Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
ninkapa spokojnie camille dobrze pisze... ważne że maleństwo się rozwija... a przezierność nie mówi jeszcze o wadzie...
jak samopoczucie po upragnionym badaniu??
celia... czy ty wiesz co się stało...??
jeżeli masz kontakt z malutkąevie przekaż jej że wszystkie tu gorąco ją ściskamy i wspieramy...
Camille87, Jus1985 lubią tę wiadomość
-
celia wrote:Dziewczyny MalutkaEve napisała
:
"nie bywam w ogóle na OF..
mamy teraz inne zmartwienia, odezwę się kiedyś jak dojde do siebie
przeproś dziewczyny ale nie mam sił wszystkim odpowiadać.."
....
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
Dziewczyny nie wiem co się stało...
Jeśli dobrze zrozumiałam jej intencje, chciała, żebym Wam przekazała tę informację i pewnie potrzebuje teraz spokoju, by wszystko sobie poukładać...
Nie pozostaje nam nic innego jak to uszanować i wirtualnie wspieraćpositive, Aggie, MILA, mala_mi lubią tę wiadomość
-
dziewczny mowilam wam ostatnio jak moja szwagierka wyskoczyla ze da mi ubrania po blizniakach.. dzis sie dowiedzilam ze jak sie dowiedziei ze jestem w ciazy to zaraz gadala zebym soebie nie myslala ze od nich ciuszki bede miec no jakas masakra z nia dwulicowa małpa az mam ochote jej cos nagadac wrrrrrrrrrrr
-
ninkapa kochana nie placz bo to przeciez nie przesadza o niczym, jeszcze polowkowe bedzie i sie dowiesz co i jak. mysl pozytywnie bo teraz Twoj maluszek zaczyna coraz wiecej odczuwac.
jakie bierzecie witaminy? bo ja sie dzis lekarza zapytalam to stwierdzil ze same sie prosimy o witaminy a potem rodziny dzieci powyzej 4 kg. kazal mi jesc warzywa i owoce czyli witaminy w postaci naturalnej a nie w tabletkach. zapisal jedynie omegamedoptima z kwasem foliowym i jodemMonis
[/link]
-
nick nieaktualnyNinkapa nie martw sie na zapas!! Poczekaj na wyniki krwi!! Zobaczysz ze wynik bedzie podany w postaci prawdopodobienstwa co i tak nie bedzie oznaczalo wad wrodzonych. Sa kobiety ktorw mialy bardzo duze prawdopodobienstwo chorob a dzieci rodzily zdrowe i tak musisz myslec, nawet na ktoryms z watkow na belly jedna z ciezarowek miala taki wynik. Na prawde spokojnie nic nie jest przesadzone i tak jak Moni pisze sa jeszcze badania polowkowe.. Jesli chcesz coa dobrego zrobic dla Maluszka to sie uspokoj i nie denerwuj
Moni& lubi tę wiadomość
-
..ninkapa... A co Ci powiedział lekarz, który robił USG ?? Może się ciut w pomiarach pomylił. Ja dużo o tym czytałam przed swoim USG prenatalnym. A w swoim otoczeniu mam koleżankę, która takiej pomyłki doświadczyła. A bobas urodził się zdrowy
Spokojnie, będzie dobrze.
Norma to chyba 2,5...Więc wydaje mi się, że lekarz się pomylił o 0,3mm .celia lubi tę wiadomość
-
Ninkapa spokojnie masz nieznacznie ponad normę, a to nic jeszcze nie znaczy. Jak byłam na swoich prenatalnych lekarz mówił, że przed chwilą zmierzył przezierność maluszka, która wyniosła 7mm. I powiedział, że nawet taki wynik o niczym nie przesądza, że skierował ją na dodatkowe badania.
Będzie dobrze, nie daj się stresowi, bo to w niczym nie pomoże. Kiedy masz te dodatkowe badania? Już doczytałam, za tydzień. Trzymam kciuki kochana, będzie dobrze. Badanie usg jest baaaaardzo subiektywne i obarczone błędem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2014, 14:51
pekinka82 lubi tę wiadomość
-
ninkapa wrote:Ja jestem zalana lzami chce mi sie wyc z bezsilnosci ale i tak urodze to dziecko niwazne czy chore czynie. Oby bylo zdrowe
Będzie dobrze. Będę się o to modlić...
Malutkaeve mam nadzieje że z maluszkiem wszystko ok i że to o coś innego chodzi. Jesteśmy z Tobą i czekamy na Ciebiepekinka82, celia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNinkapa na nasz wiek to ok 2,5 to ok, Twoje nie jest wiele wieksze.. Duzo czytalam
Jak sie kobiety wypowiadaly i mialy jeszxze wiecej a zdrowe dziecitakze na zapas sie nie martw! Bedzie napewno dobrze:)
Ja w pracy w koncu troche spokoju.. Jeszcze 1,5 h ahh ciezko, polozylabym sie juz...
Milego popoludnia kochaneCamille87, Jus1985, celia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A ja jestem wyjeta z zycia dzis
w sumie od wczoraj moglabym spac wszedzie gdzie usiade, teraz tez o 12 poszlam do sypialni i z 15 mibnut temu wyszlam z niej oO ciekawe co w nocy bede robic, bo mam wrazenie ze zjem i znow sie poloze. Glowa mnie strasznie boli
ale juz wczoraj bralam tabletke, i nie chce za czesto brac. moze spacer pomoze.
-
Ninkapa coś znalazłam dla Ciebie z watku o NT:alexast wrote:Nati - tak jak pisze Gwiazdeczka, dla świętego spokoju możesz iść do innego lekarza, może z lepszym sprzętem
Moim zdaniem przezierność jest ok
ja miałam takie wyniki:
12 grudzień: 12tyd. 3 dni - CRL 60,0mm fałda karkowa NT:2,2mm kość nosowa jest
14 grudnia: 12tyd. 6 dni - CRL 61,25mm NT: 2,3mm kość nosowa widoczna
16 grudnia: 13 tyd. 1 dzień - CRL: 66,8 NT: 3,4mm kość nosowa: trudna do oceny
po amniopunkcji wyszło, że synuś zdrowy. Myślę, że nie musisz się martwić
Jeżeli jednak dalej masz wątpliwości wybierz się do innego lekarzapekinka82, Paulia87 lubią tę wiadomość
-
Aggie moze pogoda tak na Ciebie dziala bo u mnie dzisiaj snieg sypie ale mimo to chlapa straszna bo +1. ale sprobuj spaceru przynajnniej sie troche dotlenisz:)
Camillie to sie nie dziwie po takiej ilosci cebuli, ja dzisiaj jedna wkroilam do kotletow mielonych i lzy mi polecialy a posmak w ustach cebuli czuje nadal. ale zupy cebulowej jeszcze nie jadlam musze sprobowac:)Camille87, Aggie lubią tę wiadomość
Monis
[/link]