X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to mam takie bóle jak kicham i nie daj Bóg nie przyjmę pozycji do kichania czyli embrionalnej. To mnie tak przestrzeli przez podbrzusze,że szkoda słów, jakby mi na żywca coś wyciągali ze środka. Czasem, np. w autobusie nie da się przyjąć pozycji "obronnej", to ught....

celia, Jus1985 lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni wrote:
    ja to mam takie bóle jak kicham i nie daj Bóg nie przyjmę pozycji do kichania czyli embrionalnej. To mnie tak przestrzeli przez podbrzusze,że szkoda słów, jakby mi na żywca coś wyciągali ze środka. Czasem, np. w autobusie nie da się przyjąć pozycji "obronnej", to ught....

Kajoni znam to, mialam na szczescie raz czy 2 razy, ale co chce mi sie kichac to az sie boje..

Amela nie powinnas juz za duzo na plecach spac, czytalam ze pod końiec 1 trymestru powinno sie przestac.. Ja sama czasami spie bo juz nie wyrabiam, w nocy non stop sie budze co zmieńiam pozycje,a wierce sie okropnie.. Mam ta poduche do spania ale jak narazie bez wiekszych rewelacji..

amela lubi tę wiadomość

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://zapodaj.net/a77c25f391b33.jpg.html

Oto moj brzuszek,tyle ze na czczo :D
    Jak sie najem to mi wiekszy wybija do przodu :)

pekinka82, Camille87, MILA, Niebieska, celia, Kasieńka:) lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia sliczniutki brzuszek :)
    Kurde ja tez chce taki ciazowy od dolu no :( wiem ze to sprawa indywidualna, ale tak czekam na to :p

• amela Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Kajoni znam to, mialam na szczescie raz czy 2 razy, ale co chce mi sie kichac to az sie boje..

Amela nie powinnas juz za duzo na plecach spac, czytalam ze pod końiec 1 trymestru powinno sie przestac.. Ja sama czasami spie bo juz nie wyrabiam, w nocy non stop sie budze co zmieńiam pozycje,a wierce sie okropnie.. Mam ta poduche do spania ale jak narazie bez wiekszych rewelacji..
    O to nie wiedzialam, a czemu nie można na plecach ??

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo macica jest juz dosc duza i ugniata tam..
    Dam cytat

Jeśli zazwyczaj sypiasz na plecach, możesz nie zmieniać swych przyzwyczajeń w pierwszym trymestrze ciąży bez zagrożenia dla zdrowia dziecka. Jednak w miarę, jak macica staje się coraz cięższa w drugim i trzecim trymestrze ciąży, bezpieczniej będzie sypiać w innej pozycji. Gdy leżysz na plecach, macica naciska na żyły odprowadzające krew z dolnej części twojego ciała do serca. Pozostawanie w tej pozycji przez dłuższy czas może spowodować zaburzenia krążenia i utrudnić dostarczanie substancji odżywczych do łożyska i rozwijającego się płodu.

amela, Camille87, Jus1985 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet cos na belly mialam ostatnio chyba wlasnie o spaniu, czy gdzies czytalam zeby pod koniec pierwszego trymestru ograniczac juz.. Jakby nie bylo nasza macica jest juz duza jak grejfrut :p

• amela Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to juz nie będę ! Mam nadzieje ze się nic nie stalo jak tak spalam.
    To zostają tylko boki :-)

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amela napewno nic sie nie stalo :)
    Mnie wlasnie meczy spanie tylko na bokach, ale walcze w nocy wiec jakos idzie :p

amela lubi tę wiadomość

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...Ja zaczynam chyba cierpieć na bezsenność.. Chodzę bardzo późno spać...Kręcę się i wiercę...A gdy to robię wszystko czuje, jak przenoszę się z prawego boku na lewy i odwrotnie.

• amela Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochana za informacje, ja uciekam na jakiś czas idziemy z mężem do kosciola.

Buziaki
    :-)

Ruda27 lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pekinka mam to samo z tym ze zasypiam normalnie a w nocy mam to co Ty, chyba zabardzo uwazam i dlatego..

Amela nie ma za co :) milego dnia ;)

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mnie trochę pocieszylyscie. Rzeczywiście za dużo z nas ma takie bole. I to w tym okresie. Ruda ja tez dziś leze bo sie tego boje... Jak leze jest ok i przechodzi, a jak wstaje to znowu to czuje. Jak jutro nie przejdzie to jednak zadzwonie do ginekologa.

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To madzikovy jak zadzwonisz daj znac.. Ja mysle ze to ta macica, w koncu potrzebuje miejsca coraz wiecej :)

• Niebieska Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny w 4-tym miesiącu! :D

Ja wczoraj znowu miałam gości do późna, także dzisiaj leniwa niedziela się szykuje :)

Teraz Was poczytam, bo mam zaległości.

Ruda27, MILA lubią tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:
    Dzień dobry
    U mnie noc bez wiekszych problemów, poza wystawaniem na siku ze 3 razy !!
    Camilka moze to jakiegoś rodzaju migreny ?
    Co do boli podbrzusza to ja nie mam ale czasami mnie boli tak w boku cos, często w nocy jak leże na prawym boku i się przekręce na plecy to wtedy czuje taki bol w boku ale tez nie zawsze to występuje ! Tez nie za bardzo wiem co to.

Miłej niedzieli :-)

Amelka ja wlasnie tak to czuje :( nie jako zwykly bol glowy jaki sie ma gdy sie za dlugo spi tylko silny bol glowy z przodu z prawej strony i az oko bolalo :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda2013 wrote:
    http://zapodaj.net/a77c25f391b33.jpg.html

Oto moj brzuszek,tyle ze na czczo :D
    Jak sie najem to mi wiekszy wybija do przodu :)

Jaki slodki :) pieknie sie juz zaokragla :D

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    To madzikovy jak zadzwonisz daj znac.. Ja mysle ze to ta macica, w koncu potrzebuje miejsca coraz wiecej :)
    No oby ale kurcze żeby aż tak nieprzyjemne... Ja sie nie czuje ma siłach żeby przy garach stac.

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Bo macica jest juz dosc duza i ugniata tam..
    Dam cytat

Jeśli zazwyczaj sypiasz na plecach, możesz nie zmieniać swych przyzwyczajeń w pierwszym trymestrze ciąży bez zagrożenia dla zdrowia dziecka. Jednak w miarę, jak macica staje się coraz cięższa w drugim i trzecim trymestrze ciąży, bezpieczniej będzie sypiać w innej pozycji. Gdy leżysz na plecach, macica naciska na żyły odprowadzające krew z dolnej części twojego ciała do serca. Pozostawanie w tej pozycji przez dłuższy czas może spowodować zaburzenia krążenia i utrudnić dostarczanie substancji odżywczych do łożyska i rozwijającego się płodu.

Ja na plecach nie spie bo chrapie :P wiec spie na boku ale zastanawiam sie bo w ciagu dnia sporo leze wlasnie na plecach i czy nie szkodze dzidzi :(

P.s. o wlasnie mnie lewy jajnik zakul ;)

Jus1985 lubi tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też póki co sie nie przejmuję bo skoro nie mam plamień to luz ;-)

jutro mam wizytę u mojego gina :-D :-D zobacze malenstwo :-D

Camille87, celia lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
‹‹ 276 277 278 279 280 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ