X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • MILA Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda2013 wrote:
    Od ktorego tyg Mila ??

no właśnie o to pytam ;-)

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia tylko ze ja mam 20 lutego dopiero wizyte,chyba ze bym poszla prywatnie do niego ale nie usmiecha mi sie to. Dlatego najpierw pojde do rodzinnego.

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MILA wrote:
    no właśnie o to pytam ;-)

Aha :D no wlasnie nie wiem od ktorego...ide sie dowiedziec.

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie
    Na początku Lanusia super że wszystko u Was dobrze <3 Tak się martwiłyśmy !!
    Miluś kochana dobrze że już sytuacja opanowana. Ja odkąd zaszłam w ciąże boje się serduszkować i jeszcze z mężem się nie odważyliśmy, zarówno ja jak i mąż boimy się, ale może za jakiś czas spróbujemy, zobaczymy :)

Ja dziś robiłam morfologie i mocz, tak mi baba pobrała krew że mnie ręka do tej pory boli, kiedyś już u niej byłam i było to samo, ale skusiłam się jeszcze raz bo blisko od domu mam no i mam za swoje, ręka boli! Po pobraniu zemdliło mnie że hej na ładnych kilka godzin, ale już jest ok.
    W piątek do gina, ale nie będzie usg :/

Lanusia93, MILA lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L4 możesz dostać odrazu jak zobaczysz II kreski :) nie ma żadnej granicy tyg

Magda2013 lubi tę wiadomość

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojooj nie wiem kiedy Was nadrobię, pewnie przez weekend, teraz nie dam rady, bo porządnie nasmarowałyście, jak się domyślam :D
    Miło do Was powrócić <3

W szpitalu pojawiłam się z plamieniami, bez gadania skierowali mnie na oddział, zbadali, dali 4 Duphastony i kazali leżeć. Wstawałam tylko po posiłki i do toalety, położne udzieliły mi wielu rad, o których nie miałam pojęcia- że nie można leżeć na plecach, siedzieć po turecku itp. Dziennie dostawałam 3 razy po jednej tabletce Duphastonu, 2 razy po 2 luteiny i 3 razy dziennie no-spę. Mam porządne mdłości od takiej mieszanki. Miałam robione USG w 13t6d, maleństwo miało 7,5 cm, ślicznie biło mu serduszko, miała czkawkę, szalała w brzuszku. USG robił mi lekarz prowadzący, więc mogłam długo patrzeć na kruszynkę.
    Zdjęcie wstawię jak będę miała dostęp do skanera. Na ten miesiąc przeprowadzam się do P., ktoś się musi mną opiekować, a moi dziadkowie starsi... Ja nie mogę nawet chodzić, tylko do toalety, mam szereg zaleceń i zamierzam się stosować, więc niebawem zrobią mi się odleżyny :D A z parterem zawsze będzie łatwiej, raźniej, on mi we wszystkim pomoże, lekarz mu objaśnił, że to już nie są żarty.
    Nie wiadomo do końca co jest przyczyną plamień, ale delikatnie twardnieje mi brzuch, za 2 tygodnie mam kontrolę u lekarza. Mój lekarz za przyczynę podał stres (kłótnie z P. + długi spacer z jego domu do mojego po poważnej kłótni + sesja) i przemęczenie.
    Przestałam plamić 2 dni temu, a wczoraj wieczorem kichnęłam i poczułam jakby mi ktoś wbił nóż w brzuch, zaczęłam bardzo plamić, miałam całą wkładkę w brązowej wydzielinie, nad ranem zbadał mnie ordynator, chciał mnie zatrzymać na obserwacji, ale ustaliliśmy, że to niczego nie zmieni, mam odpoczywać w domu, nie chodzić, tylko leżeć z nogami do góry.

amela, Magda2013, mala_mi, celia, Camille87, Aggie lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • amela Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia to musisz teraz kochana odpoczywać i jeszcze raz odpoczywać no i zero stresu !! Cudownie że z kruszynką wszystko dobrze <3 czekamy na zdjęcie ! Wszystko będzie dobrze <3
    Ja do dziś biore duphaston 2x1

Lanusia93 lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MILA, trzymam za Ciebie bardzo mocno kciuki. Przeczytałam co się wydarzyło, bądź silna kochana <3
    Już chwilkę pochodziłam po domu, nawet nie dałam rady się rozpakować do końca i boli mnie brzuch. Oszaleć można :(
    Póki jem obiad to Was troszkę poczytam, ale za chwilę kładę się i odpoczywam. Chciałam Wam tylko dać znać, że mamy się całkiem dobrze, a usiądę do komputera jak już znajdę w sobie siłę, ale obiecuję, że dziś się ogarnę i pewnie wpadnę jutro ;)

Dziękuję Wam <3

amela, pekinka82, MILA, celia lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    L4 możesz dostać odrazu jak zobaczysz II kreski :) nie ma żadnej granicy tyg

Tez mi sie tak wydaje a tym bardziej w handlu.
    Wiecie jak to jest,kobieta w ciazy powinna do 3 kg dzwigac. A np zgrzewka wody wazy 9kg,mleka 10 kg ,tak samo cukru 10kg.
    U mnie w pracy oczywiscie nie wiedza ze jestem w ciazy ale ja staram sobie jakos radzic..zeby duzo nie dzwigac ale nie raz nie ma jak.

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia bardzo się cieszę że u was wszystko dobrze...

dbaj o was !!!

mała mi trzymam kciuki za super ujęcia...

Lanusia93, mala_mi lubią tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda2013, absolutnie nie dźwigaj. Wczoraj trafiła na moją salę dziewczyna w 6 tygodniu ciąży. Wyleciał jej skrzep i zaczęła plamić, bo dźwignęła 10 kg drewna na opał razem z ojcem- więc waga się rozłożyła i było to tylko 5 kg, a wylądowała w szpitalu. Nie mogą znaleźć zarodka na USG, ale ciągle ją pocieszają. Przyszły 2 bardzo niemiłe położne i wyśmiewały się z niej, że sama jest sobie winna, że jak dziecko straci to niech nie obwinia nikogo tylko niech uśmiechnie się do siebie w lustrze, bo w ciąży trzeba na siebie uważać. Mnie też wyśmiały, że zakładałam tydzień temu firanki i złośliwie powiedziały: "Taka wielka zagadka dlaczego tu leżysz... Nikt rozszyfrować nie może, a tu firanki po cichu zakłada". Bo w ciąży nie można podnosić rąk do góry, ale nie wiedziałam o tym...

Magda2013 lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

• mala_mi Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak napisała Miriam: L4 ciążowe przysługuje od samego początku. Sama z takiego korzystałam w okresie, gdy męczyły mnie największe wymioty i nie byłam w stanie wysiedzieć w pracy. Dzięki temu pracodawca już wie o ciąży i nie muszę się stresować kiedy i jak się przyznać.

Dziewczyny, ujęcia ujęciami, ale byle maluszek był okazem zdrowia! Same wiecie jak te obawy mieszają w głowie. Jeszcze parę godzin muszę wytrwać w swojej niecierpliwości ;)

Lanusia, zachowania owych położnych nawet nie chce mi się komentować...:|
    Fajnie, że już jesteś :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2014, 13:23

celia, Lanusia93 lubią tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lanusia ale jędze... chyba bym złożyła na nie skargę u ordynatora...

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda2013 wrote:
    Tez mi sie tak wydaje a tym bardziej w handlu.
    Wiecie jak to jest,kobieta w ciazy powinna do 3 kg dzwigac. A np zgrzewka wody wazy 9kg,mleka 10 kg ,tak samo cukru 10kg.
    U mnie w pracy oczywiscie nie wiedza ze jestem w ciazy ale ja staram sobie jakos radzic..zeby duzo nie dzwigac ale nie raz nie ma jak.
    Ja pracuje w przedszkolu-żłobku jestem na L4 od 8tc bo test pozytywny akurat zrobiłam przed urlopem i zaraz po urlopie zabioslam L4 już mam jedno poronienie za sobą w 12 tyg Nie byłam wtedy na L4 a teraz ze strachu przed powtórka odrazu chciałam wiec lekarz bez gadania wypisał mi zwolnienie bo jak wiadomo w przedszkolu non stop jakieś choroby wirusy itp a w handlu jeżeli pracujesz to tymbardziej powinien Ci wypisać

mala_mi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusua tez z powodu firanek wyladowalam w szpitalu w 15 tyg ze skurczami i tez nie miałam pojęcia o tym ze nie mozna tego robić pózniej wszyscy do okoła mi mówili na czele z tesciowa ze jak to firanki przecież nie mozna tylko szkoda ze tacy mądrzy po fakcie :/

• kada24 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lanusia dobrze ze wrocilam i jest w porzadku!!!! najwazniejsze zebys sie nie denerwowala!! i spokojnie wszytko robila..

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• do Znajoma

Wysłany: 3 lutego 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super że wszystko dobrze :-)
    Co do podnoszenia rąk do góry to się na słuchałam dobrych rad ciotek i babć i skonsultowalam to z moimi lekarzem, który powiedział że to nie ma znaczenia po prostu mamy się nie przemeczac :-)

Lanusia93, pekinka82, celia lubią tę wiadomość

ex2b2n0ann34njlk.png
    34bwskjona5pfcie.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lanusia, pieprzą te położne jak nie wiem co. !!!! za chwilę usłyszysz, że w ciąży do kibla za przeproszeniem to nie można iść kupy zrobić, bo jak za bardzo pocisniesz to.......... no!

tak jak się przyjeżdża w ciąży do szpitala bo coś się dzieje to potrafią powiedzieć jakie to WSZYSTKIE te ciężarne są przeraźliwione. a tu słyszysz że głupia, bo ręce do góry podnosi. ja pierdziele!!!!!

Lanusia93, Camille87, Kajoni, Niebieska lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki bogu ze u mnie w mikolowie w szpitalu sa naprawde zlote polozne :)

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• celia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia miło Cię znów czytać :) Z tego co piszesz, rozumiem, że Twój mężczyzna trochę się ogarnął. Oby ten wspólny miesiąc pokazał, że spięcia macie już zupełnie za sobą :) Dbaj o siebie i maleństwo :)

Coś jeszcze ciekawego powiedziały Ci położne? Mam na myśli dobre rady, a nie złośliwe komentarze ;)

Z L4 to potwierdzam, że nie ma żadnych tygodni. Wszystko zależy od tego jak się czujecie, jaką pracę wykonujecie. Teoretycznie przysługuje od momentu pozytywnego testu :)

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
‹‹ 281 282 283 284 285 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ