Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Camille87 wrote:Kajoni juz jes dobrze
to takie miłe wiedzieć, że się nie będzie samemu grubaskiem
hihi
Camille87, celia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ruda27 wrote:Sliczny jest
Ciekawe jakie bedziemy miec za 2-3 tygjuż jak widać muszę gatki na gumkę nosić
leginsów muszę sobie nakupować bo jeansy się nie dopinają
o za ten czas to jeszcze większy będzie
ja mam dość dobry apetyt, choć mało przytyłam, bo od początku odrzuciło mnie od słodyczy, a po czekoladzie to taka zgaga! hoho, więc jak miałam zjeść kostkę czekolady czy batona, to wolałam sobie darować i nie czuć się tak jak się czułam. ale teraz już wraca apetyt -
Camille87 wrote:Kajoni ladny brzuszek
A jak dziewczyny z wasza waga? Ja od kilku dni sie waze rano przed sniadaniem i ciagle waze tyle samood poczatku przytylam jakies 2,5 kg..
dziękujęja niewiele, może ze 2 kilo, ale ja ani raz nie wymiotowałam, w ogóle pierwszy trymestr mija mi bezobjawowo oprócz zgagi czy senności. A i ogromnego apetytu. Ciągle bym jadła. Ogórki szczególnie albo ostre potrawy.
Camille87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKajoni to tak jak u mnie ja tez na poczatku nie moglam patrzec na slodycze ale apetyt wraca i slodkie u mnie kroluje
tylko ja nie jadam czekolady a landrynki
poza tym dzem..
ale niestety ja codziennie wymiotuje wieczorem
zazdroszcze braku objawow!!
Musze sie zaczac pilnowac zeby za duzo nie przytyc.. czytalam w ksiazce ze kobiety z prawidlowym BMI powinny w 1 trymestrze przytyc ok 1,6 kg a od 14 tyg srednio 0,45 kg tygodniowo zby calkowity przyrost byl w granicach 11-15 kgwiadomo kobiety z niedowaga powinny przytyc wiecej a z nadwaga - mniej.. ja osobiscie nie chce byc wielorybem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2014, 11:38
Kajoni, mala_mi, celia lubią tę wiadomość
-
Camille87 wrote:Kajoni to tak jak u mnie ja tez na poczatku nie moglam patrzec na slodycze ale apetyt wraca i slodkie u mnie kroluje
tylko ja nie jadam czekolady a landrynki
poza tym dzem..
Musze sie zaczac pipnowac zeby za duzo nie przytyc.. czytalam w ksiazce ze kobiety z prawidlowym BMI powinny w 1 trymestrze przytyc ok 1,6 kg a od 14 tyg srednio 0,45 kg tygodniowo zby calkowity przyrost byl w granicach 11-15 kgwiadomo kobietybz niedowaga powinny przytyc wiecej a z nadwaga - mniej.. ja osobiscie nie chce byc wielorybem
też się właśnie naczytałam, ale wiesz jak to jest, każda kobieta jest inna. Dwie moje koleżanki rodziły w odstępie 2 miesięcy od siebie, jedna twierdzi, że przytyła w całej ciąży zaledwie 7 a druga 20. Kolosalna różnica. Kiedyś, kilka lat temu na Sylwestra do znajomych przyszła dziewczyna. Jak modelka, rewelacja. I ona mówi, że jest tydzień czy dwa po porodzie. Kopara opadła z wrażenia.Camille87 lubi tę wiadomość
-
Camille87 wrote:Kajoni ladny brzuszek
A jak dziewczyny z wasza waga? Ja od kilku dni sie waze rano przed sniadaniem i ciagle waze tyle samood poczatku przytylam jakies 2,5 kg..
Mnie od 7 tygodni tak bardzo męczą mdłości, wymioty i brak apetytu, że od wagi wyjściowej ubyło mi w pewnym momencie aż 4kg. Teraz już trochę odrobiłam, ale generalnie ciągle jestem na minusie do wagi sprzed ciąży. Lecz i tak brzuch mi już wywaliło i powoli widać, że ktoś tam mieszka
Generalnie nie ma co się martwić małym lub minusowym bilansem kilogramów. Mamy jeszcze sporo miesięcy na nadgonienie wagiA maluszek przecież waży dopiero kilka gramów
Camille87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa tez jakies 2 kg przytylam, w ogole sie tym nie przejmuje..
Jedyny okres w zyciu gdzie powiedzmy jestem usprawiedliwona z jedzenia hehe :p mam na cos smaka to jem i tyle..
Mam tendencje do tycia i wiem ze przytyje ponad 20 kg.. Licze sie z tym, a waga bede sie martwila po porodzie..
Ogolnie wydaje mi sie ze wiecej niz mniej kobiet tyje ok 20 kg i nic w tym zlego...
Najwazniejsze zdrowie maluszka i mamusireszta sie nie liczy jak dodatkowe kg
Co do slodyczy to przed ciaza dnia nie bylo bez czegos z czekolada, na poczatku ciazy jesx tego nie moglam a teraz normalnie ju wszystko jem :pKajoni, Camille87 lubią tę wiadomość
-
Hej kochane
Camilla ja przytylam od poczatku ciąży jakieś 1,5 także chyba malo, ale zobaczymy za tydzień u giną bo ostatnio sporo jem. A w domu nie mam wagikochana śliczny masz brzusio
Ja tez postanowilam wczoraj się nie udzielać
Milego dniaCamille87, Kajoni lubią tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
nick nieaktualnyJa wiem ze nie wolno za wielw czytac
ale ja np nie wiedzialam ze zbyt maly przyrost wagi w ciazy moze skutkowac niska waga urodzeniowa dziecka lub przedwczesnym porodem a zbyt duzy przyrost to ryzyko nadcisnienia i cukrzycy ciazowej, klopoty z karmieniem itp
Moja siosrra tez przytyla bardzo malo a corka zdrowa wiec chyba nie ma co brac wszystkich informacji do sebie..
Mala_mi nc dziwnego ze schudlas jak wymiotowalas.. ale nadrobisz na pewno! Drugi trymestr za rogiemjest szansa na poprawechoc u mnie niekoniecznie
Amelka mam nadzieje ze juz spokoj zapanuje na tym forumamela, mala_mi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny