X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do łóżeczka to bedziemy kupowac drewniane, może turytyczne dokupimy później. mi sie w nocy krew znosa puściła, nie dużo ale jednak.

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam czesto zatkany nos, masakra zwlaszcza rano..

My bedziemy meic drewniane biale :) do tego turystyczne tez bo u babci musi stac :p

• kada24 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ile dziś pączków będziecie wcinać mi już slinka cieknie hi hi

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• MILA Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł babeczki !!!!!

pączusie zaliczone ? bo ja tak he he he :-)

Kajoni jesteś już na FB?

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Gosiaczek Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    Witajcie kochane <3 U nas wszystko dobrze. Napiszę jutro, bo dziś jestem padnięta po zakupach ciążowych- w końcu naciągnęłam P. na rogala do spania i kilka par spodni ciążowych z H&M :) Ale wpadam, bo mam do Was megaważne pytanie... Wcześniej 3 USG wykazały, że mam kosmówkę (zaczątki łożyska) na ścianie przedniej. A dziś na wypisie ze szpitala czytam: "kosmówka na ścianie tylnej". Czy oni są nienormalni, co to wgl za szpital? Przecież łożysko nie może się przemieścić! Miałyście może taką dziwną sytuację? Albo wiecie o co w tym chodzi? Ja mam nadzieję, że lekarz się pomylił, ale to robił mój ginekolog, a poprzednio 2 innych powiedziało, że jest na ścianie przedniej o.O

Hej :) ja też mam na ścinie przedniej nisko i przez to zakaz <3. Lekarz powiedział, że ma nadzieję, że z biegiem ciąży uniesie się do góry i zmieni pozycję więc jak najbardziej łożysko może zmieniać położenie...:)

celia lubi tę wiadomość

Franuś 19.08.2014 👦🏻
    Edytka 29.08.2017👧🏼
    Przemuś 27.10.2021 👶
    Ewunia 21.01.2025 :*
    Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero bede robila, zobaczymy co mi wyjdzie :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny ja juz tez wstalam :-) sen na nowym lozku nieziemski :-) zasypialam rogalem ale potem go wyrzucilam bo chcialam sie do meza poprzytulac i tak zasnelam :-)
    Kurde znakomicie sie czuje i sie zastanawiam czy ta wizyta u gina konieczna dzis... ale jak sie umowilam to chyba pojade...
    Paczkow wczoraj zrobilam 26 szt ale wiecej nerwow niz to warte :P zapomnialam dodac cukier wanilinowy a marmolada w trakcie smazenia mi wyciekala i olej skwierczal na pol kuchni :P to nie byl zdecydowanie moj dzien :-(

Niebieska, Ruda27, pekinka82, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• Niebieska Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny!

Ja jak zwykle przez pracę całą noc nie spałam, więc chyba tylko PĄCZEK pomoże... Ja w ciąży to chyba półmózgiem jestem, umysłowe dno ;/

Camille87, Kajoni, pekinka82 lubią tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie tylko Ty Niebieska, nie martw sie :-)

Niebieska lubi tę wiadomość

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MILA wrote:
    Heloł babeczki !!!!!

pączusie zaliczone ? bo ja tak he he he :-)

Kajoni jesteś już na FB?
    Nie ma mnie jeszcze, tzn, Aggie dodala mnie do znajomych ale nie mam jeszcze zaproszenia do grupy

relgi09k4o218c6j.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba ciśnienie dziś leci .... Bo znów mam pobudkę z ćmiącą głową :/

• kada24 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam łożysko na tylniej ścianie dzięki bogu no ale i tak muszę leżeć

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pekinka witaj w klubie ja juz kawusie pije..
    Porozmawialam z siostra i postanowilam zrezygnowac z wizyty u gina..
    Jak dzwonilam do niego we wtorek to powiedzial zeby brac nospe i jesli takie skurcze beda sie powtarzac przez 2-3 dni to przepisze luteine ale w zasadzie takie skurcze mi sie nie powtorzyly a wczoraj to juz chyba sama sobie wmawialam ze cos jest nie tak.. w zasadzie cale wczorajsze popoludnie i dzis ranonczuje sie dobrze.. siostra mowila ze prawie przez pol ciazy macica jej twardniala i jedynym zaleceniem byla nospa jnodpoczynek a mimo skracajacej szyjki luteiny ani duphastonu nie brala i bylo wszystko ok.. wg niej to macica przygotowuje sie do porodu i zaczyna cwiczyc.. Czy ktoras z obecnych mam moze to potwierdzic? :-) za dwa tygodnie mam wizyte jesli do tego czasu cos sie bedzie dzialo to pojade do szpitala i tyle.

No to sie usprawiedliwilam hehe :-)

• Moni& Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w zasadzie nie wiem na razie co to sa skurcze :P czuje tylko ciagniecie i czasem napinanie tak jakby przy wstawaniu. ale masz racje nie nalezy sie nakrecac. czasem lepiej robi rozmowa z kims z rodziny czy znajomym niz na forum. co my zrobimy przed porodem dopiero bedzie jazda,bedziemy miesiac przed myslec codzienie ze to juz :P

Camille87 lubi tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze w bonusie do bólu głowy zwymiotowałam :/ Kładę się do łóżka....bo nie mam siły...

• Moni& Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej Pekinka to do wyrka, jakis oklad na czolo i apap przespisz sie i bedzie lepiej :)

pekinka82 lubi tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille ja mysle ze dobrze postanowilas. Skoro juz nie masz boli i skurczy nie ma co panikowac.. A napewno jeszcze nie raz spotkaja nas takie bole.. To jest normalne, polowka prawie i beda sie pojawiac skurcze bo macica sie musi przygotowac,.
    Ja narazie mam bole podbrzusza czasami, ciagniecia i czasmai bole jak na @ troche.. Dzisiaj na szczescie spokoj w miare,,

Wlasnie zrobilam faworki :) teraz odpoczywam pije kawusie zbozowa i wcinam te pysznosci :)

Pekinka to do lozeczka, moze uda Ci sie drzemnac

Camille87, pekinka82 lubią tę wiadomość

• Sylka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane!
    Mnie też wczoraj pobolewał brzuch, ale raczej to było takie uczucie jakby mi się macica "napompowała" i mnie uwierała wszędzie... Czasem też czuję kłucia, ciągnięcia ale to wszystko jest takie nowe, że nie wiem czy powinno mnie to niepokoić czy nie... Wiec póki bardzo nie boli - nie denerwuję się :)
    Wczoraj też bolała mnie głowa wieczorem, a że miałam egzamin z norweskiego byłam zmuszona wziąć apap, bo inaczej nie dałabym rady..

Wy zajadacie się pączkami, a ja zjadłam jabłko i popiłam ogromną szklanką soku pomidorowego :D

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za wsparcie :-) dla mnie zdrowie mojego Malenstwa jest nieocenione i jesli bedzie taka potrzeba pozycze kase a pojde do lekarza ale w obecnej sytuacji nie widze takiej potrzeby.. doszlam do wjiosku ze winowajca mogl byc moj pies i przemecznie bo w poniedzialek i wtorek bylam z nim na spacerze a on wsrod ludzi zachowuje sie jak dzikus i wiele razy musialam go szarpnac a na dodatek we wtorek kupowalam koldre i tez z nim bylam ludzie go zaczepiali glaskali on szarpal i mysle ze ten wieczorny skurcz to bylo wlasnie przeforsowanie sie.. ale polezalam jeden dzien w domu to i noga przestala bolec :-)
    A ze Kondzio kopie to wierze ze ma sie dobrze ;-)

Ide na spacerek - kupie sobie nospe zwykla i forte i bede w gotowosci :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zas mam jakies plamienie :( jasna krew, nie duzo ale jest :(

‹‹ 451 452 453 454 455 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ