnie zbadają, ja chcę spać spokojnie. Brzuch boli jakby mniej, kładę się do łóżka. Mam nadzieję, że to się już nigdy nie powtórzy. Chyba i tak w szpitalu nic poza luteiną by mi nie dali, a USG na pewno by mi nie zrobili- taki szpital :(
    Spokojnej nocy <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2013, 21:28

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • koral Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 10:12

• Niebieska Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Ile może pracować maksymalnie kobieta w ciąży? Bo ja teraz pracuję w firmie męża tak ok 9 godzin dziennie.Jestem architektem i projektuję wnętrza. Ale w firmie non stop spędzam czas z klientami. Nie jestem jakaś przemęczona, bo wiadomo, że to firma mojego męża i nie jest jakimś szefem tyranem ;). Ale dużo się tam dzieje i więcej się chodzi niż siedzi. Czy to nie jest szkodliwe?

ckaiflw1up047qr9.png
  • Macca Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2013, 04:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, tak sobie leżę w łóżku i sie zastanawiam, czy taka bezsenność też Was dotyka? Zasnęłam wczoraj dosyć wcześnie bo około 21.00, ale juz od 3 rano nie mogę spać... Nie wiem czy to stres? Przede mną jeszcze wizyta u ginekologa (w tym tygodniu chcę na pewno pójść).
    Mój termin porodu wyznaczony przez OvufFriend to 12 sierpnia :). Pozdrawiam Was wszystkie!

c55f3e3kmqnn4om8.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2013, 17:16

3jgxe6hhu1fhfd0i.png
    1o4uky9zj69e3xdg.png
‹‹ 23 24 25 26 27 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ