X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • MILA Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni cóż to za nick ha ha ha to ja bym musiała sobie taki walnąć haha ;-D ja to dopiero potrafię być jędzowata :-D

Kajoni lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To powodzenia jutro MILA, ciekawa jestem co Twój lekarz na te bole, bo właśnie dzwonilam do szpitala, babka powiedziała ze póki nie ma krwawien ani plamien to nie ma sie czym przejmować bo to rozciaganie macicy, do 21 tygodnia jest najgorzej bo sie sporo rozrasta, kazała dużo leżeć na lewym boku aby nie uciskac aorty i czegoś tam jeszcze i brać nospe zwykła 3 razy dziennie. Mówi ze lezenie pomoże. I rzeczywiście jak długo poleze to przestaje. Chyba ma racje :) ale cholera nie mogę oglądać tv jak leze na lewym boku :/

Camille87, MILA lubią tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MILA wrote:
    Kajoni cóż to za nick ha ha ha to ja bym musiała sobie taki walnąć haha ;-D ja to dopiero potrafię być jędzowata :-D

haha tak, wiem, jest idealny, genialnie do mnie pasuje:P zawsze mogę Ci udostępnić jak masz ochotę:D
    Mnie póki co to boli dupsko i dół pleców, bo od środy leżałam rozwalona w łóżku jakąś beznadziejną grypą i wczoraj już nie wytrzymałam i wstałam, bo normalnie bym sobie odleżyn narobiła :/
    Ja tylko zauważyłam, że od jakiegoś czasu cierpnie mi lewe udo z lewej strony. Jakbym wysmarowała jakimś takim żelem rozgrzewającym plus cierpnięcie jakby mi krew nie dopływała. I to najczęściej jak leżę na plecach. Zapomniałam na ostatniej wizycie spytać o co chodzi. Myślę, że jakiś witamin mi brakuje, bo brałam póki co tylko kwas foliowy, ale od wczoraj biorę Prenatal Classic i mam nadzieję,że wszelkie braki mi to uzupełni.

MILA lubi tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczyny, nie umiem Was doczytać :P Lepiej być na bieżąco.

Mila te bóle, które masz, to wydaje mi się, że to po prostu jest pęcherz pełny i mocz był przez noc wstrzymywany. I potem jak się budzisz, to ten pęcherz tak reaguje przez to, że jest pełen a obudziłaś się trochę za późno i mocz w nim zalegał. MAM TO SAMO :)

Dziewczyny, to mój brzuszek z dzisiaj rana. Chyba się już zaokrągla. Chociaż się trochę boję, że to efekt wczorajszych, masakrycznych i balonowych wzdęć :P

e96841a6d2a62aaam.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2014, 14:43

Camille87, celia, Kasieńka:), MILA, mala_mi lubią tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska wrote:
    Jejku dziewczyny, nie umiem Was doczytać :P Lepiej być na bieżąco.

Mila te bóle, które masz, to wydaje mi się, że to po prostu jest pęcherz pełny i trochę mocz przez noc wstrzymywany. I potem jak się budzisz, to ten pęcherz tak reaguje przez to, że jest pełen moczu a obudziłaś się trochę za późno i w nim zalegał. MAM TO SAMO :)

Dziewczyny, to mój brzuszek z dzisiaj rana. Chyba się już zaokrągla. Chociaż się trochę boję, że to efekt wczorajszych, masakrycznych i balonowych wzdęć :P

e96841a6d2a62aaam.jpg

taki sam etap ciąży a ja brzucho mam większe. Choć moje było kilku posiłkach. Z resztą ja przed ciążą wcale jakaś mega szczupła nie byłam, to pewnie dlatego, choć bmi jak najbardziej prawidłowe.

Niebieska lubi tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie naszla nieodparta chec na pierniki lukrowane ;)
    Wlasnie moj najukochanszy maz poszedl specjalnie po to do sklepu :)
    Wzielam go na litosc slowaminze dzidzia sie domaga :P

Milka bede trzymac kciuki za jutrzjsza wizyte :)

MILA lubi tę wiadomość

• Jus1985 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MILA wrote:
    Hej dziewczynki :-D

To jeszcze nic co piszecie o tych bólach. :-P ja od kilku dni mam tak, ze jak rano po brzebudzeniu ide sikac to czuje taki okropny ból nad spojeniem łonowym i bój jajników przy tym sikaniu że masakrka, normalnie sie zwijam z bólu przy tym załatwianiu się. Nie sądzę ze to np zapalenie pęcherza bo by mnie bolało cały dzień, a to tylko z rana boli tak okropnie :-(

Lanusia pisała??
    Ha myślałam że sama z tym jestem ale widzę że nie. U mnie to od tego że w nocy nie wstaje do łazuenki i pęcherz tak mocno jest ściskany. Ale nie umiem się obudzić jak zasne to tylko jak się jasno robi to wstane. Prędzej się zsikam w nocy jak się obudze :-D

Niebieska, Kajoni, celia lubią tę wiadomość

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwalilam sie piernikami ... i juz je zwrocilam :/ ja pier*ole mam dosc :/

Jus1985, Aggie, MILA lubią tę wiadomość

• Aggie Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille, mam podobnie, dzis sie poryczalam, bo juz zmeczona tymi wymiotami jestem, i tym ze zoladek caly czas taki jakis nie do zycia, przez to wszystko to nawet nie wiem co jesc a jak nie jem to czuje sie jeszcze gorzej ;( az chlop nie wiedzial co ze mna zrobic dzis :(
    Za to poprawilam sobie nastroj i kupilam od znajomej kolejna rzecz dla malenstwa :) fisher price soothing motion glider :) jest super :D

Camille87 lubi tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi dziewczyny ze tak sie musicie meczyc :( to musi byc straszne.. Oby wam to szybko przeszlo w koncu juz 2 trymestr...

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie w ogole boje jesc bo nie wiem jak zareaguje moj zoladek :/ zaztanawiam sie czy to nie przypadkiem wina luteiny bo nadal biore dopochwowa.. wy bierzecie jeszcze??

MILA, mala_mi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille ja biore.. A mam juz dosc. Ale do nastepnej wizyty, czyli w okolicach 22 lutego.. Obym wiecej nie musiala.. Teraz miesiac przerwy w usg, mysle ze wytrzymam :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam wizyty co 3 tyg wiec 18 lutego i tez mam nadzieje ze pozwoli mi odstawic ta luteine :/

Ruda27, MILA lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Ja sie w ogole boje jesc bo nie wiem jak zareaguje moj zoladek :/ zaztanawiam sie czy to nie przypadkiem wina luteiny bo nadal biore dopochwowa.. wy bierzecie jeszcze??
    raczej to nie jest wina luteiny ja biorę teraz od miesiąca luteine 100 "dowcipinie" na skracającą się szyjkę i nie mam nudności na początku ciąży też miałam gdzieś do 15 tyga i to takie że dostałam torekan czopki na wymiot a luteiny nie brałam tylko duphaston raczej zastanowiła bym się nad tym czy to przypadkiem nie witaminy prenatalne typu femibion prenatal itp mi jest strasznie niedobrze po femibionie może to właśnie te witaminy pogadaj o tym z lekarzem mi po odstawieniu witamin i dostosowaniu diety w zastępstwie nich jak ręką odjął i nie potrzebnie szprycowałam się torekanem

Camille87, mala_mi lubią tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska dokładnie o tym pęcherzu tak pomyślałam no bo ja nie wstaje na sikanie w nocy i dlatego nad ranem jest taki pełny i boli.

A co do zdj to normalnie z ciebie laseczka że ło ho ho :-D zazdroszcze wam tych figurek dziewczyny. W sumie to ja nie jestem jakaś gruba ale miałam już lekki brzuszek przed ciążą i dlatego teraz pokazywanie go jest dla mnie nie miarodajne zeby oceniac czy jest za duży czy za mały :-/

Camilko kurde troche ci zazdroszę tego rzygana ha ha ha bo gdybym ja więcej rzygała to może bym mniej przytyła ha ha wiem że to głupie ale sobie tak myślałam bo wszystko jem i nic mi nie szkodzi :-P

No i dzięki za kciukasy za jutrzejszą wizytę. W sumie to najbardziej czekam do 14 lutego na te moje prenatalne w końcu :-D

Niebieska, Camille87 lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha no ja już odstawiłam luteinę hmm jakies 2 tyg temu

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow, ale cisza :-)

dobranoc i do jutra ;-D

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc. ..
    Ja siedzę i płaczę. ..miałam kłótnie z mężem...

tb736iyeli5hckvm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    raczej to nie jest wina luteiny ja biorę teraz od miesiąca luteine 100 "dowcipinie" na skracającą się szyjkę i nie mam nudności na początku ciąży też miałam gdzieś do 15 tyga i to takie że dostałam torekan czopki na wymiot a luteiny nie brałam tylko duphaston raczej zastanowiła bym się nad tym czy to przypadkiem nie witaminy prenatalne typu femibion prenatal itp mi jest strasznie niedobrze po femibionie może to właśnie te witaminy pogadaj o tym z lekarzem mi po odstawieniu witamin i dostosowaniu diety w zastępstwie nich jak ręką odjął i nie potrzebnie szprycowałam się torekanem

Dzieki Miriam, masz racje witaminy powodowaly nudnosci ale je odstawilam czasem jak sie pepiej czuje to wezme w trakcie posilku ale rzadko niestety :( takze chyba zostaje mi czekac na cudowne uzdrowienie.. :)

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi wrote:
    Dobranoc. ..
    Ja siedzę i płaczę. ..miałam kłótnie z mężem...

GŁOWA DO GÓRY....JUTRO BĘDZIE LEPIEJ....JUTRO MAMY NOWY DZIEŃ :)

Camille87, Quendi lubią tę wiadomość

‹‹ 277 278 279 280 281 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ