Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
no i dobrze:D pooglądałam Wasze brzuchole z ostatnich stron i kurczę, jak się cieszę, że nie tylko ja się zaokrąglamCamille87 wrote:Kajoni juz jes dobrze

to takie miłe wiedzieć, że się nie będzie samemu grubaskiem
hihi
Camille87, celia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
bandziochRuda27 wrote:Sliczny jest

Ciekawe jakie bedziemy miec za 2-3 tyg
już jak widać muszę gatki na gumkę nosić
leginsów muszę sobie nakupować bo jeansy się nie dopinają 
o za ten czas to jeszcze większy będzie
ja mam dość dobry apetyt, choć mało przytyłam, bo od początku odrzuciło mnie od słodyczy, a po czekoladzie to taka zgaga! hoho, więc jak miałam zjeść kostkę czekolady czy batona, to wolałam sobie darować i nie czuć się tak jak się czułam. ale teraz już wraca apetyt
-
Camille87 wrote:Kajoni ladny brzuszek

A jak dziewczyny z wasza waga? Ja od kilku dni sie waze rano przed sniadaniem i ciagle waze tyle samo
od poczatku przytylam jakies 2,5 kg.. 
dziękuję
ja niewiele, może ze 2 kilo, ale ja ani raz nie wymiotowałam, w ogóle pierwszy trymestr mija mi bezobjawowo oprócz zgagi czy senności. A i ogromnego apetytu. Ciągle bym jadła. Ogórki szczególnie albo ostre potrawy.
Camille87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKajoni to tak jak u mnie ja tez na poczatku nie moglam patrzec na slodycze ale apetyt wraca i slodkie u mnie kroluje
tylko ja nie jadam czekolady a landrynki
poza tym dzem..
ale niestety ja codziennie wymiotuje wieczorem
zazdroszcze braku objawow!! 
Musze sie zaczac pilnowac zeby za duzo nie przytyc.. czytalam w ksiazce ze kobiety z prawidlowym BMI powinny w 1 trymestrze przytyc ok 1,6 kg a od 14 tyg srednio 0,45 kg tygodniowo zby calkowity przyrost byl w granicach 11-15 kg
wiadomo kobiety z niedowaga powinny przytyc wiecej a z nadwaga - mniej.. ja osobiscie nie chce byc wielorybem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2014, 11:38
Kajoni, mala_mi, celia lubią tę wiadomość
-
Camille87 wrote:Kajoni to tak jak u mnie ja tez na poczatku nie moglam patrzec na slodycze ale apetyt wraca i slodkie u mnie kroluje
tylko ja nie jadam czekolady a landrynki
poza tym dzem.. 
Musze sie zaczac pipnowac zeby za duzo nie przytyc.. czytalam w ksiazce ze kobiety z prawidlowym BMI powinny w 1 trymestrze przytyc ok 1,6 kg a od 14 tyg srednio 0,45 kg tygodniowo zby calkowity przyrost byl w granicach 11-15 kg
wiadomo kobietybz niedowaga powinny przytyc wiecej a z nadwaga - mniej.. ja osobiscie nie chce byc wielorybem 
też się właśnie naczytałam, ale wiesz jak to jest, każda kobieta jest inna. Dwie moje koleżanki rodziły w odstępie 2 miesięcy od siebie, jedna twierdzi, że przytyła w całej ciąży zaledwie 7 a druga 20. Kolosalna różnica. Kiedyś, kilka lat temu na Sylwestra do znajomych przyszła dziewczyna. Jak modelka, rewelacja. I ona mówi, że jest tydzień czy dwa po porodzie. Kopara opadła z wrażenia.
-
Camille87 wrote:Kajoni ladny brzuszek

A jak dziewczyny z wasza waga? Ja od kilku dni sie waze rano przed sniadaniem i ciagle waze tyle samo
od poczatku przytylam jakies 2,5 kg.. 
Mnie od 7 tygodni tak bardzo męczą mdłości, wymioty i brak apetytu, że od wagi wyjściowej ubyło mi w pewnym momencie aż 4kg. Teraz już trochę odrobiłam, ale generalnie ciągle jestem na minusie do wagi sprzed ciąży. Lecz i tak brzuch mi już wywaliło i powoli widać, że ktoś tam mieszka
Generalnie nie ma co się martwić małym lub minusowym bilansem kilogramów. Mamy jeszcze sporo miesięcy na nadgonienie wagi
A maluszek przecież waży dopiero kilka gramów 
-
nick nieaktualnyJa tez jakies 2 kg przytylam, w ogole sie tym nie przejmuje..
Jedyny okres w zyciu gdzie powiedzmy jestem usprawiedliwona z jedzenia hehe :p mam na cos smaka to jem i tyle..
Mam tendencje do tycia i wiem ze przytyje ponad 20 kg.. Licze sie z tym, a waga bede sie martwila po porodzie..
Ogolnie wydaje mi sie ze wiecej niz mniej kobiet tyje ok 20 kg i nic w tym zlego...
Najwazniejsze zdrowie maluszka i mamusi
reszta sie nie liczy jak dodatkowe kg
Co do slodyczy to przed ciaza dnia nie bylo bez czegos z czekolada, na poczatku ciazy jesx tego nie moglam a teraz normalnie ju wszystko jem :p
Kajoni, Camille87 lubią tę wiadomość
-
Hej kochane
Camilla ja przytylam od poczatku ciąży jakieś 1,5 także chyba malo, ale zobaczymy za tydzień u giną bo ostatnio sporo jem. A w domu nie mam wagi
kochana śliczny masz brzusio 
Ja tez postanowilam wczoraj się nie udzielać
Milego dnia
Camille87, Kajoni lubią tę wiadomość

http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
nick nieaktualnyJa wiem ze nie wolno za wielw czytac
ale ja np nie wiedzialam ze zbyt maly przyrost wagi w ciazy moze skutkowac niska waga urodzeniowa dziecka lub przedwczesnym porodem a zbyt duzy przyrost to ryzyko nadcisnienia i cukrzycy ciazowej, klopoty z karmieniem itp 
Moja siosrra tez przytyla bardzo malo a corka zdrowa wiec chyba nie ma co brac wszystkich informacji do sebie..
Mala_mi nc dziwnego ze schudlas jak wymiotowalas.. ale nadrobisz na pewno! Drugi trymestr za rogiemjest szansa na poprawe
choc u mnie niekoniecznie 
Amelka mam nadzieje ze juz spokoj zapanuje na tym forum
amela, mala_mi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny