Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez nie wiem jak mam spac, spie albo na prawym boku albo na lewym ale juz mnie wszystko tez boli.Najlepiej mi sie spi na plecach ze zgietymi nogami. Wogole lubie miec zgiete nogi obojetnie w jakiej pozycji. Nieraz klade sie na jakas strone zwijam sie w klebek i tak zasypiam
A dlaczego nie mozna spac na plecach ??
-
nick nieaktualnyMadzikovy w mojej ksiazce wyczytalam ze kolka nerkowa jest wynikiek najczesciej przesuwania sie kamienia w moczowodzie i ta dolegliwosc wystepuje u 1 na 1500 ciezarnych.. jest tez napisane ze leczenie polega na podawaniu lkow rozkurczowych i przeciwbolowych i piciu duzych ilosci wody.
Jestes niestety w tej dosc malej grupie i wspolczujepij wode jak do tej pory moze bol troche pusci
Magda nie powinno sie spac na plecach bo macica uciska jakas glowna zyle brzuszna i krew ciezko wraca do serca i mozgu przez co kobieta i dziecko sa niedotlenione. Nie powinno sie spac na plasko ale jak sie ma wyzej goowe i nogi to jest ok (tak pisze w mojej ksiazce) -
Madzik wspolczuje:( faktycznie jak takie cholerstwo zlapie kogos nie w ciazy to pol biedy bo mozna brac wiecej lekowprzeciwbolowych itp albo piwko dziennie i jakos to pojdzie a w ciazy sposoby sa ograniczone:/ z woda to tez roznie bywa czy mineralna lepsza czy zrodlana. choc czytalam ze zrodlana wyplukuje skladniki odzywcze z organizmu:/
Camille87 lubi tę wiadomość
Monis
[/link]
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Camille87 wrote:Dasz rade! Kto jak nie my- ciezarne
zniesiemy wszystko pomysl sobie ze to i tak nic w porownaniu z porodem hehe :E
-
nick nieaktualnyMoni& wrote:Madzik wspolczuje:( faktycznie jak takie cholerstwo zlapie kogos nie w ciazy to pol biedy bo mozna brac wiecej lekowprzeciwbolowych itp albo piwko dziennie i jakos to pojdzie a w ciazy sposoby sa ograniczone:/ z woda to tez roznie bywa czy mineralna lepsza czy zrodlana. choc czytalam ze zrodlana wyplukuje skladniki odzywcze z organizmu:/
Ja tam zawsze i wszedzie mineralna pijedlatego nie kupuje zywca zdroj bo mimo ze droga i reklamowana jest zrodlana i ogolnie syfiasta daleko w rankingu wod
najlepsze sa naleczowianka, nestle aquarel i cisowianka.
Magda2013 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Camille87 wrote:Jakby tak bylonto chyba nie bylabys w stanie pisac
-
nick nieaktualnyNie no ja nie bagatelizuje Twojego bolu
chcialam Cie pocieszyc bo coz koge zrobic?
Moj maz przed chwila przylozyl ucho do brzuszka i powiedzial ze sa inne odglosy takie bardziej chlupanie jak to okreslil a wczesniej byly takie odglosy trawieniai jak glowe zabral to bylo puk
Magda2013, Ruda27, Lanusia93, Sylka lubią tę wiadomość
-
Camille no ja wlasnie spie na plasko,tzn mam tylko zwykla poduszke bez zadnych jaskow. Moge nawet i bez poduszki sie wyspac
Nie lubie wysoko bo mnie szyja boli. Moj maz spi na 3 poduszkach. Nie wiem ze jemu tak wygodnie
W zyciu bym tak nie usnela. Musze uwazac zeby za duzo nie spac na plecach w takim razie.
Co do wody to najlepsza do picia jest woda mineralna z duza zawartoscia sklad. miner. A zrodlana nadaje sie do podlewania kwiatow lub do zelazka- tak kiedys Bosacka w tym programie "Wiem co jem" mowila. Ja pije Cisowianke niegaz.Camille87 lubi tę wiadomość