X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni juz jes dobrze :)

Ruda27 lubi tę wiadomość

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Kajoni juz jes dobrze :)
    no i dobrze:D pooglądałam Wasze brzuchole z ostatnich stron i kurczę, jak się cieszę, że nie tylko ja się zaokrąglam :D to takie miłe wiedzieć, że się nie będzie samemu grubaskiem :D hihi

Camille87, celia lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni to dawaj zdjecie :D

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Kajoni to dawaj zdjecie :D
    oh, nie, oh nie, paparazzi :D
    jak cyknę to będzie :D

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni wrote:
    oh, nie, oh nie, paparazzi :D
    jak cyknę to będzie :D

To czekamy :D

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://zapodaj.net/d15d9bed00ff3.jpg.html
    moje brzuszysko :D

pekinka82, Kasieńka:), celia, Jus1985, Niebieska lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni wrote:
    http://zapodaj.net/d15d9bed00ff3.jpg.html
    moje brzuszysko :D
    Sliczny jest :)

Ciekawe jakie bedziemy miec za 2-3 tyg :D

Kajoni, celia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni ladny brzuszek :D
    A jak dziewczyny z wasza waga? Ja od kilku dni sie waze rano przed sniadaniem i ciagle waze tyle samo ;) od poczatku przytylam jakies 2,5 kg.. :(

Kajoni lubi tę wiadomość

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Sliczny jest :)

Ciekawe jakie bedziemy miec za 2-3 tyg :D
    bandzioch :D już jak widać muszę gatki na gumkę nosić :P leginsów muszę sobie nakupować bo jeansy się nie dopinają :/
    o za ten czas to jeszcze większy będzie :D
    ja mam dość dobry apetyt, choć mało przytyłam, bo od początku odrzuciło mnie od słodyczy, a po czekoladzie to taka zgaga! hoho, więc jak miałam zjeść kostkę czekolady czy batona, to wolałam sobie darować i nie czuć się tak jak się czułam. ale teraz już wraca apetyt :)

relgi09k4o218c6j.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    A jak dziewczyny z wasza waga? Ja od kilku dni sie waze rano przed sniadaniem i ciagle waze tyle samo ;) od poczatku przytylam jakies 2,5 kg.. :(

dziękuję:) ja niewiele, może ze 2 kilo, ale ja ani raz nie wymiotowałam, w ogóle pierwszy trymestr mija mi bezobjawowo oprócz zgagi czy senności. A i ogromnego apetytu. Ciągle bym jadła. Ogórki szczególnie albo ostre potrawy.

Camille87 lubi tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni to tak jak u mnie ja tez na poczatku nie moglam patrzec na slodycze ale apetyt wraca i slodkie u mnie kroluje :) tylko ja nie jadam czekolady a landrynki ;) poza tym dzem.. :) ale niestety ja codziennie wymiotuje wieczorem :/ zazdroszcze braku objawow!! :)
    Musze sie zaczac pilnowac zeby za duzo nie przytyc.. czytalam w ksiazce ze kobiety z prawidlowym BMI powinny w 1 trymestrze przytyc ok 1,6 kg a od 14 tyg srednio 0,45 kg tygodniowo zby calkowity przyrost byl w granicach 11-15 kg :) wiadomo kobiety z niedowaga powinny przytyc wiecej a z nadwaga - mniej.. ja osobiscie nie chce byc wielorybem :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2014, 11:38

Kajoni, mala_mi, celia lubią tę wiadomość

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Kajoni to tak jak u mnie ja tez na poczatku nie moglam patrzec na slodycze ale apetyt wraca i slodkie u mnie kroluje :) tylko ja nie jadam czekolady a landrynki ;) poza tym dzem.. :)
    Musze sie zaczac pipnowac zeby za duzo nie przytyc.. czytalam w ksiazce ze kobiety z prawidlowym BMI powinny w 1 trymestrze przytyc ok 1,6 kg a od 14 tyg srednio 0,45 kg tygodniowo zby calkowity przyrost byl w granicach 11-15 kg :) wiadomo kobietybz niedowaga powinny przytyc wiecej a z nadwaga - mniej.. ja osobiscie nie chce byc wielorybem :P

też się właśnie naczytałam, ale wiesz jak to jest, każda kobieta jest inna. Dwie moje koleżanki rodziły w odstępie 2 miesięcy od siebie, jedna twierdzi, że przytyła w całej ciąży zaledwie 7 a druga 20. Kolosalna różnica. Kiedyś, kilka lat temu na Sylwestra do znajomych przyszła dziewczyna. Jak modelka, rewelacja. I ona mówi, że jest tydzień czy dwa po porodzie. Kopara opadła z wrażenia.

relgi09k4o218c6j.png
  • mala_mi Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:

Mnie od 7 tygodni tak bardzo męczą mdłości, wymioty i brak apetytu, że od wagi wyjściowej ubyło mi w pewnym momencie aż 4kg. Teraz już trochę odrobiłam, ale generalnie ciągle jestem na minusie do wagi sprzed ciąży. Lecz i tak brzuch mi już wywaliło i powoli widać, że ktoś tam mieszka :D

Generalnie nie ma co się martwić małym lub minusowym bilansem kilogramów. Mamy jeszcze sporo miesięcy na nadgonienie wagi ;) A maluszek przecież waży dopiero kilka gramów :)

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jakies 2 kg przytylam, w ogole sie tym nie przejmuje..
    Jedyny okres w zyciu gdzie powiedzmy jestem usprawiedliwona z jedzenia hehe :p mam na cos smaka to jem i tyle..
    Mam tendencje do tycia i wiem ze przytyje ponad 20 kg.. Licze sie z tym, a waga bede sie martwila po porodzie..
    Ogolnie wydaje mi sie ze wiecej niz mniej kobiet tyje ok 20 kg i nic w tym zlego...

Najwazniejsze zdrowie maluszka i mamusi :) reszta sie nie liczy jak dodatkowe kg

Co do slodyczy to przed ciaza dnia nie bylo bez czegos z czekolada, na poczatku ciazy jesx tego nie moglam a teraz normalnie ju wszystko jem :p

Kajoni, Camille87 lubią tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane

Camilla ja przytylam od poczatku ciąży jakieś 1,5 także chyba malo, ale zobaczymy za tydzień u giną bo ostatnio sporo jem. A w domu nie mam wagi :-\ kochana śliczny masz brzusio <3

Ja tez postanowilam wczoraj się nie udzielać :-)

Milego dnia :-)

Camille87, Kajoni lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • amela Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia caly czas o Tobie myślę, jesteśmy z Toba <3
    Odezwij się jak tylko będziesz mogła !!

Camille87, Kasieńka:), Jus1985, Aggie lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem ze nie wolno za wielw czytac :P ale ja np nie wiedzialam ze zbyt maly przyrost wagi w ciazy moze skutkowac niska waga urodzeniowa dziecka lub przedwczesnym porodem a zbyt duzy przyrost to ryzyko nadcisnienia i cukrzycy ciazowej, klopoty z karmieniem itp :(
    Moja siosrra tez przytyla bardzo malo a corka zdrowa wiec chyba nie ma co brac wszystkich informacji do sebie.. ;)

Mala_mi nc dziwnego ze schudlas jak wymiotowalas.. ale nadrobisz na pewno! Drugi trymestr za rogiemjest szansa na poprawe :) choc u mnie niekoniecznie :(

Amelka mam nadzieje ze juz spokoj zapanuje na tym forum :D

amela, mala_mi lubią tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni piękny brzuszek... Co do wagi teraz stoję w miejscu a przedtem schudłam 2kg

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie wydaje ze Lanusia jest w szpitalu a z facetem pewnie nadal nie rozmawia a to on jej ostatnio przynosil internet bezprzewodowy.. te o niej mysle ale na pewno wszystko dobrze!! <3

amela lubi tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camillka będzie dobrze <3 nie denerwujmy się.
    Ja dziś mam jakiegoś mega nerwa od rana :-\
    Czy ktoras z Was wie co z Nezumi ? Tak dlugo się nie odzywa !!

ex2btrd8qii9i9cu.png
‹‹ 270 271 272 273 274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ