Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
hej. Widze ze czesc z Was juz pokupowala poduchy!
Ja jeszcze nie- zamierzam ale jeszcze nie mam- musze powiedziec ze zawsze mialam problemy ze spaniem ale odkad jestem w ciazy spie bardzo dobrze i narazie nie mam klopotow z wygodna pozycja. mam wprawdzie Memory Foam poduszke ktora jest mega wygodna no ale to pod glowe:)
Zaczely mi za to krwawic dziasla podczas mycia zebow- i to troche mnie martwi:(
I tak jeszcze chcialam niesmialo spytac jak wasze piersi wygladaja/ wygladaly ok 16 tyg?? Moje urosly o 1 rozmiar z C do D, teraz jakby mniej bola za to wszystkie zylki mi widac przez skore, a do osob z jasna karnacja nie naleze. pozatym czytalam ze sutki ciemnieja i sie zmieniaja, a moje narazie wygladaja tak jak przed ciaza- no moze minimalnie wieksze. Czy tak powinno byc? Czy powinny byc juz widoczne zmiany??
Z gory dzieki:)
Camille87 lubi tę wiadomość
-
Ja mam wielkie cycki. Chciałam dzisiaj sobie kupić taki wygodny stanik ale biały. A tu wszystkie za małe
Same rozmiary B. Ja już też chyba mam D
Ale owocne zakupy dzisiaj miałam. Kupiłam trzy sukienki, nie ciążowe ale z takich materiałów rozciągliwych. Ale jestem zadowolona. Jeszcze sweterek, bluzeczkę i takie naszyjniki. Ja ostatnio w ogóle z domu nie wychodziłam. Tylko praca i praca. Także jutro do pracy w nowych ciuchach idę
Camille87, Lanusia93, Ruda27, positive lubią tę wiadomość
-
Camille87, my mamy spore łóżko, a rogala dostanę w podziękowaniu za tłumaczenie
I odzież ciążową. Ja się na temat śluzu nie wypowiadam, bo biorę luteinę i ona zaburza moje obserwacje
Super, że już czujesz malucha
Ruda27, skoro tak dużo osób ją poleca to się zdecyduję. Znalazłam na allegro za 60 zł i dużą, więc jeśli na zakupach w Łodzi niczego nie wypatrzę to może zamówię.
Aggie, mnie boli wszystko, bo śpię na prawym/lewym boku- ramiona, kręgosłup, szyja. Ręce mi cierpną i nogi jakoś dziwnie ociężałe mam... Muszę sobie kupić taki krem na zmęczone nogi w ciąży. Ze ślubem również się wstrzymamy, chcę się co do niego upewnić na 10000000% niż później żałować pochopnie podjętej decyzji. To nie są te czasy gdzie ślub trzeba brać, bo dziecko w drodzeWizja Twojego ślubu jest podobna do mojej.
Domi IRL, mi też krwawią dziąsła, spokojnie, to normalne, tak samo jak krwawienie z nosa. Moje piersi urosły trochę, jak dla mnie BARDZO, bo miałam drobniutkie A, a zaczyna się robić małe BCzasami pojawiają się na nich jasne żyłki, ale to dopiero po gorącym prysznicu. Tak normalnie ich nie widzę. Całe brodawki mi ściemniały i wycieka mi z nich płyn- nie wiem czy to siara czy jakiś inny płyn, dziś obudziłam się z zaschniętą plamą na piersi, godzinę temu przed kąpielą nacisnęłam delikatnie pierś (tzn. sutka) i pociekło znowu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2014, 20:38
Aggie, Ruda27 lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
nick nieaktualnyDomi kazda ciaza jest inna i wydaje mi sie ze nie ma sienco porownywac
Mi np otoczki wokol sutkow sie powiekszyly ale nie sa ciemne, nie mam kreski na brzuchy,
Ale zylki tez mam na piersiach bardzo widoczne
Nie martw sie wszystko jest ok!Domi IRL lubi tę wiadomość
-
Niebieska, fajne zakupy
Ja dawno nie kupiłam nic dla siebie... Kilka miesięcy temu ostatni raz byłam na zakupach. W ten weekend (jeśli będę się dobrze czuła) wyskoczymy do Łodzi na szybkie zakupy- rogal do spania, odzież, bielizna, kosmetyki, leki. Na pewno poczuję się tysiąc razy lepiej
Aniołek (*) 12.03.2013
-
A jednak te teściowe do czegoś się przydają
Dziś moja uświadomiła mnie, że należy kupić moskitierę na łóżeczko, bo dziecko będzie letnie, więc i robali będzie się dużo kręciło, a w trakcie snu nie będziemy go kisić w pokoju.
http://allegro.pl/moskitiera-baldachim-7-kolorow-uniwersalna-z-roza-i3956826907.html
Taką, żeby mu muszki, komary i inne owady nie przeszkadzały. Ja bym na to nie wpadła, nawet po porodzie, a to faktycznie przydatne.Aggie lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
-
nick nieaktualny
-
Lanusia, jezeli wszystko Cie boli, to tym bardziej polecam Ci tego rogala, ja sobie tez pod glowe go zwijam i juz zapomnialam o bolu karku
a cale zycie na brzuchu spalam wiec teraz sie mecze troche, i tez zauwazylam ze mam takie "ociezale" nogi, jakby cos na nich bylo.
Lanusia93 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLanusia93 wrote:A jednak te teściowe do czegoś się przydają
Dziś moja uświadomiła mnie, że należy kupić moskitierę na łóżeczko, bo dziecko będzie letnie, więc i robali będzie się dużo kręciło, a w trakcie snu nie będziemy go kisić w pokoju.
http://allegro.pl/moskitiera-baldachim-7-kolorow-uniwersalna-z-roza-i3956826907.html
Taką, żeby mu muszki, komary i inne owady nie przeszkadzały. Ja bym na to nie wpadła, nawet po porodzie, a to faktycznie przydatne.
Lanusia tesciowa ma racjeja juz mam moskitiere z lamowkami w dwoch kolorach - rozowa i niebieska
Lanusia93 lubi tę wiadomość
-
Aggie, witaj w klubie ociężałych nóg... Znalazłam takie cuda:
http://www.bliskonatury.pl/pl/p/4YourBaby-Mama-Krem-na-zmeczone-nogi-dla-kobiet-w-ciazy/530
http://www.blizejciebie.pl/dax_perfecta_mama_chlodzacy_krem_na_opuchniete_nogi_100_ml.html,565_570_574,2281,1?gclid=COWbz4fh07wCFQkFwwodSVcAeA
Mi zdarza się zasnąć na brzuchu, ale nie całkowicie, delikatnie uciskam.
Camille87, trudno przyznać, ale ma racjęWięc tylko ja taka zacofana jestem... Boję się, że zapomnę kupić mu jakąś megaważną rzecz... Dobrze, że mam Was
Camille87 lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
-
Camille odnosnie tego sluzu to nie wiem..ja nie mam prawie wogole sluzu. A jak juz to taki lepki tylko.
Lanusia a ta moskitiera to tylko na lozeczko jest czy jak? Bo chyba nie bedziesz wynosic lozeczka na dwor z moskitiera
Kada a ile kosztuje wysylka z tej strony?Camille87, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
Różnie ja wzięłam poczta i 9 zł płaciłam jest kurierdm za 13zł i priorytet za 11zł jak będziesz zamawiać to wpisz w kodzie promocji TERAZ MAMY 5% rabatu jest
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2014, 21:28
-
nick nieaktualnyLanusia93 wrote:Aggie, witaj w klubie ociężałych nóg... Znalazłam takie cuda:
http://www.bliskonatury.pl/pl/p/4YourBaby-Mama-Krem-na-zmeczone-nogi-dla-kobiet-w-ciazy/530
http://www.blizejciebie.pl/dax_perfecta_mama_chlodzacy_krem_na_opuchniete_nogi_100_ml.html,565_570_574,2281,1?gclid=COWbz4fh07wCFQkFwwodSVcAeA
Mi zdarza się zasnąć na brzuchu, ale nie całkowicie, delikatnie uciskam.
Camille87, trudno przyznać, ale ma racjęWięc tylko ja taka zacofana jestem... Boję się, że zapomnę kupić mu jakąś megaważną rzecz... Dobrze, że mam Was
Spokojnie wszystko wyjdzie w praniunawet jesli teraz o czyms nie myslisz to do porodu jeszcze duuuzo czasu
bedzie jeszcze okazja poczytac chocby w internecie czy gazetach
my tez sie bedziemy wymieniac wiedza
Jejku juz jutro wizyta!! Mam stracha i jednoczesnie jestem podekscytowanaMagda2013, Aggie, Paulia87, pekinka82, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
Camille powodzenia jutro
Z dzidzia na pewno bedzie wszystko ok :")
Lanusia o tych kremach to ja w ogole nie pomyslalamtaki ze mnie gupol
jutro sie przespaceruje do apteki, zobacze co poradza
A co do spania na brzuchu, ja nie spie na nim z oczywistych powodow - przeszkadza mi on, no i jak jestem mocno wyciagnieta to jakby macica mnie bolala.Lanusia93 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Czesc dziewczyny. Mimo ze wyszlam ze szpitala nadal zle sie czuje...chyba ten cholerny kamien tam dalej siedzi i uniemozliwia mi normalne funkcjonowanie. Czytam Was na biezaco ale nie mam sily pisac bo tylko lezenie w pozycji embrionalnej nie boli. A nie chce wracac do szpitala. W srode odbieram wyniki z posiewu moczu i zobaczymy co dalej.
Ninkapa - ciesze sie, ze u Ciebie ryzyko jest tak male, urodzisz zdrowego dzidzusia
MILA - 3mam za Ciebie kciuki, jestem z Toba myslami, popieram kazda Twoja decyzje, wiem, ze potrzebujesz spokoju i modle sie aby wszystko bylo dobrze.
Tyle mialam Wam napisac ale zapomnialam...
Camille 3mam za Ciebie i maluszka kciuki jutroudanej wizyty
Paulia wlasnie przeczytalam ze tez masz jutro wizyte - zatem powodzeniabedzie dobrze, glowa do gory, liczba Twoich nieszczesc sie wyczerpala
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2014, 21:59
Camille87, Magda2013 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMadzikovy na kamienie dobre piwo
ale w obecnej sytuacji nie wchodzi w gre ..
Moj byly szwagier mial kamienie w nerkach i z jego opowiesci wiem ze cholernie boli
Trzymaj sie dzielnie!! Tylko pamietaj ze probpem sam sie nie rozwiaze niech ktos tam do jasnej cholery zdecyduje co Ci jest i jak Cie wyleczyc!sciskam mocno
Madzikovy lubi tę wiadomość
-
Camille87 wrote:Madzikovy na kamienie dobre piwo
ale w obecnej sytuacji nie wchodzi w gre ..
Moj byly szwagier mial kamienie w nerkach i z jego opowiesci wiem ze cholernie boli
Trzymaj sie dzielnie!! Tylko pamietaj ze probpem sam sie nie rozwiaze niech ktos tam do jasnej cholery zdecyduje co Ci jest i jak Cie wyleczyc!sciskam mocno
Mi powiedziali w szpitalu, ze nie moga w ciazy tego jednoznacznie okreslic... natomiast objawy ewidentnie na to wskazuja.. coz...poczekamy na posiew, a tym czasem .... pij i szczaj....