Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja właśnie wróciłam z miasta, piękne słoneczko do nas wyjrzało w Krakowie. Pojechałam na Starowiślną po najlepsze pączki w Krakowie i jak zobaczyłam tak około stu osobową kolejkę to zwątpiłam. 3 godziny stania jak nic. Kupiłam kilka pączków gdzie indziej, zjadłam jednego, przegryzę klementynką, popiję herbatką z sokiem malinowym i na chwilę przestanę być głodna.
Co do łożyska, to ja niestety nie wiem nic, nigdy nie było mowy na ten temat to chyba znaczy, że nie jest źle, tak będę sobie mówić.MILA lubi tę wiadomość
-
Magda2013 wrote:Ruda ja tez czasami mam takie kolatania ale teraz jakos ustaly.. Przed ciaza mialam chyba ost.raz.. Nie wiem od czego to jest.
Przeczytałam właśnie artykuł w "Twoje dziecko" kolataniu serducha w ciąży-to często niedobor żelaza!
Nawet jeśli morfoligia jest dobra.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2014, 13:17
Kasieńka:) lubi tę wiadomość
-
RUDA, kołatanie serca może byc też objawem nadczynności tarczycy. W ciąży hormony trochę skaczą, więc może warto sprawdzić poziom TSH? Rozważ to, gdyby kołatanie się powtarzało.
LANUSIA, też mi się wydaje, że łożysko raczej się nie przemieszcza ot tak sobie. Bardziej prawdopodobne, że w karcie w szpitalu wpisali Ci jego położenie z tzw.sufitu czyli bez sprawdzenia gdzie naprawdę się znajduje. Albo ktoś się pomylił.
A jak Wam wchodzą pączki? Rano zjadłam jednego, ale do teraz mam po nim mega zgagę
Idę dzisiaj do lekarza. Mam nadzieję, że usłyszę, że wszystko jest ok
Pozdrawiam Was wszystkie tłustoczwartkowo
Camille87, Lanusia93, MILA, celia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzieki Queindi i Mala mi.. Mozliwe ze kolatanie mam przez niedobor zelaza, hemoglobine tez mialam za niska, ale lekow mi gin nie dal, powiedzial zebym narazie nadrabiala dieta..
Co do tarczycy to mam ciut za wysoka, 2,42 osoatnio mialam i biore ta najslabsza dawke 25...
Ja zjadlam faworki, paczkow jednak chyba robic nie bede, bo skoro lekkie plamienie mialam to wole caly dzien lezec, z rezta maz mi nie da stac pewnie...
Co do lozyska ja mam z przodu lekarz powiedzial ze ok.. -
Ruda....A Ty dziś w pracy??? Jeśli tak to unikaj nadmiernego ruchu. A w domu leż, leż i leż...
W OGÓLE DZIEWCZYNKI DZIĘKUJĘ WAM ZA WSPARCIE...
TATO MIAŁ 3-CIĄ OPERACJĘ...
JEST JUŻ DOBRZE,ALE ZA MIESIĄC MAX DWA CZEKA GO 4 OPERACJA.
DZIĘKUJĘ ZA MIŁE SŁOWA...BUZIAKI DLA WAS.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej ja dopiero wrocilam ze spaceru, piekna pogoda u nas
kupilam po drodze nospe i jedna wzielam bo troche mnie zakulo z podbrzuszu.. ale jest juz ok
Ruda jak to plamienie nie przejdzie moze warto zadzwonic do gina i sie skonsultowac??
Pekinka rowniez zycze zdrowka dla taty
P.s. po tym spacerze to mi tak brzuch wywalilo ze hohopekinka82, Ruda27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny, potrzebuję Waszej porady. Przed chwila jak byłam w toalecie to miałam sluz podbarwiony krwią. Ale nie tak normalnie, tylko jak mocniej przycisnełam, a wrecz lekko wcisnełam papier do środka. Przycisnełam drugi raz i juz nie było krwi tylko taki glutek lekko bezowy. Od 10 minut chodze ciagle do toalety ale juz nic nie ma. Może taki bardziej bezowy sluz jak znow przycisne papier ale nie bardzo. Myślicie ze z czyms takim trzeba jechac do lekarza?
Matwie sie, bo niedawno miałam dość ostra biegunkę, wcześniej opryszczkę/ wtórną/ i nie wiem czy to jakoś nie zaszkodziło
Co robić? -
Hej a ja zjadlam juz dwa paczki. Albo dopiero dwa ?
Ale jeszcze kilka sztuk mam w zanadrzu
Co do skurczow i twardnienia macicy to ja mialam ostatnio takie lekkie skurcze ale wzielam nospe i przeszlo. A jak poloze reke ponizej pepka to tez czuje takie stwardnienie i mysle ze to macica sie powieksza,moj maz na mnie krzyczy jak tego dotykam wiec tego nie robieDzidzia sie powieksza to macica razem z nim.
Ruda odpoczywaj.
Wogole zauwazylam ze pepek zrobil mi taki plytszy. Tak jakby ta dziurka sie zrobila plytsza. Pewnie niedlugo zrobi sie wystajacy. Ale linii pionowej nie mam.
A jak z wlosami? zauwazylyscie jakas roznice?bo mi na poczatku ciazy strasznie sie przetluszczaly..tak jak przed @ ze codziennie musialam myc. A teraz dwa dni po myciu a one sa wciaz puszyste.
A łozeczko bedziemy miec drewniane chociaz moj maz cos gada ze lepiej kupic turystyczne. Sama juz nie wiem.Camille87 lubi tę wiadomość
-
Nadia ja wczoraj rano mialam troche sluzu lekko rozowego.. taki bardzo jasny kolor ale na bialym papierze sie lekko odznaczal. Mozna powiedziec ze to byl taki pastelowy roz. To bylo zupelnie rano przy pierwszym sikaniu, ale potem juz nic sie nie zdarzylo takiego. Dzis juz tez nie.Ja z tym nic nie zrobilam.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNadia a moze to tylko jakies naczynko peklo? Skoro tylko troche tej krwi bylo.. mysle ze nie ma co panikowac ale dobrze ze napisalas bedziesz spokojniejsza
Magda ciesze sie ze nie jestem sama ze skurczem i zgrubieniem hehemi pepek sie bardziej naciagnal i "otworzyl" skora sie rozciaga wiec pepek tez
a linii pionowej tez nie mam..
Co do wlosow tez mialam na poczatku problem z przetluszczaniem strasznym ale teraz to jak nigdzie nie wychodze to i 3,4 dni nie myje i jest ok
-
nick nieaktualnyNo własnie teraz juz nic sie nie dzieje...
Ten krwi była taka mała nitka. Ale oczywiście zaczęłam szukac i znalazłam info ze np biegunka moze byc oznaka poronienia a ja w poniedziałek miałam dość silna biegunkę
Czekam na odpowiedz lekarki ale nie wiem czy nie pojechac dla własnej spokojności...jak ja teraz mam wytrzymac do środy do wizyty