Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
To powodzenia jutro MILA, ciekawa jestem co Twój lekarz na te bole, bo właśnie dzwonilam do szpitala, babka powiedziała ze póki nie ma krwawien ani plamien to nie ma sie czym przejmować bo to rozciaganie macicy, do 21 tygodnia jest najgorzej bo sie sporo rozrasta, kazała dużo leżeć na lewym boku aby nie uciskac aorty i czegoś tam jeszcze i brać nospe zwykła 3 razy dziennie. Mówi ze lezenie pomoże. I rzeczywiście jak długo poleze to przestaje. Chyba ma racje
ale cholera nie mogę oglądać tv jak leze na lewym boku
Camille87, MILA lubią tę wiadomość
-
MILA wrote:Kajoni cóż to za nick ha ha ha to ja bym musiała sobie taki walnąć haha
ja to dopiero potrafię być jędzowata
haha tak, wiem, jest idealny, genialnie do mnie pasuje:P zawsze mogę Ci udostępnić jak masz ochotę
Mnie póki co to boli dupsko i dół pleców, bo od środy leżałam rozwalona w łóżku jakąś beznadziejną grypą i wczoraj już nie wytrzymałam i wstałam, bo normalnie bym sobie odleżyn narobiła
Ja tylko zauważyłam, że od jakiegoś czasu cierpnie mi lewe udo z lewej strony. Jakbym wysmarowała jakimś takim żelem rozgrzewającym plus cierpnięcie jakby mi krew nie dopływała. I to najczęściej jak leżę na plecach. Zapomniałam na ostatniej wizycie spytać o co chodzi. Myślę, że jakiś witamin mi brakuje, bo brałam póki co tylko kwas foliowy, ale od wczoraj biorę Prenatal Classic i mam nadzieję,że wszelkie braki mi to uzupełni.MILA lubi tę wiadomość
-
Jejku dziewczyny, nie umiem Was doczytać
Lepiej być na bieżąco.
Mila te bóle, które masz, to wydaje mi się, że to po prostu jest pęcherz pełny i mocz był przez noc wstrzymywany. I potem jak się budzisz, to ten pęcherz tak reaguje przez to, że jest pełen a obudziłaś się trochę za późno i mocz w nim zalegał. MAM TO SAMO
Dziewczyny, to mój brzuszek z dzisiaj rana. Chyba się już zaokrągla. Chociaż się trochę boję, że to efekt wczorajszych, masakrycznych i balonowych wzdęć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2014, 14:43
Camille87, celia, Kasieńka:), MILA, mala_mi lubią tę wiadomość
-
Niebieska wrote:Jejku dziewczyny, nie umiem Was doczytać
Lepiej być na bieżąco.
Mila te bóle, które masz, to wydaje mi się, że to po prostu jest pęcherz pełny i trochę mocz przez noc wstrzymywany. I potem jak się budzisz, to ten pęcherz tak reaguje przez to, że jest pełen moczu a obudziłaś się trochę za późno i w nim zalegał. MAM TO SAMO
Dziewczyny, to mój brzuszek z dzisiaj rana. Chyba się już zaokrągla. Chociaż się trochę boję, że to efekt wczorajszych, masakrycznych i balonowych wzdęć
taki sam etap ciąży a ja brzucho mam większe. Choć moje było kilku posiłkach. Z resztą ja przed ciążą wcale jakaś mega szczupła nie byłam, to pewnie dlatego, choć bmi jak najbardziej prawidłowe.Niebieska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
MILA wrote:Hej dziewczynki
To jeszcze nic co piszecie o tych bólach.ja od kilku dni mam tak, ze jak rano po brzebudzeniu ide sikac to czuje taki okropny ból nad spojeniem łonowym i bój jajników przy tym sikaniu że masakrka, normalnie sie zwijam z bólu przy tym załatwianiu się. Nie sądzę ze to np zapalenie pęcherza bo by mnie bolało cały dzień, a to tylko z rana boli tak okropnie
Lanusia pisała??Niebieska, Kajoni, celia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Camille, mam podobnie, dzis sie poryczalam, bo juz zmeczona tymi wymiotami jestem, i tym ze zoladek caly czas taki jakis nie do zycia, przez to wszystko to nawet nie wiem co jesc a jak nie jem to czuje sie jeszcze gorzej ;( az chlop nie wiedzial co ze mna zrobic dzis
Za to poprawilam sobie nastroj i kupilam od znajomej kolejna rzecz dla malenstwafisher price soothing motion glider
jest super
Camille87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCamille87 wrote:Ja sie w ogole boje jesc bo nie wiem jak zareaguje moj zoladek
zaztanawiam sie czy to nie przypadkiem wina luteiny bo nadal biore dopochwowa.. wy bierzecie jeszcze??
Camille87, mala_mi lubią tę wiadomość
-
Niebieska dokładnie o tym pęcherzu tak pomyślałam no bo ja nie wstaje na sikanie w nocy i dlatego nad ranem jest taki pełny i boli.
A co do zdj to normalnie z ciebie laseczka że ło ho hozazdroszcze wam tych figurek dziewczyny. W sumie to ja nie jestem jakaś gruba ale miałam już lekki brzuszek przed ciążą i dlatego teraz pokazywanie go jest dla mnie nie miarodajne zeby oceniac czy jest za duży czy za mały
Camilko kurde troche ci zazdroszę tego rzygana ha ha ha bo gdybym ja więcej rzygała to może bym mniej przytyła ha ha wiem że to głupie ale sobie tak myślałam bo wszystko jem i nic mi nie szkodzi
No i dzięki za kciukasy za jutrzejszą wizytę. W sumie to najbardziej czekam do 14 lutego na te moje prenatalne w końcuNiebieska, Camille87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMiriam wrote:raczej to nie jest wina luteiny ja biorę teraz od miesiąca luteine 100 "dowcipinie" na skracającą się szyjkę i nie mam nudności na początku ciąży też miałam gdzieś do 15 tyga i to takie że dostałam torekan czopki na wymiot a luteiny nie brałam tylko duphaston raczej zastanowiła bym się nad tym czy to przypadkiem nie witaminy prenatalne typu femibion prenatal itp mi jest strasznie niedobrze po femibionie może to właśnie te witaminy pogadaj o tym z lekarzem mi po odstawieniu witamin i dostosowaniu diety w zastępstwie nich jak ręką odjął i nie potrzebnie szprycowałam się torekanem
Dzieki Miriam, masz racje witaminy powodowaly nudnosci ale je odstawilam czasem jak sie pepiej czuje to wezme w trakcie posilku ale rzadko niestetytakze chyba zostaje mi czekac na cudowne uzdrowienie..