Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPekinka dżiekuje ze pytasz. Teraz nie boli, jesli do jutra bedzie bolal to zadżwonie do dentysty i sie zglosze..
Jutro na 13 gin, trzymajcie kciuki dziewczynycodziennie czekam na ruchy jakies, chociaz jakies mus iecia rybki i nic
Camille87, pekinka82, Aggie lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRuda lepiej zeby przestal bolec ten zab.. nie chce straszyc ale u mnie bol zeba po plombowaniu skonczyl sie rozwierceniek i leczeniem kanalowym..
tylko ze zab bolal 2 tyg i byl bardzo wrazliwy na dotyk..
Co do ruchow to sie nie przejmuj ja zaczelam czuc w poniedzialek wiec w 16t6d.. a to i tak wczesnie bo w normie jest ok 20tc przy pierwszej ciazyi powodzenia na wizycie Kochana
Ja slucham muzyki klasycznejRuda27 lubi tę wiadomość
-
Kada mam nadzieje ze złe wspomnienia nie wracają. Dawaj znać po badaniu. 3maj sie.
Ruda współczuje, ból zęba to najgorszy ból...
Kamilla, dobre i to Kochana...przynajmniej sie nie stresujeszCamille87, DobrejMysli lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPrzeprowadzone w USA badania wykazały, że słuchanie muzyki w okresie płodowym wpływa na rozwój mózgu dziecka – rodzi się ono z większą liczbą komórek nerwowych oraz połączeń nerwowych między obiema półkulami mózgowymi. Wyjątkowo korzystnie działa na rozwój dziecka słuchanie muzyki Mozarta, najbogatszej w wysokie częstotliwości. Dzieci, których matki słuchały jej w czasie ciąży, mają większą szansę urodzić się radosne i spokojne, wcześniej gaworzą, szybciej uczą się siadać, są bardziej kreatywne i bogatsze emocjonalnie. Odnoszą większe sukcesy w szkole, bo pod wpływem muzyki zwiększa się poziom katecholamin i serotoniny (neuroprzekaźników biorących udział w procesie uczenia się). Muzyka wpływa też na układ limbiczny, odpowiedzialny za zapamiętywanie.Polecane utwory Mozarta: Symfonia nr 25 G-moll (KV 183), Andante Sostenuto z sonaty C-dur na skrzypce i fortepian (KV 296), Taniec niemiecki nr 2 (KV 605), Adagio z Divertimento B-dur (KV 287).
Aggie, Ruda27, Jus1985, positive lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyQuendi ja mialam mieszanca ale z takim umaszczeniem, dlatego mi sie tak dobrze kojarzy
A bulterier to moje marzenie :p ale wiem ze miec go nigdy nie bede, chocby ze wzgledu na dzieci.. Ja nie mowie ze sa one grozne, ale jak juz mialabym teraz brac psa to pewnie labradora, bo wiem jakie sa przyjazne
Pekinka nie martw sie, napewno wszystko jets dobrze.. Byle bys sie nie odwodnila w tamtym czasie a jak juz jest ok, to z dzidzia napewno tezkiedy masz wizyte?
Camille ja sie wlasnie tego bojeona mi powiedziala, ze ten zab moze byc wlasnie do leczenia kanalowego.. Jak teraz bedzie bolal znaczy ze cos powazniejszego sie dzieje.. Zobacze jak bedzie jutro, bo wtedy moja ostatnia szansa bo w niedziele zas wyjazd
Co do muzyczki ja sobie na yt wlaczam piano relaxing music i leci mi piekna muzyka.. A uwielbiam gre na fortepianie, odpreza zawszei tak leze czesto i slucham
wiem ze muzyka dobrze wplywa, jeszcze troche i bede przykladala sluchawki do brzuszka heh :p
Camille87 lubi tę wiadomość
-
Ruda27 wrote:Quendi ja mialam mieszanca ale z takim umaszczeniem, dlatego mi sie tak dobrze kojarzy
A bulterier to moje marzenie :p ale wiem ze miec go nigdy nie bede, chocby ze wzgledu na dzieci.. Ja nie mowie ze sa one grozne, ale jak juz mialabym teraz brac psa to pewnie labradora, bo wiem jakie sa przyjazne
Mój Mordziak ma już 6 lat. Wszystko zależy od wychowania psa-nawet jorek może zrobić krzywdę dzidzi.
Nasz ma fajny charakter. Dużo Bulków wychowuje się z dziećmi, także jestem o to spokojna.
A w Japonii Bulki pracują z dziećmi z autyzmem-mają wysoki próg bólowy -
W środę....Czy się odwodniłam, tego nie wiem.... Piłam napoje w drugiej połowie dnia... Bo w pierwszej co wzięłam do ust, szybko wyrzuciłam z siebie. ..Ale nie miałam: suchości w ustach, bólu głowy, zawrotów głowy, utrudnionej mowy, zaburzeń widzenia, omdleń.....Byłam osłabiona.
Sama nie wiem..... -
nick nieaktualnyQuendi wrote:Mój Mordziak ma już 6 lat. Wszystko zależy od wychowania psa-nawet jorek może zrobić krzywdę dzidzi.
Nasz ma fajny charakter. Dużo Bulków wychowuje się z dziećmi, także jestem o to spokojna.
A w Japonii Bulki pracują z dziećmi z autyzmem-mają wysoki próg bólowy
Ja wiem wiem. Koćham te psy i przekonywac mnie nie musisz :p
One krzywdy umyslnie nie zrobia, ale fakt ze maja bardzo mocny uscisk szczeki :p
Pekinka to juz w srode zobaczysz maluszkanapewno jest ok.. Nie przejmuj sie ta jelitowka
pekinka82 lubi tę wiadomość