Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja w pierwszejciazyprzytylam ponad 27 kg bo pozniej przestalam sie wazyc w 2 okolo 11-12 kg i musze dodac ze w sumie po pierwszej zostalo miokolo 15 kgwiecej teraz okolo 2 kg przytylam ale roznie to bywa bo. Raz mniej raz wiecej
Camille87, MILA lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCo do Nezumi tez o niej myslalam ostatnio jak przegladalam wykresy na Ovu..
Wydaje mi sie po prostu ze nie wszystkie siedza na L4 jak wiekszosc z nas i po prostu nie maja czasu na forumtak sobie mysle bo na pewno wszystko dobrze!
MILA lubi tę wiadomość
-
Ja jak narazie przytylam 2 kg,BMI mialam w normie wiec chyba sie mieszcze w przedziale,zobaczymy jak dalej pojdzie.
Co do slodyczy to nie mowie ze nie jem ale staram sie ograniczac. Zreszta mnie az tak do nich nie ciagnie. Ale pączka nie umiem sobie odmowica ze niedlugo tlusty czwartek wiec trzeba teraz troche przystopowac
No a poza tym slodycze zle wplywaja na zeby
a moje sa niestety slabe.
Camille87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyninkapa wrote:A ja w pierwszejciazyprzytylam ponad 27 kg bo pozniej przestalam sie wazyc w 2 okolo 11-12 kg i musze dodac ze w sumie po pierwszej zostalo miokolo 15 kgwiecej teraz okolo 2 kg przytylam ale roznie to bywa bo. Raz mniej raz wiecej
Pozwole sobie zacytowac ksiazke
Te przyszle matki u ktorych przyrost masy ciala znacznie przekroczyl zalecany czesto zatrzymuja dwa razy wicej masy ciala po porodzie niz te ktore przestrzegaly zalecen. I jeszcze jedno: naukowcy wykazali ze kobiety ktore w czasie ciazy za bardo przytyly a nie zrzucily nadmiaru kilogramow w ciagu szesciu misiecy po porodzie znacznie czesciej staja sie otyle w nastepnych dziesieciu latach.
Tdgo drugiego sie bardziej obawiam wiec laski pamietajmy o szybkim odchudzaniu po porodzieamela lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagda ja tez mam slabe zeby
najgorszy problem mam z wrazliwoscia bo pozsuwaly mi sie dziasla i niestety ubytki szkliwa ma
dlatego obawiam sie bo pije caly czas wode z sokiem z cytryny i zeby mi sie jie pogorszylo ale dentystka polecila mi zel do fluoryzacji elmex mam nadzieje ze pomoze
Magda2013 lubi tę wiadomość
-
Camille wg mnie duzo zalezyod pozniejszej diety matki przed 3 ciaza terazniejsza schudlam duzo bo 17 kg jesli sie zawezmne w sobie to potrafie schudnac a schudlam tyle w przeciagu 6 miesiecy wiec mysle ze to indywidualna sprawa mam nadzieje ze wtej tyle nie przytyje i pozniej jakos dam rade zgubic aha a w pierwszej kazdy mowil urodzisz bedziesz karmic piersia i samo zejdzie a nie karmilam malo pokarmu poza tym moje dziecko bylo duze bo wazyl 4,5 kg i mial apetyt niesamowity od razuzjadal po 100 ml co 1,5 h i tak bylo dzien inoc przez conajmniej 6 tyg
-
czesć babeczki
Jak dzionek dzisiaj ?
znowu o wadze gadacieja wam zakarzę wrzucania tych fotek na forum, bo tu same chudzielce i załamać się można
ehhh wiecie co? najgorsze czego sie obawiam to to, ze coraz trudniej jest zrzucić zbędne Kg im człowiek starszykiedy urodzę bedę miała 34 lata , boję się ze nie dam rady wrócić do zadowalającego mnie wyglądu, bo już nawet nie liczę ze uda mi się ważyć 54 kg
mówię sobie, wezmiesz sie za siebie. Dużo sportu, dieta ale wierzcie mi, jak rodzi się dziecko które zaczyna przesypiać całe noce dopiero ok wielku 2-3 lat
to jest masakra, bo żeby mieć siłę żeby iść rano do pracy, po pracy zrobić obiad, zająć się dzieckiem, posprzątać to znajdz tu jeszcze siłę zeby wieczorem iść na fitnesswierzcie mi to nie jest takie proste
Aggie, Niebieska lubią tę wiadomość
-
tez nie można przesadzić w żadną stronę. Trzeba jeść to co właściwe i tyle ile uważamy za słuszne. Nie można się ani głodzić ani objadać. Wiadomo, że każda z nas ma inne ciało, inną przemianę materii i w ogóle inne wsio
Smarować trzeba ciałko żeby się ładnie naciągało, jeść owoce i warzywa. Dbać o siebie i o dzidziusia. Jak to kiedyś ktoś na forum napisał: w ciąży nie jemy za dwoje ale we dwoje. Czyli mądrze jak na moje oko
celia lubi tę wiadomość
-
Camille ja tez uzywam ten zel elmex. Wazne jest tylko żeby po myciu zębow tym zelem nie plukac juz ust,tylko wypluc piane. No i oczywiscie nic juz nie pic ani nie jesc. Ja uzywam raz w tyg.wieczorem po umyciu zeboow.
Mi tez na jednym zebie sie troche osunelo dziaslo. Dentystka mi powiedziala ze to przez to ze jest troche krzywy i najbardziej narazony na zuzycieczy jakos tak. Musze cos z tym zrobic...
A najgorsze jest to ze mam dwie martwe 1 !! i boje sie ze mi wyleca po ciazy -
nick nieaktualnyJa sie wlasnie boje ze nie bde miala pokarmu bo moja siostra w obydwu ciazach miala bardzo malo i sYbko zaczela kamic z butelki
Mila cos w tym jest ze im czlowiek starszy tym trudniej schudnac ale tak jak pisze Kajoni wszystko z umiarem a problem z waga tez nie bedzie duzy
Zreszta czy jest sens martwic sie zawczasu?MILA lubi tę wiadomość
-
ja patrzylam ostatnio na O Matko! i gadala babka ze potrzebujemy 100kcal wiecej do posiłku ja sie pilnuje jem co 6 godz i pomiedzy glownymi posilakami jem lekkie rzeczy jogurt owoc itp no i waga sie utrzymuje bo nie chce znowu 20kg przytyc jak przy corci
-
Magda2013 wrote:Ja jak narazie przytylam 2 kg,BMI mialam w normie wiec chyba sie mieszcze w przedziale,zobaczymy jak dalej pojdzie.
Co do slodyczy to nie mowie ze nie jem ale staram sie ograniczac. Zreszta mnie az tak do nich nie ciagnie. Ale pączka nie umiem sobie odmowica ze niedlugo tlusty czwartek wiec trzeba teraz troche przystopowac
No a poza tym slodycze zle wplywaja na zeby
a moje sa niestety slabe.
no a mnie z kolei na słodycze bardzo ciagnie. Nie jem chipsów, paluszków itp ale lubie czekoladkę, ciasteczko ............... i jak tu sie nie załamać jak wszystko pyszne ale w dupsko idzieCamille87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagda2013 wrote:Camille ja tez uzywam ten zel elmex. Wazne jest tylko żeby po myciu zębow tym zelem nie plukac juz ust,tylko wypluc piane. No i oczywiscie nic juz nie pic ani nie jesc. Ja uzywam raz w tyg.wieczorem po umyciu zeboow.
Mi tez na jednym zebie sie troche osunelo dziaslo. Dentystka mi powiedziala ze to przez to ze jest troche krzywy i najbardziej narazony na zuzycieczy jakos tak. Musze cos z tym zrobic...
A najgorsze jest to ze mam dwie martwe 1 !! i boje sie ze mi wyleca po ciazy
Tak wiem bo na ulotce jest wlasnie napisane zeby nie plukac nie pic nie jesc po fluoryzacji..
Ja mam te ubytki szkilwa na dolnych gornych klach.. martwi mnie to ja w ogole mam schize na punkcienzebow strasznie boje sie ze wypadna kiedys
Co do martwych jedynek - chyba szanse na to ze wypadna sa takie same jak zdrowych zebow czy nie?
Dlaczego mialyby wypasc po ciazy? -
Camille87 wrote:Ja sie wlasnie boje ze nie bde miala pokarmu bo moja siostra w obydwu ciazach miala bardzo malo i sYbko zaczela kamic z butelki
Mila cos w tym jest ze im czlowiek starszy tym trudniej schudnac ale tak jak pisze Kajoni wszystko z umiarem a problem z waga tez nie bedzie duzy
Zreszta czy jest sens martwic sie zawczasu?mało mialam pokarmu ale dlatego ze na pocztaku tylko troche piersi bolały a potem nic juz do porodu a teraz bola non stop to licze ze bedzie wiecej no i wiem ze bawarka dobra na produkcje mleka i kawa zbozowa
-
nick nieaktualnyMILA wrote:no a mnie z kolei na słodycze bardzo ciagnie. Nie jem chipsów, paluszków itp ale lubie czekoladkę, ciasteczko ............... i jak tu sie nie załamać jak wszystko pyszne ale w dupsko idzie
Haha oj tam w dupsko, w cycki niech idzieAggie lubi tę wiadomość