X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to mam takie bóle jak kicham i nie daj Bóg nie przyjmę pozycji do kichania czyli embrionalnej. To mnie tak przestrzeli przez podbrzusze,że szkoda słów, jakby mi na żywca coś wyciągali ze środka. Czasem, np. w autobusie nie da się przyjąć pozycji "obronnej", to ught....

celia, Jus1985 lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni wrote:
    ja to mam takie bóle jak kicham i nie daj Bóg nie przyjmę pozycji do kichania czyli embrionalnej. To mnie tak przestrzeli przez podbrzusze,że szkoda słów, jakby mi na żywca coś wyciągali ze środka. Czasem, np. w autobusie nie da się przyjąć pozycji "obronnej", to ught....

Kajoni znam to, mialam na szczescie raz czy 2 razy, ale co chce mi sie kichac to az sie boje..

Amela nie powinnas juz za duzo na plecach spac, czytalam ze pod końiec 1 trymestru powinno sie przestac.. Ja sama czasami spie bo juz nie wyrabiam, w nocy non stop sie budze co zmieńiam pozycje,a wierce sie okropnie.. Mam ta poduche do spania ale jak narazie bez wiekszych rewelacji..

amela lubi tę wiadomość

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://zapodaj.net/a77c25f391b33.jpg.html

Oto moj brzuszek,tyle ze na czczo :D
    Jak sie najem to mi wiekszy wybija do przodu :)

pekinka82, Camille87, MILA, Niebieska, celia, Kasieńka:) lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia sliczniutki brzuszek :)
    Kurde ja tez chce taki ciazowy od dolu no :( wiem ze to sprawa indywidualna, ale tak czekam na to :p

• amela Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Kajoni znam to, mialam na szczescie raz czy 2 razy, ale co chce mi sie kichac to az sie boje..

Amela nie powinnas juz za duzo na plecach spac, czytalam ze pod końiec 1 trymestru powinno sie przestac.. Ja sama czasami spie bo juz nie wyrabiam, w nocy non stop sie budze co zmieńiam pozycje,a wierce sie okropnie.. Mam ta poduche do spania ale jak narazie bez wiekszych rewelacji..
    O to nie wiedzialam, a czemu nie można na plecach ??

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo macica jest juz dosc duza i ugniata tam..
    Dam cytat

Jeśli zazwyczaj sypiasz na plecach, możesz nie zmieniać swych przyzwyczajeń w pierwszym trymestrze ciąży bez zagrożenia dla zdrowia dziecka. Jednak w miarę, jak macica staje się coraz cięższa w drugim i trzecim trymestrze ciąży, bezpieczniej będzie sypiać w innej pozycji. Gdy leżysz na plecach, macica naciska na żyły odprowadzające krew z dolnej części twojego ciała do serca. Pozostawanie w tej pozycji przez dłuższy czas może spowodować zaburzenia krążenia i utrudnić dostarczanie substancji odżywczych do łożyska i rozwijającego się płodu.

amela, Camille87, Jus1985 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet cos na belly mialam ostatnio chyba wlasnie o spaniu, czy gdzies czytalam zeby pod koniec pierwszego trymestru ograniczac juz.. Jakby nie bylo nasza macica jest juz duza jak grejfrut :p

• amela Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to juz nie będę ! Mam nadzieje ze się nic nie stalo jak tak spalam.
    To zostają tylko boki :-)

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amela napewno nic sie nie stalo :)
    Mnie wlasnie meczy spanie tylko na bokach, ale walcze w nocy wiec jakos idzie :p

amela lubi tę wiadomość

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...Ja zaczynam chyba cierpieć na bezsenność.. Chodzę bardzo późno spać...Kręcę się i wiercę...A gdy to robię wszystko czuje, jak przenoszę się z prawego boku na lewy i odwrotnie.

• amela Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochana za informacje, ja uciekam na jakiś czas idziemy z mężem do kosciola.

Buziaki
    :-)

Ruda27 lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pekinka mam to samo z tym ze zasypiam normalnie a w nocy mam to co Ty, chyba zabardzo uwazam i dlatego..

Amela nie ma za co :) milego dnia ;)

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mnie trochę pocieszylyscie. Rzeczywiście za dużo z nas ma takie bole. I to w tym okresie. Ruda ja tez dziś leze bo sie tego boje... Jak leze jest ok i przechodzi, a jak wstaje to znowu to czuje. Jak jutro nie przejdzie to jednak zadzwonie do ginekologa.

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To madzikovy jak zadzwonisz daj znac.. Ja mysle ze to ta macica, w koncu potrzebuje miejsca coraz wiecej :)

• Niebieska Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny w 4-tym miesiącu! :D

Ja wczoraj znowu miałam gości do późna, także dzisiaj leniwa niedziela się szykuje :)

Teraz Was poczytam, bo mam zaległości.

Ruda27, MILA lubią tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:
    Dzień dobry
    U mnie noc bez wiekszych problemów, poza wystawaniem na siku ze 3 razy !!
    Camilka moze to jakiegoś rodzaju migreny ?
    Co do boli podbrzusza to ja nie mam ale czasami mnie boli tak w boku cos, często w nocy jak leże na prawym boku i się przekręce na plecy to wtedy czuje taki bol w boku ale tez nie zawsze to występuje ! Tez nie za bardzo wiem co to.

Miłej niedzieli :-)

Amelka ja wlasnie tak to czuje :( nie jako zwykly bol glowy jaki sie ma gdy sie za dlugo spi tylko silny bol glowy z przodu z prawej strony i az oko bolalo :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda2013 wrote:
    http://zapodaj.net/a77c25f391b33.jpg.html

Oto moj brzuszek,tyle ze na czczo :D
    Jak sie najem to mi wiekszy wybija do przodu :)

Jaki slodki :) pieknie sie juz zaokragla :D

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    To madzikovy jak zadzwonisz daj znac.. Ja mysle ze to ta macica, w koncu potrzebuje miejsca coraz wiecej :)
    No oby ale kurcze żeby aż tak nieprzyjemne... Ja sie nie czuje ma siłach żeby przy garach stac.

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Bo macica jest juz dosc duza i ugniata tam..
    Dam cytat

Jeśli zazwyczaj sypiasz na plecach, możesz nie zmieniać swych przyzwyczajeń w pierwszym trymestrze ciąży bez zagrożenia dla zdrowia dziecka. Jednak w miarę, jak macica staje się coraz cięższa w drugim i trzecim trymestrze ciąży, bezpieczniej będzie sypiać w innej pozycji. Gdy leżysz na plecach, macica naciska na żyły odprowadzające krew z dolnej części twojego ciała do serca. Pozostawanie w tej pozycji przez dłuższy czas może spowodować zaburzenia krążenia i utrudnić dostarczanie substancji odżywczych do łożyska i rozwijającego się płodu.

Ja na plecach nie spie bo chrapie :P wiec spie na boku ale zastanawiam sie bo w ciagu dnia sporo leze wlasnie na plecach i czy nie szkodze dzidzi :(

P.s. o wlasnie mnie lewy jajnik zakul ;)

Jus1985 lubi tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też póki co sie nie przejmuję bo skoro nie mam plamień to luz ;-)

jutro mam wizytę u mojego gina :-D :-D zobacze malenstwo :-D

Camille87, celia lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
‹‹ 276 277 278 279 280 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ