Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
ja to mam takie bóle jak kicham i nie daj Bóg nie przyjmę pozycji do kichania czyli embrionalnej. To mnie tak przestrzeli przez podbrzusze,że szkoda słów, jakby mi na żywca coś wyciągali ze środka. Czasem, np. w autobusie nie da się przyjąć pozycji "obronnej", to ught....
celia, Jus1985 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKajoni wrote:ja to mam takie bóle jak kicham i nie daj Bóg nie przyjmę pozycji do kichania czyli embrionalnej. To mnie tak przestrzeli przez podbrzusze,że szkoda słów, jakby mi na żywca coś wyciągali ze środka. Czasem, np. w autobusie nie da się przyjąć pozycji "obronnej", to ught....
Kajoni znam to, mialam na szczescie raz czy 2 razy, ale co chce mi sie kichac to az sie boje..
Amela nie powinnas juz za duzo na plecach spac, czytalam ze pod końiec 1 trymestru powinno sie przestac.. Ja sama czasami spie bo juz nie wyrabiam, w nocy non stop sie budze co zmieńiam pozycje,a wierce sie okropnie.. Mam ta poduche do spania ale jak narazie bez wiekszych rewelacji..amela lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ruda27 wrote:Kajoni znam to, mialam na szczescie raz czy 2 razy, ale co chce mi sie kichac to az sie boje..
Amela nie powinnas juz za duzo na plecach spac, czytalam ze pod końiec 1 trymestru powinno sie przestac.. Ja sama czasami spie bo juz nie wyrabiam, w nocy non stop sie budze co zmieńiam pozycje,a wierce sie okropnie.. Mam ta poduche do spania ale jak narazie bez wiekszych rewelacji..
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
nick nieaktualnyBo macica jest juz dosc duza i ugniata tam..
Dam cytat
Jeśli zazwyczaj sypiasz na plecach, możesz nie zmieniać swych przyzwyczajeń w pierwszym trymestrze ciąży bez zagrożenia dla zdrowia dziecka. Jednak w miarę, jak macica staje się coraz cięższa w drugim i trzecim trymestrze ciąży, bezpieczniej będzie sypiać w innej pozycji. Gdy leżysz na plecach, macica naciska na żyły odprowadzające krew z dolnej części twojego ciała do serca. Pozostawanie w tej pozycji przez dłuższy czas może spowodować zaburzenia krążenia i utrudnić dostarczanie substancji odżywczych do łożyska i rozwijającego się płodu.amela, Camille87, Jus1985 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
No to mnie trochę pocieszylyscie. Rzeczywiście za dużo z nas ma takie bole. I to w tym okresie. Ruda ja tez dziś leze bo sie tego boje... Jak leze jest ok i przechodzi, a jak wstaje to znowu to czuje. Jak jutro nie przejdzie to jednak zadzwonie do ginekologa.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyamela wrote:Dzień dobry
U mnie noc bez wiekszych problemów, poza wystawaniem na siku ze 3 razy !!
Camilka moze to jakiegoś rodzaju migreny ?
Co do boli podbrzusza to ja nie mam ale czasami mnie boli tak w boku cos, często w nocy jak leże na prawym boku i się przekręce na plecy to wtedy czuje taki bol w boku ale tez nie zawsze to występuje ! Tez nie za bardzo wiem co to.
Miłej niedzieli
Amelka ja wlasnie tak to czujenie jako zwykly bol glowy jaki sie ma gdy sie za dlugo spi tylko silny bol glowy z przodu z prawej strony i az oko bolalo
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyRuda27 wrote:Bo macica jest juz dosc duza i ugniata tam..
Dam cytat
Jeśli zazwyczaj sypiasz na plecach, możesz nie zmieniać swych przyzwyczajeń w pierwszym trymestrze ciąży bez zagrożenia dla zdrowia dziecka. Jednak w miarę, jak macica staje się coraz cięższa w drugim i trzecim trymestrze ciąży, bezpieczniej będzie sypiać w innej pozycji. Gdy leżysz na plecach, macica naciska na żyły odprowadzające krew z dolnej części twojego ciała do serca. Pozostawanie w tej pozycji przez dłuższy czas może spowodować zaburzenia krążenia i utrudnić dostarczanie substancji odżywczych do łożyska i rozwijającego się płodu.
Ja na plecach nie spie bo chrapiewiec spie na boku ale zastanawiam sie bo w ciagu dnia sporo leze wlasnie na plecach i czy nie szkodze dzidzi
P.s. o wlasnie mnie lewy jajnik zakulJus1985 lubi tę wiadomość