X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostawili na obserwacji napewno ja

Camille87, amela lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Kasieńka:) Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez sie zastanawiam co z Lanusia... mam nadzieje że wszystko dobrze i że jak najszybciej sie odezwie...

Camille87, amela lubią tę wiadomość

km5skrhmrg59zoqt.png
    2nn3skjotohf1cr5.png
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w pierwszejciazyprzytylam ponad 27 kg bo pozniej przestalam sie wazyc w 2 okolo 11-12 kg i musze dodac ze w sumie po pierwszej zostalo miokolo 15 kgwiecej teraz okolo 2 kg przytylam ale roznie to bywa bo. Raz mniej raz wiecej

Camille87, MILA lubią tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do Nezumi tez o niej myslalam ostatnio jak przegladalam wykresy na Ovu..
    Wydaje mi sie po prostu ze nie wszystkie siedza na L4 jak wiekszosc z nas i po prostu nie maja czasu na forum ;) tak sobie mysle bo na pewno wszystko dobrze!

MILA lubi tę wiadomość

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak narazie przytylam 2 kg,BMI mialam w normie wiec chyba sie mieszcze w przedziale,zobaczymy jak dalej pojdzie.
    Co do slodyczy to nie mowie ze nie jem ale staram sie ograniczac. Zreszta mnie az tak do nich nie ciagnie. Ale pączka nie umiem sobie odmowic :D a ze niedlugo tlusty czwartek wiec trzeba teraz troche przystopowac :D No a poza tym slodycze zle wplywaja na zeby :/ a moje sa niestety slabe.

Camille87 lubi tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninkapa wrote:
    A ja w pierwszejciazyprzytylam ponad 27 kg bo pozniej przestalam sie wazyc w 2 okolo 11-12 kg i musze dodac ze w sumie po pierwszej zostalo miokolo 15 kgwiecej teraz okolo 2 kg przytylam ale roznie to bywa bo. Raz mniej raz wiecej

Pozwole sobie zacytowac ksiazke :)

Te przyszle matki u ktorych przyrost masy ciala znacznie przekroczyl zalecany czesto zatrzymuja dwa razy wicej masy ciala po porodzie niz te ktore przestrzegaly zalecen. I jeszcze jedno: naukowcy wykazali ze kobiety ktore w czasie ciazy za bardo przytyly a nie zrzucily nadmiaru kilogramow w ciagu szesciu misiecy po porodzie znacznie czesciej staja sie otyle w nastepnych dziesieciu latach.

Tdgo drugiego sie bardziej obawiam wiec laski pamietajmy o szybkim odchudzaniu po porodzie :D

amela lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ja tez mam slabe zeby :( najgorszy problem mam z wrazliwoscia bo pozsuwaly mi sie dziasla i niestety ubytki szkliwa ma :( dlatego obawiam sie bo pije caly czas wode z sokiem z cytryny i zeby mi sie jie pogorszylo ale dentystka polecila mi zel do fluoryzacji elmex mam nadzieje ze pomoze :)

Magda2013 lubi tę wiadomość

• ninkapa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille wg mnie duzo zalezyod pozniejszej diety matki przed 3 ciaza terazniejsza schudlam duzo bo 17 kg jesli sie zawezmne w sobie to potrafie schudnac a schudlam tyle w przeciagu 6 miesiecy wiec mysle ze to indywidualna sprawa mam nadzieje ze wtej tyle nie przytyje i pozniej jakos dam rade zgubic aha a w pierwszej kazdy mowil urodzisz bedziesz karmic piersia i samo zejdzie a nie karmilam malo pokarmu poza tym moje dziecko bylo duze bo wazyl 4,5 kg i mial apetyt niesamowity od razuzjadal po 100 ml co 1,5 h i tak bylo dzien inoc przez conajmniej 6 tyg

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • MILA Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesć babeczki :-D

Jak dzionek dzisiaj ?

znowu o wadze gadacie :-P ja wam zakarzę wrzucania tych fotek na forum, bo tu same chudzielce i załamać się można :-P :-D

ehhh wiecie co? najgorsze czego sie obawiam to to, ze coraz trudniej jest zrzucić zbędne Kg im człowiek starszy :-( kiedy urodzę bedę miała 34 lata , boję się ze nie dam rady wrócić do zadowalającego mnie wyglądu, bo już nawet nie liczę ze uda mi się ważyć 54 kg :-S mówię sobie, wezmiesz sie za siebie. Dużo sportu, dieta ale wierzcie mi, jak rodzi się dziecko które zaczyna przesypiać całe noce dopiero ok wielku 2-3 lat
    to jest masakra, bo żeby mieć siłę żeby iść rano do pracy, po pracy zrobić obiad, zająć się dzieckiem, posprzątać to znajdz tu jeszcze siłę zeby wieczorem iść na fitness :-( wierzcie mi to nie jest takie proste :-(

Aggie, Niebieska lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez nie można przesadzić w żadną stronę. Trzeba jeść to co właściwe i tyle ile uważamy za słuszne. Nie można się ani głodzić ani objadać. Wiadomo, że każda z nas ma inne ciało, inną przemianę materii i w ogóle inne wsio ;) Smarować trzeba ciałko żeby się ładnie naciągało, jeść owoce i warzywa. Dbać o siebie i o dzidziusia. Jak to kiedyś ktoś na forum napisał: w ciąży nie jemy za dwoje ale we dwoje. Czyli mądrze jak na moje oko ;)

celia lubi tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila moj pierwszy synek przesypial noce jakmial rok tojuz na pewno a drugi bardzo szybko bo mal ze 2 miesiace jaknie mniejibyl na piersi nie licze sytuacji jakdzie kochore to wiadomo noce nieprzespane

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille ja tez uzywam ten zel elmex. Wazne jest tylko żeby po myciu zębow tym zelem nie plukac juz ust,tylko wypluc piane. No i oczywiscie nic juz nie pic ani nie jesc. Ja uzywam raz w tyg.wieczorem po umyciu zeboow.
    Mi tez na jednym zebie sie troche osunelo dziaslo. Dentystka mi powiedziala ze to przez to ze jest troche krzywy i najbardziej narazony na zuzycie :/ czy jakos tak. Musze cos z tym zrobic...
    A najgorsze jest to ze mam dwie martwe 1 !! i boje sie ze mi wyleca po ciazy :(

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni wlasnie masz racje bo ja tezsobie wmawiaam ze musze jescza dwoje ale prawda jesttakaze potrzebujemy okolo 400 kcl wiecej

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • MILA Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninkapa ale powiedz ty siedziałas z dziecmi w domu, czy pracowałaś?

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie wlasnie boje ze nie bde miala pokarmu bo moja siostra w obydwu ciazach miala bardzo malo i sYbko zaczela kamic z butelki :(
    Mila cos w tym jest ze im czlowiek starszy tym trudniej schudnac ale tak jak pisze Kajoni wszystko z umiarem a problem z waga tez nie bedzie duzy ;)
    Zreszta czy jest sens martwic sie zawczasu? :D

MILA lubi tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja patrzylam ostatnio na O Matko! i gadala babka ze potrzebujemy 100kcal wiecej do posiłku ja sie pilnuje jem co 6 godz i pomiedzy glownymi posilakami jem lekkie rzeczy jogurt owoc itp no i waga sie utrzymuje bo nie chce znowu 20kg przytyc jak przy corci

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• MILA Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda2013 wrote:
    Ja jak narazie przytylam 2 kg,BMI mialam w normie wiec chyba sie mieszcze w przedziale,zobaczymy jak dalej pojdzie.
    Co do slodyczy to nie mowie ze nie jem ale staram sie ograniczac. Zreszta mnie az tak do nich nie ciagnie. Ale pączka nie umiem sobie odmowic :D a ze niedlugo tlusty czwartek wiec trzeba teraz troche przystopowac :D No a poza tym slodycze zle wplywaja na zeby :/ a moje sa niestety slabe.

no a mnie z kolei na słodycze bardzo ciagnie. Nie jem chipsów, paluszków itp ale lubie czekoladkę, ciasteczko ............... i jak tu sie nie załamać jak wszystko pyszne ale w dupsko idzie :-(

Camille87 lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda2013 wrote:
    Camille ja tez uzywam ten zel elmex. Wazne jest tylko żeby po myciu zębow tym zelem nie plukac juz ust,tylko wypluc piane. No i oczywiscie nic juz nie pic ani nie jesc. Ja uzywam raz w tyg.wieczorem po umyciu zeboow.
    Mi tez na jednym zebie sie troche osunelo dziaslo. Dentystka mi powiedziala ze to przez to ze jest troche krzywy i najbardziej narazony na zuzycie :/ czy jakos tak. Musze cos z tym zrobic...
    A najgorsze jest to ze mam dwie martwe 1 !! i boje sie ze mi wyleca po ciazy :(

Tak wiem bo na ulotce jest wlasnie napisane zeby nie plukac nie pic nie jesc po fluoryzacji..
    Ja mam te ubytki szkilwa na dolnych gornych klach.. martwi mnie to ja w ogole mam schize na punkcienzebow strasznie boje sie ze wypadna kiedys :P
    Co do martwych jedynek - chyba szanse na to ze wypadna sa takie same jak zdrowych zebow czy nie?
    Dlaczego mialyby wypasc po ciazy?

• kada24 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Ja sie wlasnie boje ze nie bde miala pokarmu bo moja siostra w obydwu ciazach miala bardzo malo i sYbko zaczela kamic z butelki :(
    Mila cos w tym jest ze im czlowiek starszy tym trudniej schudnac ale tak jak pisze Kajoni wszystko z umiarem a problem z waga tez nie bedzie duzy ;)
    Zreszta czy jest sens martwic sie zawczasu? :D
    ja karmilam 2 miesiace tylko :( mało mialam pokarmu ale dlatego ze na pocztaku tylko troche piersi bolały a potem nic juz do porodu a teraz bola non stop to licze ze bedzie wiecej no i wiem ze bawarka dobra na produkcje mleka i kawa zbozowa

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MILA wrote:
    no a mnie z kolei na słodycze bardzo ciagnie. Nie jem chipsów, paluszków itp ale lubie czekoladkę, ciasteczko ............... i jak tu sie nie załamać jak wszystko pyszne ale w dupsko idzie :-(

Haha oj tam w dupsko, w cycki niech idzie :D

Aggie lubi tę wiadomość

‹‹ 271 272 273 274 275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ