X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • celia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska wrote:
    Dzień dobry dziewczyny !

Co do kłótni z mężami. Mi mąż też ostatnio tak dopiekł, że aż cały dzień ryczałam. Chodziło o pracę. Tylko, że my bardzo szybko dochodzimy do porozumienia :) I ja tłumaczyłam mężowi i jednocześnie ryczałam ! On mnie tak strasznie przepraszał. Po prostu, dopóki nam brzuch nie urośnie to oni nie DOSTRZEGĄ, ŻE JESTEŚMY W CIĄŻY :P

Mój mąż od tej rozmowy jest bardziej uważny i zastanawia się na tym, co mówi. NAM TERAZ STRES NIE JEST POTRZEBNY ;) Mój to wreszcie zrozumiał i jest bardzo wyrozumiały :)

Niebieska mam dokładnie to samo przekonanie. Jak brzuszek urośnie, no i jak w końcu zobaczy maleństwo (u mnie już jutro :D) na pewno wreszcie przestawi się trybik w głowie "o rany ona naprawdę jest w ciąży i będę ojcem" ;D
    U mnie na szczęście nie ma większych kłótni i czuję ogromne wsparcie, ale chyba jeszcze widmo poprzedniej starty wisi nad nami. Każde z nas wciąż z pewną taką nieśmiałością o maleństwie wspomina. Jakbyśmy oboje jeszcze nie do końca wierzyli w ten cud :) Ale jutro ... ;D Oczywiście spanikowana jestem strasznie :/

Niebieska, nick nieaktualny, mala_mi, nick nieaktualny, Kajoni lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam w srode prenatalne juz hihi nie umie sie doczekac w koncu w 3d zobacze maluszka

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia bedzie dobrze :)

Moj maz po stracie bardziej jakby ta ciaze docenia i wierzy w nia.. Od poczatku sie mna opiekuje i troszczy. Robi jedzenie, sprzata itd.. Mowi do maluszka cos, glaszcze czy caluje brzuszek :) napewno tez wplynelo to ze widzial na wizytach jak malenstwo sie rusza :)
    Ale fakt wiekszosc facetow potrzebuje czasu zeby do nich w pelni to dotarlo heh :p
    Moj wie ze musi uwazac na slowa, a po wczorajszym chyba jeszcze bardziej sobie to wbil do lba :p

celia, Niebieska lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my sie rzadko klocimy ale moj jest wyrozumialy tym bardziej teraz gdy wie ze jestem w ciazy. wieczorami gdy lezymy w lozku glaszcze mnie po brzuszku:)

celia, Niebieska lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny <3 ja dopiero sie obudzilam :O spioch ze mnie :P

Mila trafilo Ci sie to czego ja sie zawsze obawiam :( kurcze mam nadzieje ze to nic powaznego :* <3
    My serduszkujemy rzadko niestety ale ja po prostu jakos nie mam ochoty :( ubolewam nad tyl strasznie bo nasz seks byl zawsze cudowny ehh :(
    Ruda nie przejmuj sie - faceci czesto zapominaja o mozgu :P fajnie ze chcesz cwiczyc ale pamietaj zeby sie nie forsowac.. musisz uwazac na Malwenstwo!!

amela lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia kciukam za jutro :D

celia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille to pospalas :D
    Ja chce cwiczyc, ale cos dla kobiet w ciazy, wiec jakies takie lajtowe zajecia typu joga :) ale moze od jutra zaczne troche domu sie rozciqgac przy yt :)

• ninkapa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny

Mila 3maj sie w tym szpitalu najwaszniejsze ze z maluszkiem wszystko w porzadku....
    Camille to niezle pospalas w tyg to ja wstaje o 7 bo musze meza i dziecko do szkoly wyszykowac:D
    ja tez jakos ochoty nie mam a to zmeczona a to glowa boli a to jesli mi niedobrze a to cos w brzuszku mnie kluje a to jak teraz przeziebiona i ciagle cos my nie mamy zadnego zakazu i troszke mi mojego zal bo czuje i wiem ze jest zaniedbywany....:(
    ja juz nie moge sie doczekac mojego pierwszego wycekiwanego usg a mam w przyszla srode ale wmawiam sobie ze juz niedlugo bo w przyszlym tygodniu oczywiscie moj idzie ze mna no i nasze najmniejsze dziecie 3 latek....
    kurcze dziewczyny juz mamy luty a ja pamietam jak 9 grudnia zrobilam kolejny test i wyszedl pozytywny choc w piatek robilam i byl negatywny i tak jakos w ogole nie myslalam ze tym razem sie udalo a jednak....
    Paula kochana jak sie czujesz?

nick nieaktualny, celia, MILA, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MILA.... Trzymam kciuki .... Będzie dobrze...

MILA lubi tę wiadomość

• celia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jest takie piękne słońce, że żyć się chce :D :D :D

Mila, Lanusia dawajcie znać w miarę możliwości, wysyłam wszystkie pozytywne myśli :)

Niesamowite jak można się zżyć w ramach takiego forum :) Strach pomyśleć co będzie za kolejne miesiące :P

pekinka82, nick nieaktualny, MILA, mala_mi, nick nieaktualny, Niebieska lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia racja...ja np caly czas z innymi dziewczynami udzielam na na forum od 2010 roku i naprawde jest to fajna sprawa...

celia lubi tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • MILA Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja narazie plamie. rano na wizycie gin powiedział że prawdopodobnie jutro wyjdę. zrobią mi przed wyjściem usg więc będę spokojniejsza. Co do serduszkowania to pytałam gina wcześniej i nie zabronił. No ale jak widać zaszkodziło :-( Mój mąż się bardzo wystraszył. obwinial się, po co mu to było, po co mu się zachciało ehhhhh. Ja byłam przerażona :-( ale uspokajalam go ze na pewno z dzieckiem wszystko ok, chociaż po tym co widziałam co się ze mną dzieje, czekałam na najgorsze:-( dostaje póki co luteine i dupka. dzięki dziewczyny za troskę. czekam co z tą lanusią?

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mila wszyscy czekaja co z lanusia

MILA lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• positive Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila współczuję przeżyć... musieliście się porządnie wystraszyć... Mam nadzieję że teraz wszystko już jest dobrze... a powiedzieli ci dlaczego wystąpiło to krwawienie?

Ja też martwię się o lanusię...

MILA lubi tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny szukałam kalendarza lanusi i go nie ma czy wcześniej był dostępny??

34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celia wrote:
    Dziewczyny jest takie piękne słońce, że żyć się chce :D :D :D

Mila, Lanusia dawajcie znać w miarę możliwości, wysyłam wszystkie pozytywne myśli :)

Niesamowite jak można się zżyć w ramach takiego forum :) Strach pomyśleć co będzie za kolejne miesiące :P

oj celius można się zzyc i to bardzo. Ja w poprzedniej ciąży udzielałam się na forum babyboom. też pisałysmy z dziewczynami od początku ciąży do porodu :-) kurde nie było dla mnie dnia bez forum. gadalysmy o wszystkim, zwierzalysmy sie ze wszystkiego. Niestety kiedy wszystkie urodziłysmy jakoś czasu było coraz mniej, ale każda to rozumiała. Ale ten czas wspominam bardzo dobrze :-)

celia lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    positive nie byl dostepny wiec nie wiemy co i jak

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• MILA Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    camilko ja bym się w życiu nie spodziewała że to nasze baraszkowanie tak się skończy. wiem że każda ciąża jest inna, ale w poprzedniej ciąży w sumie to nie pamiętam od kiedy się kochalismy, ale pamiętam ze pod koniec to sex był bardzo często z uwagi na to, że przyspiesza poród :- P
    i tak właśnie przekonana że nic mi się nie dzieje, nawet drobnych plamien nie miałam, gin nie zabronił to można, no i tak się skończyło że teraz będziemy się bali :-(

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    och... to dobrze... pozostaje nam czekać na wieści...

34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milus bedzie dobrze moze maz naruszyl jakas zylke i pekla no i poleciało..

Jus1985 lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

‹‹ 279 280 281 282 283 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ