X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, od wczoraj w nocy boli mnie w podbrzuszu.... Jest to uczucie ciagniecia, ale dość bolesnego bo przeszkadza mi... Wczoraj cały dzien lezalam, noc przestałam normalnie, wstalam i dalej COS czuje... Nie wiem czy to wylezec czy co... Śluz jest normalny.. Napisze jeszcze ze na początku ciazy przelezalam pare dni bo przy rozciaganiu tez mnie dość mocno bolało... A teraz sama nie wiem co jest... Czy któraś z was tak miała?

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy no wlasnie ja tak mam... Od wczoraj boli mnie w podbrzuszu..
    Z tym ze ja w nocy zawsze sie budze.. Dzisiaj tez ale wieksZych boli na szczescie nie zaobserwowalam.. Rano znowu troche.. Nie jest u mnie mocny, ale czuje go... Mysle, ze sie wszystko rozciaga i przejdzie za niedlugo..

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez dziś nie jest mocny, tylko go czuć, ale wczoraj bardziej bolało... Zaobserwowalam ze jest to uczucie ciagniecia czasem w dół... A czasem sama nie wiem gdzie. Ale zaczęłam sie niepokoić, bo wczoraj w nocy obudziłam sie bo czułam mocniej, a dziś przespalam cała noc... A ten ból wczorajszy znikła na chwile i znowu powracal.... A nie chciałabym czegoś przegapić :(

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czytałam tez ze w 14 tygodniu macica sie najbardziej rozrasta. Więc może stad ten ból? Zawsze miałam potwornie bolesne miesiączki i może dlatego przy rozciaganiu tak boli.... O ile to rozciaganie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2014, 08:53

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy wrote:
    A czytałam tez ze w 14 tygodniu macica sie najbardziej rozrasta. Więc może stad ten ból? Zawsze miałam potwornie bolesne miesiączki i może dlatego przy rozciaganiu tak boli.... O ile to rozciaganie...

Ja mysle ze to to, wiesz jak boli brzuch to chyba jest gorzej.. Podbrzusze to chyba dlatego ze sie rozrasta.. Mnie tez boli dzisiaj, czasami mocniej czasami mniej.. Ale poczekam bo nie boli non stop a z jakimis przerwami.. Pewnie nospe pozniej wezme.. Chociaz mam juz tylko nospe max :/

• Paulia87 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki mnie od wyjścia ze szpitala boli podbrzusze promieniuje na miednice z tylu jest dość silny ból nie umiem Wam jego opisać jak rozmawiałam na wyjściu z lekarzem to on gwarantował mi ze to rozciagajaca się macica między 11-15 tc rozciąga się najbardziej boli...
    Nie pamikowac i na następnej wizycie powiedzcie o tym uczuciu bólu lekarzowi....
    Oj u mnie chyba choroba odchodzi powolutku we wtorek prenatalne i troszku się stresuje a zarazem chcę już moja kruszynke zobaczyć...

Ruda27, celia lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]relg2n0a30cpa83g.png[/link]
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie napisalam i jakos zniknelo wiec w skrocie zycze wam milej i spokojnej niedzieli

Paulia87, Camille87, celia lubią tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • MILA Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :-D

To jeszcze nic co piszecie o tych bólach. :-P ja od kilku dni mam tak, ze jak rano po brzebudzeniu ide sikac to czuje taki okropny ból nad spojeniem łonowym i bój jajników przy tym sikaniu że masakrka, normalnie sie zwijam z bólu przy tym załatwianiu się. Nie sądzę ze to np zapalenie pęcherza bo by mnie bolało cały dzień, a to tylko z rana boli tak okropnie :-(

Lanusia pisała??

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny to i ja pomarudze :(
    Dzis w nocy obudzilam sie na siku z tak silnym bolem glowy tylko po prawej stronie ze malo nie plakalam :( bol promieniowal na prawe oko! Cisnienie 109/58 mierzone na lezaco..Obudzilam meza to mi zimny oklad zrobil i po jakms czasie zasnelam.. dzis jest delikatnie lepiej ale jutro ide po skoerowanie do neurologa jak poradzil moj ginekolog.. nigdy nie miewalam takich boli!
    :(
    P.S..ja boli podbrzusza nie mam, tzn czuje macice ciagniecie ale nie boli mocno, czasem zakuje.
    Mysle ze nie ma sie co martwic szczegolnie ze nie plamicie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2014, 10:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille wspolczucia takich boli glowy, jak masz az tak bardzo to idz do lekarza.. Chociaz pewnie w ciazy wielkich badan Ci nie zrobia..

Ja mam chwilami mocniejszy ten bol podbrzusza, meczace to jest :( leze caly czas.. Ai tak boli :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie jestem tego swiadoma tak jak w poprzedniej ciazy bylam u ortopedy z bolem kolana to uslyszalam "moze pani sobie kupic ziolowa masc a tak to zapraszam po porodzie bo inaczej pani jie pomoge" :( ale nie moge tego zbagatelizowac te bole sa koszmarne :(

Jesli az tak boli koniecznie zglos do lekarza no i chyba bez nospy sie nie obejdzie..
    Gdybys byla w szpitalu tylko bys nospe dostawala wiec chyba sobie nie zaszkodzisz :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille no tez tak mysle, w ciazy nic nie poradza, ale idz bedziesz spokojniejsza..
    Ja narazie daje rade, nie boli caly cas wiec jest dobrze, jak cos pozniej wezme nospe.

Czy ktoras brala nospe max?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2014, 11:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Camille no tez tak mysle, w ciazy nic nie poradza, ale idz bedziesz spokojniejsza..
    Ja narazie daje rade, nie boli caly cas wiec jest dobrze, jak cos pozniej wezme nospe.

Czy ktoras brala nospe max?

Ja nie bralam, wgl to moze ze 3 nospy wzielam od poczatku ciazy..
    A nie mozesz kupic zwyklej nospy??

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj gdzie jestem to nie ma :/
    Na poczatki ciazy jak plamilam w szpitalu lekarz przepisal mi nospe forte i maz kupil max. I tak mam ja do dzisiaj a normalna mi sie skonczyla.. Moze wezme pol tabletki zobacze..

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :) U mnie noc tez minela bez budzenia. Chyba ze zmeczenia po pracy..Pierwszy raz od dluzszego czasu. Camille tez Ci wspolczuje, kazdy bol jest okropny...
    A ja w pracy coraz wiecej musze dzwigac, wlaze pod sam sufit na prawie 4m drabine ehh...boje sie ze spadne. Jeszcze jutro musze isc do pracy bo musze miec 30 dni przepracowanych a we wtorek ide juz do lekarza po L4. Mam nadzieje tylko ze zwykly lekarz mi da zwolnienie :/

Za chwile wrzuce fotke mojego brzuszka :)

celia, Jus1985 lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję Camille ja w ogóle nie miewałam bóli głowy. Teraz w ciąży czasem mi się zdarza i jest to okropne.
    Ruda nie brałam nigdy nospy max.
    W ogóle jakoś nic mnie mocniej nie boli na razie, na szczęście :)
    Choć wróciły mi mdłości wieczorem :/

Paulia ja też idę we wtorek na prenatalne :D Dopiero na 17.15, a myślę o tym już od 3 tygodni ;)

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ....Zbyt dużo nas ma podobne bóle..Zatem chyba tak musi być....Też je miewam. Wcześniej były większe, teraz są dużo mniej dokuczliwe. Bywa, że czuję takie ciągniecie nad pępkiem.

Jus1985 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne dziewczyny ze jest dobrze :) innej opcji nie ma :)
    A juz jutro mam nadzieje ze Lanusia do nas znowu zawita :)

celia lubi tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozciąga się napewno he a ja po zbawie nogi bolą ale jak się spało niej twardy sen jak nic he

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• amela Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    U mnie noc bez wiekszych problemów, poza wystawaniem na siku ze 3 razy !!
    Camilka moze to jakiegoś rodzaju migreny ?
    Co do boli podbrzusza to ja nie mam ale czasami mnie boli tak w boku cos, często w nocy jak leże na prawym boku i się przekręce na plecy to wtedy czuje taki bol w boku ale tez nie zawsze to występuje ! Tez nie za bardzo wiem co to.

Miłej niedzieli :-)

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
‹‹ 275 276 277 278 279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ