X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie wróciłam z miasta, piękne słoneczko do nas wyjrzało w Krakowie. Pojechałam na Starowiślną po najlepsze pączki w Krakowie i jak zobaczyłam tak około stu osobową kolejkę to zwątpiłam. 3 godziny stania jak nic. Kupiłam kilka pączków gdzie indziej, zjadłam jednego, przegryzę klementynką, popiję herbatką z sokiem malinowym i na chwilę przestanę być głodna.
    Co do łożyska, to ja niestety nie wiem nic, nigdy nie było mowy na ten temat to chyba znaczy, że nie jest źle, tak będę sobie mówić.

MILA lubi tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi lekarz mowil na ostatnim usg dwa tyg temu ze lozysko ok, ilosc wod podowych ok wiec tez nie mam sie czym martwic tylko zaufac lekarzowi

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda2013 wrote:
    Ruda ja tez czasami mam takie kolatania ale teraz jakos ustaly.. Przed ciaza mialam chyba ost.raz.. Nie wiem od czego to jest.

Przeczytałam właśnie artykuł w "Twoje dziecko" kolataniu serducha w ciąży-to często niedobor żelaza!
    Nawet jeśli morfoligia jest dobra.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2014, 13:17

Kasieńka:) lubi tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • mala_mi Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RUDA, kołatanie serca może byc też objawem nadczynności tarczycy. W ciąży hormony trochę skaczą, więc może warto sprawdzić poziom TSH? Rozważ to, gdyby kołatanie się powtarzało.

LANUSIA, też mi się wydaje, że łożysko raczej się nie przemieszcza ot tak sobie. Bardziej prawdopodobne, że w karcie w szpitalu wpisali Ci jego położenie z tzw.sufitu czyli bez sprawdzenia gdzie naprawdę się znajduje. Albo ktoś się pomylił.

A jak Wam wchodzą pączki? Rano zjadłam jednego, ale do teraz mam po nim mega zgagę :(

Idę dzisiaj do lekarza. Mam nadzieję, że usłyszę, że wszystko jest ok :)

Pozdrawiam Was wszystkie tłustoczwartkowo ;)

Camille87, Lanusia93, MILA, celia lubią tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Queindi i Mala mi.. Mozliwe ze kolatanie mam przez niedobor zelaza, hemoglobine tez mialam za niska, ale lekow mi gin nie dal, powiedzial zebym narazie nadrabiala dieta..
    Co do tarczycy to mam ciut za wysoka, 2,42 osoatnio mialam i biore ta najslabsza dawke 25...

Ja zjadlam faworki, paczkow jednak chyba robic nie bede, bo skoro lekkie plamienie mialam to wole caly dzien lezec, z rezta maz mi nie da stac pewnie...

Co do lozyska ja mam z przodu lekarz powiedzial ze ok..

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda....A Ty dziś w pracy??? Jeśli tak to unikaj nadmiernego ruchu. A w domu leż, leż i leż...

W OGÓLE DZIEWCZYNKI DZIĘKUJĘ WAM ZA WSPARCIE...
    TATO MIAŁ 3-CIĄ OPERACJĘ...
    JEST JUŻ DOBRZE,ALE ZA MIESIĄC MAX DWA CZEKA GO 4 OPERACJA.
    DZIĘKUJĘ ZA MIŁE SŁOWA...BUZIAKI DLA WAS.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pekinka zadzwonilam i nie poszlam do pracy.. Boli mnie troche podbrzusze, nospe wzielam i leze..
    Duzo drowka dla taty! Oby teraz bylo dobrze!

pekinka82 lubi tę wiadomość

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrówka dla Taty Pekinka!

pekinka82 lubi tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIĘKUJĘ DZIEWCZYNKI... CMOKASY :* DLA WAS.

NO TO RUDA LEŻ I JEDZ PĄCZUSIE :d

Ruda27, Camille87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja dopiero wrocilam ze spaceru, piekna pogoda u nas :-) kupilam po drodze nospe i jedna wzielam bo troche mnie zakulo z podbrzuszu.. ale jest juz ok :-)

Ruda jak to plamienie nie przejdzie moze warto zadzwonic do gina i sie skonsultowac?? :-(
    Pekinka rowniez zycze zdrowka dla taty :-)

P.s. po tym spacerze to mi tak brzuch wywalilo ze hoho :P

pekinka82, Ruda27 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, potrzebuję Waszej porady. Przed chwila jak byłam w toalecie to miałam sluz podbarwiony krwią. Ale nie tak normalnie, tylko jak mocniej przycisnełam, a wrecz lekko wcisnełam papier do środka. Przycisnełam drugi raz i juz nie było krwi tylko taki glutek lekko bezowy. Od 10 minut chodze ciagle do toalety ale juz nic nie ma. Może taki bardziej bezowy sluz jak znow przycisne papier ale nie bardzo. Myślicie ze z czyms takim trzeba jechac do lekarza?
    Matwie sie, bo niedawno miałam dość ostra biegunkę, wcześniej opryszczkę/ wtórną/ i nie wiem czy to jakoś nie zaszkodziło :/
    Co robić?

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a ja zjadlam juz dwa paczki. Albo dopiero dwa ? :D Ale jeszcze kilka sztuk mam w zanadrzu :)
    Co do skurczow i twardnienia macicy to ja mialam ostatnio takie lekkie skurcze ale wzielam nospe i przeszlo. A jak poloze reke ponizej pepka to tez czuje takie stwardnienie i mysle ze to macica sie powieksza,moj maz na mnie krzyczy jak tego dotykam wiec tego nie robie :) Dzidzia sie powieksza to macica razem z nim.
    Ruda odpoczywaj.

Wogole zauwazylam ze pepek zrobil mi taki plytszy. Tak jakby ta dziurka sie zrobila plytsza. Pewnie niedlugo zrobi sie wystajacy. Ale linii pionowej nie mam.
    A jak z wlosami? zauwazylyscie jakas roznice?bo mi na poczatku ciazy strasznie sie przetluszczaly..tak jak przed @ ze codziennie musialam myc. A teraz dwa dni po myciu a one sa wciaz puszyste.

A łozeczko bedziemy miec drewniane chociaz moj maz cos gada ze lepiej kupic turystyczne. Sama juz nie wiem.

Camille87 lubi tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Gosiaczek Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmn...ja bym zadzwoniła do lekarza i spytała co robić...Na pewno będzie dobrze :)

Franuś 19.08.2014 👦🏻
    Edytka 29.08.2017👧🏼
    Przemuś 27.10.2021 👶
    Ewunia 21.01.2025 :*
    Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadia ja wczoraj rano mialam troche sluzu lekko rozowego.. taki bardzo jasny kolor ale na bialym papierze sie lekko odznaczal. Mozna powiedziec ze to byl taki pastelowy roz. To bylo zupelnie rano przy pierwszym sikaniu, ale potem juz nic sie nie zdarzylo takiego. Dzis juz tez nie.Ja z tym nic nie zrobilam.

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CO DO ŁÓŻECZEK...TEŻ SIĘ ZASTANAWIAM, BO TE TURYSTYCZNE SĄ TAKIE NA WYPASIE TERAZ, ŻE SZOK :) TYLKO OBAWIAM SIĘ PORWANIA TEJ SIATECZKI, KTÓRA JEST PO BOKACH ŁÓŻECZKA.

NADIA ZADZWOŃ DO LEKARZA. ZAPYTAĆ NIE ZASZKODZI.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zrobiłam. Napisałam do niej bo jest akurat na urlopie:/
    Zobacze co mi powie. Jak będzie trzeba pojade do szpitala zeby sprawdzili czy cos sie dzieje, tym bardziej ze wczesniej nie miałam taki rzeczy...

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To daj znać co Ci odpisze ginekolog ....

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadia a teraz tez plamisz caly czas ?

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadia a moze to tylko jakies naczynko peklo? Skoro tylko troche tej krwi bylo.. mysle ze nie ma co panikowac ale dobrze ze napisalas bedziesz spokojniejsza :-)

Magda ciesze sie ze nie jestem sama ze skurczem i zgrubieniem hehe :-) mi pepek sie bardziej naciagnal i "otworzyl" skora sie rozciaga wiec pepek tez ;-) a linii pionowej tez nie mam..
    Co do wlosow tez mialam na poczatku problem z przetluszczaniem strasznym ale teraz to jak nigdzie nie wychodze to i 3,4 dni nie myje i jest ok :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie teraz juz nic sie nie dzieje...
    Ten krwi była taka mała nitka. Ale oczywiście zaczęłam szukac i znalazłam info ze np biegunka moze byc oznaka poronienia a ja w poniedziałek miałam dość silna biegunkę :/
    Czekam na odpowiedz lekarki ale nie wiem czy nie pojechac dla własnej spokojności...jak ja teraz mam wytrzymac do środy do wizyty :(

‹‹ 452 453 454 455 456 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ