X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej. Widze ze czesc z Was juz pokupowala poduchy!
    Ja jeszcze nie- zamierzam ale jeszcze nie mam- musze powiedziec ze zawsze mialam problemy ze spaniem ale odkad jestem w ciazy spie bardzo dobrze i narazie nie mam klopotow z wygodna pozycja. mam wprawdzie Memory Foam poduszke ktora jest mega wygodna no ale to pod glowe:)

Zaczely mi za to krwawic dziasla podczas mycia zebow- i to troche mnie martwi:(
    I tak jeszcze chcialam niesmialo spytac jak wasze piersi wygladaja/ wygladaly ok 16 tyg?? Moje urosly o 1 rozmiar z C do D, teraz jakby mniej bola za to wszystkie zylki mi widac przez skore, a do osob z jasna karnacja nie naleze. pozatym czytalam ze sutki ciemnieja i sie zmieniaja, a moje narazie wygladaja tak jak przed ciaza- no moze minimalnie wieksze. Czy tak powinno byc? Czy powinny byc juz widoczne zmiany??

Z gory dzieki:)

Camille87 lubi tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wielkie cycki. Chciałam dzisiaj sobie kupić taki wygodny stanik ale biały. A tu wszystkie za małe :P Same rozmiary B. Ja już też chyba mam D :P

Ale owocne zakupy dzisiaj miałam. Kupiłam trzy sukienki, nie ciążowe ale z takich materiałów rozciągliwych. Ale jestem zadowolona. Jeszcze sweterek, bluzeczkę i takie naszyjniki. Ja ostatnio w ogóle z domu nie wychodziłam. Tylko praca i praca. Także jutro do pracy w nowych ciuchach idę :D

Camille87, Lanusia93, Ruda27, positive lubią tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87, my mamy spore łóżko, a rogala dostanę w podziękowaniu za tłumaczenie :) I odzież ciążową. Ja się na temat śluzu nie wypowiadam, bo biorę luteinę i ona zaburza moje obserwacje ;) Super, że już czujesz malucha <3
    Ruda27, skoro tak dużo osób ją poleca to się zdecyduję. Znalazłam na allegro za 60 zł i dużą, więc jeśli na zakupach w Łodzi niczego nie wypatrzę to może zamówię.
    Aggie, mnie boli wszystko, bo śpię na prawym/lewym boku- ramiona, kręgosłup, szyja. Ręce mi cierpną i nogi jakoś dziwnie ociężałe mam... Muszę sobie kupić taki krem na zmęczone nogi w ciąży. Ze ślubem również się wstrzymamy, chcę się co do niego upewnić na 10000000% niż później żałować pochopnie podjętej decyzji. To nie są te czasy gdzie ślub trzeba brać, bo dziecko w drodze ;) Wizja Twojego ślubu jest podobna do mojej.
    Domi IRL, mi też krwawią dziąsła, spokojnie, to normalne, tak samo jak krwawienie z nosa. Moje piersi urosły trochę, jak dla mnie BARDZO, bo miałam drobniutkie A, a zaczyna się robić małe B B) Czasami pojawiają się na nich jasne żyłki, ale to dopiero po gorącym prysznicu. Tak normalnie ich nie widzę. Całe brodawki mi ściemniały i wycieka mi z nich płyn- nie wiem czy to siara czy jakiś inny płyn, dziś obudziłam się z zaschniętą plamą na piersi, godzinę temu przed kąpielą nacisnęłam delikatnie pierś (tzn. sutka) i pociekło znowu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2014, 20:38

Aggie, Ruda27 lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi kazda ciaza jest inna i wydaje mi sie ze nie ma sienco porownywac ;)
    Mi np otoczki wokol sutkow sie powiekszyly ale nie sa ciemne, nie mam kreski na brzuchy,
    Ale zylki tez mam na piersiach bardzo widoczne ;)
    Nie martw sie wszystko jest ok!

Domi IRL lubi tę wiadomość

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska, fajne zakupy :) Ja dawno nie kupiłam nic dla siebie... Kilka miesięcy temu ostatni raz byłam na zakupach. W ten weekend (jeśli będę się dobrze czuła) wyskoczymy do Łodzi na szybkie zakupy- rogal do spania, odzież, bielizna, kosmetyki, leki. Na pewno poczuję się tysiąc razy lepiej <3

Aniołek (*) 12.03.2013

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jednak te teściowe do czegoś się przydają :D Dziś moja uświadomiła mnie, że należy kupić moskitierę na łóżeczko, bo dziecko będzie letnie, więc i robali będzie się dużo kręciło, a w trakcie snu nie będziemy go kisić w pokoju.
    http://allegro.pl/moskitiera-baldachim-7-kolorow-uniwersalna-z-roza-i3956826907.html
    Taką, żeby mu muszki, komary i inne owady nie przeszkadzały. Ja bym na to nie wpadła, nawet po porodzie, a to faktycznie przydatne.

Aggie lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak tam Quendi - dzis miala wizyte u gina ...

• Aggie Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia, jezeli wszystko Cie boli, to tym bardziej polecam Ci tego rogala, ja sobie tez pod glowe go zwijam i juz zapomnialam o bolu karku :P a cale zycie na brzuchu spalam wiec teraz sie mecze troche, i tez zauwazylam ze mam takie "ociezale" nogi, jakby cos na nich bylo.

Lanusia93 lubi tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    A jednak te teściowe do czegoś się przydają :D Dziś moja uświadomiła mnie, że należy kupić moskitierę na łóżeczko, bo dziecko będzie letnie, więc i robali będzie się dużo kręciło, a w trakcie snu nie będziemy go kisić w pokoju.
    http://allegro.pl/moskitiera-baldachim-7-kolorow-uniwersalna-z-roza-i3956826907.html
    Taką, żeby mu muszki, komary i inne owady nie przeszkadzały. Ja bym na to nie wpadła, nawet po porodzie, a to faktycznie przydatne.

Lanusia tesciowa ma racje ;) ja juz mam moskitiere z lamowkami w dwoch kolorach - rozowa i niebieska :)

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie, witaj w klubie ociężałych nóg... Znalazłam takie cuda:
    http://www.bliskonatury.pl/pl/p/4YourBaby-Mama-Krem-na-zmeczone-nogi-dla-kobiet-w-ciazy/530
    http://www.blizejciebie.pl/dax_perfecta_mama_chlodzacy_krem_na_opuchniete_nogi_100_ml.html,565_570_574,2281,1?gclid=COWbz4fh07wCFQkFwwodSVcAeA

Mi zdarza się zasnąć na brzuchu, ale nie całkowicie, delikatnie uciskam.

Camille87, trudno przyznać, ale ma rację :D Więc tylko ja taka zacofana jestem... Boję się, że zapomnę kupić mu jakąś megaważną rzecz... Dobrze, że mam Was <3

Camille87 lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

• kada24 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja teraz zjadłam kebab he pojechałam sobie i do męża he pycha sukienkę zamówiłam sobie dziś na brzuchatki.pl chyba tak się ta strona nazywała za 44zł z przesyłka już

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille odnosnie tego sluzu to nie wiem..ja nie mam prawie wogole sluzu. A jak juz to taki lepki tylko.
    Lanusia a ta moskitiera to tylko na lozeczko jest czy jak? Bo chyba nie bedziesz wynosic lozeczka na dwor z moskitiera :D
    Kada a ile kosztuje wysylka z tej strony?

Camille87, Lanusia93 lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różnie ja wzięłam poczta i 9 zł płaciłam jest kurierdm za 13zł i priorytet za 11zł jak będziesz zamawiać to wpisz w kodzie promocji TERAZ MAMY 5% rabatu jest

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2014, 21:28

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    Aggie, witaj w klubie ociężałych nóg... Znalazłam takie cuda:
    http://www.bliskonatury.pl/pl/p/4YourBaby-Mama-Krem-na-zmeczone-nogi-dla-kobiet-w-ciazy/530
    http://www.blizejciebie.pl/dax_perfecta_mama_chlodzacy_krem_na_opuchniete_nogi_100_ml.html,565_570_574,2281,1?gclid=COWbz4fh07wCFQkFwwodSVcAeA

Mi zdarza się zasnąć na brzuchu, ale nie całkowicie, delikatnie uciskam.

Camille87, trudno przyznać, ale ma rację :D Więc tylko ja taka zacofana jestem... Boję się, że zapomnę kupić mu jakąś megaważną rzecz... Dobrze, że mam Was <3

Spokojnie wszystko wyjdzie w praniu :) nawet jesli teraz o czyms nie myslisz to do porodu jeszcze duuuzo czasu :) bedzie jeszcze okazja poczytac chocby w internecie czy gazetach :) my tez sie bedziemy wymieniac wiedza :)

Jejku juz jutro wizyta!! Mam stracha i jednoczesnie jestem podekscytowana :D

Magda2013, Aggie, Paulia87, pekinka82, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• Aggie Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille powodzenia jutro :) Z dzidzia na pewno bedzie wszystko ok :")

Lanusia o tych kremach to ja w ogole nie pomyslalam :P taki ze mnie gupol :P jutro sie przespaceruje do apteki, zobacze co poradza :)

A co do spania na brzuchu, ja nie spie na nim z oczywistych powodow - przeszkadza mi on, no i jak jestem mocno wyciagnieta to jakby macica mnie bolala.

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Aggie :) wiem ze i Paulia87 ma jutro wizyte ;) tez zycze powodzenia :)

Aggie lubi tę wiadomość

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Mimo ze wyszlam ze szpitala nadal zle sie czuje...chyba ten cholerny kamien tam dalej siedzi i uniemozliwia mi normalne funkcjonowanie. Czytam Was na biezaco ale nie mam sily pisac bo tylko lezenie w pozycji embrionalnej nie boli. A nie chce wracac do szpitala. W srode odbieram wyniki z posiewu moczu i zobaczymy co dalej.

Ninkapa - ciesze sie, ze u Ciebie ryzyko jest tak male, urodzisz zdrowego dzidzusia :)
    MILA - 3mam za Ciebie kciuki, jestem z Toba myslami, popieram kazda Twoja decyzje, wiem, ze potrzebujesz spokoju i modle sie aby wszystko bylo dobrze.

Tyle mialam Wam napisac ale zapomnialam...
    Camille 3mam za Ciebie i maluszka kciuki jutro :) udanej wizyty

Paulia wlasnie przeczytalam ze tez masz jutro wizyte - zatem powodzenia :) bedzie dobrze, glowa do gory, liczba Twoich nieszczesc sie wyczerpala :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2014, 21:59

Camille87, Magda2013 lubią tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie spie na brzuchu - zawsze spalam na plecach albo na prawym boku ale teraz mi nieqygodnie nie koge znalezc odpowiedniej pozycji, czesto mam dusznosci :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy na kamienie dobre piwo ;) ale w obecnej sytuacji nie wchodzi w gre ..
    Moj byly szwagier mial kamienie w nerkach i z jego opowiesci wiem ze cholernie boli :(
    Trzymaj sie dzielnie!! Tylko pamietaj ze probpem sam sie nie rozwiaze niech ktos tam do jasnej cholery zdecyduje co Ci jest i jak Cie wyleczyc! :) sciskam mocno <3

Madzikovy lubi tę wiadomość

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Madzikovy na kamienie dobre piwo ;) ale w obecnej sytuacji nie wchodzi w gre ..
    Moj byly szwagier mial kamienie w nerkach i z jego opowiesci wiem ze cholernie boli :(
    Trzymaj sie dzielnie!! Tylko pamietaj ze probpem sam sie nie rozwiaze niech ktos tam do jasnej cholery zdecyduje co Ci jest i jak Cie wyleczyc! :) sciskam mocno <3
    Szwagier mial racje, boli... bardzo... mam pic ogromne ilosci wody i szczerze? Juz czuje sie jak studnia...i to pelna...a kibel to moj najlepszy przyjaciel...
    Mi powiedziali w szpitalu, ze nie moga w ciazy tego jednoznacznie okreslic... natomiast objawy ewidentnie na to wskazuja.. coz...poczekamy na posiew, a tym czasem .... pij i szczaj....

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
‹‹ 404 405 406 407 408 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ