X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni juz jes dobrze :)

Ruda27 lubi tę wiadomość

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Kajoni juz jes dobrze :)
    no i dobrze:D pooglądałam Wasze brzuchole z ostatnich stron i kurczę, jak się cieszę, że nie tylko ja się zaokrąglam :D to takie miłe wiedzieć, że się nie będzie samemu grubaskiem :D hihi

Camille87, celia lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni to dawaj zdjecie :D

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Kajoni to dawaj zdjecie :D
    oh, nie, oh nie, paparazzi :D
    jak cyknę to będzie :D

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni wrote:
    oh, nie, oh nie, paparazzi :D
    jak cyknę to będzie :D

To czekamy :D

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://zapodaj.net/d15d9bed00ff3.jpg.html
    moje brzuszysko :D

pekinka82, Kasieńka:), celia, Jus1985, Niebieska lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni wrote:
    http://zapodaj.net/d15d9bed00ff3.jpg.html
    moje brzuszysko :D
    Sliczny jest :)

Ciekawe jakie bedziemy miec za 2-3 tyg :D

Kajoni, celia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni ladny brzuszek :D
    A jak dziewczyny z wasza waga? Ja od kilku dni sie waze rano przed sniadaniem i ciagle waze tyle samo ;) od poczatku przytylam jakies 2,5 kg.. :(

Kajoni lubi tę wiadomość

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Sliczny jest :)

Ciekawe jakie bedziemy miec za 2-3 tyg :D
    bandzioch :D już jak widać muszę gatki na gumkę nosić :P leginsów muszę sobie nakupować bo jeansy się nie dopinają :/
    o za ten czas to jeszcze większy będzie :D
    ja mam dość dobry apetyt, choć mało przytyłam, bo od początku odrzuciło mnie od słodyczy, a po czekoladzie to taka zgaga! hoho, więc jak miałam zjeść kostkę czekolady czy batona, to wolałam sobie darować i nie czuć się tak jak się czułam. ale teraz już wraca apetyt :)

relgi09k4o218c6j.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    A jak dziewczyny z wasza waga? Ja od kilku dni sie waze rano przed sniadaniem i ciagle waze tyle samo ;) od poczatku przytylam jakies 2,5 kg.. :(

dziękuję:) ja niewiele, może ze 2 kilo, ale ja ani raz nie wymiotowałam, w ogóle pierwszy trymestr mija mi bezobjawowo oprócz zgagi czy senności. A i ogromnego apetytu. Ciągle bym jadła. Ogórki szczególnie albo ostre potrawy.

Camille87 lubi tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni to tak jak u mnie ja tez na poczatku nie moglam patrzec na slodycze ale apetyt wraca i slodkie u mnie kroluje :) tylko ja nie jadam czekolady a landrynki ;) poza tym dzem.. :) ale niestety ja codziennie wymiotuje wieczorem :/ zazdroszcze braku objawow!! :)
    Musze sie zaczac pilnowac zeby za duzo nie przytyc.. czytalam w ksiazce ze kobiety z prawidlowym BMI powinny w 1 trymestrze przytyc ok 1,6 kg a od 14 tyg srednio 0,45 kg tygodniowo zby calkowity przyrost byl w granicach 11-15 kg :) wiadomo kobiety z niedowaga powinny przytyc wiecej a z nadwaga - mniej.. ja osobiscie nie chce byc wielorybem :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2014, 11:38

Kajoni, mala_mi, celia lubią tę wiadomość

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Kajoni to tak jak u mnie ja tez na poczatku nie moglam patrzec na slodycze ale apetyt wraca i slodkie u mnie kroluje :) tylko ja nie jadam czekolady a landrynki ;) poza tym dzem.. :)
    Musze sie zaczac pipnowac zeby za duzo nie przytyc.. czytalam w ksiazce ze kobiety z prawidlowym BMI powinny w 1 trymestrze przytyc ok 1,6 kg a od 14 tyg srednio 0,45 kg tygodniowo zby calkowity przyrost byl w granicach 11-15 kg :) wiadomo kobietybz niedowaga powinny przytyc wiecej a z nadwaga - mniej.. ja osobiscie nie chce byc wielorybem :P

też się właśnie naczytałam, ale wiesz jak to jest, każda kobieta jest inna. Dwie moje koleżanki rodziły w odstępie 2 miesięcy od siebie, jedna twierdzi, że przytyła w całej ciąży zaledwie 7 a druga 20. Kolosalna różnica. Kiedyś, kilka lat temu na Sylwestra do znajomych przyszła dziewczyna. Jak modelka, rewelacja. I ona mówi, że jest tydzień czy dwa po porodzie. Kopara opadła z wrażenia.

relgi09k4o218c6j.png
  • mala_mi Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:

Mnie od 7 tygodni tak bardzo męczą mdłości, wymioty i brak apetytu, że od wagi wyjściowej ubyło mi w pewnym momencie aż 4kg. Teraz już trochę odrobiłam, ale generalnie ciągle jestem na minusie do wagi sprzed ciąży. Lecz i tak brzuch mi już wywaliło i powoli widać, że ktoś tam mieszka :D

Generalnie nie ma co się martwić małym lub minusowym bilansem kilogramów. Mamy jeszcze sporo miesięcy na nadgonienie wagi ;) A maluszek przecież waży dopiero kilka gramów :)

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jakies 2 kg przytylam, w ogole sie tym nie przejmuje..
    Jedyny okres w zyciu gdzie powiedzmy jestem usprawiedliwona z jedzenia hehe :p mam na cos smaka to jem i tyle..
    Mam tendencje do tycia i wiem ze przytyje ponad 20 kg.. Licze sie z tym, a waga bede sie martwila po porodzie..
    Ogolnie wydaje mi sie ze wiecej niz mniej kobiet tyje ok 20 kg i nic w tym zlego...

Najwazniejsze zdrowie maluszka i mamusi :) reszta sie nie liczy jak dodatkowe kg

Co do slodyczy to przed ciaza dnia nie bylo bez czegos z czekolada, na poczatku ciazy jesx tego nie moglam a teraz normalnie ju wszystko jem :p

Kajoni, Camille87 lubią tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane

Camilla ja przytylam od poczatku ciąży jakieś 1,5 także chyba malo, ale zobaczymy za tydzień u giną bo ostatnio sporo jem. A w domu nie mam wagi :-\ kochana śliczny masz brzusio <3

Ja tez postanowilam wczoraj się nie udzielać :-)

Milego dnia :-)

Camille87, Kajoni lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • amela Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia caly czas o Tobie myślę, jesteśmy z Toba <3
    Odezwij się jak tylko będziesz mogła !!

Camille87, Kasieńka:), Jus1985, Aggie lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem ze nie wolno za wielw czytac :P ale ja np nie wiedzialam ze zbyt maly przyrost wagi w ciazy moze skutkowac niska waga urodzeniowa dziecka lub przedwczesnym porodem a zbyt duzy przyrost to ryzyko nadcisnienia i cukrzycy ciazowej, klopoty z karmieniem itp :(
    Moja siosrra tez przytyla bardzo malo a corka zdrowa wiec chyba nie ma co brac wszystkich informacji do sebie.. ;)

Mala_mi nc dziwnego ze schudlas jak wymiotowalas.. ale nadrobisz na pewno! Drugi trymestr za rogiemjest szansa na poprawe :) choc u mnie niekoniecznie :(

Amelka mam nadzieje ze juz spokoj zapanuje na tym forum :D

amela, mala_mi lubią tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni piękny brzuszek... Co do wagi teraz stoję w miejscu a przedtem schudłam 2kg

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie wydaje ze Lanusia jest w szpitalu a z facetem pewnie nadal nie rozmawia a to on jej ostatnio przynosil internet bezprzewodowy.. te o niej mysle ale na pewno wszystko dobrze!! <3

amela lubi tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camillka będzie dobrze <3 nie denerwujmy się.
    Ja dziś mam jakiegoś mega nerwa od rana :-\
    Czy ktoras z Was wie co z Nezumi ? Tak dlugo się nie odzywa !!

ex2btrd8qii9i9cu.png
‹‹ 270 271 272 273 274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ