X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tez zazdroszcze lumpeksu ja ostatnio zrobilam rundke po lumpeksach w moim miescie ale jedyne co kupilam to pluszaka dla mojego psa i koszule dla siostrzenca (nowka z h&m za 7 zl :P )..
    Jak sie ociepli to bede na dostawy chodzic :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulia87 wrote:
    Camille ale tak bardzo ten brzuch mnie swedzi że szok wrzucę jutro Wam fotke mojego beca hihi

Paulia sprobuj z oliwka bardzo mocno nawilza mi pomogla jak mialam jakas wysypke na udach i sie non stop drapalam az skora mi sie sucha zrobila :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie zastanawiam bo belly pisze ze we wtorek (zaczne 16tc) moge zaczac czuc ruchy bobaska ;)
    To mozliwe w ogole?? Te z was ktore rodzily- kiexy czulyscie pierwsze ruchy?? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille moja siostra w pierwszej ciazy juz czula wczesnie bo w ok 16 tyg.. Ale wydaje mi sie ze 16 tydzien a nie 15t1d...
    Ja mam nadzieje, ze u mnie tez beda szybko, w koncu maluszek jest dosc duzy hihi :p

• MILA Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwsza ciąża ok 20 tyg ale w sumie to jest chyba różnie :-D

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czułam w 15tyg takie mile mizianie a późniejszych tyg to już były kopniaki hi

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym juz tez chciala czuc Maluszka :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille ja tez :p oby to szybko bylo :p

Camille87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle ze to kwestia nie wielkosci a rozwoju miesni.. potem jak przywali to poczujemy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mozliwe ja sie nie znam :p to oby szybko mial sily na takie zabawy w brzuszku :)

• ninkapa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wamdokladnie nie powiem w ktorym tyg poczulam wydaje mi sie ze w pierwszej okolo 19 tyg a w 2 chybaokolo 16 tyg teraz tezpewnie kolo 16 poczuje a ja cos zle sie czuje mialam z mezem ogladac film ale spasowalam zrobilam sobie herbatke z cytryna i pewnie cos w tv bede ogladala

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille tak sobie patrze na twoj suwaczek i tak sie zastanawiam na kiedy masz termin?

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo ruchów dziecka to jak byłam na usg lekarz pokazał mi jak się przyciśnie to dziecko tak jakby oddawało. Jak się ciepłą rękę położy to dziecko się do niej zbliża ale podobno tylko na ciepło matki reaguje i wtedy słychać takie delikatne chlupanie bulgotanie nie wiem jak to określić. Sprawdzcie u siebie :-D

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy na bole w podbrzuszu tez powinno sie brac nospe? Czy to jest normalne bo macica sie powieksza i po prostu musimy z tym tak zyc? :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninkapa wrote:
    Camille tak sobie patrze na twoj suwaczek i tak sie zastanawiam na kiedy masz termin?

Na 30 lipca wg gina i usg :) wiec nie jestem sierpniowa mama ale belly podaje 3 sierpiej dlatego stad nie odchodze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2014, 20:13

celia, Jus1985 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda mnie caly czas cos pobolewa w podbrzuszu ale poki co nie byl to nigdy bol ze zwijalam sie.ciezko tak odpowiedziec nie wiedzac jaki rodzaj bolu masz na mysli :( chyba intuicyjnie musisz odroznic..
    Najwazniejsze aby nie bylo skurczu macicy (twardnienia brzucha i bolu). A najlepiej zapytaj gina na najblizszej wzycie..

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille to wlasnie nie sa mega bole, takie czuje jakby rozciaganie podbrzusza, czasami lekko jak na okres.. Czasami biore nospe mimo ze to nie jest mega bol.. Dziekuje Ci za odpowiedz :)

• ninkapa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille tak wlasnie myslalam bo u ciebie to ponad 14 tydz hehe zawsze mozesz przenosic ciaze i urodzic w sierpniu

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninkapa dokladnie :) jak ktos pyta o termin mowie koniec lipca bo rownie dobrze moge urodzic przed terkinem ;) jak dzidzius bedzie gotow to sam sie wprosi na ten swiat ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Camille to wlasnie nie sa mega bole, takie czuje jakby rozciaganie podbrzusza, czasami lekko jak na okres.. Czasami biore nospe mimo ze to nie jest mega bol.. Dziekuje Ci za odpowiedz :)

Niby nospa nie szkodzi ale jesli bol nie jeat silny to ja bym nie brala za duzo tabletek.. :)

‹‹ 274 275 276 277 278 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ